Рецепт оладок на кефірі із зеленою цибулею

Кефір і зелений лук – корисні продукти. Представляємо два рецепти оладок на кефірі з додаванням зеленої цибулі – пишні і картопляні.

З помідорами

Пишні

М’які пишні коржі зі смаженого тіста зустрічаються в різних кухнях світу. Особливо популярно блюдо у слов’янських народів, де воно називається оладки. Зазвичай гарячі оладки асоціюються з цукром, сметаною і ароматним чаєм. Але приготувати їх можна не тільки на десерт. Наприклад, оладки з зеленою цибулею цілком підійдуть для ситного сніданку, перекусу або як основа для бутерброда.

Щоб приготувати такі коржі знадобиться зелена цибуля. Чим більше його буде, чим соковитіше вийде блюдо. Також знадобиться кефір, борошно, сіль, сода, цукор і, звичайно ж, олію для смаження. До сирого тіста можна додати пару подрібнених варених яєць. Тоді готові оладки будуть нагадувати за смаком всіма улюблені пиріжки з цибульно-яєчною начинкою.

Інгредієнт:

  • Кефір (жирність не має значення)– 1 пакет (400 грамів);
  • Сода – ½ чайної ложки;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Борошно – 350-400 грамів;
  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Зелена цибуля — 1 великий пучок;
  • Олія рослинна – будь рафінована) — для смаження.

Приготування:

  1. Пучок зеленого цибулі ретельно вимити під проточною водою і дрібно нарізати. Скласти зелень в миску, де буде готуватися тісто, посолити його і злегка пом’яти виделкою. Перемішавши. Завдяки цьому прийому, цибуля пустить більше соку і зробить майбутні оладки більш ароматними.
  2. Влити до цибулі кефір, додати цукор, перемішати.
  3. Туди ж розбити яйця. Ще раз перемішати. Потрібно робити це дуже ретельно, щоб яйця з’єдналися з основною масою. Якщо переживаєте, що не вийде, то можна заздалегідь збити яйця в окремій мисочці, а потім вже додати в тісто.
  4. До отриманої рідкій основі Просіяти борошно і додати соду. Перемішати і відразу приступати до смаження. Для цього нагріваємо в сковороді трохи рослинної олії і кладемо в нього шматочки тіста, за допомогою столової ложки. Коли воно підрум’янюється з нижньої сторони, беремо лопатку і акуратно перевертаємо оладок. Готуємо до зарум’янювання і знімаємо зі сковорідки. Виконати те ж саме з усім тістом. Якщо готові оладки виходять дуже жирними, можна після обсмажування обсушити їх паперовими серветками або рушниками. Вони вберуть в себе надлишки олії.

Сніданок

Картопляні

Ароматні оладки з цибулею можна приготувати із залишків картопляного пюре. Для них також знадобляться кефір, яйце, сіль, цибуля, борошно, чорний перець і розпушувач тіста. Якщо на кухні є свіжий кріп, то можна додати і його, попередньо подрібнивши.

Інгредієнт:

  • Пюре картопляне-200 грамів;
  • Яйце – 1 штука;
  • Кефір – 50 мілілітрів;
  • Цибуля зелена — 1 невеликий пучок;
  • Борошно-2 столових ложки;
  • Сіль і мелений перець – за смаком;
  • Розпушувач тіста – ¼ чайної ложки;
  • олія для смаження (бажано використовувати рафіновану рослинну олію або вершкове масло).

Приготування:

  1. Подрібнити зелену цибулю за допомогою гострого ножа або кухонних ножиць. Змішати його з картопляним пюре (не гарячим!).
  2. Злегка посолити і поперчити. Врахуйте, що в готовому пюре вже напевно є сіль, тому не додавайте її занадто багато.
  3. Розбити яйце в картопляно-цибульну масу. Додати туди ж кефір і все ретельно перемішати.
  4. Всипати в картопляне тісто борошно з розпушувачем. Розмішати все до однорідної маси і залишити відпочити на 10 хвилин. Якщо тісто вийде рідкуватим, додайте ще ложку борошна.
  5. Готову суміш посмажити як звичайні оладки. Подавати їх найкраще з сумішшю зі сметани і домашнього майонезу (його просто приготувати з яєчних жовтків, олії, яєць, солі, цукру, оцту і гірчиці), або просто зі сметаною.

Ссылка на основную публикацию