Рецепт незвичайних оладок

Рецепти приготування незвичайних оладок. Вони можуть бути несолодкими, якщо основою таких оладок є овочі, крупи, сир. А можна приготувати й солодкі оладки, з додаванням фруктів, сиру, цитрусових. При подачі полити соусом, який готується одночасно з оладками. Рецепти — на кефірі з яблуками, сирно-цитрусові, з лимонною цедрою, із гречки, із кабачка, із твердого сиру, яблучно-кукурудзяні, із броколі.

Солодкі

На кефірі з яблуками

Оладки на основі кефіру або сироватки трохи кислі. Подрібнювати фрукти краще не за допомогою тертки, потрібно нарізати дрібними кубиками. Замість яблук можна взяти груші.

Для приготування цієї страви потрібні продукти:

  • 260 грамів борошна
  • 500 мілілітрів кефіру
  • 2 середніх яблука
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки цукру
  • 60 грам вершкового масла
  • 3 чайних ложки пекарського порошку
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання.

Приготування:

  1. Змішати борошно з пекарським порошком, цукром і зіллю.
  2. В окремому посуді збити яйця з доданим до них кефіром. До розтопленого вершкового масла додати яєчну суміш, борошно й перемішати.
  3. Помиті й очистити яблука. З’єднати їх з тістом і перемішати.
  4. Тісто викладати порціями на розігріту й сковороду з рослинною олією.
  5. Жарити оладки на повільному вогні із двох боків до готовності. Подавати зі сметаною.

Яблучні

Сирно-цитрусові оладки з вишнево-м’ятним соусом

Інгредієнти:

Для оладок:

  • 400 грамів сиру середньої жирності
  • 100 грамів борошна
  • 3 яйця
  • 50 мілілітрів молока
  • 4 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста
  • цедра одного лимона й одного апельсина
  • цедра половини грейпфрута
  • рослинна олія для випікання.

Для вишнево-м’ятного соусу:

  • свіжий сік одного апельсина
  • 200 грам свіжих або заморожених вишень без кісточки
  • 2 столові ложки меду
  • 2 гілки м’яти
  • 1 чайна ложка кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • 50 мілілітрів води.

Приготування:

  1. Сир протерти крізь сито, або змолоти за допомогою блендера до пастоподібної консистенції.
  2. Яйця збити й додати в сир. До сирної суміші додати розпушувач тіста, молоко, цукор, і цедру з лимона, апельсина й грейпфрута. Перемішати.
  3. В отриману сирну суміш поступово ввести борошно.
  4. Оладки жарити в олії на розпеченій сковороді із двох сторін до готовності.
  5. Для приготування соусу в сотейник викласти вишні й вилити сік, який пустили вишні. Додати до вишень свіжий апельсиновий сік і мед. Довести соус до кипіння й проварити протягом однієї хвилини.
  6. Крохмаль розмішати в холодній воді, перелити в сотейник до вишень. Варити соус на повільному вогні, не припиняючи помішувати, поки він не загустіє.
  7. М’яту помити, для соусу використовувати тільки листочки, подрібнивши їх як можна дрібніше, додати у вишневий соус, перемішати.
  8. Сотейник забрати з вогню й дати охолонути протягом 5-10 хвилин.
  9. Подавати теплі оладки, поливши їх вишнево м’ятним соусом, прикрасити страву листочком свіжої м’яти.

З фруктами

З лимонною цедрою й маком

Комбінація лимонної цедри й маку дуже часто зустрічається в складі різної випічки американської кухні.

Для приготування цієї страви потрібні інгредієнти:

  • 150 грамів борошна
  • 200 мілілітрів молока
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 40 грамів маку
  • 2 чайні ложки розпушувача для тесту
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
  • цедра одного лимона
  • рослинна олія для випікання.

Приготування:

  1. У невеликий сотейник налити молоко й висипати в нього мак. Довести до кипіння, перемішати, зняти з вогню. Залишити остигати на 10 хвилин.
  2. Процідити молоко через ситечко, відокремивши мак.
  3. Змішати борошно й розпушувач для тіста.
  4. У борошно вбити яйце, додати молоко із сотейника, розтоплене вершкове масло й цедру лимона.
  5. У мак додати цукор і розтерти в ступці або в чаші блендера. Отриману суміш ввести в тісто й розмішати
  6. Сковороду розігріти, змастити рослинною олією й порційно викласти на неї оладки. Жарити до золотавого кольору із двох боків.
  7. Оладки подавати теплими, поливши медом або варенням.

