Рецепт оладок із кабачків без яєць

Кабачки – корисні продукти, в них багато вітаміну С. Представляємо рецепти оладок з кабачків без яєць – класичні, з цукіні, овочевий торт.

З овочів

Класичні

Час на приготування: 45 хвилин. Кількість порцій: 24.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  1. Кабачки — 3 штуки (середнього розміру)
  2. Борошно 6 — столових ложок
  3. Ріпчасту цибулю-половина цибулини
  4. Рослинна олія – 50 мілілітрів
  5. Часник – 1 зубчик
  6. Сухі спеції – за смаком
  7. Кріп-за смаком
  8. Сіль-за смаком

Хід приготування:

Крок 1: спочатку потрібно підготувати всі продукти. Для зеленого кольору оладок обов’язково вибираючи кабачки потрібно переконатися, що вони молоді і при виборі зелені найкраще підійде кріп. Вага одного кабачка не повинен перевищувати 300 грамів.

Крок 2: помити кабачки, по зрізати кінчики і вирізати пошкоджені ділянки, якщо вони є. Розрізати на кілька великих частин або більш дрібних, для зручності їх натерти на дрібній тертці. Також їх можна пропустити через м’ясорубку. Дати їм постояти хвилин 15-20, щоб з кабачків стек сік. Його необхідно повністю віджати. Якщо сік залишиться, потрібно додати більше борошна, а велика кількість борошна позначиться на смаку оладок.

Крок 3: Часник з цибулею обчистити і помити під водою. Часник можна подрібнити за допомогою преса або дуже дрібно нарізати. Цибулю подрібнити можна кількома способами: натерти на дрібній тертці, нарізати і перебити в блендері до стану пюре. Ще як варіант цибулю пропустити через м’ясорубку разом з кабачками.

Крок 4: Після того як в кабачках вже не буде соку, додати часник і цибулю. Заправити сухими спеціями і сіллю за смаком. Кріп дрібно подрібнити або нарізати, також можна використовувати заморожений. Всю цю масу добре перемішати.

Крок 5: Ретельно просіяти пшеничне борошно. Для консистенції без грудочок, борошно додавати по одній столовій ложці в загальну масу і перемішувати. Стежити за тим щоб борошно розчинялася повністю. Маса повинна вийти густа.

Крок 6: Сковорідку поставити на вогонь і налити рослинного масла, потім дочекатися поки вона нагріється. Тісто викладати на сковорідку ложкою. Обсмажити слід з обох сторін до появи золотистого рум’янцю. Краще перевертати лопаткою або виделкою. Якщо оладки вийшли жирні, то після приготування їх треба покласти на паперову серветку, щоб вона ввібрала жир. Остудивши трохи, їх можна подавати до столу. До подачі кабачкових оладки відмінно підійде сметана.

Зі сметаною

З цукіні

Інгредієнти:

  • Цукіні (можна взяти кабачок) – 2 штуки
  • Пшеничне борошно – 2-4 столові ложки
  • Чорний перець-столової ложки
  • Рослинна олія-2-3 солові ложки
  • Сіль додати за смаком

Хід приготування:

Крок 1: Кабачки натерти на велику тертку. Додати сіль. Залишити на 5-10 хвилин, щоб фарш з кабачка пустив сік. По закінченню часу ретельно вичавити сік.

Крок 2: По одній ложці додавати борошно і перемішати. Чимало важливо що кількість борошна може знадобиться різне-це залежить від якості і сорту кабачка. Далі повторно додати сіль і мелений чорний перець. Як варіант можна додати багато різних спецій, таких як, хмелі-сунелі, куркума, кардамон, зерна коріандру і подібні.

Крок 3: Фарш вже готовий, тому потрібно зліпити з нього оладки у формі котлет.

Крок 4: Розігріти сковорідку, налити олію і викласти оладки. Обсмажити їх з двох сторін – повинна з’явиться рум’яна скоринка. Після накрити кришкою ненадовго.

З цибулею

Овочевий торт

Інгредієнти:

  1. Молоді кабачки 6 штук
  2. Борошно 7 столових ложок
  3. Картопляний крохмаль 1 столова ложка
  4. Сіль за смаком
  5. Кріп 1 пучок

Для соусу:

  1. Домашній майонез 200 грамів
  2. Часник 5 зубчиків
  3. Мелений чорний перець за смаком
  4. Помідори 7 штук
  5. Рослинна олія
  6. Майонез

Крок 1: Кабачки вимити, висушити і натерти на велику тертку, додати сіль. Важливо ретельно вичавити сік у кабачків. Якщо залишиться сік, то млинці будуть рватися.

Крок 2: Додати кріп перемішати і по одній ложці додавати борошно і крохмаль. Тісто має бути густе.

Крок 3: Налити в сковорідку масла, добре розігріти і викладати тісто. Зменшити вогонь до мінімуму і ложкою розправити млинець.Обсмажити з обох сторін. Готові млинці викласти на кухонний рушник або серветку для того щоб стек зайвий жир.

Крок 4: Майонез змішати з часником і чорним перцем.

Крок 5: дати млинцям охолонути і промазати кожен млинець сумішшю майонезу, і на кожен шар викласти помідори і посипати зеленню.

Готовий торт залишити в холоді на 1 годину.

Ссылка на основную публикацию