Рецепт оладок із замороженого гарбуза

Представляємо рецепти оладок із замороженого гарбуза — на кефірі, класичні, з яблуками, солоні, солодкі, швидкий рецепт. Страви можна готувати і із свіжих овочів.

Овочеві

Користь

Гарбуз – дуже корисний овоч. У ньому містяться більшість необхідних вітамінів для ідеального функціонування організму, наприклад:

  • вітамін А – допомагає покращити зір, знижує ризик зараження інфекційними захворюваннями і відновлює шкіру.
  • вітамін С прискорює процес одужання і відновлення клітин.
  • вітамін Д – регулює обмін речовин в організмі.
  • вітамін Е знижує ризик утворення тромбів.
  • вітамін К – зміцнює кровоносні судини.

Гарбуз корисний при анемії, гіпертонії і захворюваннях печінки. Ще дуже добре включати його в раціон людям з ожирінням, дітям і людям з серцево — судинними захворюваннями.

Слід утриматися від вживання цього овоча людям, у яких підвищений вміст цукру в крові. Гарбуз дуже низькокалорійний, калорійність на 100 грамів всього 22 ккал.

Солоні

На кефірі

Для приготування 20 штук смачних оладок потрібні такі інгредієнти:

  • 600 грамів очищеної гарбуза.
  • 200 грамів цукру.
  • 12 чайної ложки ваніліну.
  • 10 столових ложок борошна.
  • 1 столова ложка рослинного масла.
  • 4 яйця.
  • 400 міліграмів кефіру.

Приготування:

  1. Добре помити і очистити гарбуз від шкірки, від насіння і волокон.
  2. Перетерти м’якоть на тертці. У разі виникнення соку, позбутися від нього.
  3. Нагріти кефір до 30 градусів, додати в нього цукор і ванілін, а потім розмішувати до повного розчинення.
  4. В утворену масу повільно засипати просіяне борошно до утворення рідкого тіста без грудок.
  5. Після того, як тісто стане правильної консистенції, додати в нього яйця і знову перемішати.
  6. До готового тесту додати подрібнену гарбуз і довести до однорідності.
  7. Нагріти сковороду і влити кілька крапель олії.
  8. Великою ложкою викласти на розігріту сковороду кілька порцій тіста і обсмажувати з обох боків до появи карамельної скоринки.

Вечеря

Класичні

Для приготування однієї порції легких і дієтичних оладок знадобляться такі інгредієнти:

  • 150 грамів м’якоті гарбуза.
  • 5 грамів борошна.
  • 1 жовток.
  • 10 грамів цукру.
  • 3 грами ванільного цукру.
  • 2 грами кориці.

Приготування:

  1. Натерти гарбуз на крупній тертці.
  2. Додати жовток.
  3. Всипати звичайний і ванільний цукор.
  4. Додати корицю.
  5. Всипати борошно і перемішати.
  6. Розігріти сковороду і додати трохи масла.
  7. Викласти в розігріте масло невеликі порції гарбузової маси і обсмажувати з двох сторін до рум’яної скоринки.

З яблуками

Щоб приготувати оладки з гарбуза і яблук знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 грамів гарбуза (м’якоті)
  • 1 яблуко.
  • 2 яйця.
  • 1 склянка борошна.
  • половина склянки кефіру.
  • 2 столові ложки цукру.
  • 3 столові ложки олії.
  • 2 грами кориці.
  • 2 грами солі.

Приготування:

  1. Помити гарбуз і яблуко.
  2. Очистити від шкіри і насіння.
  3. Натерти на крупній тертці.
  4. В одну посудину змішати: яйця, цукор, сіль, корицю, кефір і борошно.
  5. Перемішати до однорідності і додати яблуко з гарбузом.
  6. Розігріти сковороду і влити трохи соняшникової олії.
  7. Викласти тісто невеликими порціями і смажити на слабкому вогні під закритою кришкою, близько 4 хвилин з обох сторін.

Солоні

Для того щоб приготувати гарбузові оладки нам потрібні наступні складові:

  • 750 грамів почищеного гарбуза.
  • 150 грамів борошна.
  • 1 чайна ложка солі.
  • чверть чайної ложки чорного меленого перцю.
  • чверть чайної ложки меленої паприки.
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування:

  1. Очистити гарбуз від шкіри і порізати на великі шматки.
  2. Натерти овоч на крупній тертці.
  3. Викласти в миску, додати сіль і добре перемішати. Залишити на 30 хвилин, щоб гарбуз пустив сік.
  4. Гарбуз не повинен бути занадто вологим, тому зайву рідину слід злити, інакше при смаженні оладки будуть розпадатися.
  5. У масу додати борошно, тісто по своїй консистенції має нагадувати тісто на картопляні деруни.
  6. Розігріти сковороду і додати рослинну олію.
  7. Викласти тісто по одній столовій ложці і обсмажити з двох сторін до появи золотистої скоринки.

Солодкі

Для приготування солодких гарбузових оладок будинку слід мати такі інгредієнти:

  • 800 грамів гарбуза.
  • 140 грамів борошна.
  • 1 яйце.
  • 3 столові ложки цукру.
  • 2 столові ложки родзинок.
  • 1 чайна ложка соди.
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  1. Очистити гарбуз і вирізати м’якоть.
  2. М’якоть нарізати кубиками і кинути в киплячу воду, помішуючи 10 хвилин.
  3. Злити всю воду з каструлі, але все одно поставити на газ і помішувати ще кілька хвилин.
  4. Зняти каструлю з вогню і залишити гарбуз остигати.
  5. За допомогою блендера або сита потрібно зробити гарбузове пюре.
  6. Ошпарити родзинки окропом, а потім вмочити в паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологість.
  7. До пюре додати цукор, розпарений родзинки, яйце і борошно разом з содою.
  8. Все ретельно перемішати, щоб уникнути утворення грудок.
  9. В кінцевому підсумку повинна вийти маса, що нагадує по консистенції рідку кашу.
  10. Накрити тісто і залишити відпочивати на 20 хв.
  11. Розігріти сковороду з рослинним маслом і викладати тісто великою ложкою на неї.
  12. Смажити на середньому вогні з двох сторін, поки оладки не підрум’яняться.

Швидкий рецепт

Для приготування цього рецепта в кожній господині будинку точно знайдуться інгредієнти:

  • 1 кілограм гарбуза.
  • 3 – 5 столових ложок борошна.
  • 3 – 4 столових ложки цукру.
  • 2 яйця.
  • 2 грами ваніліну.
  • щіпка соди.
  • 100 міліграмів рослинного масла.
  • можна ще додати родзинки, корицю, горіхи і мед.

Приготування:

  1. Потрібно очистити гарбуз від шкірки і від насіння.
  2. Порізати на маленькі квадратики, поставити їх відварюватися у велику каструлю і залити великою кількістю води.
  3. Після закипання варити 10 хвилин.
  4. Злити воду і з допомогою блендера зробити з вареного гарбуза пюре.
  5. До гарбузового пюре додати цукор, ванілін, соду і за бажанням корицю.
  6. Все ретельно перемішати.
  7. Помішуючи маленькими порціями вводити просіяне борошно.
  8. На великий вогонь поставити сковороду і влити рослинну олію.
  9. Столовою ложкою викладати масу на сковороду.
  10. Смажити гарбузові оладки до золотавої скоринки з обох сторін.

Ссылка на основную публикацию