Рецепт печінкових оладок з гречкою

Гречка і печінка-корисні, смачні і поживні продукти. Представляємо чотири варіанти приготування печінкових оладок з гречкою.

Вечеря

Перший варіант

Для приготування цієї страви знадобиться:

— печінка 0.5 кг

— півсклянки гречаної крупи

— 1 велика цибулина

— 2 курячих яйця

— борошно – 2 столові ложки

— сіль, перець

— рослинна олія.

Техніка приготування:

  1. Для початку потрібно відварити гречану крупу, в передчасно підсоленій воді. Перед тим, як готувати з каші оладки, її потрібно повністю охолодити.
  2. Взяти печінку і цибулю і перемелювати все на м’ясорубку.
  3. Печінка з цибулею додати до гречаної крупі. Сюди ж вбити 2 яйця і додати спеції.
  4. У приготовану масу потрібно всипати борошно і добре все розмішати.
  1. На розігріту сковорідку викладати ложкою масу. Смажити слід з двох сторін.
  2. Для подачі страви найкраще використовувати сметану.

Крупа

Другий варіант

Інгредієнт:

— куряча печінка 600 грамів

— гречана крупа 250 грамів

— 2 великих цибулини

— 1 невелика морква

— 1 сире яйце

— 1 яйце, зварене круто

— 100 грамів сиру твердих сортів

— спеції за смаком

— 100 грамів борошна

Етапи приготування:

  1. Зварити гречку і охолодити її.
  2. Печінку помити і викласти на сковорідку, з передчасно налитим рослинним маслом.
  1. Печінка не варто пересмажувати, а зробити її напівготовою, щоб вона не була жорсткою.
  2. Тим часом нарізати цибулю і моркву і обсмажити все це на окремій сковорідці.
  3. Взяти м’ясорубку і подрібнити печінку, гречану крупу, цибулю і моркву і одне відварене яйце.
  1. В отриману суміш додати сире яйце. Сюди ж натерти на тертці твердий сир.
  2. Додати сіль і перець на свій смак.
  3. Все ретельно перемішати.
  4. Намочити злегка руки і сформувати гречаники. Покласти їх в борошно і обваляти з усіх боків.
  5. На розігріту скороводку викладати гречаники і обсмажувати з двох сторін, щоб скоринка була золотистою.

Котлети

Третій варіант

Вам знадобиться:

— куряча печінка 300 грам, але можна використовувати і яловичу і свинячу

— 100 грам гречаної крупи

— 4 курячих яйця

— 1-2 середні цибулини

— пучок цибулі зеленого

— сіль, перець на свій смак

Щоб приготувати оладки, знадобиться:

  1. Зварити гречку і обсмажити печінку. На обжарку печінка має йти буквально 5-6 хвилин, щоб вона не була твердою і жорсткою. Залишити, щоб охололо. Печінка можна використовувати будь-яку.
  2. Перемолоти печінку і цибулю через м’ясорубку або ж використовувати блендер.
  3. Нарізати зелену цибулю.
  4. В окрему миску скласти перемелену печінку, гречану кашу, подрібнену цибулю, яйця.
  5. Сіль і перець за смаком. Ретельно все перемішати.
  6. На розігріту сковорідку, налити рослинного масла і столовою ложкою викладати суміш.
  7. Добре обсмажувати з двох сторін.

Подавати ці оладки можна з овочевим гарніром. Добре ще вони поєднуються з квашеною капустою.

Четвертий варіант (тушковані)

Для приготування потрібно:

— яловича печінка 500 грамів

— гречана крупа 100 грамів

— пшеничне борошно 100 грамів

— яйце 1 штука

— сода

— сіль за смаком

— 200 грамів моркви

— 100 грамів сметани

— півсклянки молока

— сир твердий 50 грамів

— 50 грамів рослинної олії

Рецепт приготування:

1.Крупу слід промити. Потім залити окропом і накрити кришкою. Поставити на 15 хвилин, щоб гречка розбухла.

  1. Печінка зачистити від плівки і промити. Перемолоти на м’ясорубці.
  2. До печінки додати борошно, сіль, яйце, щіпку солі, щоб оладки були пишними і гречку, але перед тим як її додати, потрібно злити з неї воду.
  3. Ретельно перемішати і викладати на добре розігріту сковорідку по 1 столовій ложці готової маси. Смажити з обох сторін до утворення скоринки.
  4. Взяти окрему миску і натерти на велику тертку моркву. Сюди ж додати молоко і сметану.
  5. Цю масу викладати в окремий сотейник або ж сковорідку, посолити і розмішати.
  6. У сотейник викласти оладки і масу з моркви, чергуючи шари.
  7. Зверху присипати все твердим сиром і довести до кипіння.
  8. Після кипіння, прикрутити вогонь і томити на слабкому вогні десь 30 хвилин.

Подавати гречку можна з гарніром.

Ссылка на основную публикацию