Щоранку разом з нами прокидається в нашій голові питання «що ж сьогодні приготувати на сніданок?». Хочеться зробити щось незвичайне і здивувати домашніх. Оладки — найпоширеніший і легкий варіант сніданку. Але і їх можна зробити різноманітним, додавши всього кілька інгредієнтів. Наприклад, приготувати шоколадні або бананові оладки або млинці з шоколадною начинкою, впевнені ваші рідні їх оцінять. Отже, що ж нам знадобиться?
Зміст
Шоколадні оладки
Інгредієнти для приготування шоколадних оладок:
- 500 мілілітрів кефіру (кімнатної температури);
- 2 яйця;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 2 столових ложок цукру;
- 320 грам борошна;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 2 столових ложок какао;
- 250 мілілітрів окропу;
- 2 столових ложок рослинного масла.
Крок №1. Наливаємо кефір в миску кімнатної температури. Додаємо до нього сіль, цукор, добре змішуємо.
Крок №2. Збиваємо в цій же мисці яйця, за допомогою віночка все добре перемішуємо.
Крок №3. В окрему миску потрібно просіяти борошно, додати соду і какао. Швидко змішуємо між собою і додаємо в миску з кефіром.
Крок №4. Влити окріп і змішати рослинне масло.
Крок №5. Заздалегідь розігріваємо сковорідку, змащуємо олією перший раз обов’язково, потім можна не змащувати і починаємо смажити оладки. Тісто можна викласти столовою ложкою. Смажити в невеликому вогні по 1-1, 5 хвилини кожну сторону.
Оладки з шоколадною начинкою
Інгредієнти для приготування оладок з шоколадною начинкою:
- 70 грамів шоколаду;
- 100 мілілітрів молока;
- 0,5 склянки сметани;
- 210 грамів борошна;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 50 грамів цукру;
- 0,5 чайної ложки ваніліну;
- 1 яйце;
- 2 столових ложок рослинного масла.
Крок №1. У мисці збиваємо яйце, до нього додаємо ванілін, цукор, соду, молоко і сметану. Перемішуйте до отримання однорідної консистенції.
Крок №2. У миску поступово просіяти борошно, активно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.
Крок №3. Заздалегідь зламайте шоколад на шматки.
Крок №4. Попередньо розігрійте сковорідку і починайте смажити оладки. Тісто можна викласти столовою ложкою. Поверх оладки потрібно покласти шоколадні шматочки, потім зверху потрібно прикрити шоколад тестом. Оладки смажити 1-1.5 хвилини з кожного боку.
Бананові оладки з шоколадом.
Інгредієнти для приготування бананових оладок з шоколадом:
- 2 склянки борошна;
- 2 стиглих банана;
- 2 столових ложок какао;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 20 мілілітрів води;
- 2 столових ложок рослинного масла;
- 3 столових ложок меду;
- 1 столова ложка яблучного оцту.
Крок №1. У миску покладіть очищені банани, додайте какао і цукор, Перетворіть в пюре.
Крок №2. Борошно просійте, додайте в миску. Додайте оцет, соду і рослинне масло. Добре все перемішайте.
Крок №3. Збийте тісто за допомогою міксера, якщо вийде занадто густим, додайте воду кімнатної температури.
Крок №4.Смажити оладки до хрусткої скоринки.
Шоколадні оладки з вишнею
Інгредієнти для приготування шоколадних оладок з вишнею:
- 1 яйце;
- 1,5 столової ложки цукру;
- 200 мл кефіру;
- 25 грамів шоколаду;
- 0,5 чайної ложки цукру;
- щіпка солі;
- 80 грамів борошна;
- 2 столових ложок какао.
Крок №1. Шоколад потрібно розтопити за допомогою водяної бані.
Крок №2. У миску збийте яйце, додайте цукор.
Крок №3. Додайте кефір і розтоплений шоколад. Важливо, щоб кефір був кімнатної температури, а шоколад не дуже гарячим.
Крок№4. Потрібно в миску просіяти борошно, додавши какао, соду і солі. Добре перемішуйте, до консистенції густої сметани.
Крок№5. У готове тісто додаємо вишні без кісточок, заморожені ягоди розморожувати не треба.
Крок №6. Смажити оладок на повільному вогні з двох сторін по 1-1,5 хвилини.
Корисні поради
Треба враховувати деякі моменти, щоб оладки вийшли пишними і повітряними:
— кефір і яйце повинні бути кімнатної температури;
— обов’язково потрібно просіяти борошно;
— соду спочатку додати в борошно, розмішати, після всього цього додати в кефір. Це робиться, щоб процес гасіння дав правильний ефект;
готове тісто залишити на 20-30 хвилин, воно повинно трохи відпочити, закрити зверху кришкою або рушником (щоб тісто лежало в теплоті) повторно перемішувати його не треба;
— бажано для приготування оладок використовувати пшеничне борошно;
— форми оладок робимо маленькими, вони так швидше піднімуться;
— оладки найкраще смажити на раніше розігрітій сковорідці, змащений олією, на повільному вогні;
— використовувати важкий (чавунний) посуд, або посуд з антипригарним покриттям;
— оладки з начинкою смажити із закритою кришкою з одного боку, після перевертання смажити без кришки;
— щоб прибрати зайвий жир, готові оладки покладіть на паперовий рушник;
— оладки найкраще подавати до столу гарячими, з будь-яким варенням, чаєм або кавою. Можна прикрасити ягодами, додати будь-які топінги. Добре підійде густа сметана, згущене молоко. Також, деякі люблять оладки з морозивом.