Рецепт оладок з моркви

Морква — корисний продукт, у ній багато вітаміну А. Представляємо рецепти морквяних оладок — класичні, на кефірі, в духовці, дріжджові, яблучні, сирні, з кабачком, з капустою.

Солодкі

Класичні

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • Пів кілограма моркви
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • Половина чайної ложки солі
  • 30 грамів вершкового масла
  • Півпучка кропу

Приготування:

  1. Яйця перемішуємо з крупно натертою морквою.
  2. Додаємо сипучі складові.
  3. У морквяну масу нарізаємо кріп і змішуємо всі компоненти.
  4. Накладаємо оладки столовою ложкою.
  5. Підрум’янюємо кожну сторону.

Приготування

На кефірі

Щоб приготувати морквяні оладки візьмемо:

  • 3 яйця
  • 1 стакан кефіру
  • 2 моркви
  • Півсклянки борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • Столова ложка з гіркою цукру
  • 5 столових ложок рослинної олії

Приготування:

  1. Вимиті коренеплоди дрібно натираємо.
  2. Яйця збовтуємо з цукром і сіллю вручну або блендером.
  3. З’єднуємо кефір і терту моркву.
  4. Просіваємо борошно в ємність зі збитими яйцями.
  5. Перемішуємо всі складові так, щоб вийшло текуче тісто.
  6. Розігріваємо сковороду і наливаємо тісто маленьким порціями.
  7. Стежимо за готовністю і перевертаємо.
  8. Теплі або холодні оладки ідеально поєднуються зі сметаною або конфітюром.

Зі сметаною

У духовці

Для приготування страви потрібні:

  • 2 моркви
  • 3 столові ложки цукру
  • Щіпка солі
  • 2 яйця
  • 1 склянка молока
  • 30 грамів вершкового масла
  • Половина склянки борошна
  • Пів чайної ложки розпушувача

Приготування:

  1. Нагріваємо молоко до закипання.
  2. Натерту моркву об’єднуємо з маслом, сіллю і цукром.
  3. Тушкуємо її на слабкому вогні, потім охолоджуємо.
  4. Поки гаряча маса остигає, збиваємо білки.
  5. Остигнула морквяну суміш перетираємо з 2 жовтками і білками.
  6. Розігріваємо духову шафу до 190 градусів.
  7. На деко викладаємо акуратні кульки, надаємо їм правильну форму і печемо. Коли побачимо характерний колір, виймаємо і охолоджуємо.
  8. Трохи остиглі оладки будуть ще апетитніше, якщо присипати їх пудрою і прикрасити ложечкою повидла.

Дріжджові

Підготуємо необхідні продукти:

  • 300 мілілітрів молока
  • 250 грамів борошна
  • 100 грамів цукру
  • Половина чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 30 мілілітрів рослинного масла

Приготування:

  1. Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, ложку цукру і борошна. Ненадовго прибираємо в сторону.
  2. Почищену моркву варимо, поки ніж не буде вільно проколювати її.
  3. Розтираємо яйця з цукром і підсолюємо. Вливаємо рослинне масло.
  4. Отриману суміш замішуємо з борошном і чекаємо.
  5. Готову морквину перетворюємо в пюре.
  6. Тісто, що підійшло і пюре перемішуємо і накриваємо плівкою. Прибираємо в тепле містечко на півгодини.
  7. Отриману масу кладемо на сковороду маленькими порціями. Не забуваємо, що в процесі приготування маленькі коржі збільшуються в розмірі, тому наливаємо їх відстані один від одного. Смажимо на невеликому вогні, щоб морквина в центрі пропеклась.
  8. Як тільки з’явиться хороший рум’янець, перевертаємо.
  9. Пропонуємо спробувати свіжоприготоване частування.

Яблучні

Для приготування оладок нам знадобляться:

  • 1 яблуко
  • 1 морква
  • 2 столові ложки родзинок
  • 2 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки вівсяних пластівців
  • Половина чайної ложки розпушувача
  • 1 щіпка ваніліну
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 яйце
  • 100 мілілітрів кефіру
  • 1 столова ложка рослинної олії

Приготування:

  1. Наливаємо в чашу з пластівцями кефір і даємо їм набрякнути.
  2. Очищаємо моркву, яблуко позбавляємо від шкірки. Подрібнюємо їх на тертці з дрібними отворами.
  3. Заливаємо гарячою водою родзинки, потім промиваємо.
  4. Розтираємо яйце з цукром. Підсипаємо ароматні спеції.
  5. Перемішуємо в одній чашці яйце, натерті моркву і яблуко, вівсянку, борошно і родзинки.
  6. Обсмаживши з обох сторін, даємо оладкам трохи охолонути, прибравши непотрібний жир серветками. Пропонуємо їх в теплому або холодному вигляді. Мед буде ідеальним доповненням.

Сирні

Для приготування знадобляться:

  • 1 морква
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки сметани
  • 100 грамів твердого сиру
  • Половина чайної ложки солі
  • Перець-за смаком

Приготування:

  1. Збовтуємо яйце з сіллю, перцем і сметаною.
  2. Шаткуємо очищений коренеплід.
  3. Беремо сир, краще твердих сортів, натираємо його в тарілку з морквою.
  4. Перемішуємо яйце, морквяно-сирну масу і борошно.
  5. Відставляємо в сторонку тісто.
  6. Готуємо спочатку на сильному вогні, перевертаючи через пару хвилин на іншу сторону, а потім на слабкому, щоб середина залишилася сирої.
  7. Апетитні хрусткі оладки красиво укладаємо на велику тарілку, а в серединку поміщаємо піалу з соусом. Чудовий варіант частування для дружньої вечірки.

З кабачком

Для приготування страви потрібні:

  • 2 моркви
  • 1 кабачок
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 яйця
  • 0,5 чайної ложки солі
  • Перець-за смаком
  • Півпучка петрушки або кропу
  • Рослинна олія — для смаження

Приготування:

  1. Кабачок натираємо і віджимаємо непотрібну рідину.
  2. Морква і цибуля шаткуємо подрібніше, рубаємо часник. Зелень подрібнюємо. Змішавши овочі, приправляємо їх перцем.
  3. Змішуємо овочі і яйця, і тільки потім підсолюємо, щоб кабачок не виділив додаткову рідину.
  4. Формуємо акуратні котлетки невеликого діаметру на розігрітій сковорідці. Якщо покриття сковороди антипригарне, то можна без масла.
  5. Перекладаємо ароматні оладки на тарілку і кличемо всіх обідати.

З капустою

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 морква
  • 200 грамів капусти
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 яйце
  • 100 мілілітрів рослинного масла
  • ½ Чайної ложки солі

Приготування:

  1. Шаткуємо коренеплоди.
  2. Капусту ошпарюємо і подрібнюємо в м’ясорубці з середніми отворами.
  3. Збиваємо яйце і підмішуємо до подрібнених овочів.
  4. Борошно і сіль з’єднуємо з овочевою рідиною і ретельно все перемішуємо.
  5. Під час смаження перевертаємо оладки, як тільки з’явиться золотиста скоринка.
  6. До готової страви можна подати сметанно-майонезний (з домашнього майонезу) соус з кропом і часником.

У моркві багато вітаміну А. Від поїдання моркви організму буде тільки користь, а от пиття морквяного соку по одній літрі в день може завдати організмові шкоду.

Ссылка на основную публикацию