Рецепт оладок на кефірі

Представляємо оладки на кефірі – пишні, кабачкові з сиром, панкейкі з медом, картопляні, бананові, сирні, яблучні, міні-омлет, вегетаріанські, в пляшці, капустяні.

Без начинки

Пишні

Пишні оладки — мрія кожної господині. На жаль, іноді після приготування ласощі осідає. Оладки, приготовані за цим рецептом, виходять повітряними, смачними і дуже пишними.

Нам потрібно:

  1. Борошно — 400 грамів.
  2. Куряче яйце.
  3. Кефір (можна прокислий) — 500 мілілітрів.
  4. Цукор — 2 столові ложки.
  5. Сода — 1 чайна ложка.
  6. Сіль — половина чайної ложки.

Приготування:

  1. У невелику каструлю влити кефір і поставити на середній вогонь. Нагріти, трохи не доводячи до кипіння.
  2. У глибоку миску розбити яйце, всипати сіль і цукровий пісок. Добре розмішати.
  3. Поступово влити кефір, постійно помішуючи.
  4. Висипати борошно і соду. Ретельно перемішати.
  5. Посмажити оладки з обох сторін.

Пишні

Кабачкові з сиром

Кабачкові оладки не для кого не новинка. Смак дуже звичні і знайомий. Але що буде, якщо додати в них сир?

Інгредієнти:

  1. Борошно — 200 грамів.
  2. Кабачок.
  3. Кефір — половина склянки.
  4. Сир — 100 грамів.
  5. Зелень.
  6. Сода — половина чайної ложки.
  7. Куряче яйце.

Приготування:

  1. Натерти сир і кабачок на дрібній тертці.
  2. У кефір додати соду і залишити на пару хвилин.
  3. Розбити яйце в миску з сиром і кабачком.
  4. Всипати сіль і борошно. Перемішавши.
  5. Влити кефір. Ретельно перемішати.
  6. Обсмажити з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Кабачкові

Сніданок

Інгредієнти:

  1. Борошно — 350 грамів.
  2. Курячі яйця — 3 штуки.
  3. Кефір — стакан.
  4. Вершкове масло — 100 грамів.
  5. Ковбаса або шинка — 100 грамів.
  6. Зелень — невеликий пучок.
  7. Сіль — чайна ложка.
  8. Розпушувач тіста – 10 грамів.

Приготування:

  1. Розтопити вершкове масло на водяній бані. Залишити остигати.
  2. Дрібно на рубати зелень, нарізати ковбасу або шинку кубиками.
  3. В окремій мисці збити яйця з сіллю.
  4. В іншій мисці змішати борошно з розпушувачем.
  5. В яєчну суміш влити кефір і масло. Перемішати до однорідної маси.
  6. Поступово додати борошняну суміш, постійно помішуючи.
  7. Додати ковбасу і зелень, добре перемішати.
  8. Обсмажити на середньому вогні з обох сторін до золотистої скоринки.

Панкейки з медом

Панкейки-американські млинці. Їх відмінності в тому, що панкейкі більш Пишні, мають менший діаметр і випікаються без використання масла. Варіантів панкейків дуже багато. Один з них — з медом і кавою

Інгредієнти:

  1. Борошно — 150 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Кефір — 150 мілілітрів.
  4. Вершкове масло — 30 грамів.
  5. Мед — 5 столових ложок.
  6. Розпушувач — півтори чайні ложки.
  7. Сіль — щіпка.

Приготування:

  1. Кефір з вершковим маслом, влити в каструльки. Підігріти, не доводячи до кипіння.
  2. У глибоку миску розбити яйця, влити мед і перемішати.
  3. Додати кавово-кефірну суміш, ретельно перемішати до однорідності.
  4. Поступово всипати борошно, постійно помішуючи.
  5. Додати сіль і Розпушувач. Перемішавши.
  6. Добре прогріти сковороду і обсмажити панкейки з двох сторін.

Картопляні

Знадобитися:

  1. Курячі яйця — 2 штуки.
  2. Борошно — 100 грамів.
  3. Картопля — 6 штук.
  4. Кефір — 100 мілілітрів.
  5. Ріпчасту цибулю.
  6. Сіль — чайна ложка.

Приготування:

  1. На дрібній тертці натерти цибулину. Перемішати з кефіром.
  2. В окрему ємність натерти картоплю. З натертої картоплі необхідно вичавити рідину. Для цього можна загорнути його в марлю і віджати руками.
  3. У картопляну кашку розбити яйця. Додати сіль і борошно.
  4. З’єднати цибулю, кефір і картоплю. Перемішавши.
  5. Сковороду змастити маслом і обсмажити з обох сторін.

Подавати краще зі сметаною.

Бананові

Знадобитися:

  1. Борошно — 350 грамів.
  2. Курячі яйця — 3 штуки.
  3. Кефір — 300 мілілітрів.
  4. Банани — 2 штуки.
  5. Масло вершкове — 70 грамів.
  6. Цукор — 100 грамів.
  7. Розпушувач тіста — 10 грамів.
  8. Сіль — щіпка.

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані. Залишити остуджуватися.
  2. Яйця збити з цукровим піском.
  3. Кефір трохи підігріти і змішати з вершковим маслом, влити збиті яйця.
  4. Банани очистити від шкірки, дрібно нарізати або потерти. З’єднати з тісто.
  5. В окремій мисці змішати сухі інгредієнти.
  6. З’єднати борошняну і рідку суміші. Збити до однорідності.
  7. Обсмажити з обох сторін до появи легкої золотистої скоринки.

