Рецепт картопляних оладок з грибами

Картопля і гриби – поживні і корисні продукти. Представляємо рецепт приготування картопляних оладок з грибами.

Смажені

Назва

Рецепт приготування картопляних оладок є в багатьох національних кухнях. Особливо вони популярні у слов’ян.

Наприклад:

  • у Росії – оладки на основі картоплі;
  • у Білорусії – це деруни;
  • в Україні – це деруни;
  • у Литві – це цепеліни;
  • у Німеччині – це кремзлики;
  • у Польщі – пляцки;
  • у Чехії – брамбораки;
  • у Латвії – какорки;
  • в Естонії – терунцы;
  • у Фінляндії – дерики.

Приготування

Інгредієнти

  • Картопля – півтора кілограма
  • Гриби свіжі, будь-які, можна гливи або печериці-півкілограма
  • Ріпчаста цибуля-120 грамів
  • Молоко-велика склянка
  • Вершкове масло-50 грамів
  • Яйця – 5 штук
  • Перець солодкий — 250 грамів (1 штука)
  • Солі
  • Мелений перець
  • Сметана жирна – 400 грамів (пачка)
  • Огірки мариновані – 160 грамів
  • Олія рослинна – 100 грамів

З печерицями

Приготування

  1. Картоплю помити, очистити від шкірки, відварити в підсоленій воді.
  2. Свіжі гриби помити, почистити, порізати скибочками і перекласти в миску.
  3. Лук почистити від лушпиння і нашаткувати. Посмажити його на сковорідці з невеликою кількістю прогрітого рафінованого масла.
  4. Додати до цибулі скибочки грибів і смажити, періодично помішуючи, протягом чверті години на повільному вогні. Остудивши.
  5. Перелити молоко в невелику каструлю, підігріти.
  6. Розчинити в молоці вершкове масло, подрібнивши його за допомогою блендера.
  7. Зварену картоплю вийняти з води в миску. Додати до нього суміш з молока з маслом і за допомогою блендера потовкти в пюре.
  8. У пюре додати охолоджені пересмажені гриби з цибулею, подрібнену зелень і яйця. Перемішати міксером, щоб не було грудочок.
  9. На дно сковороди-сотейника налити масло (кукурудзяна або оливкова) і прогріти його на середньому вогні.
  10. З картопляно-грибної маси сформувати оладки і обсмажити з обох сторін до золотистого кольору.
  11. Поки оладки смажаться, слід приготувати до них соус. Для цього в спеціальній мисці блендером змішати сметану з подрібненими зеленню і маринованими огірками.
  12. Готові картопляні оладки перекласти на блюдо або в порційні тарілки, подавати зі сметанним соусом.

Ссылка на основную публикацию