Представляємо рецепти пишних оладок з кабачків – класичний, на кефірі, сирні, з сосисками, з манкою, з рисом, з картоплею, з морквою і сиром, з куркою, з вівсяними пластівцями.
Зміст
Класичний
Продукти, які будуть потрібні:
- 600 грамів кабачків
- 200 грамів пшеничного або кукурудзяного борошна
- 3 яйця
- сіль
- перець
- якщо є бажання, додайте зелень або часник, теж на ваш смак
Приготування:
1) у воді помийте кабачки, видаліть жорстку шкірку і велике насіння.
2) Далі натріть на тертці з середніми або дрібними отворами.
3) додайте в отримане пюре, перемішайте і 10 хвилин дайте настоятися.
4) після 10 хвилин воду злийте через сито.
5) збийте вінчиком або ж міксером в чаші яйця і додайте до кабачкової маси.
6) Якщо хочете додати зелень або ж часник, а може і те, і інше, зробіть це зараз. Наріжте все дрібно. Перемішавши.
7) Висипайте борошно потроху і перемішуйте, консистенція повинна нагадувати густу сметану.
8) Обсмажуйте на одній стороні 2 хвилини. Переверніть, зробіть газ на мінімум, накрийте кришкою, смажте 3 хвилини.
На кефірі
Продукти для їх приготування:
- 500 грамів кабачків
- 300 мілілітрів кефіру
- 4 яйця
- 350 грамів борошна з пшениці
- 1 столова ложка соняшникової олії
- чайна ложка цукру
- половина чайної ложки соди
- пучок петрушки
Приготування:
1) Вимийте кабачки. Якщо потрібно, зніміть шкірку і заберіть насіння. Натріть на дрібній тертці. Сік через сито відіжміть.
2) збийте вінчиком або міксером яйця і додайте в чашку до кабачків.
3) також вилийте кефір і рослинне масло, посоліть, висипте петрушку. Перемішавши.
4) додавайте поступово борошно і заважайте, поки, не отримаєте густу масу для оладок.
5) Насипте соди, перемішайте і залиште на 20 — 25 хвилин.
6) Смажте по 2-4 хвилини з кожного боку.
Сирні
Для цього рецепта знадобляться:
500 грамів кабачків
- 50 грамів сиру
- Маленький пучок кропу
- 2 яйця
- 60 грам пшеничного борошна
- маленька ложка розпушувача
- 1 зубчики часнику
- сіль
Приготування:
1) помийте кабачки, почистіть і натріть на крупній тертці, додайте сіль і сік відіжміть через сито.
2) Промийте кріп і дрібно наріжте ножем, часник теж.
3) На дрібній тертці натріть сир.
4) в чашу блендера кладемо масу з кабачків, сир і часник з кропом.
5) Туди ж розбиваємо яйця, висипаємо борошно і розпушувач.
6) Все це збиваємо 2 — 3 хвилини, якщо вийде рідко, насипте ще борошна.
7) Обсмажуйте з двох сторін по 3 — 4 хвилини.
Із сосисками
Підготуйте продукти:
- 400 грам кабачків
- 2 сосиски або 100 грам вареної ковбаси
- 1 яйце
- 5 великих ложок борошна з пшениці
- Маленька щіпка куркуми
- Пучок кропу
- Сіль
- Перець
Приготування:
1) Помийте і очистіть кабачки від шкірки і насіння, натерти на тертці з середніми отворами, посоліть і відіжміть сік.
2) Наріжте дрібно кріп і сосиски, або варену ковбасу соломкою.
3) Розбийте в чашу з кабачками яйце, додайте куркуму і кріп.
4) Поступово всипайте борошно, помішуючи.
5) викладайте приготовлену масу на розігріту сковорідку, смажте 2 хвилини.
6) Викладіть зверху 6 соломинок ковбаси або сосисок, переверніть оладок і обсмажуйте 3 — 4 хвилини.
Другий спосіб подачі:
1) Заздалегідь обсмажте соломку з ковбаси або сосисок до рум’янцю. Викладіть на тарілку, накриту паперовим рушником.
2) замість маленьких млинців смажте Великі, не товсті, але і не тонкі.
3) Смажте з одного і з іншого боку 1 — 2 хвилини. Поверніть на першу сторону, викладіть на одну половину млинця трохи ковбаси, накрийте іншою половиною. Обсмажуйте ще 1 хвилину з двох оборотів. Виходить своєрідний тако.
