Рецепт оладок із сиром

Оладки – одне з найпростіших страв, які подають не тільки вдома, але і в ресторанах. Різноманітність їх смаків вражає. Вони можуть бути прісними, солодкими, солоними. Все залежить від добавок до базового тіста. Представляємо рецепти оладок з сиром – із зеленню, з брокколі, з беконом, з глазур’ю з вершкового сиру, з кабачком, з капустою, кукурудзяні.

Зі сметаною

З зеленню

Для приготування оладок сиром і зеленню нам знадобляться продукти:

  1. 5 склянок борошна.
  2. 4 яйця.
  3. 1,4 літра молока.
  4. 100 мілілітрів соняшникової олії.
  5. 7 грамів солі.

Для приготування начинки нам знадобляться:

  1. 500 грамів сиру.
  2. сіль і зелень за смаком

Як готувати:

  1. Розділіть білки і жовтки.
  2. Збийте білки в міцну піну.
  3. В окремій ємності змішайте жовтки з сіллю.
  4. Влийте тепле молоко в жовтки, постійно помішуючи.
  5. Додайте рослинне масло.
  6. Для отримання пористого тіста просійте борошно і змішайте її з жовтковою сумішшю.
  7. Подрібніть сир на дрібній тертці.
  8. Зелень дрібно нарубати ножем.
  9. Змішайте сир із зеленню і перекладіть в основне тісто.
  10. На останньому етапі обережно додайте збиті білки до основної маси.
  11. Обсмажте млинці на розпеченій сковороді з рослинним жиром до утворення золотистої скоринки.

Корисні поради.

Замість кропу, можна додати кінзу, петрушку або інші приправи. Молоко часто замінюють кефіром або кислим молоком. На смаку це абсолютно не відбивається.

Щоб білки не опали при з’єднанні з основним тістом, додавайте їх потроху, акуратно перемішуючи ложкою.

З цибулею

З брокколі

Для приготування оладок з брокколі з сиром нам необхідні продукти:

  1. 1 невеликий вилок брокколі.
  2. 5 зубчиків часнику.
  3. 20 грамів картопляного борошна.
  4. 150 грамів подрібненого на тертці пармезану.
  5. 2 яйця.
  6. 1 стакан соняшникової олії для смаження.
  7. 3-5 грамів солі.
  8. чорний перець за смаком.

Як готувати:

  1. Розділіть капусту на дрібні суцвіття. Опустіть в підсолену киплячу воду і відваріть протягом 2 хвилин.
  2. Процідіть і остудіть суцвіття, наріжте капусту на дрібні частини.
  3. Пропустіть через прес часник.
  4. Змішайте всі продукти. Додайте сіль і чорний перець.
  5. Викладіть капустяне тісто ложкою на сковороду з розпеченим жиром.
  6. Обсмажте оладки з обох сторін до готовності.

Корисна порада

Якщо ви хочете отримати однорідне тісто, подрібніть відварену капусту дерев’яним товкачем.

Оладки з брокколі подають як доповнення до м’ясних страв, або як самостійне блюдо, наприклад, з часниковим соусом.

Смачні

З беконом

Для приготування сирних оладок з беконом нам необхідні продукти

  1. 500 грамів борошна.
  2. 1 літр коров’ячого молока.
  3. 7 штук яєць.
  4. щіпка солі.
  5. рослинний жир для смаження.
  6. 150 грамів сметани.

Для приготування начинки нам знадобляться продукти:

  1. 300 грамів сиру.
  2. 200 грамів сирокопченого бекону.
  3. 2 штуки ріпчастої цибулі.
  4. 100 грамів вершкового масла.
  5. 130 грамів борошна.
  6. чорний мелений перець за смаком.

Як готувати:

  1. Обсмажте на вершковому маслі подрібнені бекон з цибулею, натертий сир.
  2. В отриману суміш всипте борошно і додайте сметану. Згасіть 2-3 хвилини.
  3. Збийте яйця міксером.
  4. Продовжуючи збивати, введіть молоко і сіль.
  5. Додайте трохи остигнула начинку.
  6. Обсмажте на розпеченому маслі до готовності.
  7. Подайте до столу зі сметаною.

Корисні поради

Для таких оладок відмінно підійде соус зі сметани з майонезом, змішаних в рівних частинах.

З глазур’ю з вершкового сиру

Для приготування оладок «Червоний оксамит» нам знадобляться продукти:

  1. 320 грамів пшеничного борошна вищого сорту.
  2. 60 грамів какао-порошку.
  3. 2 чайні ложки розпушувача.
  4. 0,5 чайної ложки солі.
  5. 360 мілілітрів молока.
  6. 80-100 грамів цукрового піску.
  7. 2 великих курячих яйця.
  8. 1,5 столової ложки червоного харчового барвника.
  9. 2 чайних ложки ванільного екстракту.
  10. 1/3 склянки розтопленого вершкового масла.
  11. Глазур з плавленого вершкового сиру.
  12. Свіжа малина і листя м’яти, для гарніру (за бажанням).

