Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо п’ять варіантів приготування оладок з фаршем на кефірі. Для приготування потрібний курячий, яловичий або свинний фарш.
Перший варіант
Для першого способу потрібно взяти наступні продукти:
- 0,25 літра кефіру;
- 400 грам м’ясного фаршу;
- маленьку цибулину;
- 2 яйця;
- соду — половину чайної ложки;
- борошна пшеничного — 150-200 грамів;
- 2-3 гілочки зелені (наприклад, петрушки);
- рафінована олія;
- перець
- сіль.
Оладки з фаршем на кефірі, приготування:
- На сковороді, розпеченій й змащеній олією, обсмажити дрібно нарізану цибулю, щоб трохи зарум’янилася.
- До цибулі відправити перекручене м’ясо. Жарити на великому вогні, розмішуючи дерев’яною лопаткою, і не допускаючи утворення великих грудок.
- Як тільки випарується вся волога, і фарш поміняє колір, зняти з вогню сковороду. Начинку посолити й приправити перцем. Охолодити.
- Для тесту, спочатку трохи збити яйця вінчиком.
- Трохи підігрітий кисломолочний продукт з’єднати з яйцями, збити повторно. Посолити й поперчити.
- Борошно змішати із содою, просіяти. Насипати невеликими порціями до збитої маси, розмішуючи, щоб не залишалося грудок. Тісто повинне бути однорідним, і як густа сметана.
- Покласти до тіста начинку й подрібнену зелень. Як слід перемішати.
- Жарити на середньому вогні, попередньо розжаривши сковороду, і наливши трохи олії. Викладати ложкою у вигляді невеликих коржів. У міру зарум’янювання перевертати, потім зняти на тарілку, застелену паперовими серветками. Олію доливати в міру необхідності.
Другий варіант
Другий варіант потребує наявність наступних продуктів:
- фарш курячий, яловичий, свинячий, або змішаний (незаморожений) – 270 грамів;
- кефір — 1/4 літра;
- велике яйце;
- ріпчата цибуля – 1 штука;
- неповна чайна ложка соди;
- 2-3 зубчика часнику;
- пшеничне борошно вищий гатунок (дозволяється взяти будь-яке інше борошно, манку, і навіть, висівки) — 100 – 130 грамів;
- чайна ложка солі;
- рафінована олія.
Приготування:
- У злегка підігрітому кефірі «погасити» соду, розмішати. Залишити на 5-7 хвилин.
- Яйце присолити й перемішати ложкою.
- Покласти в яйце м’ясний фарш. Розмішати.
- Очищені цибулю і часник перетворити в пюре за допомогою блендера. Надлишок соку віджати.
- Ретельно вмішати цибулево-часничне пюре в кефірно-м’ясну суміш.
- Просіяне борошно підмішати до кефірно-м’ясної суміші, щоб вона отримала густоту, як у сметани. Дати «відпочити» при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
- Сковороду розігріти на великому вогні. Налити олію, дати їй розігрітися.
- За допомогою ложки класти масу у вигляді невеликих коржів. Жарити на слабкому вогні, не більшяк 2-3 хвилин з двох боків, поки вони не стануть рум’яними.
- Готові оладки викладати на декілька хвилин на паперові рушники. Після цього ще теплими подавати з різними соусами, наприклад, часниковим, кетчупом, аджикою. А можна просто зі сметаною.
Третій варіант
Наступний рецепт має декілька інтерпретацій. Тісто однакове, а от начинки з перекрученого м’яса виготовляються по-різному.
Спершу спочатку готовимо тісто, для якого потрібно:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- борошна приблизно 3 склянки;
- кефіру — 1/2 літра;
- 2 курячих яйця;
- харчова сода — 1/2 чайної ложки;
- сіль.
- У першу чергу, підігріти в каструлі кисломолочний продукт до теплого стану.
- Яйця й трохи солі злегка збити, з’єднати з кефіром.
- Невеликими порціями підсипаємо просіяне борошно, одночасно розмішуючи тісто вінчиком, домагаючись потрібної консистенції, як у густої сметани.
- В останню чергу всипати харчову соду, вона повинна погаситися з допомогою молочної кислоти, яка є в кефірі. Якщо кефір не занадто кислий, соду можна погасити оцтом.
Тепер готуємо начинку. Потрібно:
- фарш ( з будь-якого м’яса) — 500-600 грамів;
- одна ріпчаста цибулина;
- зубчик часнику — при бажанні;
- сіль і спеції;
- рослинна олія.
Приготування першого варіанта страви:
- Очистити і подрібнити цибулю.
- Взяти фарш грубого помелу, і додати туди цибулю, сіль і спеції.
- Все добре розмішати.
- Викласти готову начинку в тісто й обережно перемішати.
- Ложкою викладати на прогріту сковороду з олією.
- Зробити слабкий вогонь, і жарити, закривши кришкою, з двох боків. Перевертати тільки один раз.
Щоб ці оладки вийшли пишними, після змішування всіх складових, тісто краще не перемішувати, а тільки зачерпувати при смаженні. Подавати гарячими зі сметаною.
Інший різновид страви готується з тих самих інгредієнтів:
- На олії обсмажувати 5-7 хвилин дрібно нарубану цибулю з фаршем, посолити.
- Начинку остудити.
- Зробити тісто за рецептом, який представлений вище.
- Загорнути начинку в тісто.
- Нагріти на вогні сковороду з рослинною олією. Жарити із двох сторін на малому вогні, під кришкою.
Подавати зі сметаною або молоком.
Третій варіант нагадує традиційні біляші, але готується набагато простіше.
- Приготувати тісто.
- Для начинки з’єднати подрібнений лук із прокрученим через м’ясорубку м’ясом. Заправити спеціями й посолити.
- Розжарити сковороду з невеликою кількістю олії й викладати масу у вигляді коржів. На ці палянички зверху покласти маленькою ложкою начинку, розподілити її по поверхні.
- Накрити начинку шаром тіста.
Подати таку страву можна із салатом зі свіжих овочів.
Четвертий варіант
Для м’ясних оладок на кефірі буде потрібно:
- м’ясо — 300 грамів;
- одна цибулина;
- одна склянка кефіру;
- одне куряче яйце;
- пшеничне борошно — 3 ложки;
- сіль;
- мелений чорний перець;
- дрібно нарізана або сушена зелень.
Приготування:
- М’ясо разом із цибулиною перекрутити за допомогою м’ясорубки.
- Змішати фарш з яйцем, кисломолочним продуктом (наприкла, кефір) і борошном. Посолити, приправити спеціями й зеленню.
- Жарити в невеликій кількості олії на повільному вогні, з двох боків до появи рум’яної скоринки. Складати в каструлю, щоб не охололи. Подавати до столу в теплому виді.