Рецепт оладок із кабачків на кефірі

Кабачки і кефір – корисні і поживні продукти. Представляємо рецепти оладок з кабачків на кефірі — овочеві, з яблуками, з капустою, з риби.

З петрушкою

Овочеві

Продукт:

  • 7-9 столових ложок борошна
  • 250 грамів кабачка
  • 1 куряче яйце
  • 150-200 мілілітрів кефіру
  • 1 щіпка солі
  • Перець запашний мелений 5 грам
  • Сода – 10грамм
  • Рослинна олія 50 грам

Приготування:

  1. Кабачки помити і просушити паперовим рушником. Очистити шкірку і натерти на дрібній тертці. Якщо виділитися багато соку, частину можна злити.
  2. Збиваємо охолоджені яйця з невеликою кількістю солі за допомогою віночка, вилки або міксера.
  3. Виливаємо в миску кефір і в ньому гасимо соду. Сюди ж додаємо яйця і дуже добре перемішуємо.
  4. Виливаємо отриману суміш в потертий кабачок, перчимо за смаком. Можна додати будь-яку дрібно нарізану зелень кропу або петрушки. Попередньо помивши і висушивши її.
  5. Починаємо засипати потихеньку борошно, постійно помішуючи. Тісто не повинно бути сильно затягнутим.
  6. Поки займалися тестом, на плиту поставили сковороду і налили трохи соняшникової олії.
  7. Ложкою викладаємо оладки на сковороду і обсмажуємо з двох сторін до красивої і рум’яної скоринки. Подавати їх можна як гарячими, так і холодними. До оладок можна падати сметану або соус.

Виходить 4 порції.

Зі сметаною

З яблуками

Продукт:

  • 5 великих ложок борошна.
  • Півлітра кефіру (якщо його немає можна замінити кислим молоком)
  • Десять грамів рослинного масла.
  • 1-2куринных яйця.
  • Сіль – 5 грам
  • Цукор за смаком.
  • 1 столова ложка рослинного масла.
  • 100 грамів вершкового маргарину для приготування страви.
  • 5-7 штук яблук невеликих яблук для наповнення
  • 30-40 грамів цукру

Приготування:

  1. Охолоджені яйця розбити в посуд для збивання і добре збити за допомогою вилки або міксера.
  2. Додаємо, продовжуючи збивати кефір якщо його немає, тоді кисле молоко, туди ж рослинне масло, сіль, цукор.
  3. Добре просіваємо борошно, щоб не було грудочок, і збагачуємо її киснем. Додаємо до решти продуктів і замішуємо тісто підлозі густе, легке і пишне.
  4. Ставимо на плиту сковорідку і добре розігріваємо масло.
  5. Готуємо яблука: добре помити їх в проточній воді або тазику. Просушити паперовим рушником. Нарізати на не великі шматочки будь-якої форми за бажанням.
  6. Приступаємо до випічки оладок: швидким рухом, ложкою розлити оладки по сковороді з розігрітим маслом. На їх поверхню швидко, акуратно і красиво розкласти яблука. Потім перевернути оладки яблуками в низ, і запікати до красивої рум’яної скоринки.
  7. Готові оладки викладаємо на блюдо і посипаємо цукром або цукровою пудрою. Можна посипати дрібно змеленою корицею за бажанням.
  8. Можна подавати зі сметаною або варенням.

Виходить 6 порцій.

У сковороді

З капустою

Продукт:

  • 400 грамів кефіру або кислого молока
  • 6 столових ложок борошна
  • Щіпка солі
  • 2 яйця
  • 1 склянка дрібно покришеної свіжої капусти
  • 10-15 грамів рослинного масла
  • 100 грамів вершкового маргарину для смаження оладок

Приготування:

  1. Робимо тісто за звичайним класичним рецептом. У миску насипаємо просіяне борошно, додаємо трохи солі і цукор. Вливаємо кефір і віночком або міксером перемішуємо всі компоненти до однорідної маси. За консистенцією тісто має нагадувати не дуже густу сметану, воно повинно бути пишне і легке.
  2. Капусту миємо, якщо треба, видаляємо підсохлі листочки, і просушуємо рушником. Дрібно нарізаємо і додаємо в тісто.
  3. Оладки обсмажуємо з обох сторін до появи золотистої скоринки. Подавати найкраще зі сметаною, але можна і без неї.
  4. Оладки з капустою можна приготувати і без борошна. Для цього треба нарізати капусту дуже дрібно і додати стільки яєць, щоб вийшло тісто. Трохи посолити і додати чорний мелений запашний перець. Оладки обсмажити і подавати з дрібно посіченою зеленню і сметаною. Для прикраси можна покласти на тарілку кілька гілочок кропу і петрушки.

Виходить 6 порцій.

З риби

Продукт:

  • 200 грамів сардини або оселедця
  • 300 мілілітрів вершків або молока
  • 250 грамів тертого хліба
  • 50 грамів вершкового маргарину або не жирного масла
  • 4 білка

Приготування:

  1. Рибу треба почистити, видалити нутрощі і голову і покласти вимочувати на годину. Міняти воду в ній треба за цей час 3-4 рази.
  2. Вимочену сардину або оселедець перемолоти на м’ясорубці з дрібними гратами або в блендері. Можна просто перетерти через сито.
  3. Додаємо в рибу молоко або вершки, тертий хліб, злегка розтоплений маргарин.
  4. Всі ці компоненти добре вимішуємо
  5. Додаємо добре збиті білки і мелений перець за смаком.
  6. Випікаємо на розігрітій сковороді, як звичайні оладки, до золотистої скоринки з двох сторін.
  7. Можна прикрасити зеленню і подавати.

Ссылка на основную публикацию