Рецепт оладок із пшона

Пшоняні оладки готуються досить рідко. Але якщо ви втомилися готувати одну і ту ж пшеницю, то цей рецепт відмінна можливість зробити сніданок більш оригінальним і приємно здивувати своїх рідних і близьких.

На сковороді

Класичний рецепт

Продукт:

  • одне яйце;
  • стакан води;
  • 40 грам цукру;
  • солі;
  • 40 грам борошна;

* Масло для обсмажування;

  • розпушувач, 1/3 чайної ложки;
  • пів склянки пшона;
  • ваніль або кориця, за бажанням.

 

ІНСТРУКЦІЯ

1.Кілька разів промийте крупу і приберіть зайве сміття. Залийте каструлю водою, поставте на мінімальний вогонь і починайте варити кашу, постійно помішуючи.

2.Приготувавши пшенку, візьміть миску і пересипте її. Вбийте одне яйце і всипте цукор на свій розсуд.

3.Починайте їх збивати віночком (або виделкою), додайте згідно з рецептом дрібку солі, розпушувач і борошно.

4.Замісити масу і попередньо нагрійте сковорідку разом з маслом і викладайте по грудочку.

5.Обсмажуйте близько двох хвилин. Закінчивши обсмажування, подавайте до них сметану або варення.

Рада. При варінні ви можете влити більше води. Це не дасть пшонці підгоріти, але під час процесу обов’язково злийте зайву рідину. За бажанням можна натерти улюблені фрукти і всипати в тісто.

 

 Швидкий рецепт пшоняних оладок

Якщо вас турбує час, витрачений на варіння каші, то даний рецепт дозволить вам зробити смачну страву і досить швидко.

ПРОДУКТ:

* готова каша, стакан;

  • солі;
  • 35-40 грам цукру;
  • рослинна олія;

* 40 грам пшона;

  • пакетик розпушувача;
  • одне яйце.

 

ІНСТРУКЦІЯ

1.Готову кашу пересипте в чистий посуд, всипте туди розпушувача, борошна і трохи. Гарненько замішайте.

2.В іншому посуді збовтайте яйця з цукром до однорідної маси. Потім перелийте вміст в ємність з кашею.

3.Візьміть товстостінну сковорідку, розігрійте масло і викладайте на дно тісто.

4.Смажте по хвилині кожну сторону.

Рада. Для аромату можна скористатися ваніллю або корицею. Замість сметани можна подати варення, мед або морозиво.

 

 Пшоняні оладки з сиром

Щоб надати оладок більш повітряної консистенції, ви можете спробувати рецепт з додаванням сиру, наведений нижче.

ПРОДУКТ:

  • 35 грам борошна;
  • 105 грам сиру;
  • одне яйце;
  • пшоно, 1/2 склянки;

* Масло для обсмажування;

  • цукор, 40 грам;
  • розпушувач, 1/2 чайної ложки;
  • 200 міліграм фільтрованої води;
  • солі;

* кориця або ваніль.

 

ІНСТРУКЦІЯ

1.Поставте чисту ємність і всипте сир, додайте яйце і цукор. Гарненько збовтайте.

  1. Заздалегідь відваріть пшенку, всипте її в сирну масу. Потім вкиньте розпушувача, кориці (або ванілі), борошно і сіль, щіпку.

3.Розмішайте, як слід інгредієнти, і в той же час підігрійте масло в сковорідці.

4.Поставте конфорку на середній вогонь, викладайте ложкою грудки тіста на дно сковороди і смажте їх хвилину з усіх боків.

  1. Приберіть зайвий жир за допомогою серветок. Подавайте до столу з чаєм.

Рада. Використовуйте жирний сир. Так ви вдасться швидше змішати продукти, а тісто буде більш однорідної консистенції.

 

 Пшоняні оладки без яєць з родзинками

Для тих, хто не вживає яйця в їжу, рекомендуємо скористатися цим простим рецептом.

ПРОДУКТ:

* готове пшоно, стакан;

  • борошно, пів склянки;
  • цукор, 30 грам;
  • розпушувач, 1/2 чайної ложки;
  • 15-20 грам родзинок;
  • ваніль;
  • масло.

 

ІНСТРУКЦІЯ

1.Підготуйте фільтровану воду і крупу в співвідношенні 1: 2 і відваріть. Пересипте кашу в чистий посуд.

2.Перемішайте білий цукор, розпушувач, ваніль (або корицю) і борошно.

  1. Заздалегідь залийте в окріп родзинки без кісточок. Подрібніть родзинки і всипте в вміст.

4.Підготуйте товстостінну сковороду, влийте масло і розжарити його. Ложкою виважуйте тісто і смажте близько хвилини обидві сторони, накривши його кришкою. Подавайте до оладок сметану або джем.

 

 Пшоняні оладки з гарбузом в духовці

Якщо вам не до душі їжа Смажена в олії, то Вашій увазі представляємо рецепт приготування за допомогою духовки. В даному рецепті також присутній гарбуз, що зробить ваше блюдо багатим на вітаміни.

ПРОДУКТ:

* 190 міліграм холодної води;

  • цукор,35 грам;
  • пшоно, 1/2 склянки;
  • розпушувач, 1/3 чайної ложки;
  • солі;
  • гарбуз, 90 грам;
  • одне яйце;
  • борошно, 45 грам;

* кориця або ваніль.

 

ІНСТРУКЦІЯ

  1. Промийте і перегляньте пшенку. Відваріть її в фільтрованій воді, додайте дрібку солі.
  2. Просійте борошно і додайте туди розпушувача і кориці. Потім змішайте з готовою кашею.

3.Збийте яйця і цукор за допомогою міксера до легкої піни, а потім влийте її в тісто.

  1. Попередньо відваріть і перебийте в пюре гарбуз. Розподіліть грудочки тесту на деку, застеленим пергаментом.

5.Увімкніть духовку на 180 градусів і запікайте десь 20 хвилин. Переключіть на верхній вогонь за 5 хвилин до закінчення випікання.

Рада. Щоб нижня поверхня страви не підгоріла, змастіть пергамент рослинним маслом.

 

 Пшоняні оладки з яблуками і морквою в мультиварці

Для власників мультиварок є чудовий рецепт, де ви зможете тушкувати оладки зі сметаною, яблуками і морквою.

ПРОДУКТ:

  • морква;
  • пшоно, півсклянки;
  • солі;
  • яблуко;
  • вершкове масло;
  • розпушувач;

* вода, стакан;

  • сметана;
  • яйце;
  • цукор, 40 грам;

* просіяне борошно, 45 грам.

 

ІНСТРУКЦІЯ

1.Приготуйте кашу, додавши дрібку солі.

2.Просійте борошно і з’єднайте її з розпушувачем, збийте яйце з цукром. З’єднайте все разом.

  1. На крупній тертці натираємо моркву і яблуко, і перемішуємо їх з тістом.

4.Візьміть вершкове масло і змастіть чашу, включіть режим «смаження» і розтопіть його.

5.Сформуйте оладки і покладіть в чашу, обсмажте по хвилині кожну сторону. Після обсмажування вкладіть оладки шарами, змастіть сметаною, виберіть режим «Гасіння». Закрийте кришку і готуйте 10 хвилин.

Ссылка на основную публикацию