Сирні

Знадобитися:

  1. Борошно — 200 грамів.
  2. Курячі яйця — 3 штуки.
  3. Кефір — 100 мілілітрів.
  4. Сирна маса — 250 грамів.
  5. Цукор — 2 столові ложки.
  6. Ванільний цукор — пачка.
  7. Розпушувач — пачка.
  8. Сіль — половина чайної ложки.

Приготування:

  1. Сирну масу розім’яти виделкою. Влити кефір, додати Розпушувач.
  2. В окрему миску розбити яйця, додати сіль, цукровий пісок і ванільний цукор. Добре збити.
  3. З’єднати Сирну масу з яєчною. Перемішавши.
  4. Повільно ввести борошно, постійно перемішуючи.
  5. Залишити тісто на півгодини.
  6. Після закінчення часу обсмажити оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Яблучні

Інгредієнти:

  1. Борошно — 200 грамів.
  2. Куряче яйце.
  3. Кефір — стакан.
  4. Яблука — 3 штуки.
  5. Цукор — 2 столові ложки.
  6. Сіль — половина чайної ложки.
  7. Розпушувач — чайна ложка з гіркою.

Приготування:

  1. Яйця збити з цукром.
  2. Влити кефір і ретельно перемішати.
  3. Яблука очистити від шкірки, вийняти серцевину.
  4. Потерти яблука на дрібній тертці. Додати до яєць.
  5. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю.
  6. Суху суміш додати в рідку. Добре перемішати.
  7. Залишити тісто на 10 хвилин.
  8. Смажити на повільному вогні з обох сторін.

Міні-омлет

Інгредієнти:

  1. Борошно — 150 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Манна крупа — 2 столові ложки.
  4. Кефір — 300 мілілітрів.
  5. Вода — 50 мілілітрів.
  6. Ковбасні вироби — 100 грамів.
  7. Цибуля-порей — половина стебла.
  8. Будь-яка зелень — пучок.
  9. Сир — 40 грамів.
  10. Цукор — чайна ложка.
  11. Сіль — половина чайної ложки.
  12. Сода — половина чайної ложки.

Приготування:

  1. Одне яйце збити з цукром і сіллю. Влити 200 мілілітрів кефіру і воду. Перемішавши.
  2. Додати манну крупу і просіяне борошно з содою. Перемішати до однорідної консистенції.
  3. Дати настоятися 30 хвилин.
  4. Поки тісто Настоюється приступити до приготування начинки. Лук і ковбасний виріб порізати і трохи обсмажити на сковороді, змащений олією.
  5. В окремій мисці збити яйце, залишки кефіру, сіль і посічену зелень. Влити яйце, залишки кефіру, сіль і посічену зелень. Влити яєчну суміш в сковороду з цибулею і ковбасою. Довести до стану омлет в.
  6. На змащену маслом сковороду вилити тісто і спекти оладки.
  7. На середину оладка покласти ложку омлету і скласти навпіл.
  8. Повторити операцію з усіма оладками.

Вегетаріанські

Інгредієнти:

  1. Борошно — 350 грамів.
  2. Кефір — 400 мілілітрів.
  3. Дріжджі — маленька пачка.
  4. Цукор – столова ложка з гіркою.
  5. Сіль — чайна ложка.

Приготування:

  1. Покласти в глибоку миску сіль, дріжджі і цукор. Залити трохи розігрітим кефіром. Дати постояти 5 хвилин.
  2. В окрему миску посіяти борошно.
  3. Поступово всипати борошно в миску з дріжджами, постійно помішуючи.
  4. Добре перемішати до однорідної маси, накрити плівкою і залишити на 30 хвилин.
  5. Обсмажуємо оладки з двох сторін.

У пляшці

Інгредієнти:

  1. Вівсяні пластівці — 200 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Кефір — 300 мілілітрів.
  4. Борошно — 150 грамів.
  5. Цукор — столова ложка з гіркою.
  6. Сіль — щіпка.
  7. Сода — половина чайної ложки.

Приготування:

  1. У пляшку з кефіром розбити яйця, додати сіль, цукор і соду. Закрити кришкою і збовтати.
  2. Всипати пластівці і посіяти борошно. Знову збовтати.
  3. Залишити пляшку з тістом в холодильнику на ніч.
  4. Вранці на розігріту сковороду вилити тісто і спекти оладки.

Капустяні

Інгредієнти:

  1. Борошно — 100 грамів.
  2. Олія рослинна-2 столові ложки.
  3. Кефір — 250 мілілітрів.
  4. Розпушувач — пачка.
  5. Сіль — щіпка.
  6. Імбир — половина чайної ложки.
  7. Цибулина.
  8. Білокачанна капуста — 150 грамів.

Приготування:

  1. Капусту, цибулю і імбир дуже дрібно нарізати.
  2. Борошно змішати з сіллю, Розпушувачем, додати масло і перемішати.
  3. Борошняну суміш з’єднати з овочевою. Влити кефір і ретельно перемішати.
  4. Залишити на 10 хвилин.
  5. Обсмажити оладки на розпеченій сковороді.

Ссылка на основную публикацию