Рецепт дієтичних курячих оладок

Представляємо рецепти дієтичних курячих оладок – з кабачками, з овочами в духовці, з сиром, з вівсяними пластівцями, з бульйоном, з зеленню, зі сметаною, з молоком, з домашнім майонезом.

З петрушкою

З кабачками

Рецепт дієтичних курячих оладок з кабачками. Для приготування страви потрібні продукти:

  • куряче філе — 350 грамів;
  • молодий кабачок — 300 грамів;
  • перець чорний-щіпка;
  • яйце — 2 штуки;
  • часник — 3 зубчики;
  • томат — 1 штука;
  • сіль
  • перець.

Приготування:

  1. Грудку перемолоти до стану пюре.
  2. Кабачок дрібно натерти.
  3. Змішати всі продукти в одній чашці. Можна додати рубану зелень і ретельно перемішати.
  4. Обсмажити на сковороді без масла. Побоюєтеся, що оладки пригорять — постеліть на дно сковороди папір для випічки.
  5. Можна нарізати томат тонкими скибочками, викласти на них тісто і запекти в духовці при температурі 190 градусів приблизно 15 хвилин.

З кабачком

З овочами в духовці

Рецепт курячих оладок з овочами в духовці. Для приготування вам знадобиться:

  • гарбуз — 100 грамів;
  • куряча грудка без кісток і шкірки;
  • цвітна капуста — 50 грамів;
  • брокколі — 50 грамів;
  • яйце — 2 штуки;
  • борошно великого помелу або манка;
  • сіль.

Приготування:

  1. У блендер покласти подрібнену гарбуз і капусту. Подрібнити до однорідної маси.
  2. Філе нарізати дрібними шматочками.
  3. Посолити і вбити яйце, посипати борошном і теж перемолоти.
  4. З’єднати м’ясо і овочі, перемішати.
  5. Викласти ложкою на деко, застелене листом пергаменту і випікати в нагрітій духовці до 180 градусів, 20 -30 хвилин.

З сиром

Рецепт дієтичних оладок з сиром. Для цієї страви потрібні інгредієнти:

  • куряче філе — 400 грамів;
  • сметана 10% — 50 мілілітрів;
  • твердий сир — 100 грамів;
  • часник 2 зубчика;
  • яйце куряче — 1 штука;
  • пшеничне борошно — 100 грамів;
  • сіль
  • перець.

Приготування:

  1. Подрібнити в комбайні або м’ясорубці філе.
  2. Часник розчавити.
  3. В окремій чашці збийте сметану з яйцем.
  4. Сир натерти на тертці і висипати разом з часником і борошном в фарш.
  5. Ретельно розмішати масу і настояти 30 — 40 хвилин.
  6. Обсмажити на антипригарній сковороді або запекти в духовці.

Якщо замість сиру додати знежирений сир, калорії страви зменшаться на 50. За бажанням додавайте овочі та гриби.

З цибулею

 

З вівсяними пластівцями

Рецепт з вівсяними пластівцями. Для приготування вам знадобиться:

  • куряча грудка — 200 грамів;
  • кукурудзяний крохмаль — 1 столова ложка;
  • вівсяні пластівці — 6 столових ложок;
  • кефір — 100 мілілітрів;
  • яйце — 1 штука;
  • розпушувач тіста або сода — 0,5 чайної ложки;
  • сіль
  • зелень.

Приготування:

  1. Перемолоти на м’ясорубці філе.
  2. Додати сметану і яйце.
  3. Розмолоти вівсяні пластівці в кавомолці.
  4. Зелень дрібно нарізати і перемішати зі спеціями і сіллю.
  5. Всі складові перемішати до однорідної маси і дати постояти 30 хвилин.
  6. Смажити в закритій сковороді без масла на повільному вогні, щоб оладки не засмажилися до скоринки. Вона звичайно смачна, але не особливо корисна.

Можна запекти і в духовці, нагрітій до 180 градусів, 30 хвилин.

З бульйоном

Рецепт з вареним філе. Для приготування потрібні продукти:

  • варене куряче філе — 300 грам;
  • бульйон — 10 столових ложок;
  • яйце — 1 штука;
  • цибуля — 1 головка;
  • часник-1 часточка;
  • сіль
  • перець.

Приготування:

  1. Філе, цибуля і часник перемолоти.
  2. Додати бульйон, яйце і спеції.
  3. Замісити фарш дерев’яною лопаткою.
  4. Обсмажити на змащеній маслом сковорідці. Якщо сковорода дозволяє, без масла.

З зеленню

Рецепт із зеленню. Необхідні продукти для страви:

  • куряча грудка — 300 грамів;
  • зелена цибуля і кріп – по 50 грамів;
  • бадилля буряка – 50 грамів;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • рисове борошно — 30 грамів;
  • сіль
  • перець.

Спосіб приготування:

  1. Зелень і філе добре промити і подрібнити.
  2. Додати спеції, борошно і яйце.
  3. Ретельно все перемішати і викласти ложкою на деко (противень).
  4. Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Подаються з гарніром зі свіжих овочів.

Зі сметаною

Рецепт оладок зі сметаною. Інгредієнт:

  • куряче філе — 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста — 3 головки;
  • яйце — 2-3 штуки;
  • сметана — 2 столові ложки;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 столові ложки;
  • сіль
  • часник
  • перець.

Приготування:

  1. Цибулю подрібнити в комбайні або на м’ясорубці.
  2. Філе дрібно нарізати і теж подрібнити в комбайні.
  3. Всі складові з’єднати в одній чашці і перемішати.
  4. Викласти ложкою на сковороду і обсмажити з двох сторін.

З домашнім майонезом

Рецепт дієтичних оладок з домашнім майонезом. Інгредієнти для приготування цієї страви:

  • філе однієї грудки;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 столова ложка домашнього майонезу майонезу (його можна приготувати з яєчних жовтків, рослинного масла, солі, цукру, гірчиці і оцту);
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2-3 столові ложки соняшникової олії;
  • сіль
  • перець.

Приготування:

  1. М’ясо промити. Дрібно нарізати.
  2. Очистити цибулю і теж дрібно подрібнити.
  3. Змішати м’ясо і цибулю. Додати перець і сіль. Дати настоятися 2 години.
  4. Після додати в фарш куряче яйце, всипати борошно і додати ложку майонезу.
  5. Все ретельно перемішати.
  6. Обсмажити на сковороді до готовності.
  7. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.

З молоком

Рецепт курячих оладок з молоком. Для приготування цієї страви знадобиться:

  • куряча грудка — 400 грам;
  • твердий сир — 60 грам;
  • борошно великого помелу-4 столові ложки;
  • молоко — 100 мілілітрів;
  • куряче яйце — 2 штуки;
  • сіль, перець і зелень — за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо молоти не потрібно. Нарізаємо його дрібною соломкою.
  2. Сир натерти на тертці.
  3. Порізати дрібно зелень.
  4. Молоко збити з яйцем.
  5. Змішати всі продукти.
  6. Все змішали і якщо тісто сильно рідке, додайте ще маленько борошна.
  7. Дві хвилини обсмажуємо з одного боку, потім перевернути і накрити кришкою, щоб оладки трохи протушкувались.

Ссылка на основную публикацию