Рецепт пісних морквяних оладок

Представляємо рецепти пісних морквяних оладок – класичні, овочеві з додаванням дріжджів, картопляні, на сніданок, на дріжджах, з фруктами, звичайні оладки.

Смажені

Зміст

Класичні

Можна приготувати різні оладки з овочів, борошна і крупи, на питній соді або на дріжджах. Їх можна подавати до ранкового сніданку або обіду.

Для приготування буде необхідно:

  • 1 кілограм борошна
  • 1 кілограм моркви
  • 3 десертні ложки цукрового піску
  • 3 десертні ложки оцту
  • 1 десертну ложку солі без гірки
  • 3 десертні ложки рослинної олії
  • невелику кількість солі

Готуємо пісні оладки за наступним рецептом:

  1. Свіжу моркву добре помити під проточною водою, просушити за допомогою паперового рушника і очистити. Зварити в невеликій кількості води, порізавши часточками.
  2. Зварену моркву потерти на дрібній тертці або пропустити через м’ясорубку. Не даючи охолонути овочевому пюре, додаємо цукор, оцет і сіль. Досипаємо борошно і змішуємо з водою. Далі необхідно добре вимісити і випікати на добре розігрітій сковороді з олією.

Сніданок

Овочеві з додаванням дріжджів

Інгредієнти:

  • Пів кілограма моркви
  • 25 грам сухих дріжджів
  • 100 грам пшеничного борошна
  • сіль
  • 3 десертні ложки рослинної олії

Приготування:

  1. Ретельно вимиту, просушену і очищену моркву потерти на тертці. Викласти в чашку і додати дріжджі, розведені в 70 грамах теплої води. Посолити і додати борошно. Отриману суміш дуже добре розмішати до однорідної маси і залишити в теплому місці, поки воно не підніметься.
  2. Такі оладки смажити треба на добре розігрітій сковороді, з достатньою кількістю соняшникової олії
  3. До таких оладок дуже добре підійде масло або сметана.

Класичні

Картопляні

Беремо наступні продукти:

  • 2 середніх морквини
  • 6-7 картоплин
  • 2-3 столові ложки борошна
  • 6 десертних ложок кукурудзяної олії

* Сіль додаємо за смаком

Приступаємо до приготування:

  1. Картопля і морква добре миємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника і очищаємо. Натираємо на середній тертці (у співвідношенні 1:4). Картопляну масу змішати з морквяної, додати борошно, солимо, всю масу ретельно перемішуємо.
  2. Ставимо на плиту сковорідку з жиром, добре розігріваємо, кладемо ложкою масу на сковорідку і смажимо з обох сторін до золотистої скоринки. Подавати можна зі сметаною або з соусами для овочів.

На сніданок

Пісні оладки дуже відрізняються від тих, що приготовлені з курячими яйцями, але коли йде пост і захотілося чогось смачного їх варто спробувати.

Нам будуть необхідні наступні продукти:

  1. Газована вода 150 мілілітрів
  2. Борошно пшеничне
  3. Морква 4 штуки (середні)
  4. Цукор 2 столові ложки
  5. Трохи солі (щіпку)
  6. Ванілін на кінчику ножа
  7. Рослинна олія 3 десертні ложки

Починаємо готувати:

  1. Моркву помити, висушити за допомогою паперового рушника і очистити, натерти за допомогою терки і засипати цукровим піском.
  2. Додати газовану воду і трохи посолити.
  3. Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додаємо все в моркву і дуже обережно перемішуємо (але ні в якому разі не вимішуємо). Отримана маса повинна по консистенції нагадувати сметану.
  4. Кладемо масло і ванілін. Залишити трошки постояти.
  5. Ставимо на плиту сковороду з соняшниковою олією і добре нагріваємо. Смажимо оладки з обох сторін до світло-коричневої скоринки. Подаємо разом зі сметаною.

