Рецепт пишних оладок з кабачків

Представляємо рецепти пишних оладок з кабачків – класичний, на кефірі, сирні, з сосисками, з манкою, з рисом, з картоплею, з морквою і сиром, з куркою, з вівсяними пластівцями.

Сніданок

Класичний

Продукти, які будуть потрібні:

  • 600 грамів кабачків
  • 200 грамів пшеничного або кукурудзяного борошна
  • 3 яйця
  • сіль
  • перець
  • якщо є бажання, додайте зелень або часник, теж на ваш смак

Приготування:

1) у воді помийте кабачки, видаліть жорстку шкірку і велике насіння.

2) Далі натріть на тертці з середніми або дрібними отворами.

3) додайте в отримане пюре, перемішайте і 10 хвилин дайте настоятися.

4) після 10 хвилин воду злийте через сито.

5) збийте вінчиком або ж міксером в чаші яйця і додайте до кабачкової маси.

6) Якщо хочете додати зелень або ж часник, а може і те, і інше, зробіть це зараз. Наріжте все дрібно. Перемішавши.

7) Висипайте борошно потроху і перемішуйте, консистенція повинна нагадувати густу сметану.

8) Обсмажуйте на одній стороні 2 хвилини. Переверніть, зробіть газ на мінімум, накрийте кришкою, смажте 3 хвилини.

Зі сметаною

На кефірі

Продукти для їх приготування:

  • 500 грамів кабачків
  • 300 мілілітрів кефіру
  • 4 яйця
  • 350 грамів борошна з пшениці
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • чайна ложка цукру
  • половина чайної ложки соди
  • пучок петрушки

Приготування:

1) Вимийте кабачки. Якщо потрібно, зніміть шкірку і заберіть насіння. Натріть на дрібній тертці. Сік через сито відіжміть.

2) збийте вінчиком або міксером яйця і додайте в чашку до кабачків.

3) також вилийте кефір і рослинне масло, посоліть, висипте петрушку. Перемішавши.

4) додавайте поступово борошно і заважайте, поки, не отримаєте густу масу для оладок.

5) Насипте соди, перемішайте і залиште на 20 — 25 хвилин.

6) Смажте по 2-4 хвилини з кожного боку.

Овочеві

Сирні

Для цього рецепта знадобляться:

500 грамів кабачків

  • 50 грамів сиру
  • Маленький пучок кропу
  • 2 яйця
  • 60 грам пшеничного борошна
  • маленька ложка розпушувача
  • 1 зубчики часнику
  • сіль

Приготування:

1) помийте кабачки, почистіть і натріть на крупній тертці, додайте сіль і сік відіжміть через сито.

2) Промийте кріп і дрібно наріжте ножем, часник теж.

3) На дрібній тертці натріть сир.

4) в чашу блендера кладемо масу з кабачків, сир і часник з кропом.

5) Туди ж розбиваємо яйця, висипаємо борошно і розпушувач.

6) Все це збиваємо 2 — 3 хвилини, якщо вийде рідко, насипте ще борошна.

7) Обсмажуйте з двох сторін по 3 — 4 хвилини.

Із сосисками

Підготуйте продукти:

  • 400 грам кабачків
  • 2 сосиски або 100 грам вареної ковбаси
  • 1 яйце
  • 5 великих ложок борошна з пшениці
  • Маленька щіпка куркуми
  • Пучок кропу
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

1) Помийте і очистіть кабачки від шкірки і насіння, натерти на тертці з середніми отворами, посоліть і відіжміть сік.

2) Наріжте дрібно кріп і сосиски, або варену ковбасу соломкою.

3) Розбийте в чашу з кабачками яйце, додайте куркуму і кріп.

4) Поступово всипайте борошно, помішуючи.

5) викладайте приготовлену масу на розігріту сковорідку, смажте 2 хвилини.

6) Викладіть зверху 6 соломинок ковбаси або сосисок, переверніть оладок і обсмажуйте 3 — 4 хвилини.

Другий спосіб подачі:

1) Заздалегідь обсмажте соломку з ковбаси або сосисок до рум’янцю. Викладіть на тарілку, накриту паперовим рушником.

2) замість маленьких млинців смажте Великі, не товсті, але і не тонкі.

3) Смажте з одного і з іншого боку 1 — 2 хвилини. Поверніть на першу сторону, викладіть на одну половину млинця трохи ковбаси, накрийте іншою половиною. Обсмажуйте ще 1 хвилину з двох оборотів. Виходить своєрідний тако.

