Рецепт оладок із вівсяної каші

Вівсянка – корисний і поживний продукт. Представляємо десять варіантів приготування оладок з вівсяної каші.

Зі сметаною

Перший варіант приготування

Даний рецепт дуже простий і смачний, а з інгредієнтів нам знадобляться:

  • 250 мілілітрів молока;
  • 50 грамів вівсяної крупи;
  • 25 грамів цукру;
  • Пів чайної ложки солі;
  • Одне яблуко або одна груша;
  • 230 грамів пшеничного або будь-який інший борошна;
  • 5 грам розпушувача;
  • 1 куряче яйце;
  • Крапля рослинної олії.

Спосіб приготування:

  1. Перше, що потрібно зробити — зварити вівсяну кашу, додати сіль, цукор і залишити кипіти приблизно на 5 хвилин. Слідом за цим вівсянку необхідно остудити;
  2. Очистити яблуко або грушу від шкірки та інших нутрощів;
  3. Натерти фрукт на крупній тертці і змішати з вже остигнула кашею;
  4. Додати до отриманої суміші яйце;
  5. Далі слід додати борошно і розпушувач. В кінцевому підсумку тісто виходить досить в’язким;
  6. Останнім кроком буде розігріти сковороду з олією і викласти на неї майбутні оладки;
  7. Смажити з кожного боку на середньому вогні до рум’яності. Подавати теплими, зі сметаною або джемом.

Корисні

Другий варіант приготування

Цей рецепт стане для вас порятунком, якщо ваша сім’я не доїла ранкову вівсяну кашу. Продукти для готування:

  • 250 мілілітрів молока;
  • Півсклянки геркулеса;
  • 3 грами солі;
  • 25 грамів цукрового піску;
  • 1 яйце;
  • 200 грам пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложечка розпушувача;
  • Трохи рослинної олії;
  • 50-100 грам малини.

Необхідні дії для приготування:

  1. Візьмемо залишилася з ранку або ж зваримо нову кашу і додамо туди цукор, борошно, розпушувач і сіль;
  2. Далі всипаємо до тесту будь-які ягоди, у мене малина;
  3. На вже гарячу сковороду викладаємо тісто і смажимо на маленькому вогні приблизно 3 хвилини з двох сторін;
  4. Якщо оладки вийшли занадто жирними, то слід трохи промокнути їх сухою серветкою;
  5. Блюдо подавати до столу гарячим і зі сметаною.

У сковороді

Третій варіант приготування

Наведений нижче рецепт є найпростішою варіацією приготування вівсяних оладок, його зможе приготувати навіть дитина. Список необхідних продуктів:

  • 50 грамів вівсянки;
  • 125 мілілітрів молока;
  • 2 яйця;
  • 45 мілілітрів рослинної олії;

Як приготувати:

  1. Пластівці залити теплим, але не гарячим молоком і відставити приблизно на 15-20 хвилин;
  2. Після того, як вівсянка трохи «розм’якла», необхідно подрібнити її в блендері;
  3. Цукровий пісок збити з яйцями і змішати з вівсяною масою;
  4. Розігріти на сковороді 1 ложку олії і викласти оладки;
  5. Смажити оладки слід з кожного боку близько 4 хвилин на середньому вогні;
  6. Таки чином в кілька підходів посмажити все тісто, що залишилося. Перед всякою новою порцією розігрівати на сковороді 1 ложку олії.

Четвертий варіант приготування

Якщо ви не дуже любите солодке, то цей рецепт вівсяних оладок точно для вас. Інгредієнт:

  • 100 грам вівсяної крупи;
  • 1 куряче яйце;
  • 35 грам майонезу;
  • 1 лук;
  • Сіль і перець за бажанням;

Щоб приготувати дане блюдо, потрібно:

  1. Залити вівсянку гарячою водою і відставити в сторону для набухання;
  2. Цибулю дрібно порізати і змішати з вже м’якими вівсяними пластівцями;
  3. До отриманої суміші додати майонез, спеції і яйце. Ретельно перемішати;
  4. Розжарити олію на сковороді і викласти на неї оладки;
  5. Смажити з кожного боку по 3 хвилини. Подавати краще зі сметаною, соліннями або часниковим соусом.

П’ятий варіант приготування

Такий рецепт стане прекрасною альтернативою обридлої ранкової каші. Нам потрібні:

  • 2,5 столових ложок геркулесової крупи;
  • 200 мілілітрів молока;
  • 20 грамів цукру;
  • 2 грами солі;
  • 1 яйце;
  • 80 грамів борошна;
  • 5 грам розпушувача;
  • По 20 грамів вершкового масла і рослинної олії.

У тому випадку, якщо вам потрібен низькокалорійний рецепт, то слід замінити молоко на воду і повністю прибрати олію, а смажити на антипригарній сковороді, якщо така у вас є, але при такому розкладі оладки вийдуть сухуватими.

Отже, приступимо до процесу готування:

  1. Виливаємо молоко в зручну ємність і ставимо на середній вогонь. Додаємо сіль і цукор. Як тільки молоко закипить, необхідно всипати в нього вівсянку. Помішуючи, доводимо до потрібної готовності;
  2. Далі вимикаємо плиту, кладемо в кашу вершкове масло і закриваємо кришкою;
  3. Відставляємо каструлю в сторонку хвилин на 12. Після такої кількості часу наша каша повинна стати набряклою і «тягучою»;
  4. Після того, як каша охолола і загусла, додаємо до неї яйце і ретельно перемішуємо;
  5. Просіваємо в раніше отриману масу борошно, розпушувач і замішуємо густе тісто;
  6. Якщо ви готуєте не на антипригарній сковороді, то потрібно розігріти на ній олію і викласти ложкою тісто;
  7. Смажити слід на кожній стороні до рум’яності;
  8. Подаємо зі згущеним молоком, варенням до гарячого чаю або молока.

