Рецепт оладок із цвітної капусти

Цвітна капуста – смачний і корисний продукт. Представляємо рецепти приготування оладок з цвітної капусти – в духовці, з броколі з картоплею, класичні.

З овочами

У духовці

Для смачних і апетитних запечених міні-млинців з цвітною капустою нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Цвітна капуста-1 вилок (невеликого розміру);
  • Куряче яйце — 2-3 штучки;
  • Сир твердий — 100 грамів;
  • Пшеничне борошно – близько 2 столових ложок;
  • Сіль – 2 невеликих щіпки;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Рослинна олія-половина столової ложечки.

Спосіб приготування:

  1. На самому початку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для запікання оладок з цвітної капусти в духовій шафі.
  2. Цвітну капусту необхідно ретельно промити і просушити під проточною водою, обрізати суцвіття на вилці цвітної капусти і гарненько подрібнити їх за допомогою кухонного комбайна або на м’ясорубці, уклавши отриману масу в досить глибоку ємність. В цю ж масу і ємність необхідно збити курячі яйця, задовольни сіль і мелений чорний перчик за смаком.
  3. Потім потрібно очистити часник від лушпиння і спресувати його в посуд. Разом з цим потрібно натерти сир на некрупною тертці, дуже важливо акуратно перемішувати всю масу, поступово додаючи до неї очищену і просіяне пшеничне борошно. Після цього потрібно ретельно промазати рослинним маслом пергаментний папір, в крайньому випадку фольгу, спочатку застелену на деко. На нього потрібно викласти столовою ложкою або ополоником тісто для оладок з капусти на невеликій відстані один від одного.
  4. Запікати такі оладки з капусти рекомендується в духовій шафі приблизно 20-25 хвилин при 230 градусах.
  5. Після повного запікання оладок, необхідно витягнути деко з капустяними оладками з духовки, викладіть готові оладки на тарілку або в іншу ємність на Ваш розсуд і дати їм зовсім трохи охолонути, перед тим, як подати до столу.

З селерою

З брокколі (або цвітної капусти) і картоплі

  • Цвітна капуста – 470 грамів;
  • Картопля — 4 штуки;
  • Куряче яйце — 2 штуки;
  • Сметана — 3 столові ложки;
  • Зелена цибуля – невеликий пучок;
  • Кріп – невеликий пучок;
  • Пшеничне борошно – 3 столові ложки;
  • Розпушувач – 1,5 чайної ложечки;
  • Сіль і спеції — на ваш розсуд;
  • Рослинне або будь-яке інше масло (буде використано для смаження оладок) – 2 столових ложки.

Спосіб приготування:

  1. Для початку нам необхідно відварити саму цвітну капусту в зовсім трішечки підсоленій воді в середньому 12-20 хвилин. Капуста повинна вийти дуже м’якою і немов повітряної.
  2. Потім слід відкинути капусту на сито, щоб з неї стекла вся зайва рідина, капусту остудити до кімнатної температури і порізати ножем на дуже дрібні шматочки.
  3. Зелена цибуля, кріп або петрушку необхідно подрібнити на досить невеликі шматочки.
  4. Також варто відзначити, що поки картоплю відварювати не варто, сиру картоплю рекомендується очистити і натерти на середній тертці. В кінці потрібно обов’язково віджати всю зайву рідину з натертої картоплі.
  5. Яйця збити виделкою зі сметаною, сіллю і перцем.
  6. Потім слід об’єднати всі вищеперелічені інгредієнти для оладок, додати в отриману масу пшеничне борошно разом з розпушувачем і перемішати до отримання однорідної консистенції.
  7. Смажити такі оладки рекомендується на розпеченій сковорідці з додаванням невеликої кількості олії. Обов’язково на маленькому вогні!
  8. В самому кінці готові оладки з додаванням кольорової капусти і картоплі найкраще буде викласти на паперові одноразові рушники або серветки, щоб вони увібрали зайвий жир.

Із броколі

Класичні

Для приготування цих оладок буде підходити як свіжа, так і заморожена цвітна капуста, також можна використовувати свіжі або заморожені брокколі.

Інгредієнт:

  • Цвітна капуста – 500 грамів;
  • Яйце куряче – 2-3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Борошно пшеничне – 90 грамів;
  • Олія рослинна-90 мілілітрів;
  • Зелень – невеликий пучок;
  • Кухонна сіль – половинка чайної ложки;
  • Перець чорний мелений – невелика щіпка;

Спосіб приготування:

  1. На самому початку необхідно відварити цвітну капусту. Для цього в невелику каструльку або сотейник потрібно налити досить велика кількість очищеної фільтрованої води, поставити каструлю або сотейник на вогонь і довести до закипання. Суцвіття цвітної капусти підійдуть як свіжі, так і заморожені. Як діяти із замороженою капустою, запитаєте Ви? Таку капусту потрібно закласти прямо в замороженому вигляді вже попередньо киплячу воду і проварити на середньому вогні близько 7-10 хвилин після повторного закипання води, але вже разом з замороженої цвітної капусти або брокколі.
  2. Коли ж суцвіття вже стануть досить м’якими, але при всьому цьому будуть добре притримувати свою первісну форму, потрібно відкинути відварену цвітну капусту на сито або друшляк, щоб з капусти або брокколі стекла зайва рідина.
  3. Нарізаємо варену капусту дрібними шматочками
  4. Потім потрібно перекласти у велику миску або будь-яку іншу глибоку ємність, в якій і будемо далі робити тісто для оладок.
  5. В цю ж ємність потрібно розбити кілька курячих яєць великого розміру.
  6. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати дуже дрібно. Свіжу зелень теж необхідно дрібно порізати ножем-потім перекласти суміш до цвітної капусти з курячими яйцями. Потрібно все ретельно перемішати: можна ложкою, віночком або просто руками.
  7. Нарешті потрібно просіяти в овочеву масу пшеничне борошно, додати трохи солі і меленого перцю за смаком смаку.
  8. Потрібно все ретельно перемішати, щоб борошно рівномірно розподілилася по всьому тесту.
  9. Пора вже нарешті смажити оладки з цвітної капусти. У широку сковороду потрібно налити невелику кількість соняшникової олії, добре розігріти олію і за допомогою столової ложки поступово викладати тісто на розігріту сковороду. Потрібно трохи притиснути ложкою, надаючи їм рівномірну форму. Готувати треба на невеликому вогні до рум’яності нижньої сторони — близько 7 хвилин.
  10. Після цього потрібно перевернути овочеві оладки і довести другу сторону до готовності (приблизно до золотистої скоринки)
  11. Готові оладки з цвітної капусти необхідно викласти на блюдо і також прожарити все інше тісто.

Подавати зі сметаною.

Ссылка на основную публикацию