Рецепт пісних овочевих оладок

Представляємо рецепти приготування пісних овочевих оладок – з кабачка, з моркви, з білокачанної капусти, з буряків.

З кукурудзою

З кабачка

Щоб приготувати порцію пісних овочевих оладок з кабачка нам необхідні наступні інгредієнти:

  • пів кілограма кабачків,
  • біля 150 грамів просіяного пшеничного борошна,
  • сіль і перець на кінчику ножа (за смаком),
  • соняшникова або кукурудзяна, оливкова, кокосова олія для обсмажування.

Рецепт приготування:

  1. Дістаємо з холодильника невеликий кабачок, ретельно миємо його під слабким струменем води, очищаючи від пилу і бруду. Дістаємо з мийки і легко просушуємо рушником, щоб позбутися зайвої вологи.
  2. Тонким шаром видаляємо шкірку з кабачка. Робити це найкраще гостро наточеним ножем (чим гостріше ніж, тим легше буде знімати тонку шкірку).
  3. Натираємо очищені овочі на тертці (краще на дрібній, щоб надати масі більше однорідності). Потім складаємо вийшла кашку в глибоку миску, щоб зручніше було перемішувати всі інгредієнти.
  4. Додаємо в миску одну дрібку солі (можна і більше, за смаком) і ретельно перемішуємо кабачкову масу, поки вона не стане однорідною.
  5. Ставимо миску з кабачковою масою в темне місце на десять-п’ятнадцять хвилин — цього часу повинно вистачити для того, щоб овоч пустив сік.
  6. Акуратно виливаємо приблизно половину зібраного в мисці соку (головне, не вилити зайвого, інакше блюдо вийде надто сухе). Потім додаємо до кашки пшеничне борошно і, якщо вам подобаються гострі страви, чорний перець за смаком. Замість перцю можна додати також такі спеції, як гвоздика, кмин або кориця. Після перемішування всіх інгредієнтів у вас на руках повинна вийде суміш, схожа на рідкувате тісто.
  7. Включаємо і гріємо плиту до середнього рівня, заливаємо в заздалегідь підготовлену сковороду 2-3 ложки соняшникової олії. Почекавши до тих пір, поки жир не почне тріщати, беремо столову ложку і обережно починаємо викладати «тісто» на сковороду.
  8. На відстані не більше трьох сантиметрів один від одного красиво формуємо на сковороді майбутні пісні оладки. Будьте уважні і краще не економте відстань між млинцями. Якщо відстань буде занадто маленьким, оладки можуть прилипнути один до одного і втратити гарну форму.
  9. Коли на одній із сторін млинчиків з’явитися хрустка скоринка золотистого кольору, беремо лопатку і швидко перевертаємо оладки на інший бік. Чекаємо, поки підсмажиться до золотистої скоринки інша сторона оладок.
  10. Готові млинчики акуратно викладаємо на широку плоску тарілку, заливаємо в розпечену сковороду ще трохи олії і починаємо смажити другу порцію. І так до тих пір, поки у нас є кабачкова маса.

Із кабачка

З моркви

Щоб приготувати порцію пісних овочевих оладок з моркви нам необхідні наступні інгредієнти:

  • 500 грамів свіжої моркви,
  • 60 грамів сухої манки,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Рецепт приготування:

  1. Дістаємо з холодильника кілька великих морквин, ретельно миємо під слабким струменем води, очищаючи від пилу і бруду, і кладемо на сушку, щоб позбутися зайвої вологи. Якщо морква дуже брудна, краще скористатися ножем або овочечисткою і акуратно зчистити верхній шар.
  2. Трьом очищену моркву на дрібній тертці — це буде найбільш трудомісткий частина приготування, яка зажадає від нас терпіння і сили. Тертку краще відразу розташувати в якій-небудь зручній глибокій мисці, щоб отримана маса виявилася відразу там. Так нам буде зручніше потім додавати і перемішувати всі інші інгредієнти.
  3. Додаємо в миску одну столову ложку цукру і ретельно перемішуємо морквяну масу, поки вона не стане однорідною.
  4. Ставимо миску в темне місце на десять-двадцять хвилин — цього часу має вистачити, щоб морквяна маса пустила сік.
  5. Акуратно виливаємо трохи зібрався соку і додаємо до кашки суху манку. Залишаємо масу ще на деякий час, щоб розбухла манна крупа. Після перемішування у вас на руках має бути суміш, схожа на трохи рідке тісто.
  6. Включаємо плиту, гріємо її до середнього рівня, заливаємо в спеціальну сковороду 2-3 ложки соняшникової олії. Почекавши, поки поверхня її нагріється до потрібного рівня, беремо велику їдальню ложку і починаємо викладати морквяну масу на сковороду.
  7. Майбутні пісні морквяні млинці необхідно викласти на сковороді на відстані не менше трьох сантиметрів, щоб вони не розтеклися і не прилипли один до одного.
  8. Коли на одній зі сторін оладок з’явитися рум’яна скоринка, беремо кухонну лопатку (краще дерев’яну) і перевертаємо оладки на інший бік. Чекаємо, поки підсмажиться інша сторона.
  9. Готові прожарені млинці акуратно викладаємо на широку плоску тарілку, заливаємо в розпечену сковороду ще трохи олії і починаємо смажити другу порцію. Після прожарювання все морквяної маси повинно вийти в сумі приблизно чотири порції оладок.

