Рецепт оладок із броколі

Оладки із броколі — класичні, з вівсяними пластівцями, з картоплею, із сиром і лососем, з вівсяним борошном, з кольоровою капустою.

Зі сметаною

Класичні

Для приготування оладок нам потрібні наступні продукти:

  • 0,5 кілограма капусти броколі
  • 0,5 склянки свіжого молока
  • 2 курячих яйця
  • 3-4 зубчика часника
  • 6-7 столових ложок пшеничного борошна
  • сіль і перець
  • 0,5 склянки рослинної олії
  • сметана (не обов’язково).

Класичні оладки із броколі, приготування:

  1. Заздалегідь розморозити капусту, якщо вона була в морозильній камері. Промити під краном, покласти в глибокий посуд на півгодини, злити рідину.
  2. Варити броколі потрібно в глибокому посуді. Наливаємо воду в каструлю, солимо й доводимо до кипіння. Варимо капусту протягом п’яти хвилин.
  3. Зварену капусту потрібно відкинути на друшляк, щоб стекла вода, перекласти в глибоку ємність і подрібнити блендером.
  4. Додати молоко.
  5. Додаємо яйця, сіль, перець, борошно.
  6. Подрібнюємо часник в часникодавці або натираємо на тертці, додаємо в тісто, перемішуємо. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
  7. Жаримо на рослинній олії.
  8. Подаємо оладки зі сметаною, зеленню.

У сковороді

З вівсяними пластівцями

Щоб приготувати оладки із броколі з вівсяними пластівцями, нам потрібні продукти:

  • 200 грамів броколі
  • 1,5 столових ложки вівсяних пластівців
  • одне яйце
  • одна цибулина
  • 30 грамів сиру фета
  • сіль і перець
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  1. Заливаємо вівсяні пластівці окропом і даємо їм охолонути.
  2. Варимо броколі протягом п’яти хвилин.
  3. Зціджуємо зайву воду на друшляку.
  4. Даємо броколі охолонути, перекладаємо капусту й цибулю у глибоку ємність, подрібнюємо блендером.
  5. Додаємо до капусти вівсяні пластівці.
  6. Додати яйце, сир, перемішати.
  7. Жарити в розігрітій сковороді на рослинній олії з двох боків до рум’яної скоринки.
  8. Подавати гарячими.

З картоплею

Щоб приготувати оладки із броколі з картоплею, нам потрібні продукти:

  • 200 грамів капусти броколі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 кілограм картоплі
  • 120 мілілітрів молока
  • 50 грамів сметани
  • 2 яйця
  • 80 грамів сиру
  • перець, сіль, панірувальні сухарі
  • рослинна олія, щоб посмажити.

Приготування:

  1. Вимиту й почищену картопля відварити.
  2. Зробити з картоплі пюре з додаванням олії, молока й сметани.
  3. Попередньо розморожену капусту подрібнити.
  4. Змішати броколі з пюре, додати яйця, натерти сир і додати трохи сухарів.
  5. Додати часник, спеції.
  6. Сформувати оладки, обваляти їх у сухарях і жарити до готовності.

https://www.youtube.com/watch?v=8b2KAfNzywk

Із сиром і лососем

Інгредієнти:

  • 300 грамів замороженої капусти броколі
  • половинка ріпчастої цибулини
  • 1 банку консервованого лосося
  • 50 грамів борошна
  • одне яйце
  • 50 грамів твердого сиру
  • перець і сіль.

Приготування:

  1. Вимиті овочі дрібно порізати.
  2. Консерви викласти з банки й помнути вилкою.
  3. Сир потерти на великій тертці.
  4. Цибулю почистити й подрібнити.
  5. Розбити яйце, додати сіль, борошно, перець.
  6. Усі інгредієнти з’єднати, добре перемішати.
  7. Ложкою викладати суміш на розігріту з олією сковорідку й жарити із двох сторін до готовності.
  8. Подавати оладки гарячими.

З вівсяним борошном

Продукти:

  • 0,5 кілограма капусти броколі
  • одна ріпчаста цибулина середньої величини
  • одна морква
  • 60 грам вівсяного або цільнозернового борошна
  • одне яйце
  • рослинна олія, щоб пожарити,
  • перець
  • сіль.

Приготування:

  1. Капусту розморожуємо, подрібнюємо.
  2. Моркву і цибулю натираємо на великій тертці.
  3. Розбиваємо в ємність із овочами яйце, висипаємо борошно.
  4. Солимо, перчимо, перемішуємо.
  5. Розігріваємо сковороду, викладаємо тісто столовою ложкою.
  6. Жарити на середньому вогні з двох боків.

З кольоровою капустою

Продукти:

  • 150 грамів броколі
  • 250 грамів кольорової капусти
  • 80 грамів пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 120 мілілітрів вершків
  • 1 чайна ложка соди
  • рослинна олія, щіпка солі і чайна ложка цукру.

Приготування:

  1. Броколі подрібнюємо на м’ясорубці.
  2. Додаємо інші інгредієнти, перемішуємо.
  3. Жаримо на рослинній олії

Подавати з гарніром або як самостійну страву.

Ссылка на основную публикацию