Шостий варіант приготування

Даний рецепт вівсяних оладок вельми незвичайний в поєднанні продуктів. Інгредієнти для приготування:

  • 400 мілілітрів молока (для зниження калорійності можна замінити на воду);
  • 90 грамів геркулесову крупи (краще брати швидкого варіння);
  • 1 яйце;
  • 60-70 грамів борошна;
  • 60 грамів цукру;
  • 5 грамів розпушувача тіста;
  • 2 грами ванільного цукру;
  • 1 великий апельсин;
  • 1 яблуко.

Необхідні дії:

  1. За допомогою молока і вівсянки варимо густу кашу;
  2. Далі охолоджуємо її, перекладаючи у великий посуд;
  3. Після того, як каша охолола, втручаємося в неї яйце;
  4. Кладемо в яєчно-вівсяну суміш розпушувач, цукор і перемішуємо. Прибираємо отриману масу в сторону;
  5. На дрібній тертці трьом цедру з апельсина і додаємо в тісто;
  6. Звільняємо яблуко від шкірки, також натираємо на тертці і кладемо до тесту;
  7. Потім додаємо борошно. Консистенція повинна бути не густою;
  8. Розжарюємо сковороду з олією і викладаємо туди наші оладки;
  9. Оладки смажимо з кожного боку до золотистого. Якщо вони в кінцевому підсумку вийшли занадто жирними, слід викласти їх на серветки.
  10. Подавати з джемом або сметаною.

Сьомий варіант приготування

Якщо у вас скисло молоко, то це не біда, так як ви з легкістю зможете приготувати вівсяні оладки на кефірі. Список продуктів:

  • 1 стакан (250 мілілітрів) скислого молока;
  • 100 грамів вівсяної крупи;
  • 1 яйце;
  • 40 грамів цукрового піску;
  • 4 грами ванільного цукру;
  • 40 мілілітрів соняшникової олії;
  • 2 грами кориці.

Як приготувати:

  1. Виливаємо кисляк (або кефір) у велику зручну ємність, додаємо до неї цукор, корицю і ванільний цукор і добре перемішуємо;
  2. У блендері подрібнюємо геркулес і додаємо до кислого молока;
  3. Далі вбиваємо туди яйце і перемішуємо до однорідної консистенції;
  4. Прибираємо тісто в сторону приблизно на 15 хвилин, щоб воно настоялося, а вівсянка розбухла;
  5. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо тісто;
  6. Необхідно смажити оладки 2 хвилини;
  7. Подавати з варенням або згущеним молоком.

Восьмий варіант приготування

Якщо у вас в будинку є маленькі діти, то наведений нижче рецепт вам цілком підійде. Отже, з продуктів нам потрібні:

  • 2,5 моркви;
  • 1,2 склянки вівсянки;
  • 500 мілілітрів кефіру;
  • 3 курячих яйця;
  • 0,15 кілограма вівсяного борошна;
  • 2 грами солі;
  • 5 грамів цукру.

Приготування:

  1. Для початку потрібно залити вівсяні пластівці кефіром і відставити в сторону хвилин на 10 для набухання;
  2. Чистимо морквину і натираємо на будь-якій тертці;
  3. У мисці змішуємо набряклі вівсяні пластівці, моркву, жовтками, борошном, цукром і сіллю;
  4. В окремій ємності збиваємо білки до піків і змішайте з отриманим раніше тестом;
  5. На розпечену з олією сковороду викладіть сформовані оладки;
  6. Обсмажуйте 3 хвилини з кожного боку;
  7. Подавати найкраще з варенням і гарячим чаєм.

Дев’ятий варіант приготування

Вельми незвичайний рецепт вівсяних оладок. Необхідні інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • 4 моркви;
  • 1 головка цибулі;
  • 80 грамів соняшникової олії;
  • 3 ложки геркулесових пластівців;
  • 1 яйце;
  • 4 редиски
  • 1 помідор;
  • 0,2 кілограма сметани;
  • Зелень за смаком;
  • Перець за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю з морквою і натираємо їх на крупній тертці;
  2. Дрібно нарізаємо цибулю;
  3. У зручній ємності перемішуємо овочі з яйцем і вівсянкою. Солимо і перчимо дану суміш;
  4. Розігріваємо олію на сковорідці і викладаємо туди наші оладки;
  5. Обсмажуємо обидві сторони по 3 хвилини;
  6. Подаємо, прикрашаючи помідором і редискою.

Десятий варіант приготування

Незвичайний і дивно смачний рецепт приготування оладок з вівсяної каші. Список продуктів:

  • 200 грамів брокколі;
  • 30 грамів вівсянки;
  • 1 лук;
  • 30 грамів сиру фета;
  • Трохи солі і перцю.

Приготування:

  1. Заливаємо геркулес окропом і даємо йому розбухнути;
  2. Брокколі розрізаємо на маленькі шматочки і варимо в киплячій воді хвилин 5;
  3. Після того, як овочі зварилися, зливаємо воду і перекладаємо брокколі в блендер для подрібнення. До них же додаємо порізану цибулю;
  4. Вівсяні пластівці додаємо до отриманої суміші;
  5. Далі розбиваємо туди яйце;
  6. Кладемо сир фета і ретельно все перемішуємо
  7. Викладаємо оладки в розігріту з олією сковороду
  8. Смажимо з обох сторін до повної готовності;
  9. Подаємо зі сметаною або сирним соусом.

Ссылка на основную публикацию