Рецепт корейських оладок хотток

Корейські оладки хотток готують з солодкою і солоною начинкою. Солодка начинка готується з горіхів і кориці, солона – з локшини, кунжутного масла, і соєвого соусу.

Кафе

Корейські оладки хотток з солодкою начинкою

Для приготування оладок нам будуть потрібні наступні продукти:

Тісто:

  • пшеничне борошно – 160 грамів,
  • 125 мілілітрів молока,
  • 1 чайна ложка сухих пекарських швидкодіючих дріжджів (або 15 грам свіжих пресованих),
  • 1 чайна ложка цукру,
  • половина чайної ложки солі.

Начинка:

  • 2 столові ложки подрібнених горіхів,
  • цукор-сирець (або нерафінований тростинний цукор) – 60 грамів,
  • мелена кориця – 0,25 чайної ложки.

Як додатковий інгредієнт нам знадобиться рослинна олія (застосовується для обсмажування, і для того щоб змастити руки).

Спосіб приготування:

  1. Вливаємо в, підготовлену заздалегідь, ємність не холодне молоко. Додаємо дріжджі. Перемішуємо до розчинення дріжджів.
  2. Насипаємо сіль і цукор, знову перемішуємо.
  3. Просіваємо пшеничне борошно, додаємо її в нашу ємність. Замішуємо в міру рідке тісто (має бути схожим на нежидку сметану).
  4. Закриваємо тісто рушником або харчовою плівкою і ставимо його в досить тепле місце. Якщо немає підходящого місця, споруджуємо водяну баню і використовуємо її. Чекаємо поки тісто збільшиться приблизно в 2 рази.
  5. В очікуванні тіста готуємо начинку. Вона складається з цукру-сирцю, арахісу і кориці, але можна замінити інгредієнти на свій смак. Наприклад, замість арахісу можна додати будь-які інші горішки або навіть їх суміш. Цукор-сирець замінюємо на мед (враховуємо, що його потрібно менше, головне, щоб він склеїв наші горіхи). Отже, беремо наші горішки і дробимо їх не дуже дрібно, будь-яким зручним для вас способом.
  1. Кладемо наші горішки в будь-яку зручну чашку і додаємо корицю і цукор-сирець. Перемішувати.
  2. Закінчуємо з начинкою і повертаємося до тесту. До кінця бродіння воно опаде (це означає, що воно готово). Обминаємо тісто. Воно повинно загуснути, але залишитися м’яким.
  3. Тісто буде дуже липким, тому на допомогу приходить рослинна олія. Змащуємо руки рослинною олією.
  4. Ділимо тісто на бажану кількість частин (вони повинні бути приблизно однаковими, у нас вийде приблизно 6 штук) і беремо одну. Намагаємося розрівнювати цей шматочок тіста в коржик. Розмір коржі повинен бути підходящим для викладки на нього начинки (+ ще повинні будуть залишитися вільні краї від начинки).
  5. Беремо порцію начинки і кладемо на коржик.
  6. Далі з’єднуємо краю коржі і робимо колобок (начинка повинна бути всередині).
  7. Проробляємо все те ж саме з іншим тестом і начинкою.
  8. Обмазуємо сковороду рослинною олією (олії повинно бути зовсім трохи), і ставимо сковороду на середній вогонь для розігріву.
  9. Коржі краще смажити по одній, тому викладаємо один колобок на сковороду і акуратно приплющиваем його, роблячи з нього корж. Близько хвилини смажимо одну сторону.
  10. Перевертаємо і смажимо ще хвилину з іншого боку, продовжуючи формувати корж.
  11. Корж, яку отримали, смажимо поки не з’явиться золотиста скоринка. Якщо припускаєте, що тісто не готове, накрийте сковороду кришкою, зробіть вогонь менше і потримайте пиріжок під кришкою ще приблизно хвилину.
  12. З іншими коржиками проробляємо те ж саме.
  13. Ще можна приготувати коржі з цього ж тесту, але з начинкою з локшини і овочів.

З начинкою

Корейські оладки хотток з солоною начинкою

Для тіста використовуємо все ті ж інгредієнти, що і в попередньому рецепті.

Для солоної начинки нам потрібно:

  • 85 грамів локшини з картопляного крохмалю,
  • 2 столові ложки соєвого соусу,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю,
  • кунжутна олія – 1 чайна ложка,
  • 80 грамів зеленої цибулі
  • морква нарізана – 80 грамів
  • 1 середня цибулина
  • рослинна олія для смаження

Як готувати:

  1. Готуємо тісто за першим рецептом. (пункти 1-4)
  2. Начинку починаємо готувати з локшини. «Скляну» локшину варимо на середньому вогні близько 5-6 хвилин, до готовності. Коли локшина готова, її потрібно промити холодною водою.
  3. Далі локшину ріжемо ножем, або кухонними ножицями так, щоб було зручно було в подальшому укладати начинку в тісто.
  4. Наливаємо в сковороду 1 столову ложку рослинної олії і нагріваємо.
  5. Кладемо локшину в сковороду і смажимо близько 1 хвилини.
  6. Після обсмажування додаємо в локшину чорний мелений перець, столову ложку цукру і соєвий соус.
  7. Потім всі інгредієнти треба перемішати. Після того як ми перемішали, локшина повинна стати блискучою.
  8. Далі наливаємо в локшину кунжутну олію і перелажіваем в підходящу за розміром чашку.
  9. Останнім етапом приготування начинки стане додавання до локшини овочів. Подрібнюємо моркву, ріжемо дрібно цибулю, рубаємо зелену цибулю і висипаємо в локшину. Ретельно перемішуємо, поки овочі рівномірно не розподіляться по всій масі локшини.
  10. Формуємо наші коржі. Цей процес схожий з рецептом номер 1. Для початку беремо частину тіста і розминаємо його в коржик (попередньо змастіть руки олією, бо тісто липке і буде прилипати до рук).
  11. Тримаємо коржик в руці і кладемо в неї приблизно 2 столових ложки начинки.
  12. Защепляем тісто і формуємо з нього кулю.
  13. Відмінність цих коржів в тому, що вони смажаться у великій кількості олії. Наливаємо в сковороду олію (приблизно 1-1, 5 сантиметра) і нагріваємо на великому вогні.
  14. Одержану кульку кульку, або декілька кульок (можна смажити зразу по кілька) кладемо в сковороду з олією.
  15. Придавлюємо кульку, формуючи з нього коржик. Обсмажуємо з одного боку близько 30-40 секунд.
  16. Перевертаємо на іншу сторону, смажимо так само близько 30-40 секунд.
  17. Перевертаємо і смажимо того часу, поки вся паляницяне буде золотистою.
  18. Стелимо на тарілку паперову серветку (щоб увібралася зайва олія) і викладаємо на неї коржі.

У рецептах цих страв головне зробити правильне дріжджове тісто. Важливо знати кілька хитрощів по його приготуванню. Наприклад, для того тіста краще використовувати сухі дріжджі (випічка буде більш ароматною), а молоко яке ви будете додавати має бути кімнатної температури. До того ж, дуже важливо не покласти занадто багато цукру, інакше тісто не буде пишним.

Ссылка на основную публикацию