На дріжджах

Беремо наступні продукти:

  1. Морква 1 штука середнього розміру
  2. Дріжджі сухі 1 чайна ложка
  3. Вода тепла 250 мілілітрів
  4. Цукор 2 чайні ложки
  5. Борошно пшеничне 200 грамів
  6. Сіль за смаком
  7. Кукурудзяна олія для смаження оладок

Готуємо пісні оладки:

  1. Просіяти борошно (необхідно, щоб збагатити її киснем), перемішати з цукровим піском, сухими дріжджами і сіллю. У підігріту воду, не перестаючи помішування, засипаємо борошно.
  2. Прикриваємо тісто марлею і прибираємо в тепле місце, щоб воно піднялося, орієнтовно на одну годину.
  3. Морква добре промити, просушити за допомогою паперового рушника, почистити і подрібнити за допомогою дрібної терки. Коли тісто підніметься, додаємо до нього приготовлену моркву.
  4. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і добре розігріваємо. Кладемо тісто столовою ложкою на сковорідку, і смажимо з обох сторін до золотистої скоринки. Дуже уважно треба стежити, щоб оладки пропеклися. Випечені оладки розкладаєш на серветки для вбирання зайвої олії.
  5. Готову страву можна зверху присипати меленими горішками або цукровою пудрою.

З фруктами

Пісні оладки з моркви підходять як для дорослих, так і для маленьких дітей, а велику перевагу їм віддадуть ті, хто любить овочеву випічку. В них можна додавати різні фрукти або навіть сухофрукти.

Необхідні інгредієнти:

  1. Мінеральна вода 100 мілілітрів
  2. Морква 2 штуки
  3. Борошно 3 десертні ложки
  4. Кукурудзяна олія-60 грам
  5. Цукор 20 грам
  6. Манка 3 десертні ложки
  7. Зелень
  8. Фрукти або сухофрукти

Готуємо за наступним рецептом:

  1. Моркву ретельно миємо, просушуємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки.
  2. З’єднуємо разом: натерту моркву, мінеральну воду кімнатної температури, дрібно покришену зелень (зелень може бути будь, яку вживають в їжу), манну крупу, цукровий пісок і борошно.
  3. Ставимо на плиту сковороду, нагріваємо і ллємо масло, підсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Оладки зі свіжої моркви, з манною крупою готові.

Вівсяні

Продукти для цього рецепта можна купити в будь-якому найближчому магазині або на ринку. З цим не виникне ніяких проблем, головне щоб все було свіже.

  1. 100 грам моркви
  2. 100 грам вівсяних пластівців
  3. Пол склянки гарячої води
  4. 3 десертні ложки борошна
  5. Цукровий пісок
  6. 20 мілілітрів грей фруктового соку
  7. Солі
  8. Соняшникова олія

Рецепт приготування:

  1. Гарячою водою і соком заливаємо вівсяні пластівці, залишаємо для набухання на 15 хвилин.
  2. Моркву треба гарненько вимити, очистити і подрібнити за допомогою терки або блендера
  3. Змішати набряклі вівсяні пластівці з морквою, додати просіяне через сито борошно (це необхідно робити, для того щоб в ній не чого не потрапило і збагатити його киснем), сіль та цукровий пісок.
  4. Всю приготовану масу ретельно і добре вимішуємо.
  5. Ставимо на плиту, заздалегідь приготовану сковороду і розігріваємо на ній соняшникову олію. Ложкою викладаємо тісто і смажимо з двох сторін до красивої і рум’яної золотистої скоринки.
  6. Подавати оладки можна разом зі сметаною або будь-яким відповідним для них соусом. Найкраще підійдуть соусу для овочів.

Звичайні оладки

Потрібні продукти:

  1. Пшеничне борошно 300 грам
  2. Цукровий пісок 1 столова ложка
  3. Вода кімнатної температури 300 мілілітрів
  4. Сіль 1 чайна ложка
  5. Сода харчова 1 чайна ложка
  6. Оцет (трохи, щоб погасити соду)
  7. Рослинна олія 4 столові ложки.

Як правильно приготувати:

  1. Перемішуємо в чашці пшеничне борошно з цукровим піском і сіллю. Поступово додаємо воду і соняшникову олію. Перемішуючи замішати тісто.
  2. Харчову соду гасимо оцтом (його можна замінити соком лимона). Все добре перемішуємо.
  3. Відставляємо отримане тісто в сторону на півгодини.
  4. Далі розігріваємо сковорідку з маслом на плиті і печемо оладки. Треба постійно додавати масло, для того щоб вони краще відходили від дна сковороди. Смажити їх потрібно з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
  5. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо трохи подрібненого часнику і майонез. Все добре перемішуємо і солимо за смаком.
  6. Подаємо оладки разом з морквою.

Ссылка на основную публикацию