Рецепт сирних оладок

Представляємо рецепти сирних оладок — на кефірі, на молоці, яблучні, з кабачками, з гарбузом, з манкою, дієтичні, з лимоном, зі смородиною, з ізюмом, з вівсянкою й малиною.

Корисні

На кефірі

Для приготування сирний оладок на кефірі нам потрібно:

  • 250 грамів свіжого сиру
  • 500 грамів жирного кефіру
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • два яйця
  • 2 чайні ложки розпушувача.
  • 350 грамів борошна
  • один пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Беремо об’ємну тарілку, вливаємо в неї розбиті яйця. До яєць додаємо сіль, ванілін і цукор, ретельно перемішуємо.
  2. Додаємо кефір і сир. Щоб у сирі не було грудок, його можна протерти через сито.
  3. Додаємо борошно й перемішуємо міксером, тісто повинне бути схожим на сметану.
  4. На заздалегідь нагріту сковороду наливаємо олію й ложечкою викладаємо з тесту коржа. Жаримо на повільному вогні під кришкою з одного боку, з іншої сторони можна жарити без кришки.

Десерт

На молоці

Для приготування сирних оладок на молоці нам потрібні продукти:

  • сир – 25 грамів
  • борошно – 6 столових ложок
  • 1 яйце
  • розпушувач тіста – 1 чайна ложка
  • 1/4 склянки молока
  • цукор – 3 столові ложки
  • щіпка солі.

Сирні оладки на молоці, приготування:

  1. Взяти велику ємність, покласти в неї сир, розбити яйце, всипати цукор із сіллю.
  2. Туди ж влити молоко, добре перемішати.
  3. Розпушувач тіста змішуємо з борошном і засипаємо в отриману масу, перемішуємо. Якщо тісто вийшло густе, додайте ще молока.
  4. Жаримо на прогрітій сковороді до готовності.

Солодкі

Яблучні

Щоб приготувати сирні оладки з яблуками, нам потрібно:

  • 1 яблуко
  • сир – 300 грамів
  • 3 столові ложки сметани
  • 3 столові ложки цукру
  • щіпка солі
  • 4 столові ложки борошна.

Сирні оладки з яблуками, приготування:

  1. Сир потовкти ложкою в тарілці. До нього всипати сіль і цукор, перемішуємо. Додаємо сметану, знову перемішуємо.
  2. Перемішуючи, додаємо невеликими порціями борошно. Коли все борошно додане, залишаємо тісто на півгодини.
  3. Яблуко почистити, дрібно нарізати або потерти на великій тертці, додати в тісто.
  4. На добре розігрітій сковороді, змазаної маслом, обсмажити із двох сторін.

З кабачками

Необхідні продукти:

  • кабачки – 550 грамів
  • сир – 200 грамів
  • борошно – 120 грамів
  • твердий сир – 50 грамів (можна будь-який, голландський, плавлений, ковбасний)
  • часник – 3 зубчика
  • половина чайної ложечки соди
  • половина чайної ложечки оцту
  • сіль – половина чайної ложки
  • дрібно нарізана петрушка
  • дрібно нарізана зелена цибуля.

Сирні оладки з кабачками, приготування:

  1. У широку миску висипаємо сир, додаємо два яйця, солимо, додаємо дрібно нарізаний часник, тертий сир, дрібно нарізану цибулю, перемішуємо.
  2. Кабачок натираємо на великій тертці й даємо йому 20 хвилин постояти, потім зливаємо рідину.
  3. Натертий кабачок додаємо до яєчно-сирної суміші, перемішуємо, засипаємо борошно, гасимо соду оцтом і вливаємо в тісто.
  4. По щільності тісто повинне бути не густим і не рідким, якщо тісто виходить рідким, можна додати трохи борошна, якщо занадто густим, можна додати яйце.
  5. Жаримо на прогрітій сковороді, тесло викладаємо їдальні ложкою. Кришкою краще не накривати.

З гарбузом

Продукти:

  • сир нежирний – 180 грамів
  • гарбуз 150 грамів
  • 1 яйце
  • кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки
  • цукор – 2 столові ложки.

