Представляємо рецепти низькокалорійних оладок – з кабачка, з рисовим борошном, бананово-яблучні, з бананом, з капусти, сирні з томатами і перцем, з маком, пишні, вівсяні панкейки, панкейки з шоколадом, з маком.
Зміст
З кабачка
Для приготування такої страви потрібно:
- два середніх кабачка
- 200 грамів тертого сиру
- 1 яйце
- 3 великі ложки цільнозернового або рисового борошна
- сіль і перець на свій смак
- 1 зубчик часнику.
Техніка приготування:
- Кабачки очистити. Потім натерти на тертці і добре віддавити.
- Додати куряче яйце, тертий сир і борошно.
- Все ретельно перемішати і додати спеції і часник.
- Сформувати не сильно товсті оладки. Смажити на антипригарній сковорідці.
- Подавати зі сметаною або йогуртом.
З рисовим борошном
Для приготування знадобиться:
- кефір 1% 300 мілілітрів
- рисове борошно 20 грамів
- 2 білка
- 1 чайна ложка соди
- 0.5 чайної ложки спецій, якими можна замінити сіль
- підсолоджувач за бажанням
Як готувати?
Всі інгредієнти змішати. Смажити на сковороді, стежити щоб не підгоряло.
Бананово-яблучні
Інгредієнти:
- 1 стиглий банан і 1 солодке яблуко
- 1/2 соку з одного лайма або лимона
- цукрозамінник (цукрозамінники шкідливі, ними зловживати не можна)
- 100 грамів цільнозернового борошна
- розпушувач приблизно 0,5 чайної ложки
- 15 грамів горішків грецьких
Приготування:
- Взяти банан і зробити з нього пюре за допомогою вилки або блендера.
- Яблуко очистити від шкірки, вирізати середину. Натерти на дрібній тертці.
- З’єднати з банановим пюре і зверху полити соком лимона. Додати підсолоджувач за смаком і перемішати.
- Горіхи подрібнити і додати до фруктової маси.
- Додати борошно і розпушувач. Розмішати тісто для однорідної консистенції.
- На гарячу і суху сковорідку викласти тісто приблизно по одній столовій ложці, накрити. Обсмажувати з обох сторін.
З бананом
Для приготування потрібно:
- 2 банана
- 1 яйце
- 100 грамів пластівців з вівсянки
- 50 мілілітрів молока
- підсолоджувач на свій смак (можна і не додавати або додати зовсім небагато, оскільки страва буде солодкою за рахунок фруктів)
Приготування:
- Перемолоти пластівці, щоб було борошно в блендері.
- Подрібнити банан до стану пюре.
- Добре збити яйце. Додати сюди перемелені пластівці, молоко і фрукти.
- Все добре потрібно збити.
Тісто на вигляд має бути як густої консистенції і нагадувати сметану. Обсмажити оладки без масла на антипригарній сковороді.
З капусти
Щоб приготувати страву, потрібно:
- 400 грамів капусти
- 200 мілілітрів 1% кефіру
- 1 яйце
- 1 цибуля
- 5 великих ложок борошна
- 1/3 чайної ложки розпушувача
- сіль, перець на свій смак
Щоб приготувати оладки, потрібно:
- Як можна дрібніше нарізати капусту. Посолити її і пом’яти трошки руами. Після цього вона пустить сік і стане м’якою.
- У капусту нарізати цибулину, натерту на велику тертку.
- Сюди ж налити кефір, яйце, борошно і розпушувач. Все ретельно розмішати.
- Тісто на вигляд буде схоже на дуже густу сметанку. Якщо це необхідно, то можна ще додати борошна.
- На сковорідку налити крапельку масла і смажити на середньому вогні, щоб квіти був золотим.
Сирні оладки з томатами і перцем
Щоб приготувати страву, потрібно взяти:
- 1 білок+ 1 яйце
- 250 грам м’якого сирка
- 1/2 болгарського червоного перцю
- 1 невеликий помідор
- 65 грамів сиру
- 60 грамів рисового борошна
- зелень за смаком
- сіль.
Етапи приготування:
- Перемішати 2 яйця з м’яким сиром.
- Невеликими кубиками нарізати всі овочі і відправити їх в сирну масу.
- Натерти сир на тертку, нарізати зелень.
- Додати це все в сирну масу. Посоливши.
- У цю масу всипати борошно і перемішувати, поки консистенція не стане однорідною.
- Викладати невеликими порціями на антипригарну сковороду без масла. Готувати з обох сторін і бажано прикрити кришкою
- Подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.
Пишні
Інгредієнти:
- 100 грамів 1% кефіру
- 40 грамів 5% сиру
- 70 грамів борошна
- 1 білок
- 2 грами фруктози
- ванільний цукор
- 1/3 чайної ложки соди
- 3 грами кокосового масла, щоб посмажити оладки
Спосіб приготування:
- Кефір, сир, підсолоджувач і ванілін ретельно перемішати і підігріти , щоб суміш була гарячою (кип’ятити її не потрібно).
- Зняти з плити і додати яйце, соду і добре перемішати. Маса почне пінитися.
- Додати просіяне борошно і залишити, щоб тісто постояло хвилин 10-15.
- Розігріти сковороду з шматочком кокосового масла.
- Викласти по столовій ложці суміші. Як тільки оладки стали золотистими, викласти ще по ложці тесту наверх оладка і так, поки тісто не закінчиться. Смажити на невеликому вогні з усіх боків.
Головне-дати кожному шару схопитися, інакше все буде розтікатися.
Вівсяні панкейки
Інгредієнти:
- 80 грамів пластівців з вівсянки
- 2 яйця
- 200 грамів грецького йогурту
- 1/2 ложки розпушувача
- підсолоджувач за своїм бажанням
Приготування:
- Перемолоти вівсяні пластівці на блендері.
- Змішати йогурт з яйцями, додати посластітель і розпушувач.
- В останню чергу засипати подрібнені вівсяні пластівці. Все розмішати до однорідної консистенції.
- Смажити оладки на сухій, розігрітій сковороді з обох сторін.
- Подавати панкейки можна з улюбленими ягодами і топінгами. Сиропи використовувати без цукру.
Панкейки з шоколадом всередині
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 110 мілілітрів кефіру
- 290 мілілітрів молока
- 50 грамів вівсяного борошна
- 250 грамів рисового борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- підсолоджувач
- пакетик ванільного цукру
- половина плитки гіркого шоколаду
Приготування:
- Яйця збивати виделкою і додати до них молоко і кефір. Насипати сюди ванілін, розпушувач і підсолоджувач.
- Шоколад поламати на шматочки і покласти в зіп пакет. Відбити злегка його молоточком.
- У суміш з яйцями додати вівсяну і рисову муку.
- Розігріти млинницю і вилити тісто.
- Зверху на тісто покласти шоколад і залити ще трохи тіста. Після цього перевертати млинці на іншу сторону.
З маком
На сніданок – ідеально для підняття настрою, або як варіант дитячого меню.
Інгредієнт:
- 2 курячих яйця
- 150 грамів домашнього сиру
- 60 грамів молока
- 25 грамів кокосового борошна
- 30 грамів рисового борошна
- 10 грамів маку
- 30 грамів цукрозамінника
- 2 грами розпушувача
Приготування:
- Змішати яйця, сир і молоко з підсолоджувачем блендером.
- Додати борошно з розпушувачем, мак і добре перемішати.
- Сковорідку змастити кокосовим маслом. Готувати на невеликому вогні.
Подавати млинці зі смородиною, сметаною або йогуртом.