Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Представляємо рецепти оладок із замороженого гарбуза — на кефірі, класичні, з яблуками, солоні, солодкі, швидкий рецепт. Страви можна готувати і із свіжих овочів.
Користь
Гарбуз – дуже корисний овоч. У ньому містяться більшість необхідних вітамінів для ідеального функціонування організму, наприклад:
- вітамін А – допомагає покращити зір, знижує ризик зараження інфекційними захворюваннями і відновлює шкіру.
- вітамін С прискорює процес одужання і відновлення клітин.
- вітамін Д – регулює обмін речовин в організмі.
- вітамін Е знижує ризик утворення тромбів.
- вітамін К – зміцнює кровоносні судини.
Гарбуз корисний при анемії, гіпертонії і захворюваннях печінки. Ще дуже добре включати його в раціон людям з ожирінням, дітям і людям з серцево — судинними захворюваннями.
Слід утриматися від вживання цього овоча людям, у яких підвищений вміст цукру в крові. Гарбуз дуже низькокалорійний, калорійність на 100 грамів всього 22 ккал.
На кефірі
Для приготування 20 штук смачних оладок потрібні такі інгредієнти:
- 600 грамів очищеної гарбуза.
- 200 грамів цукру.
- 12 чайної ложки ваніліну.
- 10 столових ложок борошна.
- 1 столова ложка рослинного масла.
- 4 яйця.
- 400 міліграмів кефіру.
Приготування:
- Добре помити і очистити гарбуз від шкірки, від насіння і волокон.
- Перетерти м’якоть на тертці. У разі виникнення соку, позбутися від нього.
- Нагріти кефір до 30 градусів, додати в нього цукор і ванілін, а потім розмішувати до повного розчинення.
- В утворену масу повільно засипати просіяне борошно до утворення рідкого тіста без грудок.
- Після того, як тісто стане правильної консистенції, додати в нього яйця і знову перемішати.
- До готового тесту додати подрібнену гарбуз і довести до однорідності.
- Нагріти сковороду і влити кілька крапель олії.
- Великою ложкою викласти на розігріту сковороду кілька порцій тіста і обсмажувати з обох боків до появи карамельної скоринки.
Класичні
Для приготування однієї порції легких і дієтичних оладок знадобляться такі інгредієнти:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- 150 грамів м’якоті гарбуза.
- 5 грамів борошна.
- 1 жовток.
- 10 грамів цукру.
- 3 грами ванільного цукру.
- 2 грами кориці.
Приготування:
- Натерти гарбуз на крупній тертці.
- Додати жовток.
- Всипати звичайний і ванільний цукор.
- Додати корицю.
- Всипати борошно і перемішати.
- Розігріти сковороду і додати трохи масла.
- Викласти в розігріте масло невеликі порції гарбузової маси і обсмажувати з двох сторін до рум’яної скоринки.
З яблуками
Щоб приготувати оладки з гарбуза і яблук знадобляться наступні інгредієнти:
- 400 грамів гарбуза (м’якоті)
- 1 яблуко.
- 2 яйця.
- 1 склянка борошна.
- половина склянки кефіру.
- 2 столові ложки цукру.
- 3 столові ложки олії.
- 2 грами кориці.
- 2 грами солі.
Приготування:
- Помити гарбуз і яблуко.
- Очистити від шкіри і насіння.
- Натерти на крупній тертці.
- В одну посудину змішати: яйця, цукор, сіль, корицю, кефір і борошно.
- Перемішати до однорідності і додати яблуко з гарбузом.
- Розігріти сковороду і влити трохи соняшникової олії.
- Викласти тісто невеликими порціями і смажити на слабкому вогні під закритою кришкою, близько 4 хвилин з обох сторін.
Солоні
Для того щоб приготувати гарбузові оладки нам потрібні наступні складові:
- 750 грамів почищеного гарбуза.
- 150 грамів борошна.
- 1 чайна ложка солі.
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю.
- чверть чайної ложки меленої паприки.
- 1 столова ложка рослинної олії.
Приготування:
- Очистити гарбуз від шкіри і порізати на великі шматки.
- Натерти овоч на крупній тертці.
- Викласти в миску, додати сіль і добре перемішати. Залишити на 30 хвилин, щоб гарбуз пустив сік.
- Гарбуз не повинен бути занадто вологим, тому зайву рідину слід злити, інакше при смаженні оладки будуть розпадатися.
- У масу додати борошно, тісто по своїй консистенції має нагадувати тісто на картопляні деруни.
- Розігріти сковороду і додати рослинну олію.
- Викласти тісто по одній столовій ложці і обсмажити з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Солодкі
Для приготування солодких гарбузових оладок будинку слід мати такі інгредієнти:
- 800 грамів гарбуза.
- 140 грамів борошна.
- 1 яйце.
- 3 столові ложки цукру.
- 2 столові ложки родзинок.
- 1 чайна ложка соди.
- 2 столові ложки рослинної олії.
Приготування:
- Очистити гарбуз і вирізати м’якоть.
- М’якоть нарізати кубиками і кинути в киплячу воду, помішуючи 10 хвилин.
- Злити всю воду з каструлі, але все одно поставити на газ і помішувати ще кілька хвилин.
- Зняти каструлю з вогню і залишити гарбуз остигати.
- За допомогою блендера або сита потрібно зробити гарбузове пюре.
- Ошпарити родзинки окропом, а потім вмочити в паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологість.
- До пюре додати цукор, розпарений родзинки, яйце і борошно разом з содою.
- Все ретельно перемішати, щоб уникнути утворення грудок.
- В кінцевому підсумку повинна вийти маса, що нагадує по консистенції рідку кашу.
- Накрити тісто і залишити відпочивати на 20 хв.
- Розігріти сковороду з рослинним маслом і викладати тісто великою ложкою на неї.
- Смажити на середньому вогні з двох сторін, поки оладки не підрум’яняться.
Швидкий рецепт
Для приготування цього рецепта в кожній господині будинку точно знайдуться інгредієнти:
- 1 кілограм гарбуза.
- 3 – 5 столових ложок борошна.
- 3 – 4 столових ложки цукру.
- 2 яйця.
- 2 грами ваніліну.
- щіпка соди.
- 100 міліграмів рослинного масла.
- можна ще додати родзинки, корицю, горіхи і мед.
Приготування:
- Потрібно очистити гарбуз від шкірки і від насіння.
- Порізати на маленькі квадратики, поставити їх відварюватися у велику каструлю і залити великою кількістю води.
- Після закипання варити 10 хвилин.
- Злити воду і з допомогою блендера зробити з вареного гарбуза пюре.
- До гарбузового пюре додати цукор, ванілін, соду і за бажанням корицю.
- Все ретельно перемішати.
- Помішуючи маленькими порціями вводити просіяне борошно.
- На великий вогонь поставити сковороду і влити рослинну олію.
- Столовою ложкою викладати масу на сковороду.
- Смажити гарбузові оладки до золотавої скоринки з обох сторін.