Рецепт картопляних оладок з м’ясом

Іноді хочеться приготувати щось ситне і смачне і в той же час незвичайне. Представляємо 4 смачних рецептів картопляних оладок з м’ясом.

Сніданок

Класичний рецепт

Пропонуємо вам рецепт дуже смачного, швидкого, ситного, простого в приготуванні, але в той же час оригінального страви.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Картопля – 10 середніх штук.
  3. М’ясний фарш – 450 грамів.
  4. Куряче яйце – 1 штука.
  5. Ріпчасту цибулю-1 штука.
  6. Сіль і перець – за смаком.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки овочів.

Картопля необхідно гарненько помити, очистити від шкірки, видалити очі. Ріпчасту цибулю також помийте, очистіть від лушпиння.

  1. Картопля натріть на крупній тертці, зайву вологу відіжміть за допомогою марлі.
  2. Ріпчасту цибулю натріть на середній тертці і покладіть в глибоку миску, змішавши з натертим картоплею.
  3. Розбийте в миску з натертими овочами куряче яйце і перемішайте.
  4. Додайте в миску фарш, всипте борошно, сіль і перець, ретельно перемішайте.
  5. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь і добре прогрійте протягом 2 – 3 хвилин.
  6. Столовою ложкою зачерпніть тісто, викладіть невеликі коржі і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Найсмачніші ситні оладки готові! Подавайте до столу зі сметаною і зеленню!

Оладки з м’ясним прошарком

Картопляні оладки з м’ясним прошарком-блюдо яке набагато ситніше і смачніше традиційних оладок. Це прекрасний варіант для тих, хто хоче побалувати себе смачною стравою, але витрачати багато часу зовсім не хочеться.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Картопля – 6 середніх штук.
  4. Фарш м’ясний (краще свинячий або яловичий) – 250 грамів.
  5. Ріпчасту цибулю-1 штука.
  6. Сіль і перець – за смаком.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Приготування почнемо з начинки.

Фарш покладіть в миску. Додайте сіль і чорний перець, перемішайте.

  1. Ріпчасту цибулю помийте, очистіть від лушпиння, натріть на дрібній тертці.
  2. Натертий цибулю додайте в фарш і гарненько перемішайте.
  3. Блюдо оберніть харчовою плівкою. Руки добре помийте і сформуйте з фаршу невеликі тонкі коржі. Викладіть м’ясні коржі на обгорнуте плівкою блюдо. Це необхідно для того, щоб не витрачати час на формування м’ясних коржів під час смаження оладок.
  4. Тепер приготуємо тісто.

Картоплю необхідно помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Рідина віджимати не потрібно, так оладки вийдуть більш соковитими. Перекладіть натерту картоплю в глибоку миску.

  1. Ріпчасту цибулю помийте, очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Натертий лук перекладіть в миску з картоплею і перемішайте.
  2. У миску з овочами розбийте куряче яйце, всипте борошно, сіль і перець, ретельно перемішайте.
  3. Сковороду рясно змастіть рослинним малому, поставте на середній вогонь розігріватися.
  4. Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і викладіть на сковороду, сформувавши невелику коржик.
  5. Після того, як тісто трохи схопиться, покладіть зверху м’ясний корж, зверху накрийте другим шаром тіста.
  6. Обсмажте оладки під кришкою з обох сторін до золотистої скоринки.

Соковиті, ароматні, апетитні оладки готові! Найкраще їх подавати відразу після приготування зі сметаною. Приємного ласощі!

Оладки з картопляного пюре з м’ясом

Залишилося картопляне пюре з вчорашнього обіду або вечері? Не біда, адже страві можна дати друге життя, приготувавши найсмачніші оладки з картоплі з м’ясом. Блюдо виходять смачним, ситним і дуже соковитим.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Картопляне пюре – 300 грамів.
  3. Куряче яйце – 1 штука.
  4. Сіль і чорний перець – за смаком.
  5. Рослинна олія — для смаження.
  6. М’ясний фарш – 200 грамів.

Приготування:

  1. Пюре необхідно трохи підігріти. Якщо утворилися грудочки, то необхідно ще раз подрібнити пюре за допомогою блендера\міксера або ж ручним способом.
  2. У картопляне пюре розбийте куряче яйце, перемішайте.
  3. Всипте в пюре борошно, додайте сіль і перц, гарненько перемішайте до однорідності.
  4. Тепер приступимо до начинки.

М’ясний фарш перекладіть на сковороду, додайте трохи рослинного масла і поставте на середній вогонь. Посоліть і поперчіть. Обсмажте до готовності.

  1. Приступаємо до складання оладок.
  2. Сковороду, змащену олією, поставте на середній вогонь.
  3. Викладіть невеликий шар тіста, зверху покладіть трохи м’ясного фаршу і накрийте другим шаром тесту.
  4. Обсмажте оладки з двох сторін до появи легкої рум’яної скоринки.

Картопляне пюре втрачає свій смак на наступний день після приготування, але приготовані з нього оладки виходять дуже смачними і поживними.

Ніжні оладки з картоплі з м’ясом

Даний рецепт відрізняється тим, що блюдо виходить більш ніжним і м’яким. Такі оладки можна подавати в якості самостійної страви і отримувати компліменти домочадців. На відміну від звичайних оладок, картопляні оладки з м’ясом більш ситні і соковиті!

Нам потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Картопля – 12 невеликих штук (близько кілограма).
  3. М’ясний фарш – 300 грамів.
  4. Курячі яйця – 2 штуки.
  5. Сметана – 30 грамів.
  6. Ріпчасту цибулю-1 невелика штука.
  7. Сіль і перець – за смаком.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Починаємо з обробки овочів.

Картоплю необхідно помити, очистити від шкірки, видалити очі. Лук також помийте і очистіть від лушпиння.

Порада: щоб картопля не потемнів, покладіть його в ємність з холодною водою.

  1. Ріпчасту цибулю покладіть в чашу блендера і подрібніть. Якщо блендера немає то можна натерти цибулину на дрібній тертці.

Порада: при подрібненні цибулі за допомогою блендера овоч не щипає очі.

  1. М’ясний фарш викладіть в глибоку тарілку, покладіть в нього столову ложку цибулевого пюре. Перемішавши.
  2. Картопля розріжте на 4 частини перекладіть в чашу блендера до луковому пюре і подрібніть до стану кашки. Перекладіть в окрему миску.
  3. В картопляно – цибульну суміш розбийте 2 курячих яйця, додайте сметану і добре перемішайте до однорідності.
  4. Додайте в масу борошно і добре перемішайте.
  5. Посоліть і поперчіть картопляну і м’ясну маси.
  6. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і поставте на вогонь розігріватися.
  7. Столовою ложкою сформуйте тонкий корж, зверху покладіть м’ясну начинку і накрийте другим шаром тіста.
  8. Обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Смачні оладки готові! Вони ідеально поєднуються з легким овочевим салатом!

Ссылка на основную публикацию