Рецепти м’ясних оладок

Багато люблять звичайні оладки, хтось любить більше овочеві, ті хто веде здоровий спосіб життя і намагається харчуватися корисною їжею, а хтось любить поїсти смачно і головне ситно, в такому випадку прекрасно підійдуть м’ясні оладки. Їх готують з м’ясного фаршу, додаючи в тісто будь-які овочі, сир, гриби, зелень. Це блюдо замінить повноцінний вечерю або обід і навіть прикрасить святковий стіл. Готувати їх швидко і просто. Представляємо рецепти м’ясних оладок – із свинини, курячо-грибні із сиром, з індика, з курячої печінки, зі смаженими овочами.

Вечеря

М’ясні оладки зі свинини

Щоб приготувати м’ясні оладки потрібні такі продукти:

  • 500 грамів свинини
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 50 грамів домашнього майонезу
  • 1 цибулина
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Сире м’ясо подрібнити ножем.
  2. Очищену цибулину, дрібно нашаткувати, змішати з м’ясом, додати в фарш сіль, перець, вбити яйця і перемішати.
  3. Додати до фаршу майонез, борошно і перемішати. Замість майонезу можна додати суміш зі сметани і гірчиці в зернах. Це зробить смак оладок незвичайним і злегка пікантним.
  4. Готового фаршу потрібно дати настоятися протягом півгодини, так м’ясо промаринується з майонезом і приготовані оладки будуть набагато ніжніше.
  5. Обсмажувати оладки на сковороді в соняшниковій олії до повної готовності.

З помідорами

 

Курячо-грибні оладки з сиром

Ці оладки виходять дуже соковитими і ситними. Готувати їх буде доречно навіть на святковий стіл, тим більше, що готуються ці оладки швидко.

Для приготування цієї страви знадобляться продукти:

  • 250 грам печериць
  • 100 грам твердого сиру
  • 100 грам курячого філе
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Гриби і цибулю подрібнити.
  2. Гриби прожарити на сковороді так, щоб з них випарувалася зайва волога.
  3. Подрібнену цибулю висипати до грибів на сковороду, перемішати і обсмажувати, поки гриби не стануть золотистого кольору.
  4. Перекласти в тарілку обсмажені гриби з цибулею зі сковороди і остудити.
  5. 5.Сир подрібнити за допомогою терки. Філе курки подрібнити за допомогою блендера. Якщо філе занадто маленьке, можна вбити в блендер одне яйце для того, щоб фарш добре перемололся.
  6. Перекласти фарш з блендера в миску і вбити в нього друге яйце, додати сметану і висипати борошно. Посолити, поперчити і перемішати.
  7. Оладки смажити порціями на сковороді в олії.
  8. Подати оладки теплими з будь-яким гарніром.

Смачні

Оладки з індичого м’яса із зеленню

М’ясо індички є дієтичним. Воно містить у собі мінімально кількість жиру і завдяки цьому має низький показник за кількістю холестерину в своєму складі. Індиче м’ясо засвоюється організмом людини, легше ніж м’ясо курей і м’ясо кролика. Так само індиче м’ясо містить денну норму омега-3 поліненасичених кислот, які покращують роботу головного мозку. М’ясо індички містить в собі фосфору стільки ж скільки його міститься і в рибі, а фосфор необхідний для здорових кісток, суглобів і зубів. М’ясо індички не викликає алергії, тому вживати його можна практично всім. Одним з блюд яке можна приготувати з такого м’яса, є оладки з індичого філе. Для його приготування знадобляться продукти:

  • 500 грамів індичого філе
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 3 зубки часнику
  • 2 столові ложки майонезу
  • 2 столові ложки крохмалю
  • сіль і перець за смаком
  • зелень кропу
  • олія для обсмажування
  • спеції за смаком

Приготування:

  1. Індиче філе помити і подрібнити ножем.
  2. Зелень кропу, часник і цибулю вимити і дрібно нашаткувати.
  3. До подрібненого м’яса додати цибулю, часник, майонез, крохмаль, зелень. Вбити яйця, посолити і поперчити. Щоб оладки були більш ароматними, додати спецій.
  4. Всі інгредієнти добре змішати, помістити на пару годин в холодне місце. За цей час м’ясо промаринується, що зробить готові оладки більш ніжними.
  5. У розігріту сковороду налити трохи олії, викласти в неї порціями оладки і смажити на середньому вогні до повної готовності.
  6. Подати оладки гарячими з гарніром з картоплі і овочів.