Як готувати:

  1. Розігрійте електричну антипригарну сковороду.
  2. Змішайте в окремій ємності борошно, какао і розпушувач.
  3. Вилийте молоко у велику миску, додайте цукор, яйця, червоний харчовий барвник, ваніль і розтоплене масло.
  4. Збивайте суміш на невеликих оборотах, поки добре не змішаєте.
  5. Додайте сухі інгредієнти і перемішуйте до однорідного стану.
  6. Змастіть сковороду маслом (якщо необхідно) і вилийте приблизно 1/4 — 1/3 чашки тіста. Обсяг тіста залежить від того, який розмір оладок ви віддаєте перевагу.
  7. Обсмажуйте оладки, поки на зовнішній стороні не утворюються бульбашки. Потім переверніть їх і обсмажте з іншого боку.
  8. Перед подачею до столу полийте готову страву глазур’ю вершковим сиром і прикрасьте ягодами і листям м’яти.

Корисна порада

Для приготування глазурі використовуйте електричний ручний міксер. Встановіть середню швидкість, змішайте вершковий сир і масло близько 2 хвилин до однорідної маси. При необхідності додайте 1-2 столові ложки молока.

З кабачком

Для приготування кабачково — сирних оладок нам знадобляться продукти:

  1. 1 білий кабачок середнього розміру.
  2. 60 грамів пшеничного борошна.
  3. 2 середніх за розміром курячих яйця.
  4. 100 грамів натертого на дрібній тертці твердого сиру.
  5. сіль і чорний мелений перець за смаком.
  6. Олія рослинна для смаження.

Як готувати:

  1. Кабачок помити, почистити, натерти на крупній тертці, посолити.
  2. В окремій мисці змішати яйця, сіль і чорний перець.
  3. Добре віджати кабачок, позбавляючись від зайвої вологи. Додати в яєчну суміш.
  4. Поступово додаючи борошно, ложкою вимісити тісто.
  5. Обсмажувати невеликими порціями на розпеченій сковороді з маслом.

Корисна порада

Щоб оладки довше залишалися гарячими, накрийте тарілку з готовою стравою кришкою і укутайте рушником.

З капустою

Для приготування капустяно — сирних оладок нам знадобляться продукти:

  1. 200 грамів білокачанної капусти
  2. 1 столова ложка 20-% сметани.
  3. 50 грамів твердого сиру.
  4. 2 столові ложки подрібненої петрушки.
  5. 60 грамів пшеничного борошна.
  6. 2 грами розпушувача.
  7. 2-3 грами солі.

Як готувати:

  1. Капусту подрібнити на шатківниці. Бланшувати протягом 3 хвилин в підсоленій воді. Перекласти в друшляк, щоб звільнити від зайвої води і студить.
  2. Всі інгредієнти, крім борошна з’єднати. Акуратно розмішати виделкою.
  3. Прибрати капустяну масу в холодильник на 30 хвилин.
  4. Поступово додаючи борошно, вимісити тісто до консистенції густої сметани.
  5. Нагріти духовку до 180 градусів. На деко, застелене пекарським папером викласти капустяне тісто у вигляді дрібних оладок.
  6. Випікати 20-25 хвилин. Готові оладки збільшуються в обсязі в два рази.

Корисна порада

Щоб готові оладки не зменшилися в розмірах, залиште їх у вимкненій духовці на 15 хвилин.

В курячі

Для приготування курячих оладок з сиром і зеленню нам знадобляться продукти:

  1. 500 грамів курячого філе.
  2. 20 грамів пір’я зеленої цибулі.
  3. 30 грамів петрушки і кропу.
  4. 100 грам твердого сиру.
  5. 2-5 грамів солі.
  6. 100 грамів сметани.
  7. 2 яйця.
  8. 90-100 грамів борошна.
  9. чорний перець за смаком.
  10. рослинний жир для смаження.

Як готувати:

  1. Куряче м’ясо нарізати невеликими кубиками.
  2. Подрібніть сир і зелень.
  3. В окремій тарілці змішайте яйця і сметану. Додайте сіль і перець.
  4. У куряче філе викладіть сир із зеленню і сметанно-яєчну суміш. Ретельно все перемішайте.
  5. Всипайте борошно по 1 столовій ложці, ретельно перемішуючи масу, що вийшла.
  6. Готове тісто залиште на столі на 15-20 хвилин, щоб воно трохи загусло.
  7. Викладіть невеликі порції суміші на розігріту сковороду.
  8. Обсмажуйте оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Кукурудзяні

Для приготування кукурудзяних оладок з сиром, нам знадобляться продукти:

  1. 200 грамів консервованої кукурудзи (без рідини).
  2. 40 мілілітрів цільного молока.
  3. 1 велике куряче яйце.
  4. 10 мілілітрів лимонного соку.
  5. 60 грам борошна.
  6. 40 грамів твердого сиру.
  7. 30 грамів свіжої зелені.
  8. по 2 грами сушеного часнику, солі, куркуми і меленої паприки.
  9. по 5 грамів меленого імбиру і чорного перцю.
  10. 5 грамів пекарського порошку.
  11. рослинний жир.

Як приготувати:

  1. Відкрийте банку з кукурудзою, злийте рідину.
  2. Змішайте зерна зі спеціями, посоліть і поперчіть.
  3. Зелень подрібніть і викладіть в загальну масу.
  4. Вилийте сік лимона, яйце і ретельно перемішайте.
  5. Додайте подрібнений сир, борошно, змішане з пекарським порошком і молоко.
  6. Викладіть столовою ложкою кукурудзяну суміш у формі оладок на розпечену сковороду і обсмажте до готовності.

Ссылка на основную публикацию