Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки — смачна, ситна і проста у приготуванні страва. Оладки можна приготувати на кефірі, молоці, сироватці або просто на воді. Як правило, оладки смажать на сковороді, а також їх можна випікати в духовці, при цьому страва нагадує булочки. Любителі несолодких оладок можуть додати у тісто моркву, броколі, кабачок, а ті, хто любить солодкі — можна також додавати у тісто яблука, банани, ягоди. Ці кулінарні вироби можна робити не тільки на пшеничній, а й на гречаній, вівсяній муці. Пишні оладки вийдуть, якщо у тісто додати дріжджі або зробити тісто на кисломолочних продуктах, додавши трохи соди. Представляємо рецепти оладок в духовці — пишні без дріжджів, з яловичої печінки, сирні з яблуками, з гарбуза.
Пишні оладки без дріжджів
Для приготування пишних оладок без дріжджів на кефірі потрібні такі продукти:
- 0,5 літра кефіру
- 2 яйця
- 5 столових ложок борошна (можна пшеничне борошно замінити вівсяним, рисовим або гречаним)
- 2 столових ложки цукру
- пакетик ванільного цукру
- щіпка солі.
Приготування:
- Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти з цукром, а білки збити. З’єднати жовтки і білки і знову ретельно збити.
- Кефір змішати з содою, сіллю і ванільним цукром. Додати отриману суміш до яйцям, і, поступово додаючи борошно, перемішувати, щоб вийшло тicтo для печива.
- Викласти оладки ложкою на деко (противень), попередньо застеливши його пергаментом.
- Випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин до появи золотистої «кірочки». Готові оладки виходять пишними і ароматними.
- Подавати оладки можна зі сметаною, варенням або медом.
З яловичої печінки
Яловича печінка дуже корисна для організму людини, вона містить у собі багато вітамінів і мікроелементів корисних для дітей, людей похилого віку. Яловича печінка є корисним продуктом для людей з анемією, оскільки допомагає організму виробляти гемоглобін. Рецептів приготування страв з печінки дуже багато, один з них — оладки із яловичої печінки, запечені в духовці. Для приготування цієї страви потрібні такі інгредієнти:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- 300 грамів свіжої яловичої печінки
- 30 грамів або чверть склянки вівсяних пластівців
- 1 цибулина середніх розмірів
- 0,5 чайної ложки спецій
- сіль
- перець.
Оладки в духовці, приготування:
- Яловичу печінку промити, очистити від плівок, подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Цибулю дрібно нарізати, вівсяні пластівці подрібнити до стану борошна.
- Перемелену печінку з’єднати з вівсяної борошном і цибулею, додати перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішати, до отримання однорідної маси і залишити на 20-30 хвилин.
- Яєчний білок збити із сіллю і додати до печінкового фаршу.
- На деко (противень), застелене пергаментом для випічки, викласти порціями оладки. Випікати в духовці (яку потрібно розігріти до 200 градусів) протягом 10-12 хвилин.
- Подавати можна як самостійну страву, а також з будь-яким гарніром і овочами.
Сирні оладки з яблуками
Ще одним смачною, корисною і легкою у приготуванні стравою, є сирні оладки з яблуками, приготовані в духовці. Такі оладки дуже подобаються дітям і за смаком схожі на тістечка. Для приготування нам знадобляться продукти:
- 250 грамів білого сиру або сирної маси (сир, змішаний із сметаною) середньої жирності
- 3 яйця
- 3 середніх яблука
- 150 грамів цукру
- 300 грамів пшеничного борошна
- 1 пакетик розпушувача
- 6 столових ложок рослинної олії
- сіль за смаком.
Оладки в духовці, приготування:
- Сир ретельно розім’яти вилкою.
- Яблука помити, очистити від шкірки і дрібно нарізати. Яйця розтерти з цукром.
- Яйця змішати з сиром, додати борошно, розпушувач тіста і перемішати, щоб вийшло тісто без грудок.
- Додати у тісто подрібнені яблука і добре перемішати.
- Духовку розігріти до температури 200 градусів. Застелити деко (противень) змащеним маслом пергаментом для випічки.
- Столовою ложкою викласти оладки на деко (противень). Запікати протягом 15 хвилин.
- Подавати з чаєм, молоком або какао.
З гарбуза
Гарбуз дуже корисний продукт, що містить у собі багато корисних вітамінів і мінералів. У складі гарбуза каротину в п’ять разів більше, ніж у моркви. Корисний для зору вітамін А в організмі людини утворюється якраз з каротину. Гарбуз покращує імунітет і нормалізує роботу кишково-шлункового тракту. Рецепт млинців із гарбуза підійде для харчування малюків до року, оскільки в такому віці не можна жирного і смаженого, а діти до того ж часто відмовляються їсти корисні продукти. Оладки з гарбуза корисні, їх смак подобається дітям. Для приготування цієї страви знадобляться продукти:
- 400 грамів очищеного гарбуза
- 1,5 склянки борошна
- 3 курячих яйця
- 2 столових ложки цукру
- 2 столових ложки несолодкого йогурту
- 0,5 чайної ложки кориці
- щіпка соди
- 2-3 столових ложки соняшникової олії.
Приготування:
- Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
- Змішати йогурт, яйця, соду, корицю і цукор, суміш додати до гарбуза і добре перемішати.
- Додати борошно і ще раз змішати, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
- Форму для випічки застелити пергаментом, змастити пергамент олією.
- Оладки викласти на деко (противень) порційно і випікати в духовці при температурі 180 градусів по 10-15 хвилин з кожного боку.
- Подавати такі оладки можна з компотом, соком або м’ятним чаєм.