Оладки із броколі — класичні, з вівсяними пластівцями, з картоплею, із сиром і лососем, з вівсяним борошном, з кольоровою капустою.
Зміст
Класичні
Для приготування оладок нам потрібні наступні продукти:
- 0,5 кілограма капусти броколі
- 0,5 склянки свіжого молока
- 2 курячих яйця
- 3-4 зубчика часника
- 6-7 столових ложок пшеничного борошна
- сіль і перець
- 0,5 склянки рослинної олії
- сметана (не обов’язково).
Класичні оладки із броколі, приготування:
- Заздалегідь розморозити капусту, якщо вона була в морозильній камері. Промити під краном, покласти в глибокий посуд на півгодини, злити рідину.
- Варити броколі потрібно в глибокому посуді. Наливаємо воду в каструлю, солимо й доводимо до кипіння. Варимо капусту протягом п’яти хвилин.
- Зварену капусту потрібно відкинути на друшляк, щоб стекла вода, перекласти в глибоку ємність і подрібнити блендером.
- Додати молоко.
- Додаємо яйця, сіль, перець, борошно.
- Подрібнюємо часник в часникодавці або натираємо на тертці, додаємо в тісто, перемішуємо. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
- Жаримо на рослинній олії.
- Подаємо оладки зі сметаною, зеленню.
З вівсяними пластівцями
Щоб приготувати оладки із броколі з вівсяними пластівцями, нам потрібні продукти:
- 200 грамів броколі
- 1,5 столових ложки вівсяних пластівців
- одне яйце
- одна цибулина
- 30 грамів сиру фета
- сіль і перець
- 2 столові ложки рослинної олії.
Приготування:
- Заливаємо вівсяні пластівці окропом і даємо їм охолонути.
- Варимо броколі протягом п’яти хвилин.
- Зціджуємо зайву воду на друшляку.
- Даємо броколі охолонути, перекладаємо капусту й цибулю у глибоку ємність, подрібнюємо блендером.
- Додаємо до капусти вівсяні пластівці.
- Додати яйце, сир, перемішати.
- Жарити в розігрітій сковороді на рослинній олії з двох боків до рум’яної скоринки.
- Подавати гарячими.
З картоплею
Щоб приготувати оладки із броколі з картоплею, нам потрібні продукти:
- 200 грамів капусти броколі
- 1 зубчик часнику
- 1 кілограм картоплі
- 120 мілілітрів молока
- 50 грамів сметани
- 2 яйця
- 80 грамів сиру
- перець, сіль, панірувальні сухарі
- рослинна олія, щоб посмажити.
Приготування:
- Вимиту й почищену картопля відварити.
- Зробити з картоплі пюре з додаванням олії, молока й сметани.
- Попередньо розморожену капусту подрібнити.
- Змішати броколі з пюре, додати яйця, натерти сир і додати трохи сухарів.
- Додати часник, спеції.
- Сформувати оладки, обваляти їх у сухарях і жарити до готовності.
https://www.youtube.com/watch?v=8b2KAfNzywk
Із сиром і лососем
Інгредієнти:
- 300 грамів замороженої капусти броколі
- половинка ріпчастої цибулини
- 1 банку консервованого лосося
- 50 грамів борошна
- одне яйце
- 50 грамів твердого сиру
- перець і сіль.
Приготування:
- Вимиті овочі дрібно порізати.
- Консерви викласти з банки й помнути вилкою.
- Сир потерти на великій тертці.
- Цибулю почистити й подрібнити.
- Розбити яйце, додати сіль, борошно, перець.
- Усі інгредієнти з’єднати, добре перемішати.
- Ложкою викладати суміш на розігріту з олією сковорідку й жарити із двох сторін до готовності.
- Подавати оладки гарячими.
З вівсяним борошном
Продукти:
- 0,5 кілограма капусти броколі
- одна ріпчаста цибулина середньої величини
- одна морква
- 60 грам вівсяного або цільнозернового борошна
- одне яйце
- рослинна олія, щоб пожарити,
- перець
- сіль.
Приготування:
- Капусту розморожуємо, подрібнюємо.
- Моркву і цибулю натираємо на великій тертці.
- Розбиваємо в ємність із овочами яйце, висипаємо борошно.
- Солимо, перчимо, перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду, викладаємо тісто столовою ложкою.
- Жарити на середньому вогні з двох боків.
З кольоровою капустою
Продукти:
- 150 грамів броколі
- 250 грамів кольорової капусти
- 80 грамів пшеничного борошна
- 2 яйця
- 120 мілілітрів вершків
- 1 чайна ложка соди
- рослинна олія, щіпка солі і чайна ложка цукру.
Приготування:
- Броколі подрібнюємо на м’ясорубці.
- Додаємо інші інгредієнти, перемішуємо.
- Жаримо на рослинній олії
Подавати з гарніром або як самостійну страву.