Рецепт гарбузових оладок з манкою

Гарбуз – овоч дуже корисний. Тому сьогодні ми Вам запропонуємо рецепт приготування оладок з гарбуза і з додаванням манної крупи. Це ситна і смачна страва, вона підійде для дітей і для тих, хто піклується про правильне харчування. Представляємо рецепт гарбузових оладок сманкою.

Овочеві

Інгредієнти

Для тіста нам потрібні наступні компоненти:

  • Гарбуз – 1 кілограм;
  • Кефір – 200 грамів;
  • Манна крупа – 2 столові ложки;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Список для приготування соусу:

  • Шоколад (будь-який, за смаком)– 100 грам;
  • Вершки – 1 столова ложка;
  • Какао – 2 чайні ложки;
  • Подрібнені горіхи (за бажанням);
  • Цукор – 3 столові ложки.

Додаткова інформація:

Час приготування: 45 хвилин;

  • Кількість в порціях: 5;
  • Кілокалорій: 165;
  • Білків / жирів / вуглеводів: 3,9 грамів / 1,6 грамів / 23 грамів.

Овоч

 

Приготування

  1. Промийте гарбуз в теплій воді. Візьміть овочерізку або ніж, зніміть шкірку і очистіть від насіння. Поріжте м’якоть овоча на невеликі шматочки, відварити, потім ці шматочки помістіть в блендер, щоб отримати з них пюре.
  2. Варити гарбузову м’якоть потрібно в каструлі з глибоким дном, не забудьте підсолити воду. При варці перевіряйте готовність гарбуза ножем або виделкою, вона повинна бути дуже м’якою і легко проткнути. За бажанням можете додати кориці для оригінальності. Час відварювання складе приблизно 30 хвилин. Закінчивши з варінням гарбуза, відставте його остигати. Після того, як овоч охолоне, пересипте його в чашу блендера.
  3. Підготуйте миску для змішування всіх компонентів. Додайте манну крупу в пюре і помішуйте, щоб вийшло без грудок. Після того, як промішати масу, починайте додавати окремо інгредієнти: яйця, дрібку солі, кефіру і цукру. Коли закінчите перемішувати, перевірте консистенцію тесту. За густотою вона повинна бути, як сметана. Якщо тісто вийшло занадто рідким, то додайте більше манки. Якщо ж маса вийшла занадто густою, влийте ще кефіру.
  4. Візьміть сковороду і нагрійте її на середньому вогні. Підігрів сковорідку, влийте масла, акуратно викладіть коржі на розпечену поверхню. При смаженні оладки будуть збільшуватися, тому робіть їх невеликих розмірів. Час обсмажування з двох сторін приблизно 6 хвилин. Обсмажуйте оладки, поки не з’явиться золотава скоринка, готовність страви перевірте за допомогою дерев’яної палички або вилки. Після обсмажування акуратно викладіть оладки на паперові рушник, приберіть з них залишки олії.
  5. Для приготування соусу візьміть шоколад за вашими уподобаннями. Розділіть шоколадна маленькі шматочки, поставте на водяну баню і починайте розтоплювати. Потрібно щоб шоколад повністю розчинився, а потім влити в нього вершків, всипте туди цукор і какао порошок. Тримайте соус варитися, поки він не почне загусати, але при цьому не забувайте його постійно заважати. Будьте уважні, без помішування суміш буде підгоряти. Перед тим, як знімати соус з плити, додайте мелених горіхів і трохи кориці за смаком.

Корисні поради

Ви можете зробити з оладок гарнір. У такому випадку вам не потрібно буде додавати цукор, замість цього додайте в суміш цибулю і зелень.

Можна м’якоть гарбуза запекти в духовці або потушити, а тільки потім подрібнювати.

Крім шоколадного соусу ви можете подавати оладки зі сметаною, варенням, джемом, повидлом. Для завзятих любителів солодощів рекомендується додати кульку шоколадного або вершкового морозива.

Ссылка на основную публикацию