Рецепт низькокалорійних оладок

Представляємо рецепти низькокалорійних оладок – з кабачка, з рисовим борошном, бананово-яблучні, з бананом, з капусти, сирні з томатами і перцем, з маком, пишні, вівсяні панкейки, панкейки з шоколадом, з маком.

З ягодами

З кабачка

Для приготування такої страви потрібно:

  • два середніх кабачка
  • 200 грамів тертого сиру
  • 1 яйце
  • 3 великі ложки цільнозернового або рисового борошна
  • сіль і перець на свій смак
  • 1 зубчик часнику.

Техніка приготування:

  1. Кабачки очистити. Потім натерти на тертці і добре віддавити.
  2. Додати куряче яйце, тертий сир і борошно.
  3. Все ретельно перемішати і додати спеції і часник.
  4. Сформувати не сильно товсті оладки. Смажити на антипригарній сковорідці.
  5. Подавати зі сметаною або йогуртом.

Сніданок

З рисовим борошном

Для приготування знадобиться:

  • кефір 1% 300 мілілітрів
  • рисове борошно 20 грамів
  • 2 білка
  • 1 чайна ложка соди
  • 0.5 чайної ложки спецій, якими можна замінити сіль
  • підсолоджувач за бажанням

Як готувати?

Всі інгредієнти змішати. Смажити на сковороді, стежити щоб не підгоряло.

З рисовим борошном

Бананово-яблучні

Інгредієнти:

  • 1 стиглий банан і 1 солодке яблуко
  • 1/2 соку з одного лайма або лимона
  • цукрозамінник (цукрозамінники шкідливі, ними зловживати не можна)
  • 100 грамів цільнозернового борошна
  • розпушувач приблизно 0,5 чайної ложки
  • 15 грамів горішків грецьких

Приготування:

  1. Взяти банан і зробити з нього пюре за допомогою вилки або блендера.
  2. Яблуко очистити від шкірки, вирізати середину. Натерти на дрібній тертці.
  3. З’єднати з банановим пюре і зверху полити соком лимона. Додати підсолоджувач за смаком і перемішати.
  4. Горіхи подрібнити і додати до фруктової маси.
  5. Додати борошно і розпушувач. Розмішати тісто для однорідної консистенції.
  6. На гарячу і суху сковорідку викласти тісто приблизно по одній столовій ложці, накрити. Обсмажувати з обох сторін.

З бананом

Для приготування потрібно:

  • 2 банана
  • 1 яйце
  • 100 грамів пластівців з вівсянки
  • 50 мілілітрів молока
  • підсолоджувач на свій смак (можна і не додавати або додати зовсім небагато, оскільки страва буде солодкою за рахунок фруктів)

Приготування:

  1. Перемолоти пластівці, щоб було борошно в блендері.
  2. Подрібнити банан до стану пюре.
  3. Добре збити яйце. Додати сюди перемелені пластівці, молоко і фрукти.
  4. Все добре потрібно збити.

Тісто на вигляд має бути як густої консистенції і нагадувати сметану. Обсмажити оладки без масла на антипригарній сковороді.

З капусти

Щоб приготувати страву, потрібно:

  • 400 грамів капусти
  • 200 мілілітрів 1% кефіру
  • 1 яйце
  • 1 цибуля
  • 5 великих ложок борошна
  • 1/3 чайної ложки розпушувача
  • сіль, перець на свій смак

Щоб приготувати оладки, потрібно:

  1. Як можна дрібніше нарізати капусту. Посолити її і пом’яти трошки руами. Після цього вона пустить сік і стане м’якою.
  2. У капусту нарізати цибулину, натерту на велику тертку.
  3. Сюди ж налити кефір, яйце, борошно і розпушувач. Все ретельно розмішати.
  4. Тісто на вигляд буде схоже на дуже густу сметанку. Якщо це необхідно, то можна ще додати борошна.
  5. На сковорідку налити крапельку масла і смажити на середньому вогні, щоб квіти був золотим.

