Рецепт оладок із рисового борошна

Рисове борошно поживне і корисне. Представляємо рецепти приготування оладок з рисового борошна – без додавання молока, з яблуками, на кефірі.

Десерт

Без додавання молока

Для приготування оладок з використанням рисового борошна, без додавання молока нам знадобляться:

  • кефір — 1 склянка;
  • рисове борошно-1 стакан;
  • сода харчова-чверть столової ложки;
  • ванільний цукор — 1 стандартний пакетик;
  • сіль – щіпка;
  • олія рослинна (щоб посмажити).

Спосіб приготування:

  1. На самому початку борошно необхідно ретельно перемішати з содою, дрібкою солі і пакетиком ванільного цукру, після цього додати в отриману масу кефір. Після цього слід ще раз ретельно перемішати всі інгредієнти і замісити тісто, але варто відзначити, що збивати його дуже сильно немає ніякої необхідності. Не потрібно очікувати поки тісто підійде або хоча б трохи настоїться, слід відразу почати жарку оладок, щоб зробити їх якомога більш пишними.
  2. Також хотілося б відзначити, що такі оладки можна підсмажувати не тільки на рослинному, але і на будь-якому іншому маслі за Вашим бажанням (можна на кокосовому, наприклад) Кількість доданого кефіру і борошна також має бути пропорційним (1:1). Це дуже допомагає стати оладкам ще пишніше. Для того, щоб вони вийшли ще солодше їм смачніше, можна додати більше цукру або цукрозамінника. Також можна додати побільше ваніліну, тому що рисове борошно має вкрай специфічний аромат.
  3. Подавати такі м’які, соковиті і пишні оладки з дуже хрусткою скоринкою можна як з медом, так і карамеллю, згущеним молоком, з різними джемами і варенням.

Сніданок

З яблуками

Продукти:

  • Інгредієнти для «Оладки з рисового борошна з яблуком»:
  • Яблуко — 2 штуки;
  • Рисове борошно-1 стакан;
  • Вода — 220мл
  • Цукор – 6 столових ложок;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Сода;
  • Рослинна олія, щоби посмажити.

Спосіб приготування:

  1. Два яблука (можна використовувати також банан, кабачок або будь-який інший овоч, полуницю і малину або фрукт на Ваш розсуд).
  2. Підготовлені фрукти, овочі або ягоди необхідно почистити і натерти на дрібній тертці, щоб у готовій страві не відчувати шматочки яблука і так далі.
  3. Що стосується борошна, для приготування оладок, то можна взяти як рисову, так і звичайну пшеничну муку. Якою б не була підготовлена борошно або суміш, рекомендується використовувати саме ту кількість, яке зазначено в цьому рецепті, тобто 1 стакан — близько 250 мілілітрів, але більше, ні менше.
  4. Потім необхідно додати 5-6 ложок цукрового піску (на Ваш розсуд), ну а взагалі, якщо говорити чесно, то цукор можна взагалі не класти в тісто, щоб не пересолодити готову страву. Особливо якщо ви використовуєте солодкі яблука або ягоди, а вже якщо ви любите їсти оладки з варенням або джемом і медом, то взагалі не рекомендується.
  5. Найголовніше не забути додати невелику дрібку солі в тісто для майбутніх оладок.
  6. Рекомендується також додати трохи соди (якщо Вам можна вживати в їжу натрій), адже якщо яблуко виявиться кислим, можливо, сода зможе трохи підняти тісто.
  7. Потім слід додати в тісто близько 220 мілілітрів питної очищеної води.
  8. В кінцевому підсумку у вас повинна вийти консистенція самого звичайного тесту для оладок.
  9. Викладати на сковороду тісто необхідно столовою ложкою або ополоником ,1 ложка на один млинець, а ополоник приблизно на 3-4 оладки.
  10. Краще робити оладки зовсім невеликими і вкрай акуратно перевертати, адже оладки з рисового борошна дуже тендітні.
  11. Вийде приблизно 2-3, залежно від того, скільки зможуть з’їсти Ваші домашні, але взагалі ці оладки неймовірно смачні, перед ними неможливо встояти! З пропорцій даного рецепта виходить близько 20 оладок середнього розміру.

На кефірі

Продукт:

  • Рисове борошно – близько 60 грамів;
  • Сіль – невелика щіпка;
  • Розпушувач – половина чайної ложечки;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Кефір – 100 мілілітрів;
  • Помідор – 1 штука середнього розміру;
  • Сир – 50 грамів.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно натерти сир на крупній тертці, а помідор досить дрібно нарізати.
  2. Потім потрібно змішати рисову борошно, дрібку солі і половину чайної ложки розпушувача, після цього додати в отриману масу яйце і кефір.
  3. Далі слід додати всі інші інгредієнти і акуратно перемішати, щоб не залишити грудочки.
  4. Випікати на невеликій кількості олії.

Ссылка на основную публикацию