Приготування:

  1. З гарбуза зняти шкірку, порізати дрібними кубиками. Тушкувати протягом 15 хвилин з невеликою кількістю води на сковороді.
  2. Поки гарбуз тушкується, змішати в глибокій ємності крохмаль, сир, цукор і яйце.
  3. Гарбуз пом’яти ложкою до стану пюре й перекласти в тісто. Поставити тісто в холодильник на одну годину.
  4. Дістати тісто з холодильника, посмажити на сковороді на соняшниковій олії. Жарити потрібно під кришкою — дві хвилини з однієї сторони й дві хвилини — з іншої.

З манкою

Продукти

  • сир – 300 грамів
  • манка – 8 столових ложок
  • цукор – 5 столових ложок
  • 2 яйця
  • сіль
  • один пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. У глибокій тарілці розминаємо сир, додаємо сіль, цукор, манку і яйця, перемішуємо, залишаємо на півгодини.
  2. Щоб оладки не вийшли сухими, не потрібно додавати більше манки, ніж є в рецепті, інакше вона вбере вологу із сиру й оладки вийдуть сухуватими.
  3. Жаримо на розігрітій сковороді з додаванням соняшникової олії із двох боків.

Дієтичні

Інгредієнти:

  • м’який сир 200 грамів
  • звичайний сир 200 грамів
  • два пакетики ванільного цукру
  • одне яйце.
  • рисове борошно – 4 столові ложечки (можна взяти кукурудзяне або пшеничне борошно).

Приготування:

  1. У широку тарілку покласти два види сиру, додати борошно й перемішати.
  2. Додати ванілін і цукор, розбити яйце, перемішати.
  3. Сковорідку змастити олією, жарити оладки до утворення рум’яної скоринки.

З лимоном

Інгредієнти.

  • 180 грамів сиру
  • 2,5 столових ложки борошна
  • одне куряче яйце
  • половина лимона
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Потрібно розділити яєчний білок з жовтком. Збити вінчиком білок до утворення піни.
  2. Перемішати сир з ванільним цукром, звичайним цукром і жовтком.
  3. Видавити з лимона сік, а цедру лимона й м’якоть потрібно натерти на дрібній тертці.
  4. До отриманої сирної маси додати лимонний сік, натертий лимон і яєчний білок. Усе ретельно перемішати.
  5. Змішати борошно з розпушувачем тіста і висипати в сирну масу, за консистенцією вона повинна бути як густа сметана.
  6. Ложкою викладаємо в нагріту сковороду, жаримо із двох боків на повільному вогні.

Зі смородиною

Інгредієнти:

  • 200 грамів чорної смородини
  • 250 грамів сиру
  • 150 грамів сметани
  • 200 грамів борошна
  • одне яйце
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки соняшникового масла.
  • сіль.

Приготування:

  1. У глибокій ємності змішати цукор і сир. Якщо сир зернистий, можна розім’яти його ложкою.
  2. Розбити яйця, покласти сметану й сіль. Коли суміш стане однорідною, потрохи підсипаємо борошно, добре перемішуємо. Тісто повинне вийде густим, густішим, ніж для класичних оладок. Ягоди засипаємо в тісто перед самим випіканням, щоб вони не встигли пустити сік.
  3. Тісто за допомогою столової ложки викладаємо на нагріту сковороду, жаримо із двох боків на рослинній олії.

З ізюмом

Продукти:

  • яйце
  • 3 столові ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 400 грамів сиру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1 склянка борошна
  • 2 жмені ізюму.

Приготування:

  1. У широкій ємності за допомогою товкмачки розминаємо сир, додаємо соду, сіль, цукор, перемішуємо.
  2. В отриману масу розбити яйце, перемішати. Тепер повільно, не перестаючи мішати, щоб не з’явилися грудочки, засипаємо борошно. Добре все перемішуємо.
  3. Засипаємо в тісто ізюм, перемішуємо. Жаримо на сковороді на рослинній олії.

З вівсянкою й малиною

Продукти:

  • вівсяні пластівці – одна склянка
  • сир – 200 грамів
  • кефір – половина склянки
  • цукор – 2 столові ложки
  • кориця – чверть чайної ложечки
  • розпушувач тіста – половина чайної ложечки
  • малина – 100 грамів.

Приготування:

  1. Подрібнені пластівці змішуємо з попередньо розім’ятим сиром, корицею, цукром, розпушувачем тіста. Додаємо кефір, перемішуємо.
  2. В отриману масу засипаємо малину, перемішуємо.
  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Лист застеляємо пергаментним папером, формуємо оладки й випікаємо протягом 25 хвилин.

Ссылка на основную публикацию