Рецепт оладок на швидкоруч

Напевно, кожній господині знайома ситуація, коли потрібно щось приготувати, але часу зовсім немає. На допомогу приходять оладки, приготувати які зможе кожен, адже готуються вони дуже легко і швидко, а інгредієнти знайдуться на будь-якій кухні. Представляємо 5 кращих рецептів оладок на швидку руку

Сніданок

Оладки швидкого приготування на молоці

Рецепт оладок на молоці дуже простий. Блюдо готується просто, швидко, з доступних інгредієнтів, але виходить дуже смачним, ніжним і повітряним, відмінно поєднується як з солоною, так і з солодкою начинкою.

Продукти:

  1. Борошно – 300 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Молоко – 250 мілілітрів.
  4. Цукор – 70 грамів.
  5. Розпушувач – чайна ложка.
  6. Сіль – щіпка.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте курячі яйця, всипте цукровий пісок і сіль. Все гарненько перемішайте до пишної піни.
  2. Влийте молоко кімнатної температури і знову перемішайте.
  3. Просійте борошно і розпушувач в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи, щоб запобігти появі грудочок.
  4. Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь розігріватися.
  5. Вилийте тісто, формуючи круглі оладки.
  6. Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку).

Оладки перекладіть на блюдо, полийте зверху медом і прикрасьте ягодами або ж подавайте з медом.

Дріжджові оладки на швидку руку

Дріжджові оладки відрізняються своєю пишністю і легкістю. Пропонуємо вам приготувати дуже смачні і пишні оладки на швидку руку.

Продукти:

  1. Борошно – 200 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Молоко – 150 мілілітрів.
  4. Сухі дріжджі – маленька пачка (5-7 грамів).
  5. Вода тепла – 50 мілілітрів.
  6. Цукор – 50 грамів.
  7. Сіль – третина чайної ложки.
  8. Рослинна олія – 2 столові ложки і ще трохи олії для смаження.

Приготування:

  1. У невелику ємність вилийте 50 мл теплої води, висипте дріжджі і гарненько перемішайте. Залиште набухати.
  2. Поки дріжджі набухають, приступимо до тесту.

У глибоку миску всипте борошно, цукровий пісок і сіль, перемішайте.

  1. Влийте в суху суміш молоко кімнатної температури, помішуйте, що не утворювалися грудки.
  2. Розбийте в миску куряче яйце і збийте.
  3. Додайте рослинне масло, перемішайте.
  4. Вилийте дріжджі в тісто і знову гарненько перемішайте.
  5. Миску з тістом накрийте рушником і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
  6. Сковороду змастіть рослинним маслом і підігрійте.
  7. Столовою ложкою викладіть тісто, формуючи майбутні оладки.
  8. Обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки.

Дуже смачні, пишні і повітряні оладки готові!

Оладки на кефірі

Смачні оладки на кефірі-ідеальний сніданок . Швидке приготування, доступні інгредієнти, яскравий аромат і неперевершений смак, – що може бути краще?

Продукти:

  1. Борошно – 400 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Кефір – 500 мілілітрів.
  4. Цукор – 50 грамів.
  5. Сіль – третина чайної ложки.
  6. Сода – третина чайної ложки.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукровий пісок, сол. Збийте до легкої піни.
  2. Влийте в яєчну суміш кефір кімнатної температури, перемішайте.
  3. У миску просійте борошно і соду, при цьому помішуйте віночком, щоб тісто вийшло однорідним.
  4. У сковороду налийте невелику кількість рослинного масла і поставте на середній вогонь розігріватися.
  5. Столовою ложкою або ополоником зачерпніть німого тісто і вилийте на сковороду, формуючи овальний або круглий оладок.
  6. Прожарьте з обох сторін до рум’яної скоринки.

Дуже смачні, ніжні і ситні оладки готові!

Оладки на воді

Оладки на воді – бюджетний варіант дуже смачної страви. Продуктів і часу витрачається по мінімуму, зате результат вас точно приємно здивує.

Продукти:

  1. Борошно – 800 грамів.
  2. Тепла вода – 500 мілілітрів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Цукор – 50 грамів.
  5. Сіль – третина чайної ложки.
  6. Сода – чверть чайної ложки.
  7. Лимонна кислота – половина чайної ложки.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Теплу воду вилийте в глибоку миску.
  2. Додайте в воду цукровий пісок, сіль, соду і лимонну кислоту, розчиніть.
  3. Розбийте в миску курячі яйця і добре збийте.
  4. Просійте в окрему ємність борошно.
  5. Просіяне борошно порціями вводите в тісто, замішуючи тісто.

В кінцевому підсумку тісто має бути по консистенції як густа сметана.

  1. Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте розігрівати.
  2. Столовою ложкою викладіть тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Оладки на воді готові! Подавайте їх теплими зі сметаною, медом або варенням.

Оладки з вермішелі

Залишилася вермішель з вчорашньої вечері? Не біда, адже з неї можна швидко приготувати найсмачніші оладки. Приготування не займе багато часу і сил, а результат явно вас здивує.

Продукти:

  1. Вермішель – 200 грам (в сухому вигляді).
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Сир твердий – 100 грамів.
  4. Сіль – третина чайної ложки.
  5. Інші спеції – за смаком.
  6. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Якщо є вже готова вермішель, то цей етап можна відкинути.

200 грамів вермішелі покладіть в каструлю і залийте водою, вона повинна повністю покрити продукт, додайте солі. Поставте на середній вогонь і доведіть до готовності. За допомогою друшляка Позбавтеся від зайвої рідини і промийте вермішель.

  1. У невелику ємність натріть твердий сир на дрібній тертці.
  2. У глибоку миску перекладіть вермішель.
  3. Розбийте в вермішель курячі яйця , перемішайте.
  4. Сир, сіль та інші спеції додайте в миску і знову добре перемішайте.
  5. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте нагріватися на середній вогонь.
  6. Столовою ложкою зачерпніть тісто і викладіть на сковороду.
  7. Обсмажте оладки з обох сторін до золотистої скоринки.

Дуже смачні і ситні оладки з вермішелі з сиром готові! За смаком вони нагадують смажені макарони з сиром, але тільки смачніше! Подавайте до столу в гарячому вигляді зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Ссылка на основную публикацию