Рецепт оладок на сухій сковороді

Представляємо два рецепти оладок на сухій сковороді — повітряні бісквітні й панкейки. Звичайно, можна готувати без олії, але все-таки трохи жиру на сковороду рекомендується додавати.

Бісквітні

Повітряні бісквітні оладки на сухій сковороді

Для приготування смачних бісквітних оладків нам потрібно:

  • яйця – 3 штуки
  • борошно – 1 склянка (плюс 1 столова ложка)
  • молоко – 80 мілілітрів (1/3 склянки)
  • сіль – 1 чайна ложка
  • один пакетик ванільного цукру
  • цукор – 1 столова ложка в білки, 3 столові ложки в жовтки
  • розпушувач – половина чайної ложки

Приготування:

  1. Розділити яйця на білки й жовтки.
  2. Жовтки збити із цукром, розпушувачем і сіллю. Молоко нагріти до кімнатної температури й влити в жовткову суміш, перемішати. Змішати борошно й розпушувач, просіваючи, додати в яєчно-молочну суміш. Добре збити.
  3. Збити білки із цукром, як для бізе (щоб зрозуміти, чи добре ви збили білок, вийміть вінчик – якщо піна потягнеться за ним у вигляді гострих блискучих «піків», які не розтікаються, то це значить, що все вийшло правильно). Кілька порад для того, щоб приготувати ідеально збиті білки – яєчні білки повинні бути кімнатної температури, для кращого збивання досвідчені кухарі рекомендують додавати в суміш цукру й білка щіпку солі або декілька крапель лимонного соку.
  4. Додайте збиті білки в жовткову суміш і акуратно перемішайте ложкою або лопаткою.
  5. На розігріту сковороду порційно викласти тісто (якщо тісто прилипає до поверхні сковороди, можна додати зовсім трохи рослинної олії, але можна смажити й без жиру).
  6. Накрити кришкою й смажити на повільному вогні 3 хвилини на одному боці, потім підлити небагато тесту зверху, перевернути й жарити стільки ж на іншому боці. Готовність перевірити зубочисткою (засунути зубочистку в оладки, якщо на ній залишилося тісто – значить ще не готове, якщо зубочистка зовсім суха – можна подавати до столу). Подавати ці оладки можна з медом, ягідним джемом або згущенкою.

Десерт

Панкейки (оладки) на кефірі, з додаванням вершкового масла

Щоб приготувати улюблені американцями панкейки, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки
  • кефір – 300 мілітрів
  • сіль – ½ чайної ложки
  • цукор – 2 столові ложки
  • масло (рослинне або вершкове) – 1 столова ложка
  • сода (гашена оцтом або лимонною кислотою) – 1 чайна ложка
  • борошно – 200-250 грамів
  • один пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Змішуємо яйця із цукром доти, поки цукор не розчиниться. Вливаємо кефір і вершкове масло (або олію), знову добре перемішуємо.
  2. В отриману суміш додаємо сіль і ваніль, просіваючи, додаємо борошно. Гашену соду додаємо до інших інгредієнтів і ретельно перемішуємо. За консистенцією тісто повинне бути густішим, ніжна млинці, але не занадто густе.
  3. Залишаємо тісто відпочити на 5-7 хвилин (бажано), але можна відразу ж приступити до випічки.
  4. Обсмажуємо на сковороді (антипригарній або чавунній, олію додавати не потрібно, тому що в тесті воно уже є, хоча трохи можна все ж додати) на повільному вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Як тільки тісто почне пузиритися – перевертаємо. У результаті оладки (або панкейки) повинні вийти приємного кавового кольору.

Подавати готову страву можна з варенням, рідким медом, згущенкою або повидлом.

Панкейки

Ссылка на основную публикацию