Рецепт оладок з кукурудзяної муки

З кукурудзяного борошна можна приготувати кукурудзяні оладки – солодкі, паляниці з кукурудзяного й пшеничного борошна, оладки без яєць, з консервованою кукурудзою.

Сніданок

Солодкі

Для приготування солодких кукурудзяних оладок нам потрібні продукти:

  • 250 грамів кукурудзяного борошна
  • половина склянки кефіру або молока
  • 1 яйце
  • сода й оцет (соду потрібно погасити оцтом)
  • 2 столові ложки цукру.
  • сіль.

Солодкі оладки з кукурудзяного борошна, приготування:

  1. Спершу необхідно підігріти кефір або молоко на водяній бані. Якщо є мікрохвильова піч, підігріваємо в ній протягом 15 секунд.
  2. У теплий кефір вливаємо збите вінчиком яйце й добре перемішуємо.
  3. Гасимо соду оцтом і вливаємо до кефіру.
  4. Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо.
  5. У рідку масу всипаємо просіяне борошно й перемішуємо доти, поки не зникнуть грудочки.
  6. Залишаємо тісто в спокої на 20 хвилин.

Жаримо на соняшниковій олії.

Солодкі

Паляниці з кукурудзяного й пшеничного борошна

Для приготування пшенично-кукурудзяних оладок нам потрібні продукти:

  • одна склянка кукурудзяного борошна;
  • півтори склянки пшеничного борошна;
  • 450 мілілітрів кефіру;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 – 3 столові ложки цукру;
  • соняшникова або оливкова олія для змащення сковороди й 1 столова ложка рослинної олії в тісто;
  • щіпка соди;
  • щіпка солі.

Пшеничні оладки з кукурудзяного борошна, приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор і сіль.
  2. Додаємо соду.
  3. Додаємо теплий кефір.
  4. Додаємо кукурудзяне борошно й перемішуємо тісто вінчиком або за допомогою міксера. Залишаємо тісто на 15 хвилин, додаємо пшеничне борошно й одну столову ложку соняшникової олії, перемішуємо.
  5. Жаримо на змащеній рослинною олією сковороді.

Без яєць

Інгредієнти:

  • 350 грамів кукурудзяного борошна
  • 300 грамів води
  • 1 столова ложка цукру
  • 50 грамів рослинної олії
  • щіпка соди (потрібно погасити оцтом)
  • щіпка солі.

Оладки з кукурудзяного борошна без додавання яєць, приготування:

  1. У глибокій чаші змішуємо воду, цукор, сіль, олію. Соду з оцтом необхідно розвести в окремій ємності, щоб почалася реакція, додаємо до решти інгредієнтів.
  2. У миску до води із содою поступово всипаємо борошно, перемішуємо.
  3. Тісто залишаємо на півгодини.

Жаримо оладки на рослинній олії.

З консервованою кукурудзою

Інгредієнти:

  • 100 грамів кукурудзяного борошна
  • 100 грамів пшеничного борошна
  • одна склянка молока
  • 1 куряче яйце
  • 200 грамів консервованої кукурудзи (можна використовувати свіжу кукурудзу, її потрібно відварити)
  • 60 грамів вершкового масла
  • щіпка солі.

Оладки з кукурудзяного борошна з консервованою кукурудзою, приготування:

  1. На водяній бані або в мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло.
  2. На сковороді обсмажуємо зерна кукурудзи у вершковому маслі. Жарити кукурудзу необхідно не більш як 5 хвилин.
  3. В окрему ємність наливаємо тепле молоко й додаємо яйце.
  4. Солимо й перчимо молоко, збиваємо міксером.
  5. У молочну суміш порціями додаємо борошно, постійно перемішуючи.
  6. У тісто додаємо розтоплене вершкове масло й обсмажену кукурудзу.
  7. Жаримо на рослинній олії.

Ссылка на основную публикацию