Напевно, кожній господині знайома ситуація, коли потрібно щось приготувати, але часу зовсім немає. На допомогу приходять оладки, приготувати які зможе кожен, адже готуються вони дуже легко і швидко, а інгредієнти знайдуться на будь-якій кухні. Представляємо 5 кращих рецептів оладок на швидку руку
Зміст
Оладки швидкого приготування на молоці
Рецепт оладок на молоці дуже простий. Блюдо готується просто, швидко, з доступних інгредієнтів, але виходить дуже смачним, ніжним і повітряним, відмінно поєднується як з солоною, так і з солодкою начинкою.
Продукти:
- Борошно – 300 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Молоко – 250 мілілітрів.
- Цукор – 70 грамів.
- Розпушувач – чайна ложка.
- Сіль – щіпка.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте курячі яйця, всипте цукровий пісок і сіль. Все гарненько перемішайте до пишної піни.
- Влийте молоко кімнатної температури і знову перемішайте.
- Просійте борошно і розпушувач в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи, щоб запобігти появі грудочок.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь розігріватися.
- Вилийте тісто, формуючи круглі оладки.
- Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку).
Оладки перекладіть на блюдо, полийте зверху медом і прикрасьте ягодами або ж подавайте з медом.
Дріжджові оладки на швидку руку
Дріжджові оладки відрізняються своєю пишністю і легкістю. Пропонуємо вам приготувати дуже смачні і пишні оладки на швидку руку.
Продукти:
- Борошно – 200 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Молоко – 150 мілілітрів.
- Сухі дріжджі – маленька пачка (5-7 грамів).
- Вода тепла – 50 мілілітрів.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Рослинна олія – 2 столові ложки і ще трохи олії для смаження.
Приготування:
- У невелику ємність вилийте 50 мл теплої води, висипте дріжджі і гарненько перемішайте. Залиште набухати.
- Поки дріжджі набухають, приступимо до тесту.
У глибоку миску всипте борошно, цукровий пісок і сіль, перемішайте.
- Влийте в суху суміш молоко кімнатної температури, помішуйте, що не утворювалися грудки.
- Розбийте в миску куряче яйце і збийте.
- Додайте рослинне масло, перемішайте.
- Вилийте дріжджі в тісто і знову гарненько перемішайте.
- Миску з тістом накрийте рушником і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і підігрійте.
- Столовою ложкою викладіть тісто, формуючи майбутні оладки.
- Обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки.
Дуже смачні, пишні і повітряні оладки готові!
Оладки на кефірі
Смачні оладки на кефірі-ідеальний сніданок . Швидке приготування, доступні інгредієнти, яскравий аромат і неперевершений смак, – що може бути краще?
Продукти:
- Борошно – 400 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Кефір – 500 мілілітрів.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Сода – третина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукровий пісок, сол. Збийте до легкої піни.
- Влийте в яєчну суміш кефір кімнатної температури, перемішайте.
- У миску просійте борошно і соду, при цьому помішуйте віночком, щоб тісто вийшло однорідним.
- У сковороду налийте невелику кількість рослинного масла і поставте на середній вогонь розігріватися.
- Столовою ложкою або ополоником зачерпніть німого тісто і вилийте на сковороду, формуючи овальний або круглий оладок.
- Прожарьте з обох сторін до рум’яної скоринки.
Дуже смачні, ніжні і ситні оладки готові!
Оладки на воді
Оладки на воді – бюджетний варіант дуже смачної страви. Продуктів і часу витрачається по мінімуму, зате результат вас точно приємно здивує.
Продукти:
- Борошно – 800 грамів.
- Тепла вода – 500 мілілітрів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Сода – чверть чайної ложки.
- Лимонна кислота – половина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Теплу воду вилийте в глибоку миску.
- Додайте в воду цукровий пісок, сіль, соду і лимонну кислоту, розчиніть.
- Розбийте в миску курячі яйця і добре збийте.
- Просійте в окрему ємність борошно.
- Просіяне борошно порціями вводите в тісто, замішуючи тісто.
В кінцевому підсумку тісто має бути по консистенції як густа сметана.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте розігрівати.
- Столовою ложкою викладіть тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Оладки на воді готові! Подавайте їх теплими зі сметаною, медом або варенням.
Оладки з вермішелі
Залишилася вермішель з вчорашньої вечері? Не біда, адже з неї можна швидко приготувати найсмачніші оладки. Приготування не займе багато часу і сил, а результат явно вас здивує.
Продукти:
- Вермішель – 200 грам (в сухому вигляді).
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Сир твердий – 100 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Якщо є вже готова вермішель, то цей етап можна відкинути.
200 грамів вермішелі покладіть в каструлю і залийте водою, вона повинна повністю покрити продукт, додайте солі. Поставте на середній вогонь і доведіть до готовності. За допомогою друшляка Позбавтеся від зайвої рідини і промийте вермішель.
- У невелику ємність натріть твердий сир на дрібній тертці.
- У глибоку миску перекладіть вермішель.
- Розбийте в вермішель курячі яйця , перемішайте.
- Сир, сіль та інші спеції додайте в миску і знову добре перемішайте.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте нагріватися на середній вогонь.
- Столовою ложкою зачерпніть тісто і викладіть на сковороду.
- Обсмажте оладки з обох сторін до золотистої скоринки.
Дуже смачні і ситні оладки з вермішелі з сиром готові! За смаком вони нагадують смажені макарони з сиром, але тільки смачніше! Подавайте до столу в гарячому вигляді зі сметаною або будь-яким іншим соусом.