Рецепт капустяних оладок із кефіром

У якості корисного дієтичного сніданку можна приготувати овочеві оладки. Дуже смачними виходять оладки з капусти. Капуста повинна бути дрібно й тонко нашаткована. Зараз у продажі є спeціальні овочерізки, які дозволяють зробити шаткування капусти простим. Розглянемо прості рецепти капустяних оладий на кефірі – на кефірі – класичні, з плавленим сиром, пиріжки з капустою, швидкий рецепт.

З петрушкою

Класичні

Цей рецепт можна назвати базовим. Інгредієнти:

  • капуста – 300 грамів
  • кефір – 200 грамів
  • яйце – 1 штука
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • цибуля – 0,5 штуки
  • борошно – 3-4 столових ложки
  • рослинна олія – 2-3 столових ложки
  • сіль
  • перець.

Готуємо капустяні оладки на кефірі – рецепт. Капусту й цибулю потрібно натерти на дрібній тертці. Можна використовувати блендер, але тоді потрібно віджати капустяний сік.

Подрібнені овочі потрібно перекласти в глибоку миску. Потім розбити яйце і влити кефір із содою. Посолити, поперчити. В отриману суміш по одній ложці додавати борошно, замішуючи тісто.

Готову суміш викладати ложкою на сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажувати оладки потрібно із двох сторін.

Оладки будуть більш дієтичними, якщо замінити борошно, частково або повністю, розмеленою вівсянкою.

Готові оладки виходять дуже ніжні, пишні і рум’яні.

С луком

Із плавленим сиром

Попередній рецепт можна трохи змінити й приготувати оладки із плавленим сирком. У цьому випадку кількість капусти складе 200 грамів. Цибулі потрібно взяти 1 штуку. Нашатковану капусту потрібно посолити і трохи пом’яти руками. Потім додати подрібнену цибулю, яйця, по смакові поперчити. Додати 1 столову ложку сметани. Усе ретельно перемішати.

Плавлений сирок натерти на тертці. Щоб він легко натирався і не прилипав, потрібно півгодини потримати його в морозилці. Додати борошно й ще раз усе ретельно перемішати. Потім жарити на сковороді, як описано вище.

Пиріжки з капустою

На смак оладки виходять, як пиріжки з капустою, але готуються набагато швидше. Інгредієнти на 4 порції:

  • капустина – ½ штуки
  • кефір – 200 мілілітрів
  • яйце – 1 штука
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • борошно – 1 склянка
  • рослинна олія – 25 миллилитров
  • цибуля – 0,5 штуки
  • сіль
  • перець
  • пучок петрушки.

Щоб оладки були більш смачними, капуста повинна бути молодою. Її потрібно дрібно нашаткувати. Натерти на тертці моркву, дрібно нарізати цибулю. Усе перемішати й посолити.

Якщо капуста стара, можна після нарізки трохи розім’яти її руками, щоб пустила сік. Кількість соди в рецепті можна зменшити до 1/3 чайної ложки. Чим більше соди, тим більш пишними виходять оладки (але в них може з’явитися содовий смак).

Підготовлені овочі потрібно скласти в сотейник і тушкувати до м’якості.

Потім нарізати кріп. Змішати кефір, яйце й кріп. Додати борошно й соду. Якщо кефір не дуже кислий, влити 1 чайну ложку оцту, щоб погасити соду. Перемішати тісто до однорідного стану. Додати теплу капусту з морквою й луком і ще раз усе перемішати. Якщо тісто занадто рідке, додати ще одну ложку борошна.

Викладати тісто ложкою на сковороду й обсмажувати із двох сторін до появи рум’яної скоринки. Готові оладки потрібно викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишок жиру. Їсти оладки потрібне гарячими зі сметаною або зметаним соусом. Блюдо виходить не тільки смачним, але й ситним.

Швидкий рецепт

Оладки можна приготувати за 15 хвилин. Зовні вони виглядають, як картопляні деруни.

Капусти потрібно побрати 200 грамів і нашаткувати за допомогою овочерізки. Скласти нашатковану капусту в глибоку миску. Додати солі й пом’яти капусту руками. 1 очищену цибулину натерти на великій тертці. Капусту з цибулею перемішати ложкою.

У суміш капусти з цибулею влити 200 мілілітрів кефіру. Додати 1 яйце і ретельно перемішати ложкою. У суміш додати 1 столову ложку соняшникової олії, 3-5 столових ложок борошна й 1/3 чайної ложки соди. Перемішати й дати трохи постояти.

Жарити оладки, як звичайно, на сковороді з розігрітою соняшниковою олією. Масла не повинно бути багато.

Ссылка на основную публикацию