Сирні оладки з томатами і перцем

Щоб приготувати страву, потрібно взяти:

  • 1 білок+ 1 яйце
  • 250 грам м’якого сирка
  • 1/2 болгарського червоного перцю
  • 1 невеликий помідор
  • 65 грамів сиру
  • 60 грамів рисового борошна
  • зелень за смаком
  • сіль.

Етапи приготування:

  1. Перемішати 2 яйця з м’яким сиром.
  2. Невеликими кубиками нарізати всі овочі і відправити їх в сирну масу.
  3. Натерти сир на тертку, нарізати зелень.
  4. Додати це все в сирну масу. Посоливши.
  5. У цю масу всипати борошно і перемішувати, поки консистенція не стане однорідною.
  6. Викладати невеликими порціями на антипригарну сковороду без масла. Готувати з обох сторін і бажано прикрити кришкою
  7. Подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.

Пишні

Інгредієнти:

  • 100 грамів 1% кефіру
  • 40 грамів 5% сиру
  • 70 грамів борошна
  • 1 білок
  • 2 грами фруктози
  • ванільний цукор
  • 1/3 чайної ложки соди
  • 3 грами кокосового масла, щоб посмажити оладки

Спосіб приготування:

  1. Кефір, сир, підсолоджувач і ванілін ретельно перемішати і підігріти , щоб суміш була гарячою (кип’ятити її не потрібно).
  2. Зняти з плити і додати яйце, соду і добре перемішати. Маса почне пінитися.
  3. Додати просіяне борошно і залишити, щоб тісто постояло хвилин 10-15.
  4. Розігріти сковороду з шматочком кокосового масла.
  5. Викласти по столовій ложці суміші. Як тільки оладки стали золотистими, викласти ще по ложці тесту наверх оладка і так, поки тісто не закінчиться. Смажити на невеликому вогні з усіх боків.

Головне-дати кожному шару схопитися, інакше все буде розтікатися.

Вівсяні панкейки

Інгредієнти:

  • 80 грамів пластівців з вівсянки
  • 2 яйця
  • 200 грамів грецького йогурту
  • 1/2 ложки розпушувача
  • підсолоджувач за своїм бажанням

Приготування:

  1. Перемолоти вівсяні пластівці на блендері.
  2. Змішати йогурт з яйцями, додати посластітель і розпушувач.
  3. В останню чергу засипати подрібнені вівсяні пластівці. Все розмішати до однорідної консистенції.
  4. Смажити оладки на сухій, розігрітій сковороді з обох сторін.
  5. Подавати панкейки можна з улюбленими ягодами і топінгами. Сиропи використовувати без цукру.

Панкейки з шоколадом всередині

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 110 мілілітрів кефіру
  • 290 мілілітрів молока
  • 50 грамів вівсяного борошна
  • 250 грамів рисового борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • підсолоджувач
  • пакетик ванільного цукру
  • половина плитки гіркого шоколаду

Приготування:

  1. Яйця збивати виделкою і додати до них молоко і кефір. Насипати сюди ванілін, розпушувач і підсолоджувач.
  2. Шоколад поламати на шматочки і покласти в зіп пакет. Відбити злегка його молоточком.
  3. У суміш з яйцями додати вівсяну і рисову муку.
  4. Розігріти млинницю і вилити тісто.
  5. Зверху на тісто покласти шоколад і залити ще трохи тіста. Після цього перевертати млинці на іншу сторону.

З маком

На сніданок – ідеально для підняття настрою, або як варіант дитячого меню.

Інгредієнт:

  • 2 курячих яйця
  • 150 грамів домашнього сиру
  • 60 грамів молока
  • 25 грамів кокосового борошна
  • 30 грамів рисового борошна
  • 10 грамів маку
  • 30 грамів цукрозамінника
  • 2 грами розпушувача

Приготування:

  1. Змішати яйця, сир і молоко з підсолоджувачем блендером.
  2. Додати борошно з розпушувачем, мак і добре перемішати.
  3. Сковорідку змастити кокосовим маслом. Готувати на невеликому вогні.

Подавати млинці зі смородиною, сметаною або йогуртом.

Ссылка на основную публикацию