Картопля і гриби – поживні і корисні продукти. Представляємо рецепт приготування картопляних оладок з грибами.
Назва
Рецепт приготування картопляних оладок є в багатьох національних кухнях. Особливо вони популярні у слов’ян.
Наприклад:
- у Росії – оладки на основі картоплі;
- у Білорусії – це деруни;
- в Україні – це деруни;
- у Литві – це цепеліни;
- у Німеччині – це кремзлики;
- у Польщі – пляцки;
- у Чехії – брамбораки;
- у Латвії – какорки;
- в Естонії – терунцы;
- у Фінляндії – дерики.
Інгредієнти
- Картопля – півтора кілограма
- Гриби свіжі, будь-які, можна гливи або печериці-півкілограма
- Ріпчаста цибуля-120 грамів
- Молоко-велика склянка
- Вершкове масло-50 грамів
- Яйця – 5 штук
- Перець солодкий — 250 грамів (1 штука)
- Солі
- Мелений перець
- Сметана жирна – 400 грамів (пачка)
- Огірки мариновані – 160 грамів
- Олія рослинна – 100 грамів
Приготування
- Картоплю помити, очистити від шкірки, відварити в підсоленій воді.
- Свіжі гриби помити, почистити, порізати скибочками і перекласти в миску.
- Лук почистити від лушпиння і нашаткувати. Посмажити його на сковорідці з невеликою кількістю прогрітого рафінованого масла.
- Додати до цибулі скибочки грибів і смажити, періодично помішуючи, протягом чверті години на повільному вогні. Остудивши.
- Перелити молоко в невелику каструлю, підігріти.
- Розчинити в молоці вершкове масло, подрібнивши його за допомогою блендера.
- Зварену картоплю вийняти з води в миску. Додати до нього суміш з молока з маслом і за допомогою блендера потовкти в пюре.
- У пюре додати охолоджені пересмажені гриби з цибулею, подрібнену зелень і яйця. Перемішати міксером, щоб не було грудочок.
- На дно сковороди-сотейника налити масло (кукурудзяна або оливкова) і прогріти його на середньому вогні.
- З картопляно-грибної маси сформувати оладки і обсмажити з обох сторін до золотистого кольору.
- Поки оладки смажаться, слід приготувати до них соус. Для цього в спеціальній мисці блендером змішати сметану з подрібненими зеленню і маринованими огірками.
- Готові картопляні оладки перекласти на блюдо або в порційні тарілки, подавати зі сметанним соусом.