Рецепт оладок з фаршем на кефірі

Представляємо п’ять варіантів приготування оладок з фаршем на кефірі. Для приготування потрібний курячий, яловичий або свинний фарш.

З м'ясом

Перший варіант

Для першого способу потрібно взяти наступні продукти:

  • 0,25 літра кефіру;
  • 400 грам м’ясного фаршу;
  • маленьку цибулину;
  • 2 яйця;
  • соду — половину чайної ложки;
  • борошна пшеничного — 150-200 грамів;
  • 2-3 гілочки зелені (наприклад, петрушки);
  • рафінована олія;
  • перець
  • сіль.

Оладки з фаршем на кефірі, приготування:

  1. На сковороді, розпеченій й змащеній олією, обсмажити дрібно нарізану цибулю, щоб трохи зарум’янилася.
  2. До цибулі відправити перекручене м’ясо. Жарити на великому вогні, розмішуючи дерев’яною лопаткою, і не допускаючи утворення великих грудок.
  3. Як тільки випарується вся волога, і фарш поміняє колір, зняти з вогню сковороду. Начинку посолити й приправити перцем. Охолодити.
  4. Для тесту, спочатку трохи збити яйця вінчиком.
  5. Трохи підігрітий кисломолочний продукт з’єднати з яйцями, збити повторно. Посолити й поперчити.
  6. Борошно змішати із содою, просіяти. Насипати невеликими порціями до збитої маси, розмішуючи, щоб не залишалося грудок. Тісто повинне бути однорідним, і як густа сметана.
  7. Покласти до тіста начинку й подрібнену зелень. Як слід перемішати.
  8. Жарити на середньому вогні, попередньо розжаривши сковороду, і наливши трохи олії. Викладати ложкою у вигляді невеликих коржів. У міру зарум’янювання перевертати, потім зняти на тарілку, застелену паперовими серветками. Олію доливати в міру необхідності.

З начинкою

Другий варіант

Другий варіант потребує наявність наступних продуктів:

  • фарш курячий, яловичий, свинячий, або змішаний (незаморожений) – 270 грамів;
  • кефір — 1/4 літра;
  • велике яйце;
  • ріпчата цибуля – 1 штука;
  • неповна чайна ложка соди;
  • 2-3 зубчика часнику;
  • пшеничне борошно вищий гатунок (дозволяється взяти будь-яке інше борошно, манку, і навіть, висівки) — 100 – 130 грамів;
  • чайна ложка солі;
  • рафінована олія.

Приготування:

  1. У злегка підігрітому кефірі «погасити» соду, розмішати. Залишити на 5-7 хвилин.
  2. Яйце присолити й перемішати ложкою.
  3. Покласти в яйце м’ясний фарш. Розмішати.
  4. Очищені цибулю і часник перетворити в пюре за допомогою блендера. Надлишок соку віджати.
  5. Ретельно вмішати цибулево-часничне пюре в кефірно-м’ясну суміш.
  6. Просіяне борошно підмішати до кефірно-м’ясної суміші, щоб вона отримала густоту, як у сметани. Дати «відпочити» при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
  7. Сковороду розігріти на великому вогні. Налити олію, дати їй розігрітися.
  8. За допомогою ложки класти масу у вигляді невеликих коржів. Жарити на слабкому вогні, не більшяк 2-3 хвилин з двох боків, поки вони не стануть рум’яними.
  9. Готові оладки викладати на декілька хвилин на паперові рушники. Після цього ще теплими подавати з різними соусами, наприклад, часниковим, кетчупом, аджикою. А можна просто зі сметаною.

З помідорами

Третій варіант

Наступний рецепт має декілька інтерпретацій. Тісто однакове, а от начинки з перекрученого м’яса виготовляються по-різному.

Спершу спочатку готовимо тісто, для якого потрібно:

  • борошна приблизно 3 склянки;
  • кефіру — 1/2 літра;
  • 2 курячих яйця;
  • харчова сода — 1/2 чайної ложки;
  • сіль.
    1. У першу чергу, підігріти в каструлі кисломолочний продукт до теплого стану.
    2. Яйця й трохи солі злегка збити, з’єднати з кефіром.
    3. Невеликими порціями підсипаємо просіяне борошно, одночасно розмішуючи тісто вінчиком, домагаючись потрібної консистенції, як у густої сметани.
    4. В останню чергу всипати харчову соду, вона повинна погаситися з допомогою молочної кислоти, яка є в кефірі. Якщо кефір не занадто кислий, соду можна погасити оцтом.

Тепер готуємо начинку. Потрібно:

  • фарш ( з будь-якого м’яса) — 500-600 грамів;
  • одна ріпчаста цибулина;
  • зубчик часнику — при бажанні;
  • сіль і спеції;
  • рослинна олія.

Приготування першого варіанта страви:

  1. Очистити і подрібнити цибулю.
  2. Взяти фарш грубого помелу, і додати туди цибулю, сіль і спеції.
  3. Все добре розмішати.
  1. Викласти готову начинку в тісто й обережно перемішати.
  2. Ложкою викладати на прогріту сковороду з олією.
  3. Зробити слабкий вогонь, і жарити, закривши кришкою, з двох боків. Перевертати тільки один раз.

Щоб ці оладки вийшли пишними, після змішування всіх складових, тісто краще не перемішувати, а тільки зачерпувати при смаженні. Подавати гарячими зі сметаною.

Інший різновид страви готується з тих самих інгредієнтів:

  1. На олії обсмажувати 5-7 хвилин дрібно нарубану цибулю з фаршем, посолити.
  2. Начинку остудити.
  3. Зробити тісто за рецептом, який представлений вище.
  4. Загорнути начинку в тісто.
  5. Нагріти на вогні сковороду з рослинною олією. Жарити із двох сторін на малому вогні, під кришкою.

Подавати зі сметаною або молоком.

Третій варіант нагадує традиційні біляші, але готується набагато простіше.

  1. Приготувати тісто.
  2. Для начинки з’єднати подрібнений лук із прокрученим через м’ясорубку м’ясом. Заправити спеціями й посолити.
  3. Розжарити сковороду з невеликою кількістю олії й викладати масу у вигляді коржів. На ці палянички зверху покласти маленькою ложкою начинку, розподілити її по поверхні.
  4. Накрити начинку шаром тіста.

Подати таку страву можна із салатом зі свіжих овочів.

Четвертий варіант

Для м’ясних оладок на кефірі буде потрібно:

  • м’ясо — 300 грамів;
  • одна цибулина;
  • одна склянка кефіру;
  • одне куряче яйце;
  • пшеничне борошно — 3 ложки;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • дрібно нарізана або сушена зелень.

Приготування:

  1. М’ясо разом із цибулиною перекрутити за допомогою м’ясорубки.
  2. Змішати фарш з яйцем, кисломолочним продуктом (наприкла, кефір) і борошном. Посолити, приправити спеціями й зеленню.
  3. Жарити в невеликій кількості олії на повільному вогні, з двох боків до появи рум’яної скоринки. Складати в каструлю, щоб не охололи. Подавати до столу в теплому виді.

Ссылка на основную публикацию