Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Морква — корисний продукт, у ній багато вітаміну А. Представляємо рецепти морквяних оладок — класичні, на кефірі, в духовці, дріжджові, яблучні, сирні, з кабачком, з капустою.
Класичні
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
- Пів кілограма моркви
- 2 яйця
- 2 столові ложки борошна
- Половина чайної ложки солі
- 30 грамів вершкового масла
- Півпучка кропу
Приготування:
- Яйця перемішуємо з крупно натертою морквою.
- Додаємо сипучі складові.
- У морквяну масу нарізаємо кріп і змішуємо всі компоненти.
- Накладаємо оладки столовою ложкою.
- Підрум’янюємо кожну сторону.
На кефірі
Щоб приготувати морквяні оладки візьмемо:
- 3 яйця
- 1 стакан кефіру
- 2 моркви
- Півсклянки борошна
- 1/2 чайної ложки солі
- Столова ложка з гіркою цукру
- 5 столових ложок рослинної олії
Приготування:
- Вимиті коренеплоди дрібно натираємо.
- Яйця збовтуємо з цукром і сіллю вручну або блендером.
- З’єднуємо кефір і терту моркву.
- Просіваємо борошно в ємність зі збитими яйцями.
- Перемішуємо всі складові так, щоб вийшло текуче тісто.
- Розігріваємо сковороду і наливаємо тісто маленьким порціями.
- Стежимо за готовністю і перевертаємо.
- Теплі або холодні оладки ідеально поєднуються зі сметаною або конфітюром.
У духовці
Для приготування страви потрібні:
- 2 моркви
- 3 столові ложки цукру
- Щіпка солі
- 2 яйця
- 1 склянка молока
- 30 грамів вершкового масла
- Половина склянки борошна
- Пів чайної ложки розпушувача
Приготування:
- Нагріваємо молоко до закипання.
- Натерту моркву об’єднуємо з маслом, сіллю і цукром.
- Тушкуємо її на слабкому вогні, потім охолоджуємо.
- Поки гаряча маса остигає, збиваємо білки.
- Остигнула морквяну суміш перетираємо з 2 жовтками і білками.
- Розігріваємо духову шафу до 190 градусів.
- На деко викладаємо акуратні кульки, надаємо їм правильну форму і печемо. Коли побачимо характерний колір, виймаємо і охолоджуємо.
- Трохи остиглі оладки будуть ще апетитніше, якщо присипати їх пудрою і прикрасити ложечкою повидла.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Дріжджові
Підготуємо необхідні продукти:
- 300 мілілітрів молока
- 250 грамів борошна
- 100 грамів цукру
- Половина чайної ложки солі
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 2 яйця
- 30 мілілітрів рослинного масла
Приготування:
- Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, ложку цукру і борошна. Ненадовго прибираємо в сторону.
- Почищену моркву варимо, поки ніж не буде вільно проколювати її.
- Розтираємо яйця з цукром і підсолюємо. Вливаємо рослинне масло.
- Отриману суміш замішуємо з борошном і чекаємо.
- Готову морквину перетворюємо в пюре.
- Тісто, що підійшло і пюре перемішуємо і накриваємо плівкою. Прибираємо в тепле містечко на півгодини.
- Отриману масу кладемо на сковороду маленькими порціями. Не забуваємо, що в процесі приготування маленькі коржі збільшуються в розмірі, тому наливаємо їх відстані один від одного. Смажимо на невеликому вогні, щоб морквина в центрі пропеклась.
- Як тільки з’явиться хороший рум’янець, перевертаємо.
- Пропонуємо спробувати свіжоприготоване частування.
Яблучні
Для приготування оладок нам знадобляться:
- 1 яблуко
- 1 морква
- 2 столові ложки родзинок
- 2 столові ложки борошна
- 3 столові ложки вівсяних пластівців
- Половина чайної ложки розпушувача
- 1 щіпка ваніліну
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 1 яйце
- 100 мілілітрів кефіру
- 1 столова ложка рослинної олії
Приготування:
- Наливаємо в чашу з пластівцями кефір і даємо їм набрякнути.
- Очищаємо моркву, яблуко позбавляємо від шкірки. Подрібнюємо їх на тертці з дрібними отворами.
- Заливаємо гарячою водою родзинки, потім промиваємо.
- Розтираємо яйце з цукром. Підсипаємо ароматні спеції.
- Перемішуємо в одній чашці яйце, натерті моркву і яблуко, вівсянку, борошно і родзинки.
- Обсмаживши з обох сторін, даємо оладкам трохи охолонути, прибравши непотрібний жир серветками. Пропонуємо їх в теплому або холодному вигляді. Мед буде ідеальним доповненням.
Сирні
Для приготування знадобляться:
- 1 морква
- 3 столові ложки борошна
- 1 яйце
- 3 столові ложки сметани
- 100 грамів твердого сиру
- Половина чайної ложки солі
- Перець-за смаком
Приготування:
- Збовтуємо яйце з сіллю, перцем і сметаною.
- Шаткуємо очищений коренеплід.
- Беремо сир, краще твердих сортів, натираємо його в тарілку з морквою.
- Перемішуємо яйце, морквяно-сирну масу і борошно.
- Відставляємо в сторонку тісто.
- Готуємо спочатку на сильному вогні, перевертаючи через пару хвилин на іншу сторону, а потім на слабкому, щоб середина залишилася сирої.
- Апетитні хрусткі оладки красиво укладаємо на велику тарілку, а в серединку поміщаємо піалу з соусом. Чудовий варіант частування для дружньої вечірки.
З кабачком
Для приготування страви потрібні:
- 2 моркви
- 1 кабачок
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки борошна
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки солі
- Перець-за смаком
- Півпучка петрушки або кропу
- Рослинна олія — для смаження
Приготування:
- Кабачок натираємо і віджимаємо непотрібну рідину.
- Морква і цибуля шаткуємо подрібніше, рубаємо часник. Зелень подрібнюємо. Змішавши овочі, приправляємо їх перцем.
- Змішуємо овочі і яйця, і тільки потім підсолюємо, щоб кабачок не виділив додаткову рідину.
- Формуємо акуратні котлетки невеликого діаметру на розігрітій сковорідці. Якщо покриття сковороди антипригарне, то можна без масла.
- Перекладаємо ароматні оладки на тарілку і кличемо всіх обідати.
З капустою
Для приготування нам знадобляться:
- 1 морква
- 200 грамів капусти
- 1 цибулина
- 2 столові ложки борошна
- 1 яйце
- 100 мілілітрів рослинного масла
- ½ Чайної ложки солі
Приготування:
- Шаткуємо коренеплоди.
- Капусту ошпарюємо і подрібнюємо в м’ясорубці з середніми отворами.
- Збиваємо яйце і підмішуємо до подрібнених овочів.
- Борошно і сіль з’єднуємо з овочевою рідиною і ретельно все перемішуємо.
- Під час смаження перевертаємо оладки, як тільки з’явиться золотиста скоринка.
- До готової страви можна подати сметанно-майонезний (з домашнього майонезу) соус з кропом і часником.
У моркві багато вітаміну А. Від поїдання моркви організму буде тільки користь, а от пиття морквяного соку по одній літрі в день може завдати організмові шкоду.