Оладки з курячої печінки

Куряча печінка є поживним, корисним і доступним продуктом. Регулярне вживання курячої печінки в їжу підтримує хороший рівень гемоглобіну і зміцнює імунітет. Курячу печінку корисно включати в свій раціон вагітним і годуючим жінкам, так як вона містить в собі багато корисних вітамінів і мінералів, необхідних жінці під час вагітності і годування грудьми дитини. Одним зі смачних страв, з використанням курячої печінки є печінкові оладки. Готувати їх просто і швидко.

Для приготування знадобляться продукти:

  • 300 грамів курячої печінки
  • 2 яйця
  • 2 цибулини
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 столова ложка сухарів для панірування
  • пучок зелені
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Курячу печінку вимити і обсушити. Очищену цибулю розрізати на кілька частин.
  2. Печінка і цибулю перемолоти в фарш в блендері або через м’ясорубку. Пучок зелені вимити і дрібно порізати.
  3. В подрібнену печінку додати яйця, подрібнену зелень, сіль і перець за смаком. Буває так, що фарш вийшов рідким, в цьому випадку потрібно додати борошна або сухарів для панірування. Все перемішати.
  4. У сковороду налити масло для смаження і розігріти її на середньому вогні. Тісто на оладки викласти на неї порціями. Смажити з кожного боку по пару хвилин.
  5. Подавати оладки, поки вони не охололи з будь-яким гарніром.

Оладки з м’ясом

Ці оладки дуже схожі на звичайні оладки, які готують до сніданку або на полуденок. Від звичайних оладок вони відрізняються тим, що всередині них є ще начинка з соковитого м’ясного фаршу. Підійде яловичий, свинячий, курячий і навіть индюшиный. Ці оладки нагадують пиріжки, і можуть замінити обідній перекус.

Для приготування оладок з м’ясом знадобляться продукти:

Для оладок:

  • 300 грамів борошна
  • 350 мілілітрів кефіру
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1,5 чайної ложки соди Д

Для начинки:

  • 500 грам м’ясного фаршу
  • 1 цибулина невеликого розміру
  • 1 пучок зелені
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки будь-яких спецій до м’яса
  • рослинна олія

Приготування:

  1. За допомогою віночка перемішати кефір і вбиті в нього яйця.
  2. Додати до отриманої суміші цукор, сіль і харчову соду. Перемішавши.
  3. Не перестаючи помішувати маленькими порціями досипати в суміш борошно і замісити однорідне тісто.
  4. Цибулю очистити і подрібнити, вимиту зелень дрібно посікти ножем.
  5. У фарш додати подрібнену цибулю, зелень, сіль, перець, спеції. Всі інгредієнти добре перемішати.
  6. Виливати тісто за допомогою столової ложки на розігріту і промаслену сковороду.
  7. Викласти на кожен оладок по чайній ложці підготовленого фаршу, а зверху на фарш налити ще по половині столової ложки тіста так, щоб вона повністю покрила фарш.
  8. Смажити оладки з обох сторін по 2 хвилини. Оладки повинні бути добре просмаженими так, щоб м’ясо всередині них не залишилося сирим. Для цього вчасно смаження сковороду потрібно накривати кришкою.
  9. Подавати оладки теплими з чаєм, компотом або какао.

Рублені курячі оладки зі смаженими овочами

Для приготування цієї страви знадобляться продукти:

  • 500 грамів курячого філе
  • 2 курячих яйця
  • 1 морква середнього розміру
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка крохмалю
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе порубати ножем на дрібні шматочки.
  2. Очищену моркву подрібнити за допомогою терки, цибулю очистити і подрібнити, часник пропустити через прес для часнику.
  3. Овочі смажити на соняшниковій олії на середньому вогні до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір.
  4. Обсмажені овочі викласти на тарілку і дати їм охолонути, потім додати в м’ясний фарш. Так само до фаршу додати яйця, крохмаль, спеції, посолити, поперчити і все перемішати.
  5. Обсмажити оладки в соняшниковій олії на сковороді до утворення золотистої скоринки.
  6. Подати оладки теплими з гарніром і салатом з овочів.

Ссылка на основную публикацию