Ми звикли готувати оладки на кефірі або молоці. Як основу можна взяти йогурт, так блюдо вийде ще більш ніжним, м’яким і пишним. Представляємо 4 рецепта оладок на йогурті.
Зміст
Класичний рецепт
За традицією почнемо з самого простого – класичного рецепту. Для того страви йде мінімум інгредієнтів, часу і сил, а результат перевершує всі очікування.
Потрібно:
- борошно – 300 грамів.
- куряче яйце – 1 штука.
- класичний питний йогурт без добавок – 250 грамів.
- цукор – 70 грамів.
- сіль – половина чайної ложки.
- сода – половина чайної ложки.
- рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте куряче яйце і гарненько збийте.
- До яйця додайте цукор і сіль, перемішайте.
- За допомогою міксера збийте суміш до пишної піни.
- Питний йогурт вилийте в миску і підігрійте в мікрохвильовці то теплого стану. Слідкуйте за тим, щоб йогурт не закипів, інакше він згорнеться. Влийте його в яєчну суміш.
- В окрему миску просійте борошно. Невеликими порціями введіть борошно в тісто, помішуючи віночком.
- За допомогою міксера гарненько збийте тісто.
- Додайте харчову соду і перемішайте міксером.
- Змастіть сковороду достатньою кількістю рослинної олії і поставте на середній вогонь нагріватися на 2 – 3 хвилини.
- Столовою ложкою, змоченою водою, наберіть тісто і викладіть на сковорідку.
- Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Перекладіть оладки на блюдо, обгорнуте паперовою серветкою. Це дозволить позбутися зайвого масла.
Оладки на йогурті без яєць
Оладки на йогурті можна приготувати і в пост. Ось чудовий рецепт страви, для приготування якого не знадобляться яйця.
Потрібно:
- Борошно – 500 грамів.
- Йогурт класичний питної (краще використовувати знежирений) – 500 мілілітрів.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Сода – чайна ложка.
Приготування:
- Йогурт необхідно підігріти до злегка теплого стану і вилити в глибоку ємність.
- Всипте цукор, сіль, соду і добре перемішайте, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.
- В окрему миску просійте борошно.
- Порціями вводите борошно в йогуртную суміш, паралельно помішуючи віночком, щоб запобігти появі грудочок.
- Гарненько перемішайте тісто міксером. За консистенцією воно повинно нагадувати густу сметану.
- Сковороду змастіть маслом і поставте на середній вогонь нагріватися.
- Столовою ложкою обсмажуйте оладки з обох сторін до рум’яної скоринки.
Оладки готові! Можна подавати до столу!
Дріжджові оладки на йогурті
Дріжджові оладки відрізняються своєю пишністю і легкістю. Таке смачне блюдо можна спекти з мінімуму інгредієнтів.
Потрібно:
- Борошно – 500 грамів.
- Питний йогурт класичний – 500 мілілітрів.
- Вода тепла – 150 мілілітрів.
- Дріжджі сухі – 2 чайні ложки.
- Харчова сода – чайна ложка.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- В ємності з теплою водою розчиніть дріжджі і цукор. Дайте трохи розбухнути.
- Йогурт підігрійте в мікрохвильовій печі і вилийте в глибоку миску.
- У миску до йогурту вилийте дріжджову суміш, всипте соду і перемішайте до однорідності.
- Тонкою цівкою введіть борошно і добре перемішайте.
- За допомогою міксера збийте тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.
- Сковороду злегка змастіть рослинним маслом і поставте на вогонь.
- Столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки з обох сторін.
Дуже смачні і пишні оладки готові! Подавайте до столу з варенням, згущеним молоком або сметаною.
Яблучно-коричні оладки на питному йогурті
Яблучні оладки – хороший варіант сніданку.
Потрібно:
- Борошно – 400 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Питний йогурт без добавок – 300 мілілітрів.
- Яблука – 2 середні штуки.
- Цукор – 70 грамів.
- Кориця – чайна ложка без гірки.
- Харчова сода – половина чайної ложки.
- Сіль-за смаком
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Йогурт кімнатної температури перелийте в глибоку миску. Додайте соду і розчиніть.
- Відокремте білки від жовтків.
- Окремо збийте білки, а потім жовтки. З’єднайте і нова збийте.
- В яєчну суміш додайте цукор, перемішайте до повного розчинення і влийте в миску з йогуртом.
- Додайте сіль і перемішайте.
- Просійте в миску борошно, постійно помішуючи, щоб не допустити утворення грудочок. Добре збийте віночком і дайте тесту трохи постояти.
- Приступимо до яблук. Гарненько помийте фрукти, очистіть від шкірки, витягніть серцевину.
- Наріжте яблука невеликими кубиками і змішайте з корицею, додавши трохи цукрового піску.
- Яблука введіть тісто і перемішайте.
- Сковороду змастіть невеликою кількістю і поставте розігріватися на середній вогонь.
- Столовою ложкою, змоченою водою, зачерпніть тісто і викладіть його на сковороду, обсмажте з обох боків до появи легкої золотистої скоринки.
Дуже смачні оладки з яблуками і корицею готові! Вони ідеально поєднуються з медом і прекрасно урізноманітнюють ваш стіл.