Рецепт дріжджових оладок на кефірі

Представляємо рецепти дріжджових оладий на кефірі – пишні, звичайні, класичні.

Обід

Пишні

Для приготування повітряних оладок, необхідні продукти:

  • кефір – 1/2 літра;
  • борошно — 450 грамів;
  • вода –1/3склянки;
  • дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • сіль – 1/3 чайної ложки без гірки;
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Беремо дріжджі 1,5 чайних ложки, 1 столову ложку цукру й 3 столових ложки борошна, заливаємо це 1/3 склянки теплої води. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Наша опара виходить рідкою. Накриваємо її харчовою плівкою й ставимо в тепло на 15 хвилин для активізації дріжджів.
  2. Маса повинна збільшитися об’ємі у декілька разів і трохи пінитися.
  3. Підігріти кефір у мікрохвильовій печі до кімнатної температури. Якщо в опару додати холодний кефір, сповільниться шумування дріжджів, і тісто буде довго підходити.
  4. У тісто (кефірно -дріжджову масу) починаємо додавати по одному яйцю й збиваємо вінчиком або міксером. Додаємо цукор.
  5. В однорідну масу, що вийшла, частинами додаємо просіяне борошно. Перемішуємо. Тісто буде густе, як сметана. Накрити харчовою плівкою й залишити настоюватися на 40 хвилин у тепле місце. Об’єм тіста тесту збільшиться в декілька разів, тісто стане більш пухким за консистенцією.
  6. На сковорідку, у якій будуть жаритися наші оладки, наливаємо олію. Вони краще піднімуться й пропечуться, якщо будуть оточені з усіх боків киплячим маслом.
  7. Викладаємо тісто на розігріту сковороду. Перемішувати тісто не потрібно, щоб не порушити консистенцію.
  8. Смажити оладки на середньому вогні біля двох хвилин на кожному боці.
  9. Після приготування, бажано перекласти на паперові рушники, щоб забрати залишки жиру.

Солоні

Звичайні

Інгредієнти:

  • кефір — 400 мілілітрів;
  • дріжджі сухі — 12 грамів;
  • куряче яйце — 2 штуки;
  • борошно пшеничне — 350 грамів;
  • цукор – 60 грамів;
  • сіль -2 грама;
  • масло рослинне — 100 мілілітрів.

Приготування:

  1. Заздалегідь дістати всі продукти з холодильника, щоб вони прогрілися.
  2. У теплий кефір додати цукор і дріжджі, перемішати.
  3. В отриману суміш ввести яйця із щіпкою солі, збити до однорідної маси.
  4. Просіяти борошно і змішати з масою. Ретельно перемішати, тісто повинно бути однорідним, без грудок. Тісто повинно вийти густим, воно повинно повільно стікати з вінчика.
  5. Накрити харчовою плівкою. Залишити в теплі на півгодини. Тісто збільшиться за обсягом, стане дуже легким і повітряним. Не перемішувати.
  6. На розігріту сковорідку додаємо рослинну олію і столовою ложкою формуємо оладки.
  7. Жарити на середньому вогні, кришкою не накривати, до появи золотавого кольору із двох сторін.
  8. Після випікання можна викласти на серветку, щоб вона увібрала зайвий жир.

Класичні

Продукти:

  • кефір 1% — 250 мілілітрів;
  • борошно — 240 грамів;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • дріжджі свіжі — 8 грамів;
  • цукор — 2 чайних ложки;
  • щіпка морської солі;
  • рослинна олія.

Дріжджові оладки на кефірі, приготування:

  1. Підігріваємо кефір, щоб був теплим, але не гарячим.
  2. У глибокій мисці змішуємо яйце, сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо до однорідної маси, поки не розчиняться дріжджі.
  3. Всипати просіяне борошно в отриману масу.
  4. Ретельно перемішати тісто, прикрити й поставити в тепло на 25 хвилин. За цей час тісто збільшується в об’ємі в декілька разів.
  5. В розігріту сковороду налити олію, щоб покрила дно, і викладати тісто, формуючи оладки. Жарити з двох боків до хрусткої золотої скоринки.
  6. Готові оладки потрібно викласти на паперову серветку, щоби вона увібрала надлишки масла. Усього повинно вийди біля 20 оладок.

Ссылка на основную публикацию