Рецепт оладок на йогурті

Ми звикли готувати оладки на кефірі або молоці. Як основу можна взяти йогурт, так блюдо вийде ще більш ніжним, м’яким і пишним. Представляємо 4 рецепта оладок на йогурті.

З ягодами

Класичний рецепт

За традицією почнемо з самого простого – класичного рецепту. Для того страви йде мінімум інгредієнтів, часу і сил, а результат перевершує всі очікування.

Потрібно:

  1. борошно – 300 грамів.
  2. куряче яйце – 1 штука.
  3. класичний питний йогурт без добавок – 250 грамів.
  4. цукор – 70 грамів.
  5. сіль – половина чайної ложки.
  6. сода – половина чайної ложки.
  7. рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте куряче яйце і гарненько збийте.
  2. До яйця додайте цукор і сіль, перемішайте.
  3. За допомогою міксера збийте суміш до пишної піни.
  4. Питний йогурт вилийте в миску і підігрійте в мікрохвильовці то теплого стану. Слідкуйте за тим, щоб йогурт не закипів, інакше він згорнеться. Влийте його в яєчну суміш.
  5. В окрему миску просійте борошно. Невеликими порціями введіть борошно в тісто, помішуючи віночком.
  6. За допомогою міксера гарненько збийте тісто.
  7. Додайте харчову соду і перемішайте міксером.
  8. Змастіть сковороду достатньою кількістю рослинної олії і поставте на середній вогонь нагріватися на 2 – 3 хвилини.
  9. Столовою ложкою, змоченою водою, наберіть тісто і викладіть на сковорідку.
  10. Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Перекладіть оладки на блюдо, обгорнуте паперовою серветкою. Це дозволить позбутися зайвого масла.

Класичні

Оладки на йогурті без яєць

Оладки на йогурті можна приготувати і в пост. Ось чудовий рецепт страви, для приготування якого не знадобляться яйця.

Потрібно:

  1. Борошно – 500 грамів.
  2. Йогурт класичний питної (краще використовувати знежирений) – 500 мілілітрів.
  3. Цукор – 50 грамів.
  4. Сіль – третина чайної ложки.
  5. Сода – чайна ложка.

Приготування:

  1. Йогурт необхідно підігріти до злегка теплого стану і вилити в глибоку ємність.
  2. Всипте цукор, сіль, соду і добре перемішайте, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.
  3. В окрему миску просійте борошно.
  4. Порціями вводите борошно в йогуртную суміш, паралельно помішуючи віночком, щоб запобігти появі грудочок.
  5. Гарненько перемішайте тісто міксером. За консистенцією воно повинно нагадувати густу сметану.
  6. Сковороду змастіть маслом і поставте на середній вогонь нагріватися.
  7. Столовою ложкою обсмажуйте оладки з обох сторін до рум’яної скоринки.

Оладки готові! Можна подавати до столу!

У сковороді

Дріжджові оладки на йогурті

Дріжджові оладки відрізняються своєю пишністю і легкістю. Таке смачне блюдо можна спекти з мінімуму інгредієнтів.

Потрібно:

  1. Борошно – 500 грамів.
  2. Питний йогурт класичний – 500 мілілітрів.
  3. Вода тепла – 150 мілілітрів.
  4. Дріжджі сухі – 2 чайні ложки.
  5. Харчова сода – чайна ложка.
  6. Цукор – 50 грамів.
  7. Сіль – третина чайної ложки.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. В ємності з теплою водою розчиніть дріжджі і цукор. Дайте трохи розбухнути.
  2. Йогурт підігрійте в мікрохвильовій печі і вилийте в глибоку миску.
  3. У миску до йогурту вилийте дріжджову суміш, всипте соду і перемішайте до однорідності.
  4. Тонкою цівкою введіть борошно і добре перемішайте.
  5. За допомогою міксера збийте тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.
  6. Сковороду злегка змастіть рослинним маслом і поставте на вогонь.
  7. Столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки з обох сторін.

Дуже смачні і пишні оладки готові! Подавайте до столу з варенням, згущеним молоком або сметаною.

Вечеря

Яблучно-коричні оладки на питному йогурті

Яблучні оладки – хороший варіант сніданку.

Потрібно:

  1. Борошно – 400 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Питний йогурт без добавок – 300 мілілітрів.
  4. Яблука – 2 середні штуки.
  5. Цукор – 70 грамів.
  6. Кориця – чайна ложка без гірки.
  7. Харчова сода – половина чайної ложки.
  8. Сіль-за смаком
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Йогурт кімнатної температури перелийте в глибоку миску. Додайте соду і розчиніть.
  2. Відокремте білки від жовтків.
  3. Окремо збийте білки, а потім жовтки. З’єднайте і нова збийте.
  4. В яєчну суміш додайте цукор, перемішайте до повного розчинення і влийте в миску з йогуртом.
  5. Додайте сіль і перемішайте.
  6. Просійте в миску борошно, постійно помішуючи, щоб не допустити утворення грудочок. Добре збийте віночком і дайте тесту трохи постояти.
  7. Приступимо до яблук. Гарненько помийте фрукти, очистіть від шкірки, витягніть серцевину.
  8. Наріжте яблука невеликими кубиками і змішайте з корицею, додавши трохи цукрового піску.
  9. Яблука введіть тісто і перемішайте.
  10. Сковороду змастіть невеликою кількістю і поставте розігріватися на середній вогонь.
  11. Столовою ложкою, змоченою водою, зачерпніть тісто і викладіть його на сковороду, обсмажте з обох боків до появи легкої золотистої скоринки.

Дуже смачні оладки з яблуками і корицею готові! Вони ідеально поєднуються з медом і прекрасно урізноманітнюють ваш стіл.

Солодкі

Ссылка на основную публикацию