Рецепт оладок в духовці

Оладки — смачна, ситна і проста у приготуванні страва. Оладки можна приготувати на кефірі, молоці, сироватці або просто на воді. Як правило, оладки смажать на сковороді, а також їх можна випікати в духовці, при цьому страва нагадує булочки. Любителі несолодких оладок можуть додати у тісто моркву, броколі, кабачок, а ті, хто любить солодкі — можна також додавати у тісто яблука, банани, ягоди. Ці кулінарні вироби можна робити не тільки на пшеничній, а й на гречаній, вівсяній муці. Пишні оладки вийдуть, якщо у тісто додати дріжджі або зробити тісто на кисломолочних продуктах, додавши трохи соди. Представляємо рецепти оладок в духовці — пишні без дріжджів, з яловичої печінки, сирні з яблуками, з гарбуза.

Смачні

Пишні оладки без дріжджів

Для приготування пишних оладок без дріжджів на кефірі потрібні такі продукти:

  • 0,5 літра кефіру
  • 2 яйця
  • 5 столових ложок борошна (можна пшеничне борошно замінити вівсяним, рисовим або гречаним)
  • 2 столових ложки цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти з цукром, а білки збити. З’єднати жовтки і білки і знову ретельно збити.
  2. Кефір змішати з содою, сіллю і ванільним цукром. Додати отриману суміш до яйцям, і, поступово додаючи борошно, перемішувати, щоб вийшло тicтo для печива.
  3. Викласти оладки ложкою на деко (противень), попередньо застеливши його пергаментом.
  4. Випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин до появи золотистої «кірочки». Готові оладки виходять пишними і ароматними.
  5. Подавати оладки можна зі сметаною, варенням або медом.

Запечені

З яловичої печінки

Яловича печінка дуже корисна для організму людини, вона містить у собі багато вітамінів і мікроелементів корисних для дітей, людей похилого віку. Яловича печінка є корисним продуктом для людей з анемією, оскільки допомагає організму виробляти гемоглобін. Рецептів приготування страв з печінки дуже багато, один з них — оладки із яловичої печінки, запечені в духовці. Для приготування цієї страви потрібні такі інгредієнти:

  • 300 грамів свіжої яловичої печінки
  • 30 грамів або чверть склянки вівсяних пластівців
  • 1 цибулина середніх розмірів
  • 0,5 чайної ложки спецій
  • сіль
  • перець.

Оладки в духовці, приготування:

  1. Яловичу печінку промити, очистити від плівок, подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
  2. Цибулю дрібно нарізати, вівсяні пластівці подрібнити до стану борошна.
  3. Перемелену печінку з’єднати з вівсяної борошном і цибулею, додати перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішати, до отримання однорідної маси і залишити на 20-30 хвилин.
  4. Яєчний білок збити із сіллю і додати до печінкового фаршу.
  5. На деко (противень), застелене пергаментом для випічки, викласти порціями оладки. Випікати в духовці (яку потрібно розігріти до 200 градусів) протягом 10-12 хвилин.
  6. Подавати можна як самостійну страву, а також з будь-яким гарніром і овочами.

Сирні оладки з яблуками

Ще одним смачною, корисною і легкою у приготуванні стравою, є сирні оладки з яблуками, приготовані в духовці. Такі оладки дуже подобаються дітям і за смаком схожі на тістечка. Для приготування нам знадобляться продукти:

  • 250 грамів білого сиру або сирної маси (сир, змішаний із сметаною) середньої жирності
  • 3 яйця
  • 3 середніх яблука
  • 150 грамів цукру
  • 300 грамів пшеничного борошна
  • 1 пакетик розпушувача
  • 6 столових ложок рослинної олії
  • сіль за смаком.

Оладки в духовці, приготування:

  1. Сир ретельно розім’яти вилкою.
  2. Яблука помити, очистити від шкірки і дрібно нарізати. Яйця розтерти з цукром.
  3. Яйця змішати з сиром, додати борошно, розпушувач тіста і перемішати, щоб вийшло тісто без грудок.
  4. Додати у тісто подрібнені яблука і добре перемішати.
  5. Духовку розігріти до температури 200 градусів. Застелити деко (противень) змащеним маслом пергаментом для випічки.
  6. Столовою ложкою викласти оладки на деко (противень). Запікати протягом 15 хвилин.
  7. Подавати з чаєм, молоком або какао.

З гарбуза

Гарбуз дуже корисний продукт, що містить у собі багато корисних вітамінів і мінералів. У складі гарбуза каротину в п’ять разів більше, ніж у моркви. Корисний для зору вітамін А в організмі людини утворюється якраз з каротину. Гарбуз покращує імунітет і нормалізує роботу кишково-шлункового тракту. Рецепт млинців із гарбуза підійде для харчування малюків до року, оскільки в такому віці не можна жирного і смаженого, а діти до того ж часто відмовляються їсти корисні продукти. Оладки з гарбуза корисні, їх смак подобається дітям. Для приготування цієї страви знадобляться продукти:

  • 400 грамів очищеного гарбуза
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 курячих яйця
  • 2 столових ложки цукру
  • 2 столових ложки несолодкого йогурту
  • 0,5 чайної ложки кориці
  • щіпка соди
  • 2-3 столових ложки соняшникової олії.

Приготування:

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
  2. Змішати йогурт, яйця, соду, корицю і цукор, суміш додати до гарбуза і добре перемішати.
  3. Додати борошно і ще раз змішати, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
  4. Форму для випічки застелити пергаментом, змастити пергамент олією.
  5. Оладки викласти на деко (противень) порційно і випікати в духовці при температурі 180 градусів по 10-15 хвилин з кожного боку.
  6. Подавати такі оладки можна з компотом, соком або м’ятним чаєм.

Ссылка на основную публикацию