Представляємо рецепти пісних морквяних оладок – класичні, овочеві з додаванням дріжджів, картопляні, на сніданок, на дріжджах, з фруктами, звичайні оладки.
Зміст
Класичні
Можна приготувати різні оладки з овочів, борошна і крупи, на питній соді або на дріжджах. Їх можна подавати до ранкового сніданку або обіду.
Для приготування буде необхідно:
- 1 кілограм борошна
- 1 кілограм моркви
- 3 десертні ложки цукрового піску
- 3 десертні ложки оцту
- 1 десертну ложку солі без гірки
- 3 десертні ложки рослинної олії
- невелику кількість солі
Готуємо пісні оладки за наступним рецептом:
- Свіжу моркву добре помити під проточною водою, просушити за допомогою паперового рушника і очистити. Зварити в невеликій кількості води, порізавши часточками.
- Зварену моркву потерти на дрібній тертці або пропустити через м’ясорубку. Не даючи охолонути овочевому пюре, додаємо цукор, оцет і сіль. Досипаємо борошно і змішуємо з водою. Далі необхідно добре вимісити і випікати на добре розігрітій сковороді з олією.
Овочеві з додаванням дріжджів
Інгредієнти:
- Пів кілограма моркви
- 25 грам сухих дріжджів
- 100 грам пшеничного борошна
- сіль
- 3 десертні ложки рослинної олії
Приготування:
- Ретельно вимиту, просушену і очищену моркву потерти на тертці. Викласти в чашку і додати дріжджі, розведені в 70 грамах теплої води. Посолити і додати борошно. Отриману суміш дуже добре розмішати до однорідної маси і залишити в теплому місці, поки воно не підніметься.
- Такі оладки смажити треба на добре розігрітій сковороді, з достатньою кількістю соняшникової олії
- До таких оладок дуже добре підійде масло або сметана.
Картопляні
Беремо наступні продукти:
- 2 середніх морквини
- 6-7 картоплин
- 2-3 столові ложки борошна
- 6 десертних ложок кукурудзяної олії
* Сіль додаємо за смаком
Приступаємо до приготування:
- Картопля і морква добре миємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника і очищаємо. Натираємо на середній тертці (у співвідношенні 1:4). Картопляну масу змішати з морквяної, додати борошно, солимо, всю масу ретельно перемішуємо.
- Ставимо на плиту сковорідку з жиром, добре розігріваємо, кладемо ложкою масу на сковорідку і смажимо з обох сторін до золотистої скоринки. Подавати можна зі сметаною або з соусами для овочів.
На сніданок
Пісні оладки дуже відрізняються від тих, що приготовлені з курячими яйцями, але коли йде пост і захотілося чогось смачного їх варто спробувати.
Нам будуть необхідні наступні продукти:
- Газована вода 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне
- Морква 4 штуки (середні)
- Цукор 2 столові ложки
- Трохи солі (щіпку)
- Ванілін на кінчику ножа
- Рослинна олія 3 десертні ложки
Починаємо готувати:
- Моркву помити, висушити за допомогою паперового рушника і очистити, натерти за допомогою терки і засипати цукровим піском.
- Додати газовану воду і трохи посолити.
- Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додаємо все в моркву і дуже обережно перемішуємо (але ні в якому разі не вимішуємо). Отримана маса повинна по консистенції нагадувати сметану.
- Кладемо масло і ванілін. Залишити трошки постояти.
- Ставимо на плиту сковороду з соняшниковою олією і добре нагріваємо. Смажимо оладки з обох сторін до світло-коричневої скоринки. Подаємо разом зі сметаною.
На дріжджах
Беремо наступні продукти:
- Морква 1 штука середнього розміру
- Дріжджі сухі 1 чайна ложка
- Вода тепла 250 мілілітрів
- Цукор 2 чайні ложки
- Борошно пшеничне 200 грамів
- Сіль за смаком
- Кукурудзяна олія для смаження оладок
Готуємо пісні оладки:
- Просіяти борошно (необхідно, щоб збагатити її киснем), перемішати з цукровим піском, сухими дріжджами і сіллю. У підігріту воду, не перестаючи помішування, засипаємо борошно.
