Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо рецепти сирних оладок — на кефірі, на молоці, яблучні, з кабачками, з гарбузом, з манкою, дієтичні, з лимоном, зі смородиною, з ізюмом, з вівсянкою й малиною.
Зміст
На кефірі
Для приготування сирний оладок на кефірі нам потрібно:
- 250 грамів свіжого сиру
- 500 грамів жирного кефіру
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- два яйця
- 2 чайні ложки розпушувача.
- 350 грамів борошна
- один пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Беремо об’ємну тарілку, вливаємо в неї розбиті яйця. До яєць додаємо сіль, ванілін і цукор, ретельно перемішуємо.
- Додаємо кефір і сир. Щоб у сирі не було грудок, його можна протерти через сито.
- Додаємо борошно й перемішуємо міксером, тісто повинне бути схожим на сметану.
- На заздалегідь нагріту сковороду наливаємо олію й ложечкою викладаємо з тесту коржа. Жаримо на повільному вогні під кришкою з одного боку, з іншої сторони можна жарити без кришки.
На молоці
Для приготування сирних оладок на молоці нам потрібні продукти:
- сир – 25 грамів
- борошно – 6 столових ложок
- 1 яйце
- розпушувач тіста – 1 чайна ложка
- 1/4 склянки молока
- цукор – 3 столові ложки
- щіпка солі.
Сирні оладки на молоці, приготування:
- Взяти велику ємність, покласти в неї сир, розбити яйце, всипати цукор із сіллю.
- Туди ж влити молоко, добре перемішати.
- Розпушувач тіста змішуємо з борошном і засипаємо в отриману масу, перемішуємо. Якщо тісто вийшло густе, додайте ще молока.
- Жаримо на прогрітій сковороді до готовності.
Яблучні
Щоб приготувати сирні оладки з яблуками, нам потрібно:
- 1 яблуко
- сир – 300 грамів
- 3 столові ложки сметани
- 3 столові ложки цукру
- щіпка солі
- 4 столові ложки борошна.
Сирні оладки з яблуками, приготування:
- Сир потовкти ложкою в тарілці. До нього всипати сіль і цукор, перемішуємо. Додаємо сметану, знову перемішуємо.
- Перемішуючи, додаємо невеликими порціями борошно. Коли все борошно додане, залишаємо тісто на півгодини.
- Яблуко почистити, дрібно нарізати або потерти на великій тертці, додати в тісто.
- На добре розігрітій сковороді, змазаної маслом, обсмажити із двох сторін.
З кабачками
Необхідні продукти:
- кабачки – 550 грамів
- сир – 200 грамів
- борошно – 120 грамів
- твердий сир – 50 грамів (можна будь-який, голландський, плавлений, ковбасний)
- часник – 3 зубчика
- половина чайної ложечки соди
- половина чайної ложечки оцту
- сіль – половина чайної ложки
- дрібно нарізана петрушка
- дрібно нарізана зелена цибуля.
Сирні оладки з кабачками, приготування:
- У широку миску висипаємо сир, додаємо два яйця, солимо, додаємо дрібно нарізаний часник, тертий сир, дрібно нарізану цибулю, перемішуємо.
- Кабачок натираємо на великій тертці й даємо йому 20 хвилин постояти, потім зливаємо рідину.
- Натертий кабачок додаємо до яєчно-сирної суміші, перемішуємо, засипаємо борошно, гасимо соду оцтом і вливаємо в тісто.
- По щільності тісто повинне бути не густим і не рідким, якщо тісто виходить рідким, можна додати трохи борошна, якщо занадто густим, можна додати яйце.
- Жаримо на прогрітій сковороді, тесло викладаємо їдальні ложкою. Кришкою краще не накривати.
З гарбузом
Продукти:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- сир нежирний – 180 грамів
- гарбуз 150 грамів
- 1 яйце
- кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки
- цукор – 2 столові ложки.
Приготування:
- З гарбуза зняти шкірку, порізати дрібними кубиками. Тушкувати протягом 15 хвилин з невеликою кількістю води на сковороді.
- Поки гарбуз тушкується, змішати в глибокій ємності крохмаль, сир, цукор і яйце.
