Кабачки і кефір – корисні і поживні продукти. Представляємо рецепти оладок з кабачків на кефірі — овочеві, з яблуками, з капустою, з риби.
Зміст
Овочеві
Продукт:
- 7-9 столових ложок борошна
- 250 грамів кабачка
- 1 куряче яйце
- 150-200 мілілітрів кефіру
- 1 щіпка солі
- Перець запашний мелений 5 грам
- Сода – 10грамм
- Рослинна олія 50 грам
Приготування:
- Кабачки помити і просушити паперовим рушником. Очистити шкірку і натерти на дрібній тертці. Якщо виділитися багато соку, частину можна злити.
- Збиваємо охолоджені яйця з невеликою кількістю солі за допомогою віночка, вилки або міксера.
- Виливаємо в миску кефір і в ньому гасимо соду. Сюди ж додаємо яйця і дуже добре перемішуємо.
- Виливаємо отриману суміш в потертий кабачок, перчимо за смаком. Можна додати будь-яку дрібно нарізану зелень кропу або петрушки. Попередньо помивши і висушивши її.
- Починаємо засипати потихеньку борошно, постійно помішуючи. Тісто не повинно бути сильно затягнутим.
- Поки займалися тестом, на плиту поставили сковороду і налили трохи соняшникової олії.
- Ложкою викладаємо оладки на сковороду і обсмажуємо з двох сторін до красивої і рум’яної скоринки. Подавати їх можна як гарячими, так і холодними. До оладок можна падати сметану або соус.
Виходить 4 порції.
З яблуками
Продукт:
- 5 великих ложок борошна.
- Півлітра кефіру (якщо його немає можна замінити кислим молоком)
- Десять грамів рослинного масла.
- 1-2куринных яйця.
- Сіль – 5 грам
- Цукор за смаком.
- 1 столова ложка рослинного масла.
- 100 грамів вершкового маргарину для приготування страви.
- 5-7 штук яблук невеликих яблук для наповнення
- 30-40 грамів цукру
Приготування:
- Охолоджені яйця розбити в посуд для збивання і добре збити за допомогою вилки або міксера.
- Додаємо, продовжуючи збивати кефір якщо його немає, тоді кисле молоко, туди ж рослинне масло, сіль, цукор.
- Добре просіваємо борошно, щоб не було грудочок, і збагачуємо її киснем. Додаємо до решти продуктів і замішуємо тісто підлозі густе, легке і пишне.
- Ставимо на плиту сковорідку і добре розігріваємо масло.
- Готуємо яблука: добре помити їх в проточній воді або тазику. Просушити паперовим рушником. Нарізати на не великі шматочки будь-якої форми за бажанням.
- Приступаємо до випічки оладок: швидким рухом, ложкою розлити оладки по сковороді з розігрітим маслом. На їх поверхню швидко, акуратно і красиво розкласти яблука. Потім перевернути оладки яблуками в низ, і запікати до красивої рум’яної скоринки.
- Готові оладки викладаємо на блюдо і посипаємо цукром або цукровою пудрою. Можна посипати дрібно змеленою корицею за бажанням.
- Можна подавати зі сметаною або варенням.
Виходить 6 порцій.
З капустою
Продукт:
- 400 грамів кефіру або кислого молока
- 6 столових ложок борошна
- Щіпка солі
- 2 яйця
- 1 склянка дрібно покришеної свіжої капусти
- 10-15 грамів рослинного масла
- 100 грамів вершкового маргарину для смаження оладок
Приготування:
- Робимо тісто за звичайним класичним рецептом. У миску насипаємо просіяне борошно, додаємо трохи солі і цукор. Вливаємо кефір і віночком або міксером перемішуємо всі компоненти до однорідної маси. За консистенцією тісто має нагадувати не дуже густу сметану, воно повинно бути пишне і легке.
- Капусту миємо, якщо треба, видаляємо підсохлі листочки, і просушуємо рушником. Дрібно нарізаємо і додаємо в тісто.
- Оладки обсмажуємо з обох сторін до появи золотистої скоринки. Подавати найкраще зі сметаною, але можна і без неї.
- Оладки з капустою можна приготувати і без борошна. Для цього треба нарізати капусту дуже дрібно і додати стільки яєць, щоб вийшло тісто. Трохи посолити і додати чорний мелений запашний перець. Оладки обсмажити і подавати з дрібно посіченою зеленню і сметаною. Для прикраси можна покласти на тарілку кілька гілочок кропу і петрушки.
Виходить 6 порцій.
З риби
Продукт:
- 200 грамів сардини або оселедця
- 300 мілілітрів вершків або молока
- 250 грамів тертого хліба
- 50 грамів вершкового маргарину або не жирного масла
- 4 білка
Приготування:
- Рибу треба почистити, видалити нутрощі і голову і покласти вимочувати на годину. Міняти воду в ній треба за цей час 3-4 рази.
- Вимочену сардину або оселедець перемолоти на м’ясорубці з дрібними гратами або в блендері. Можна просто перетерти через сито.
- Додаємо в рибу молоко або вершки, тертий хліб, злегка розтоплений маргарин.
- Всі ці компоненти добре вимішуємо
- Додаємо добре збиті білки і мелений перець за смаком.
- Випікаємо на розігрітій сковороді, як звичайні оладки, до золотистої скоринки з двох сторін.
- Можна прикрасити зеленню і подавати.