Іноді хочеться приготувати щось ситне і смачне і в той же час незвичайне. Представляємо 4 смачних рецептів картопляних оладок з м’ясом.
Зміст
Класичний рецепт
Пропонуємо вам рецепт дуже смачного, швидкого, ситного, простого в приготуванні, але в той же час оригінального страви.
Нам потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Картопля – 10 середніх штук.
- М’ясний фарш – 450 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Ріпчасту цибулю-1 штука.
- Сіль і перець – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Почнемо з підготовки овочів.
Картопля необхідно гарненько помити, очистити від шкірки, видалити очі. Ріпчасту цибулю також помийте, очистіть від лушпиння.
- Картопля натріть на крупній тертці, зайву вологу відіжміть за допомогою марлі.
- Ріпчасту цибулю натріть на середній тертці і покладіть в глибоку миску, змішавши з натертим картоплею.
- Розбийте в миску з натертими овочами куряче яйце і перемішайте.
- Додайте в миску фарш, всипте борошно, сіль і перець, ретельно перемішайте.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь і добре прогрійте протягом 2 – 3 хвилин.
- Столовою ложкою зачерпніть тісто, викладіть невеликі коржі і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Найсмачніші ситні оладки готові! Подавайте до столу зі сметаною і зеленню!
Оладки з м’ясним прошарком
Картопляні оладки з м’ясним прошарком-блюдо яке набагато ситніше і смачніше традиційних оладок. Це прекрасний варіант для тих, хто хоче побалувати себе смачною стравою, але витрачати багато часу зовсім не хочеться.
Нам потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Картопля – 6 середніх штук.
- Фарш м’ясний (краще свинячий або яловичий) – 250 грамів.
- Ріпчасту цибулю-1 штука.
- Сіль і перець – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Приготування почнемо з начинки.
Фарш покладіть в миску. Додайте сіль і чорний перець, перемішайте.
- Ріпчасту цибулю помийте, очистіть від лушпиння, натріть на дрібній тертці.
- Натертий цибулю додайте в фарш і гарненько перемішайте.
- Блюдо оберніть харчовою плівкою. Руки добре помийте і сформуйте з фаршу невеликі тонкі коржі. Викладіть м’ясні коржі на обгорнуте плівкою блюдо. Це необхідно для того, щоб не витрачати час на формування м’ясних коржів під час смаження оладок.
- Тепер приготуємо тісто.
Картоплю необхідно помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Рідина віджимати не потрібно, так оладки вийдуть більш соковитими. Перекладіть натерту картоплю в глибоку миску.
- Ріпчасту цибулю помийте, очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Натертий лук перекладіть в миску з картоплею і перемішайте.
- У миску з овочами розбийте куряче яйце, всипте борошно, сіль і перець, ретельно перемішайте.
- Сковороду рясно змастіть рослинним малому, поставте на середній вогонь розігріватися.
- Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і викладіть на сковороду, сформувавши невелику коржик.
- Після того, як тісто трохи схопиться, покладіть зверху м’ясний корж, зверху накрийте другим шаром тіста.
- Обсмажте оладки під кришкою з обох сторін до золотистої скоринки.
Соковиті, ароматні, апетитні оладки готові! Найкраще їх подавати відразу після приготування зі сметаною. Приємного ласощі!
Оладки з картопляного пюре з м’ясом
Залишилося картопляне пюре з вчорашнього обіду або вечері? Не біда, адже страві можна дати друге життя, приготувавши найсмачніші оладки з картоплі з м’ясом. Блюдо виходять смачним, ситним і дуже соковитим.
Нам потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Картопляне пюре – 300 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Сіль і чорний перець – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
- М’ясний фарш – 200 грамів.
Приготування:
- Пюре необхідно трохи підігріти. Якщо утворилися грудочки, то необхідно ще раз подрібнити пюре за допомогою блендера\міксера або ж ручним способом.
- У картопляне пюре розбийте куряче яйце, перемішайте.
- Всипте в пюре борошно, додайте сіль і перц, гарненько перемішайте до однорідності.
- Тепер приступимо до начинки.
М’ясний фарш перекладіть на сковороду, додайте трохи рослинного масла і поставте на середній вогонь. Посоліть і поперчіть. Обсмажте до готовності.
- Приступаємо до складання оладок.
- Сковороду, змащену олією, поставте на середній вогонь.
- Викладіть невеликий шар тіста, зверху покладіть трохи м’ясного фаршу і накрийте другим шаром тесту.
- Обсмажте оладки з двох сторін до появи легкої рум’яної скоринки.
Картопляне пюре втрачає свій смак на наступний день після приготування, але приготовані з нього оладки виходять дуже смачними і поживними.
Ніжні оладки з картоплі з м’ясом
Даний рецепт відрізняється тим, що блюдо виходить більш ніжним і м’яким. Такі оладки можна подавати в якості самостійної страви і отримувати компліменти домочадців. На відміну від звичайних оладок, картопляні оладки з м’ясом більш ситні і соковиті!
Нам потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Картопля – 12 невеликих штук (близько кілограма).
- М’ясний фарш – 300 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Сметана – 30 грамів.
- Ріпчасту цибулю-1 невелика штука.
- Сіль і перець – за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Починаємо з обробки овочів.
Картоплю необхідно помити, очистити від шкірки, видалити очі. Лук також помийте і очистіть від лушпиння.
Порада: щоб картопля не потемнів, покладіть його в ємність з холодною водою.
- Ріпчасту цибулю покладіть в чашу блендера і подрібніть. Якщо блендера немає то можна натерти цибулину на дрібній тертці.
Порада: при подрібненні цибулі за допомогою блендера овоч не щипає очі.
- М’ясний фарш викладіть в глибоку тарілку, покладіть в нього столову ложку цибулевого пюре. Перемішавши.
- Картопля розріжте на 4 частини перекладіть в чашу блендера до луковому пюре і подрібніть до стану кашки. Перекладіть в окрему миску.
- В картопляно – цибульну суміш розбийте 2 курячих яйця, додайте сметану і добре перемішайте до однорідності.
- Додайте в масу борошно і добре перемішайте.
- Посоліть і поперчіть картопляну і м’ясну маси.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і поставте на вогонь розігріватися.
- Столовою ложкою сформуйте тонкий корж, зверху покладіть м’ясну начинку і накрийте другим шаром тіста.
- Обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Смачні оладки готові! Вони ідеально поєднуються з легким овочевим салатом!