Рецепт оладок із кабачків із сиром та часником

Кабачок – овоч, який легкий в засвоєнні, в ньому багато вітаміну С, магнію, калію. Представляємо рецепти приготування кабачків з сиром і часником – класичні, безглютеїнові, картопляні, з помідорно-сирною начинкою.

З сиром

Корисні поради

Перед вивченням варіацій рецептів, необхідно звернути увагу на деякі особливості і правила приготування цієї страви:

  • Використовуйте молодий кабачок-він ніжніше, солодше і без твердого насіння.
  • Якщо не можете знайти на прилавках молодий плід, можете замінити його на цукіні.
  • Кабачок – овоч, який швидко вбирає в себе масло під час смаження, що може приглушити його смак і дуже знизити корисні властивості. Щоб цього уникнути і оладки не підгоріли через малу кількість масла, рекомендуємо смажити їх на малому вогні.
  • Щоб краще позбутися від зайвої вологи в кабачках слід перед тим як його віджати додати дрібку солі.

Зі сметаною

Класичні

Для приготування кабачкових оладок з сиром і часником нам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • 500 грамів молодих кабачків або цукіні
  • 150 грамів твердого сиру
  • 2 великих зубчики часнику
  • 1 цибулина ріпчастої цибулі
  • 1 яйце
  • 165 грамів борошна пшеничного вищого сорту
  • 3-4 щіпки солі на свій смак
  • спеції (чорний мелений перець, орегано, кінза, чебрець)
  • половина чайної ложки харчової соди, яку потрібно погасити оцтом
  • рослинна олія
  1. Готуємо всі продукти, миємо, чистимо. Часник рубаємо дрібно ножем або використовуємо прес для часника. Кабачок і цибулю натерти на крупній тертці. В окрему ємність натираємо сир.
  2. Додайте маленьку дрібку солі в кабачок з цибулею і залиште на 20 хвилин постояти. Коли кабачок пустить сік, відіжміть зайву воду через дрібне сито.
  3. Яйце вбиваємо в тертий сир і трохи збиваємо за допомогою вилки.
  4. В яєчно-сирну суміш додаємо кабачок з цибулею і ретельно перемішуємо.
  5. Додаємо гашену оцтом соду.
  6. Просіваємо борошно, додаємо сіль і улюблені спеції.
  7. Невелика кількість масла розігріваємо на сковороді. Викладаємо столовою ложкою тісто.
  8. Смажимо оладки приблизно 2-4 хвилини з обох сторін. Як тільки утворюється рум’яна скоринка — можна знімати з вогню.
  9. Рекомендується спершу викласти готові оладки на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого масла після смаження.

З петрушкою

Безглютенові

Якщо страждаєте алергією на глютен (таких людей біля одного відсотка), замініть пшеничне борошно на рисову чи вівсяну. Пропорції і спосіб приготування залишаються незмінними.

Картопляні

Продукти:

  • 150 грамів картоплі
  • 250 грамів молодих кабачків або цукіні
  • 2 зубчики часнику
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 120 грамів твердого сиру
  • 1 яйце
  • 25 грамів попередньо обсмаженого бекону (або 5 смужок)
  • сіль (за смаком)
  • бажані спеції (чорний мелений перець, мускатний горіх, орегано, кінза, чебрець)
  • половина чайної ложечки харчової соди гашеного оцтом
  • рослинна олія

Технологія і спосіб приготування не відрізняються від основного рецепта. Бекон повинен бути попередньо обсмажений, а потім нарізаний дрібним кубиком. Додаємо його в момент перед тим, як дати соду.

З помідорно-сирною начинкою

Інгредієнти на тісто:

  • 500 грам молодих кабачків
  • 2 яйця
  • 100 грам твердого сиру
  • 1 середня цибулина ріпчастої цибулі
  • 6 столових ложок борошна
  • 3-4 щіпки солі (за смаком)
  • спеція
  • рослинна олія

Для начинки:

  • 3 великих зубчики часнику
  • 3 невеликих помідора
  • 50 грам твердого сиру
  • 70 грам м’якого сиру (може бути рікотта)
  • сіль, перець за смаком
  1. Кабачок разом з сиром і цибулею натираємо на дрібній тертці.
  2. Злегка підсолити і дати постояти близько 15 хвилин. Відцідити сік, що виділився.
  3. Водимо по одному яйця і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль і спеції.
  4. Просіваємо борошно до кабачків поступово, щоб уникнути грудочок.
  5. Облийте помідори окропом, — так буде простіше очистити шкірку. Акуратно наріжте їх кільцями.
  6. Твердий сир для начинки ріжемо тонкими пластинками.
  7. Часник трьом на дрібній тертці або пропускаємо через прес і з’єднуємо з м’яким сиром. Підсоліть і поперчіть за смаком.
  8. Коли рослинне масло розігріється на сковороді, починаємо смажити оладки. Викладаємо 1 столову ложку на сковорідку, розрівнюємо тісто. Поверх кладемо начинку в наступній послідовності: помідор, часниково-сирна суміш, твердий сир.
  9. Запечатуємо начинку другою ложкою тесту.
  10. Оладки обсмажити на слабкому вогні приблизно 4 хвилини з кожного боку до золотистої кірки.
  11. Видалити зайве масло за допомогою паперових рушників.

З кабачковими оладками добре будуть поєднуватися наступні види соусів:

  • Вершковий грибний соус з печериць;
  • Сирний соус на базі голландського сиру;
  • Соус з грецьким йогуртом (або сметаною) з зеленню і часником.

Ссылка на основную публикацию