Із гречки із сьомгою

Для приготування оладок із гречки із сьомгою потрібні продукти:

Для оладок:

  • 250 грамів вареної гречки
  • 40 грамів пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання
  • 100 грамів малосольної сьомги.

Для соусу:

  • 100 мілілітрів сметани середньої жирності
  • 2 чайних ложки натертого хріну
  • 14 червоних цибулин
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. У заздалегідь зварену до повної готовності крупу гречки розбити яйця, додати борошно й сіль. Усе ретельно перемішати.
  2. Розігріти сковороду, змастити її рослинною олією, викладати в неї оладки, використовуючи столову ложку. Жарити оладки до появи золотавої скоринки із двох сторін.
  3. Для соусу змішати сметану й хрін. Посолити.
  4. Оладки викладати на тарілку. Сьомгу нарізану тонкими шматочками, викласти зверху на оладки, зверху полити невеликою кількістю соусу й прикрасити цибулею.

З кабачками та бринзою

Замість кабачків можна використовувати цукіні, патісони. У соус можна додати часник.

Щоб приготувати оладки з кабачків під соусом із бринзою знадобляться продукти:

Для оладок:

  • 2 молодих кабачка або цукіні середніх розмірів
  • 100 грамів напівтвердого сиру
  • 2 яйця
  • 90 грамів борошна
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання.

Для соусу:

  • 150 грамів сметани середньої жирності
  • 1 столова ложка майонезу
  • 100 грамів бринзи
  • невеликий пучок кропу
  • пучок зеленої цибулі.

Приготування:

  1. Кабачки очистити від шкірки й від насіння, натерти на великій тертці. Додати до них яйця, борошно, натертий на великій тертці сир, посолити й перемішати.
  2. Розігріти сковороду й налити в неї трохи рослинної олії. Тісто з кабачків викладати ложкою невеликими порціями.
  3. Жарити оладки на помірному вогні із двох сторін до утворення золотавої скоринки.
  4. Для приготування соусу в чашу блендера висипати бринзу, додати майонез і сметану. Збити до одержання однорідної маси. Це можна зробити також, добре перетерши вилкою бринзу зі сметаною й домашнім майонезом.
  5. До соусу додати дрібно нарізану зелень кропу і цибулі, перемішати.
  6. Гарячі оладки викласти на тарілку й полити соусом.

Із твердим сиром

Щоб приготувати оладки із твердим сиром, знадобляться такі продукти:

  • 120 грамів борошна
  • 150 грамів голландського або російського сиру
  • 300 мілілітрів молока
  • 2 яйця
  • 2 чайних ложки розпушувача для тіста
  • 0,5 чайної ложки солі
  • рослинна олія для випікання.

Приготування:

  1. В молоко розбити яйця, додати борошно, сіль і розпушувач для тіста. Усі інгредієнти ретельно збити.
  2. Сир натерти на великій тертці, додати в тісто і перемішати.
  3. Сковороду розігріти, змастити олією, викласти на сковороду порціями оладки й жарити до готовності по 1,5-2 хвилини з кожного боку.
  4. Подавати оладки гарячими, додавши до них обсмажений бекон.

Яблучно-кукурудзяні з корицею

Для приготування цього блюда знадобляться продукти:

  • 450 грамів кукурудзи консервованої або відвареної
  • 300 грамів яблук
  • 2 яйця
  • 7-8 столових ложок борошна
  • 2-3 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста
  • 14 чайної ложки меленої кориці
  • 1 щіпка ваніліну
  • 1 щіпка солі
  • 5 столових ложок рослинної олії.

