Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Корейські оладки хотток готують з солодкою і солоною начинкою. Солодка начинка готується з горіхів і кориці, солона – з локшини, кунжутного масла, і соєвого соусу.
Корейські оладки хотток з солодкою начинкою
Для приготування оладок нам будуть потрібні наступні продукти:
Тісто:
- пшеничне борошно – 160 грамів,
- 125 мілілітрів молока,
- 1 чайна ложка сухих пекарських швидкодіючих дріжджів (або 15 грам свіжих пресованих),
- 1 чайна ложка цукру,
- половина чайної ложки солі.
Начинка:
- 2 столові ложки подрібнених горіхів,
- цукор-сирець (або нерафінований тростинний цукор) – 60 грамів,
- мелена кориця – 0,25 чайної ложки.
Як додатковий інгредієнт нам знадобиться рослинна олія (застосовується для обсмажування, і для того щоб змастити руки).
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Спосіб приготування:
- Вливаємо в, підготовлену заздалегідь, ємність не холодне молоко. Додаємо дріжджі. Перемішуємо до розчинення дріжджів.
- Насипаємо сіль і цукор, знову перемішуємо.
- Просіваємо пшеничне борошно, додаємо її в нашу ємність. Замішуємо в міру рідке тісто (має бути схожим на нежидку сметану).
- Закриваємо тісто рушником або харчовою плівкою і ставимо його в досить тепле місце. Якщо немає підходящого місця, споруджуємо водяну баню і використовуємо її. Чекаємо поки тісто збільшиться приблизно в 2 рази.
- В очікуванні тіста готуємо начинку. Вона складається з цукру-сирцю, арахісу і кориці, але можна замінити інгредієнти на свій смак. Наприклад, замість арахісу можна додати будь-які інші горішки або навіть їх суміш. Цукор-сирець замінюємо на мед (враховуємо, що його потрібно менше, головне, щоб він склеїв наші горіхи). Отже, беремо наші горішки і дробимо їх не дуже дрібно, будь-яким зручним для вас способом.
- Кладемо наші горішки в будь-яку зручну чашку і додаємо корицю і цукор-сирець. Перемішувати.
- Закінчуємо з начинкою і повертаємося до тесту. До кінця бродіння воно опаде (це означає, що воно готово). Обминаємо тісто. Воно повинно загуснути, але залишитися м’яким.
- Тісто буде дуже липким, тому на допомогу приходить рослинна олія. Змащуємо руки рослинною олією.
- Ділимо тісто на бажану кількість частин (вони повинні бути приблизно однаковими, у нас вийде приблизно 6 штук) і беремо одну. Намагаємося розрівнювати цей шматочок тіста в коржик. Розмір коржі повинен бути підходящим для викладки на нього начинки (+ ще повинні будуть залишитися вільні краї від начинки).
- Беремо порцію начинки і кладемо на коржик.
- Далі з’єднуємо краю коржі і робимо колобок (начинка повинна бути всередині).
- Проробляємо все те ж саме з іншим тестом і начинкою.
- Обмазуємо сковороду рослинною олією (олії повинно бути зовсім трохи), і ставимо сковороду на середній вогонь для розігріву.
- Коржі краще смажити по одній, тому викладаємо один колобок на сковороду і акуратно приплющиваем його, роблячи з нього корж. Близько хвилини смажимо одну сторону.
- Перевертаємо і смажимо ще хвилину з іншого боку, продовжуючи формувати корж.
- Корж, яку отримали, смажимо поки не з’явиться золотиста скоринка. Якщо припускаєте, що тісто не готове, накрийте сковороду кришкою, зробіть вогонь менше і потримайте пиріжок під кришкою ще приблизно хвилину.
- З іншими коржиками проробляємо те ж саме.
- Ще можна приготувати коржі з цього ж тесту, але з начинкою з локшини і овочів.
Корейські оладки хотток з солоною начинкою
Для тіста використовуємо все ті ж інгредієнти, що і в попередньому рецепті.
Для солоної начинки нам потрібно:
- 85 грамів локшини з картопляного крохмалю,
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- цукор – 1 столова ложка,
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю,
- кунжутна олія – 1 чайна ложка,
- 80 грамів зеленої цибулі
- морква нарізана – 80 грамів
- 1 середня цибулина
- рослинна олія для смаження
Як готувати:
- Готуємо тісто за першим рецептом. (пункти 1-4)
- Начинку починаємо готувати з локшини. «Скляну» локшину варимо на середньому вогні близько 5-6 хвилин, до готовності. Коли локшина готова, її потрібно промити холодною водою.
- Далі локшину ріжемо ножем, або кухонними ножицями так, щоб було зручно було в подальшому укладати начинку в тісто.
- Наливаємо в сковороду 1 столову ложку рослинної олії і нагріваємо.
- Кладемо локшину в сковороду і смажимо близько 1 хвилини.
- Після обсмажування додаємо в локшину чорний мелений перець, столову ложку цукру і соєвий соус.
- Потім всі інгредієнти треба перемішати. Після того як ми перемішали, локшина повинна стати блискучою.
- Далі наливаємо в локшину кунжутну олію і перелажіваем в підходящу за розміром чашку.
- Останнім етапом приготування начинки стане додавання до локшини овочів. Подрібнюємо моркву, ріжемо дрібно цибулю, рубаємо зелену цибулю і висипаємо в локшину. Ретельно перемішуємо, поки овочі рівномірно не розподіляться по всій масі локшини.
- Формуємо наші коржі. Цей процес схожий з рецептом номер 1. Для початку беремо частину тіста і розминаємо його в коржик (попередньо змастіть руки олією, бо тісто липке і буде прилипати до рук).
- Тримаємо коржик в руці і кладемо в неї приблизно 2 столових ложки начинки.
- Защепляем тісто і формуємо з нього кулю.
- Відмінність цих коржів в тому, що вони смажаться у великій кількості олії. Наливаємо в сковороду олію (приблизно 1-1, 5 сантиметра) і нагріваємо на великому вогні.
- Одержану кульку кульку, або декілька кульок (можна смажити зразу по кілька) кладемо в сковороду з олією.
- Придавлюємо кульку, формуючи з нього коржик. Обсмажуємо з одного боку близько 30-40 секунд.
- Перевертаємо на іншу сторону, смажимо так само близько 30-40 секунд.
- Перевертаємо і смажимо того часу, поки вся паляницяне буде золотистою.
- Стелимо на тарілку паперову серветку (щоб увібралася зайва олія) і викладаємо на неї коржі.
У рецептах цих страв головне зробити правильне дріжджове тісто. Важливо знати кілька хитрощів по його приготуванню. Наприклад, для того тіста краще використовувати сухі дріжджі (випічка буде більш ароматною), а молоко яке ви будете додавати має бути кімнатної температури. До того ж, дуже важливо не покласти занадто багато цукру, інакше тісто не буде пишним.