Із моркви

З білокачанної капусти

Щоб приготувати порцію пісних овочевих оладок з білокачанної капусти нам необхідні наступні інгредієнти:

  • один качан білокачанної капусти середнього розміру,
  • два сантиметри кореня свіжого імбиру,
  • два-три зубчики часнику, трохи зеленої цибулі,
  • борошно,
  • соняшникова олія,
  • солі,
  • перець за смаком (або інша приправа — наприклад, куркума або кмин).

Рецепт приготування:

Дістаємо з холодильника капусту, моєму качан під теплим струменем води, просушуємо рушником. Потім акуратно відокремлюємо від качана качан ножем і шаткуємо капусту тоненькими смужками. Потім ріжемо нашатковане шматочками довжиною 3-5 сантиметрів. В результаті повинно вийде щось на зразок дрібної капустяної стружки.

  1. Складаємо нарізану капусту в глибоку миску, щоб у подальшому було зручніше перемішувати приправу, солимо капустяну масу (одна-дві щіпки солі), і чекаємо десять хвилин — за цей час маса відстоїться і капуста встигне пустити сік. Перекладаємо масу в сито і обережними впевненими рухами віджимаємо. Отриманий сік можна пити, або зробити з нього корисний овочевий коктейль.
  2. Дрібно ріжемо цибулю, натираємо на дрібній тертці часник, в капустяну масу додаємо спеції за смаком. Млжно додати перець, кмин, куркуму або інші приправи.
  3. Додаємо в суміш борошно. На цьому етапі важливо простежити за тим, щоб суміш не вийшла занадто сухий. Для цього закладаємо борошно маленькими порціями і стежимо, щоб в результаті вийшла трохи рідкувата маса.
  4. Гріємо включену заздалегідь плиту до середнього рівня, накладаємо в спеціальну сковороду 2-3 ложки соняшникової (або іншої рослинної) олії. Коли сковорода нагріється до потрібного нам рівня, беремо велику ложку (краще їдальню) і не поспішаючи починаємо викладати овочеву масу на сковороду.
  5. Викладаємо на сковороді майбутні пісні капустяні млинці на відстані не більше трьох сантиметрів і закриваємо кришкою сковороду. Викладати млинці краще ближче до країв сковороди, на відстані двох-трьох сантиметрів один від одного.
  6. Коли на одній із сторін з’явитися рум’яна кірочка, беремо зручну кухонну лопатку і спритно перевертаємо оладки на інший бік, щоб прожарити наше блюдо з іншого боку.
  7. Готові круглі млинці акуратно викладаємо на широку плоску тарілку, не зволікаючи, заливаємо в розпечену сковороду ще трохи олії і починаємо смажити другу порцію. У підсумку має вийти приблизно три або чотири готові порції оладок.

З буряка

Щоб приготувати порцію пісних овочевих оладок з буряка нам необхідні наступні інгредієнти:

  • 2 великі відварені буряки,
  • два-три зубчика часнику,
  • 4 столові ложки манної крупи,
  • соняшникова олія,
  • сіль.

Рецепт приготування:

  1. Буряк необхідно заздалегідь підготувати або купити вже відварену або запечену буряк в герметичній упаковці (таку буряк можна знайти у великих супермаркетах). Акуратно, тонким шаром знімаємо з буряка шкірку і натираємо її на дрібній тертці. Можна також пропустити очищені овочі через м’ясорубку.
  2. Очищаємо зубчики часнику, і також натираємо його на тертці, потім додаємо часник в глибоку миску до бурякової маси.
  3. Заважаємо отриману суміш до однорідності, туди ж насипаємо манку і додаємо сіль за смаком (одну-дві щіпки).
  4. Ретельно перемішуємо бурякову масу, поки вона не стане одного кольору, потім чекаємо десять хвилин, щоб манка набухла.
  5. Ставимо на плиту на середній рівень вогню або нагріву, заливаємо в спеціально підготовлену сковороду 2-3 ложки соняшникової олії. Почекавши, поки сковорода гарненько прогріється, беремо велику їдальню ложку і починаємо викладати бурякову масу на сковороду (по одній-дві ложки на відстані не менше трьох сантиметрів).
  6. Коли на одній зі сторін з’явитися рум’яна скоринка, беремо зручну кухонну лопатку і перевертаємо оладки на інший бік, смажимо далі.
  7. Готові круглі млинці акуратно викладаємо на широку плоску тарілку, заливаємо в розпечену сковороду ще трохи олії і починаємо смажити другу порцію. У результаті має вийти приблизно чотири порції оладок.

Ссылка на основную публикацию