Приготування:

  1. Кукурудзу викласти в чашу блендера й перемолоти, але так, щоб залишалися частини зерен.
  2. Яблука очистити й натерти на великій тертці.
  3. Змішати яблука й кукурудзу, додати 2 ложки рослинної олії й додати яйця.
  4. В окремому посуді змішати борошно й розпушувач для тіста. Додати корицю, ванілін, сіль і цукор. Усі інгредієнти перемішати.
  5. З’єднати суміш із борошна й кукурудзяну суміш. При необхідності можна додати ще трохи рослинної олії.
  6. Жарити оладки із двох сторін на розігрітій сковороді, змащеної олією. Оладки можна забирати зі сковороди, коли вони отримають золотавий колір з двох боків.
  7. Викласти оладки на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб вони увібрали лижній жир.
  8. Подавати оладки гарячими.

З яйцями пашот і голландським соусом

Для приготування цієї страви потрібні такі продукти:

Для оладок:

  • 5 великих яєць
  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка молока
  • 2 столових ложки розтопленого вершкового масла
  • 1,5 чайних ложки розпушувача для тіста
  • щіпка солі
  • рослинна олія для випікання.

Для голландського соусу:

  • 3 яєчних жовтка
  • 0,5 чайної ложки гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 50 грамів вершкового масла
  • сіль
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Борошно просіяти й змішати з розпушувачем для тіста.
  2. Додати до борошна 1 яйце, молоко й розтоплене вершкове масло. Усе змішати до отримання однорідної маси. Дати настоятися протягом 5 хвилин.
  3. Викладати за допомогою столової ложки тісто на розігріту й змащену рослинною олією сковороду. Жарити оладки до готовності по 1,5 хвилини з кожного боку.
  4. Для приготування соусу помістити в чашу блендера 3 яєчних жовтка, гірчицю й лимонний сік. Усе збити.
  5. Розтопити вершкове масло, і, помішуючи суміш із яєчних жовтків, обережно ввести в неї масло. Посолити, поперчити й перемішати.
  6. Щоб приготувати яйця пашот, скип’ятити в невеликому сотейнику або в глибокій сковороді приблизно один літр води. Зробити слабкий вогонь, акуратно розбити й вилити у воду 4 яйця. Варити приблизно 3 хвилини, щоб білок зварився, а жовток залишився напіврідким.
  7. Для подачі однієї порції на тарілку викласти три штуки оладок один на одного, зверху покласти одне яйце пашот, полити зверху голландським соусом і трохи посипати чорним меленим перцем.

Із броколі із сиром

Для приготування цієї страви знадобляться продукти:

  • 250 грамів капусти броколі
  • 50 грамів твердого сиру
  • 60 грамів борошна
  • 1 яйце
  • рослинна олія для випікання
  • сіль
  • перець.

Приготування:

  1. Помиту капусту броколі розібрати на дрібні суцвіття й відварити в киплячій воді протягом п’яти хвилин.
  2. Відварену броколі подрібнити за допомогою погружного блендера до консистенції пюре.
  3. У броколі розбити яйце, додати частину натертого на дрібній тертці сиру, борошно, посолити й поперчити. Усі інгредієнти ретельно перемішати.
  4. Жарити оладки невеликими порціями на розігрітій сковороді, змащеній олією до готовності із двох сторін.
  5. Подавати оладки із броколі гарячими, посипавши тертим сиром і поливши сметаною.

Шоколадні оладки

Для приготування шоколадних оладок знадобляться продукти:

  • 400-450 грамів кефіру середньої жирності
  • 2 столових ложки порошку какао
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки цукру
  • 150 грамів борошна
  • 1 склянка сметани або жирних вершків
  • 0,5 чайної ложки лимонного соку
  • 2 столових ложки цукрової пудри
  • харчова сода на кінчику ножа
  • плитка чорного шоколаду.

Приготування:

  1. Змішати кефір, лимонний сік, яйце й цукор.
  2. Борошно змішати з какао-порошком і содою, з’єднати з кефірною сумішшю й перемішати все до одержання однорідної маси.
  3. У розігріту й змащену олією сковороду порціонно викладати оладки. Жарити із двох сторін до готовності.
  4. Сметану або вершки збити із цукром або цукровою пудрою до загустіння. Прикрасити оладки кремом за допомогою кондитерського мішка або ложки. Зверху прикрасити натертим на дрібній тертці чорним шоколадом.

Ссылка на основную публикацию