Гречка і печінка-корисні, смачні і поживні продукти. Представляємо чотири варіанти приготування печінкових оладок з гречкою.
Зміст
Перший варіант
Для приготування цієї страви знадобиться:
— печінка 0.5 кг
— півсклянки гречаної крупи
— 1 велика цибулина
— 2 курячих яйця
— борошно – 2 столові ложки
— сіль, перець
— рослинна олія.
Техніка приготування:
- Для початку потрібно відварити гречану крупу, в передчасно підсоленій воді. Перед тим, як готувати з каші оладки, її потрібно повністю охолодити.
- Взяти печінку і цибулю і перемелювати все на м’ясорубку.
- Печінка з цибулею додати до гречаної крупі. Сюди ж вбити 2 яйця і додати спеції.
- У приготовану масу потрібно всипати борошно і добре все розмішати.
- На розігріту сковорідку викладати ложкою масу. Смажити слід з двох сторін.
- Для подачі страви найкраще використовувати сметану.
Другий варіант
Інгредієнт:
— куряча печінка 600 грамів
— гречана крупа 250 грамів
— 2 великих цибулини
— 1 невелика морква
— 1 сире яйце
— 1 яйце, зварене круто
— 100 грамів сиру твердих сортів
— спеції за смаком
— 100 грамів борошна
Етапи приготування:
- Зварити гречку і охолодити її.
- Печінку помити і викласти на сковорідку, з передчасно налитим рослинним маслом.
- Печінка не варто пересмажувати, а зробити її напівготовою, щоб вона не була жорсткою.
- Тим часом нарізати цибулю і моркву і обсмажити все це на окремій сковорідці.
- Взяти м’ясорубку і подрібнити печінку, гречану крупу, цибулю і моркву і одне відварене яйце.
- В отриману суміш додати сире яйце. Сюди ж натерти на тертці твердий сир.
- Додати сіль і перець на свій смак.
- Все ретельно перемішати.
- Намочити злегка руки і сформувати гречаники. Покласти їх в борошно і обваляти з усіх боків.
- На розігріту скороводку викладати гречаники і обсмажувати з двох сторін, щоб скоринка була золотистою.
Третій варіант
Вам знадобиться:
— куряча печінка 300 грам, але можна використовувати і яловичу і свинячу
— 100 грам гречаної крупи
— 4 курячих яйця
— 1-2 середні цибулини
— пучок цибулі зеленого
— сіль, перець на свій смак
Щоб приготувати оладки, знадобиться:
- Зварити гречку і обсмажити печінку. На обжарку печінка має йти буквально 5-6 хвилин, щоб вона не була твердою і жорсткою. Залишити, щоб охололо. Печінка можна використовувати будь-яку.
- Перемолоти печінку і цибулю через м’ясорубку або ж використовувати блендер.
- Нарізати зелену цибулю.
- В окрему миску скласти перемелену печінку, гречану кашу, подрібнену цибулю, яйця.
- Сіль і перець за смаком. Ретельно все перемішати.
- На розігріту сковорідку, налити рослинного масла і столовою ложкою викладати суміш.
- Добре обсмажувати з двох сторін.
Подавати ці оладки можна з овочевим гарніром. Добре ще вони поєднуються з квашеною капустою.
Четвертий варіант (тушковані)
Для приготування потрібно:
— яловича печінка 500 грамів
— гречана крупа 100 грамів
— пшеничне борошно 100 грамів
— яйце 1 штука
— сода
— сіль за смаком
— 200 грамів моркви
— 100 грамів сметани
— півсклянки молока
— сир твердий 50 грамів
— 50 грамів рослинної олії
Рецепт приготування:
1.Крупу слід промити. Потім залити окропом і накрити кришкою. Поставити на 15 хвилин, щоб гречка розбухла.
- Печінка зачистити від плівки і промити. Перемолоти на м’ясорубці.
- До печінки додати борошно, сіль, яйце, щіпку солі, щоб оладки були пишними і гречку, але перед тим як її додати, потрібно злити з неї воду.
- Ретельно перемішати і викладати на добре розігріту сковорідку по 1 столовій ложці готової маси. Смажити з обох сторін до утворення скоринки.
- Взяти окрему миску і натерти на велику тертку моркву. Сюди ж додати молоко і сметану.
- Цю масу викладати в окремий сотейник або ж сковорідку, посолити і розмішати.
- У сотейник викласти оладки і масу з моркви, чергуючи шари.
- Зверху присипати все твердим сиром і довести до кипіння.
- Після кипіння, прикрутити вогонь і томити на слабкому вогні десь 30 хвилин.
Подавати гречку можна з гарніром.