- Гарбуз пом’яти ложкою до стану пюре й перекласти в тісто. Поставити тісто в холодильник на одну годину.
- Дістати тісто з холодильника, посмажити на сковороді на соняшниковій олії. Жарити потрібно під кришкою — дві хвилини з однієї сторони й дві хвилини — з іншої.
З манкою
Продукти
- сир – 300 грамів
- манка – 8 столових ложок
- цукор – 5 столових ложок
- 2 яйця
- сіль
- один пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- У глибокій тарілці розминаємо сир, додаємо сіль, цукор, манку і яйця, перемішуємо, залишаємо на півгодини.
- Щоб оладки не вийшли сухими, не потрібно додавати більше манки, ніж є в рецепті, інакше вона вбере вологу із сиру й оладки вийдуть сухуватими.
- Жаримо на розігрітій сковороді з додаванням соняшникової олії із двох боків.
Дієтичні
Інгредієнти:
- м’який сир 200 грамів
- звичайний сир 200 грамів
- два пакетики ванільного цукру
- одне яйце.
- рисове борошно – 4 столові ложечки (можна взяти кукурудзяне або пшеничне борошно).
Приготування:
- У широку тарілку покласти два види сиру, додати борошно й перемішати.
- Додати ванілін і цукор, розбити яйце, перемішати.
- Сковорідку змастити олією, жарити оладки до утворення рум’яної скоринки.
З лимоном
Інгредієнти.
- 180 грамів сиру
- 2,5 столових ложки борошна
- одне куряче яйце
- половина лимона
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1 чайна ложка розпушувача тіста
- рослинна олія.
Приготування:
- Потрібно розділити яєчний білок з жовтком. Збити вінчиком білок до утворення піни.
- Перемішати сир з ванільним цукром, звичайним цукром і жовтком.
- Видавити з лимона сік, а цедру лимона й м’якоть потрібно натерти на дрібній тертці.
- До отриманої сирної маси додати лимонний сік, натертий лимон і яєчний білок. Усе ретельно перемішати.
- Змішати борошно з розпушувачем тіста і висипати в сирну масу, за консистенцією вона повинна бути як густа сметана.
- Ложкою викладаємо в нагріту сковороду, жаримо із двох боків на повільному вогні.
Зі смородиною
Інгредієнти:
- 200 грамів чорної смородини
- 250 грамів сиру
- 150 грамів сметани
- 200 грамів борошна
- одне яйце
- 3 столові ложки цукру
- 3 столові ложки соняшникового масла.
- сіль.
Приготування:
- У глибокій ємності змішати цукор і сир. Якщо сир зернистий, можна розім’яти його ложкою.
- Розбити яйця, покласти сметану й сіль. Коли суміш стане однорідною, потрохи підсипаємо борошно, добре перемішуємо. Тісто повинне вийде густим, густішим, ніж для класичних оладок. Ягоди засипаємо в тісто перед самим випіканням, щоб вони не встигли пустити сік.
- Тісто за допомогою столової ложки викладаємо на нагріту сковороду, жаримо із двох боків на рослинній олії.
З ізюмом
Продукти:
- яйце
- 3 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 400 грамів сиру
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 склянка борошна
- 2 жмені ізюму.
Приготування:
- У широкій ємності за допомогою товкмачки розминаємо сир, додаємо соду, сіль, цукор, перемішуємо.
- В отриману масу розбити яйце, перемішати. Тепер повільно, не перестаючи мішати, щоб не з’явилися грудочки, засипаємо борошно. Добре все перемішуємо.
- Засипаємо в тісто ізюм, перемішуємо. Жаримо на сковороді на рослинній олії.
З вівсянкою й малиною
Продукти:
- вівсяні пластівці – одна склянка
- сир – 200 грамів
- кефір – половина склянки
- цукор – 2 столові ложки
- кориця – чверть чайної ложечки
- розпушувач тіста – половина чайної ложечки
- малина – 100 грамів.
Приготування:
- Подрібнені пластівці змішуємо з попередньо розім’ятим сиром, корицею, цукром, розпушувачем тіста. Додаємо кефір, перемішуємо.
- В отриману масу засипаємо малину, перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Лист застеляємо пергаментним папером, формуємо оладки й випікаємо протягом 25 хвилин.