З манкою
Продукти, які знадобляться:
- 2 — 3 кабачка
- Пара курячих яєць
- 4 столових ложки манної крупи
- Пучок кропу
- 1 головка ріпчастої цибулі
- Солимо і перчимо за смаком
Приготування:
1) Помийте і почистіть кабачок. Натріть на тертці з великими отворами. Посоліть масу і відіжміть сік, який виділився.
2) Всипте манну крупу і залиште на 15 — 20 хвилин.
3) Подрібніть кріп і наріжте маленькими кубиками головку цибулі.
4) розбийте в чашу з усім вмістом яйця, додайте цибулю і кріп, поперчіть і ретельно перемішайте.
5) На середньому вогні обсмажуйте з кожного боку по 3 — 4 хвилини.
З рисом
Для приготування цієї страви будуть потрібні продукти:
- 1 кабачок
- 2 курячих яйця
- Головка ріпчастої цибулі
- Зубчик часнику
- 1 пакет рису
- Сіль
- Перець
- Пучок зеленого цибулі
Приготування:
1) Рис відварюємо.
2) головний інгредієнт нашої страви миємо, очищаємо від шкірки і насіння, на крупній тертці натираємо, солимо, перемішуємо і зайвий сік віджимаємо через ситечко.
3) дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю і пір’ячко, часник.
4) Змішуємо в мисці з головним героєм яйця, цибулю, часник і рис, перець
5) Обсмажуйте з кожного боку по 3 хвилини.
З картоплею
Продукт:
- Кабачок
- 3 — 4 картоплини
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- 3 столові ложки борошна
- Сіль і перець за смаком
- Продукти для приготування соусу:
- 2 столові ложки кетчупу
- Столова ложка майонезу
- 2 столові ложки соєвого соусу
Кроки приготування:
1) головний продукт нашої страви помийте, почистіть і натріть на крупній тертці разом з картоплею і часником.
2) Розбийте до отриманої маси яйця, всипте борошно, поперчіть і посоліть. Перемішуйте і дивіться, щоб тісто не було занадто густої консистенції.
3) Обсмажуйте кожну сторону 3 — 4 хвилини.
Готуємо соус:
1) Кетчуп і майонез змішайте, влийте туди і соєвий соус. Перемішавши.
З морквою і сиром
Продукт:
- 3 кабачка
- 2 моркви
- 200 грам сиру
- 4 яйця
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 3 зубчики часнику
- Сіль
- Перець
Приготування:
1) Овочі помийте, почистіть, натріть на дрібній тертці, відіжміть зайвий сік через сито.
2) Цибулю і часник нарізаємо дрібно.
3) Сир натираємо на крупній тертці.
4) Всі перераховані вище інгредієнти змішуємо, додаємо яйця і знову перемішуємо.
5) Обсмажувати на розпеченій сковороді 4 хвилини з кожного боку.
З куркою
Для приготування цієї страви знадобляться:
- 2 середніх кабачка (бажано молодих)
- 400 грам філе курки
- 3 столові ложки борошна
- 1 яйце
- Середній пучок кропу
- Сіль
- Перець
Приготування:
1) Кабачки вимийте і почистіть, далі в блендері перетворіть їх в кашку.
2) Філе курки також промийте і наріжте невеликими шматочками. За бажанням, пропустіть м’ясо через м’ясорубку, перетворивши на фарш.
3) змішуйте два перерахованих вище інгредієнта і додайте до них яйце.
4) Посоліть і поперчіть.
5) Кріп промийте, відокремте листочки від стеблинок і дрібно пошинкуйте.
6) Перемішайте.
7) Повільно всипайте борошно в тісто і помішуйте.
8) Випікайте на повільному вогні з кожного боку 5 — 6 хвилин.
З вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка
- 8 столових ложок вівсяних пластівців швидкого приготування
- 2 яйця
- 5 пір’я зеленої цибулі
- Середній пучок кропу
- Сіль
- Перець
Приготування:
1) Кабачок вимити, молоду, чистити не потрібно, так як ще молодий, і шкірка тоненька. Натріть на крупній тертці. Залиште на 7 хвилин, щоб вийшов сік. Після закінчення часу відіжміть його через сито.
2) Цибулю і кріп подрібніть ножем або ж прокрутити в блендері.
3) змішайте овочі і зелень, додайте в отриману масу яйця і вівсяні пластівці. Не забудьте посолити і поперчити. Добре перемішайте. Дайте їй настоятися хвилин 10, щоб стали м’якими пластівці.
4) Обсмажуйте на середньому вогні 4 — 5 хвилин.
При обсмажуванні оладки посипте твердим сиром.