З манкою

Продукти, які знадобляться:

  • 2 — 3 кабачка
  • Пара курячих яєць
  • 4 столових ложки манної крупи
  • Пучок кропу
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • Солимо і перчимо за смаком

Приготування:

1) Помийте і почистіть кабачок. Натріть на тертці з великими отворами. Посоліть масу і відіжміть сік, який виділився.

2) Всипте манну крупу і залиште на 15 — 20 хвилин.

3) Подрібніть кріп і наріжте маленькими кубиками головку цибулі.

4) розбийте в чашу з усім вмістом яйця, додайте цибулю і кріп, поперчіть і ретельно перемішайте.

5) На середньому вогні обсмажуйте з кожного боку по 3 — 4 хвилини.

З рисом

Для приготування цієї страви будуть потрібні продукти:

  • 1 кабачок
  • 2 курячих яйця
  • Головка ріпчастої цибулі
  • Зубчик часнику
  • 1 пакет рису
  • Сіль
  • Перець
  • Пучок зеленого цибулі

Приготування:

1) Рис відварюємо.

2) головний інгредієнт нашої страви миємо, очищаємо від шкірки і насіння, на крупній тертці натираємо, солимо, перемішуємо і зайвий сік віджимаємо через ситечко.

3) дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю і пір’ячко, часник.

4) Змішуємо в мисці з головним героєм яйця, цибулю, часник і рис, перець

5) Обсмажуйте з кожного боку по 3 хвилини.

З картоплею

Продукт:

  • Кабачок
  • 3 — 4 картоплини
  • 2 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • 3 столові ложки борошна
  • Сіль і перець за смаком
  • Продукти для приготування соусу:
  • 2 столові ложки кетчупу
  • Столова ложка майонезу
  • 2 столові ложки соєвого соусу

Кроки приготування:

1) головний продукт нашої страви помийте, почистіть і натріть на крупній тертці разом з картоплею і часником.

2) Розбийте до отриманої маси яйця, всипте борошно, поперчіть і посоліть. Перемішуйте і дивіться, щоб тісто не було занадто густої консистенції.

3) Обсмажуйте кожну сторону 3 — 4 хвилини.

Готуємо соус:

1) Кетчуп і майонез змішайте, влийте туди і соєвий соус. Перемішавши.

З морквою і сиром

Продукт:

  • 3 кабачка
  • 2 моркви
  • 200 грам сиру
  • 4 яйця
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

1) Овочі помийте, почистіть, натріть на дрібній тертці, відіжміть зайвий сік через сито.

2) Цибулю і часник нарізаємо дрібно.

3) Сир натираємо на крупній тертці.

4) Всі перераховані вище інгредієнти змішуємо, додаємо яйця і знову перемішуємо.

5) Обсмажувати на розпеченій сковороді 4 хвилини з кожного боку.

З куркою

Для приготування цієї страви знадобляться:

  • 2 середніх кабачка (бажано молодих)
  • 400 грам філе курки
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 яйце
  • Середній пучок кропу
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

1) Кабачки вимийте і почистіть, далі в блендері перетворіть їх в кашку.

2) Філе курки також промийте і наріжте невеликими шматочками. За бажанням, пропустіть м’ясо через м’ясорубку, перетворивши на фарш.

3) змішуйте два перерахованих вище інгредієнта і додайте до них яйце.

4) Посоліть і поперчіть.

5) Кріп промийте, відокремте листочки від стеблинок і дрібно пошинкуйте.

6) Перемішайте.

7) Повільно всипайте борошно в тісто і помішуйте.

8) Випікайте на повільному вогні з кожного боку 5 — 6 хвилин.

З вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка
  • 8 столових ложок вівсяних пластівців швидкого приготування
  • 2 яйця
  • 5 пір’я зеленої цибулі
  • Середній пучок кропу
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

1) Кабачок вимити, молоду, чистити не потрібно, так як ще молодий, і шкірка тоненька. Натріть на крупній тертці. Залиште на 7 хвилин, щоб вийшов сік. Після закінчення часу відіжміть його через сито.

2) Цибулю і кріп подрібніть ножем або ж прокрутити в блендері.

3) змішайте овочі і зелень, додайте в отриману масу яйця і вівсяні пластівці. Не забудьте посолити і поперчити. Добре перемішайте. Дайте їй настоятися хвилин 10, щоб стали м’якими пластівці.

4) Обсмажуйте на середньому вогні 4 — 5 хвилин.

При обсмажуванні оладки посипте твердим сиром.

Ссылка на основную публикацию