Рецепт оладок на сироватці

Представляємо рецепти оладок на сироватці – повітряні, із дріжджами, із шоколадною пастою, кабачкові.

Сніданок

Повітряні

Щоб приготувати повітряні оладки на сироватці, потрібні продукти:

  • сироватка – 500 мілілітрів
  • цукор – три столові ложки
  • сіль – одна чайна ложка
  • пшеничне борошно вищого сорту (можна використовувати трошки житнього борошна) – три з половиною склянки
  • цукор ванільний – один пакетик
  • сода – одна чайна ложечка без гірки
  • цукрова пудра для посипання – за бажанням.

Повітряні оладки на сироватці, приготування:

  1. В об’ємну миску виливаємо сироватку. Ставимо на плиту й нагріваємо її гарячого стану, але не доводимо до кипіння, інакше в ній борошно завариться. Нагріваємо до такої температури, яку терпить палець (обережно, можна отримати опіки).
  2. Знімаємо із плити й додаємо цукор і сіль. Розмішуємо до розчинення цукру і солі.
  3. Поступово додаємо борошно, просіваючи через сито. У пшеничне борошно можна додати трохи житнього борошна, якщо воно, звичайно, є в наявності, якщо немає –можна обійтися й звичайним пшеничним борошном.
  4. Отриману масу перемішуємо вінчиком, поки суміш не перестане липнути на вінчик і стане тістом.
  5. Додаємо цукор ванільний і соду.
  6. Наливаємо рослинну олію, розігріваємо сковорідку. Приступаємо до випікання.
  7. Беремо ложку, набираємо тісто й викладаємо на сковороду. Дивіться, щоби шматки не стикалися один з одним. Після того як закінчите викладати тісто, відразу ж зменшіть вогонь до мінімуму й накрийте кришкою сковороду на дві хвилини. Під кришкою вони стануть пишними.
  8. Акуратно переверніть на інший бік, і ще раз ставте на великий вогонь, інша сторона повинна підрум’янитися протягом 30 секунд. Як і перед тим, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Таким методом вони повністю пропікаються зсередини, і не буде сирого тіста в серединці.
  9. Після того як закінчите прожарювати оладки, викладайте їх спершу на паперовий рушник, щоб зайвий жир просочився на рушник.

Корисні поради:

  1. Сироватка повинна бути кисла. Якщо сироватка солодка, то не зможе погасити в собі соду. Якщо сироватка солодка, соду потрібно погасити оцтом.
  2. Готуйте оладки з перевіреного вами борошна.
  3. Приготоване вами тісто не повинне вийти рідким, тісто повинно бути густим. Якщо не буде густим, воно розповзеться по сковороді. Перевірте густе тісто чи ні набравши в ложечку, якщо воно виливається – тісто неправильне й рідке, якщо повільно падає – тісто, таке, як потрібно.
  4. Після того як додасте соду, знайте що тісто зробиться рідшим. Перш ніж додати соду, можна дати тісту п’ять хвилин постояти, але це не обов’язково.
  5. Особливо важливо добре розігріти сковороду.
  6. Поставте біля себе чашечку з холодною водою. Змочуйте водою ложку, якою набираєте тісто.

Повітряні

Із дріжджами

Інгредієнти:

  • 400 мілілітрів сироватки;
  • 350 грамів борошна;
  • 12 грамів сухих дріжджів;
  • яйця – 2 штуки;
  • соняшникове масло для випікання;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • сіль – половина чайної ложки.

Дріжджові оладки на сироватці, приготування:

  1. У сироватку потрібно висипати сухі дріжджі й цукор.
  2. Потім потрібно вбити яйця, додати сіль і добре перемішати до однорідності.
  3. Просіяти борошно, додати в рідину і замішати густе тісто без грудочок.
  4. Накрити нашу ємність плівкою або рушником, залиште на 15 – 30 хвилин. За цей короткий час тісто збільшується, його не потрібно перемішувати.
  5. Жарте оладки на розігрітій сковорідці з олією.

З дріжджами

 

Із шоколадною пастою

Щоб приготувати оладки на сироватці із шоколадною пастою, потрібні продукти:

  • 2 яйця
  • 3 столових ложки цукру (або більше, на ваш смак)
  • щіпка солі
  • 500 мілітрів сироватки
  • 1 чайна ложка з гіркою соди
  • 2 склянки борошна
  • 50 мілілітрів рослинної олії
  • будь-яка шоколадна паста, наприклад нутелла.

Приготування:

  1. Яйця збиваємо із цукром і сіллю.
  2. Додаємо сироватку, потім соду (соду гасити не потрібно, вона гаситься кислотою, яка є в складі сироватки).
  3. Далі поступово додаємо борошно, усе добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Наприкінці додаємо масло. Залишаємо на п’ять хвилин, щоб тісто піднялося.
  5. Добре розігріту сковороду змащуємо тонким шаром олії й жаримо оладки, кладучи в середину кожної оладки шоколадну пасту (шоколадную пасту можно заменить натертым на терке шоколадом).

Кабачкові

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 штука
  • сироватка – 1 літр
  • борошно пшеничне – 3 склянки
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Кабачок очистити й натерти на дрібній тертці.
  2. Змішати кабачок, сироватку, сіль, перець.
  3. Додати борошно до консистенції каші. Стежити потім, щоб не було грудочок.
  4. Налити рослинну олію й розігріти сковорідку.
  5. Обсмажити з кожної сторони по дві хвилини на середній температурі.
  6. Подавати зі сметаною або часниковим соусом.

З вівсянкою

Щоб приготувати оладки на сироватці з вівсянкою, нам потрібні продукти:

  • 100 миллилитров сироватки;
  • 100 грам сиру;
  • 60 грам вівсянки;
  • 3 відділених від жовтка білка;
  • розпушувач тесту – 5 грам;
  • щіпка солі;
  • соняшникове масло;
  • оливкова олія.

Приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків, трохи збиваємо із сіллю. Висипаємо вівсянку в широкий посуд і змішуємо її з білками.
  2. Додаємо в отриману масу наш сир, потім додаємо столову ложку оливкової олії, сироватку й розпушувач, добре перемішуємо.
  3. Залишаємо тісто на 20 хвилин, щоб вівсянка трошки розбухнула.
  4. Такі низькокалорійні оладки жарити можна без олії на сухій сковороді. Якщо млинці будуть прилипати до поверхні сковороди, можна додати трохи рослинної олії (оливкової або соняшникової).

Ссылка на основную публикацию