- Прикриваємо тісто марлею і прибираємо в тепле місце, щоб воно піднялося, орієнтовно на одну годину.
- Морква добре промити, просушити за допомогою паперового рушника, почистити і подрібнити за допомогою дрібної терки. Коли тісто підніметься, додаємо до нього приготовлену моркву.
- Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре розігріваємо. Кладемо тісто столовою ложкою на сковорідку, і смажимо з обох сторін до золотистої скоринки. Дуже уважно треба стежити, щоб оладки пропеклися. Випечені оладки розкладаєш на серветки для вбирання зайвої олії.
- Готову страву можна зверху присипати меленими горішками або цукровою пудрою.
З фруктами
Пісні оладки з моркви підходять як для дорослих, так і для маленьких дітей, а велику перевагу їм віддадуть ті, хто любить овочеву випічку. В них можна додавати різні фрукти або навіть сухофрукти.
Необхідні інгредієнти:
- Мінеральна вода 100 мілілітрів
- Морква 2 штуки
- Борошно 3 десертні ложки
- Кукурудзяна олія-60 грам
- Цукор 20 грам
- Манка 3 десертні ложки
- Зелень
- Фрукти або сухофрукти
Готуємо за наступним рецептом:
- Моркву ретельно миємо, просушуємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки.
- З’єднуємо разом: натерту моркву, мінеральну воду кімнатної температури, дрібно покришену зелень (зелень може бути будь, яку вживають в їжу), манну крупу, цукровий пісок і борошно.
- Ставимо на плиту сковороду, нагріваємо і ллємо масло, підсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Оладки зі свіжої моркви, з манною крупою готові.
Вівсяні
Продукти для цього рецепта можна купити в будь-якому найближчому магазині або на ринку. З цим не виникне ніяких проблем, головне щоб все було свіже.
- 100 грам моркви
- 100 грам вівсяних пластівців
- Пол склянки гарячої води
- 3 десертні ложки борошна
- Цукровий пісок
- 20 мілілітрів грей фруктового соку
- Солі
- Соняшникова олія
Рецепт приготування:
- Гарячою водою і соком заливаємо вівсяні пластівці, залишаємо для набухання на 15 хвилин.
- Моркву треба гарненько вимити, очистити і подрібнити за допомогою терки або блендера
- Змішати набряклі вівсяні пластівці з морквою, додати просіяне через сито борошно (це необхідно робити, для того щоб в ній не чого не потрапило і збагатити його киснем), сіль та цукровий пісок.
- Всю приготовану масу ретельно і добре вимішуємо.
- Ставимо на плиту, заздалегідь приготовану сковороду і розігріваємо на ній соняшникову олію. Ложкою викладаємо тісто і смажимо з двох сторін до красивої і рум’яної золотистої скоринки.
- Подавати оладки можна разом зі сметаною або будь-яким відповідним для них соусом. Найкраще підійдуть соусу для овочів.
Звичайні оладки
Потрібні продукти:
- Пшеничне борошно 300 грам
- Цукровий пісок 1 столова ложка
- Вода кімнатної температури 300 мілілітрів
- Сіль 1 чайна ложка
- Сода харчова 1 чайна ложка
- Оцет (трохи, щоб погасити соду)
- Рослинна олія 4 столові ложки.
Як правильно приготувати:
- Перемішуємо в чашці пшеничне борошно з цукровим піском і сіллю. Поступово додаємо воду і соняшникову олію. Перемішуючи замішати тісто.
- Харчову соду гасимо оцтом (його можна замінити соком лимона). Все добре перемішуємо.
- Відставляємо отримане тісто в сторону на півгодини.
- Далі розігріваємо сковорідку з маслом на плиті і печемо оладки. Треба постійно додавати масло, для того щоб вони краще відходили від дна сковороди. Смажити їх потрібно з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
- Моркву миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо трохи подрібненого часнику і майонез. Все добре перемішуємо і солимо за смаком.
- Подаємо оладки разом з морквою.