Представляємо рецепти дієтичних курячих оладок – з кабачками, з овочами в духовці, з сиром, з вівсяними пластівцями, з бульйоном, з зеленню, зі сметаною, з молоком, з домашнім майонезом.
Зміст
З кабачками
Рецепт дієтичних курячих оладок з кабачками. Для приготування страви потрібні продукти:
- куряче філе — 350 грамів;
- молодий кабачок — 300 грамів;
- перець чорний-щіпка;
- яйце — 2 штуки;
- часник — 3 зубчики;
- томат — 1 штука;
- сіль
- перець.
Приготування:
- Грудку перемолоти до стану пюре.
- Кабачок дрібно натерти.
- Змішати всі продукти в одній чашці. Можна додати рубану зелень і ретельно перемішати.
- Обсмажити на сковороді без масла. Побоюєтеся, що оладки пригорять — постеліть на дно сковороди папір для випічки.
- Можна нарізати томат тонкими скибочками, викласти на них тісто і запекти в духовці при температурі 190 градусів приблизно 15 хвилин.
З овочами в духовці
Рецепт курячих оладок з овочами в духовці. Для приготування вам знадобиться:
- гарбуз — 100 грамів;
- куряча грудка без кісток і шкірки;
- цвітна капуста — 50 грамів;
- брокколі — 50 грамів;
- яйце — 2 штуки;
- борошно великого помелу або манка;
- сіль.
Приготування:
- У блендер покласти подрібнену гарбуз і капусту. Подрібнити до однорідної маси.
- Філе нарізати дрібними шматочками.
- Посолити і вбити яйце, посипати борошном і теж перемолоти.
- З’єднати м’ясо і овочі, перемішати.
- Викласти ложкою на деко, застелене листом пергаменту і випікати в нагрітій духовці до 180 градусів, 20 -30 хвилин.
З сиром
Рецепт дієтичних оладок з сиром. Для цієї страви потрібні інгредієнти:
- куряче філе — 400 грамів;
- сметана 10% — 50 мілілітрів;
- твердий сир — 100 грамів;
- часник 2 зубчика;
- яйце куряче — 1 штука;
- пшеничне борошно — 100 грамів;
- сіль
- перець.
Приготування:
- Подрібнити в комбайні або м’ясорубці філе.
- Часник розчавити.
- В окремій чашці збийте сметану з яйцем.
- Сир натерти на тертці і висипати разом з часником і борошном в фарш.
- Ретельно розмішати масу і настояти 30 — 40 хвилин.
- Обсмажити на антипригарній сковороді або запекти в духовці.
Якщо замість сиру додати знежирений сир, калорії страви зменшаться на 50. За бажанням додавайте овочі та гриби.
З вівсяними пластівцями
Рецепт з вівсяними пластівцями. Для приготування вам знадобиться:
- куряча грудка — 200 грамів;
- кукурудзяний крохмаль — 1 столова ложка;
- вівсяні пластівці — 6 столових ложок;
- кефір — 100 мілілітрів;
- яйце — 1 штука;
- розпушувач тіста або сода — 0,5 чайної ложки;
- сіль
- зелень.
Приготування:
- Перемолоти на м’ясорубці філе.
- Додати сметану і яйце.
- Розмолоти вівсяні пластівці в кавомолці.
- Зелень дрібно нарізати і перемішати зі спеціями і сіллю.
- Всі складові перемішати до однорідної маси і дати постояти 30 хвилин.
- Смажити в закритій сковороді без масла на повільному вогні, щоб оладки не засмажилися до скоринки. Вона звичайно смачна, але не особливо корисна.
Можна запекти і в духовці, нагрітій до 180 градусів, 30 хвилин.
З бульйоном
Рецепт з вареним філе. Для приготування потрібні продукти:
- варене куряче філе — 300 грам;
- бульйон — 10 столових ложок;
- яйце — 1 штука;
- цибуля — 1 головка;
- часник-1 часточка;
- сіль
- перець.
Приготування:
- Філе, цибуля і часник перемолоти.
- Додати бульйон, яйце і спеції.
- Замісити фарш дерев’яною лопаткою.
- Обсмажити на змащеній маслом сковорідці. Якщо сковорода дозволяє, без масла.
З зеленню
Рецепт із зеленню. Необхідні продукти для страви:
- куряча грудка — 300 грамів;
- зелена цибуля і кріп – по 50 грамів;
- бадилля буряка – 50 грамів;
- куряче яйце — 1 штука;
- рисове борошно — 30 грамів;
- сіль
- перець.
Спосіб приготування:
- Зелень і філе добре промити і подрібнити.
- Додати спеції, борошно і яйце.
- Ретельно все перемішати і викласти ложкою на деко (противень).
- Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Подаються з гарніром зі свіжих овочів.
Зі сметаною
Рецепт оладок зі сметаною. Інгредієнт:
- куряче філе — 1 кілограм;
- цибуля ріпчаста — 3 головки;
- яйце — 2-3 штуки;
- сметана — 2 столові ложки;
- кукурудзяний крохмаль — 2 столові ложки;
- сіль
- часник
- перець.
Приготування:
- Цибулю подрібнити в комбайні або на м’ясорубці.
- Філе дрібно нарізати і теж подрібнити в комбайні.
- Всі складові з’єднати в одній чашці і перемішати.
- Викласти ложкою на сковороду і обсмажити з двох сторін.
З домашнім майонезом
Рецепт дієтичних оладок з домашнім майонезом. Інгредієнти для приготування цієї страви:
- філе однієї грудки;
- 1 куряче яйце;
- 1 столова ложка домашнього майонезу майонезу (його можна приготувати з яєчних жовтків, рослинного масла, солі, цукру, гірчиці і оцту);
- 1 столова ложка борошна;
- 2-3 столові ложки соняшникової олії;
- сіль
- перець.
Приготування:
- М’ясо промити. Дрібно нарізати.
- Очистити цибулю і теж дрібно подрібнити.
- Змішати м’ясо і цибулю. Додати перець і сіль. Дати настоятися 2 години.
- Після додати в фарш куряче яйце, всипати борошно і додати ложку майонезу.
- Все ретельно перемішати.
- Обсмажити на сковороді до готовності.
- На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.
З молоком
Рецепт курячих оладок з молоком. Для приготування цієї страви знадобиться:
- куряча грудка — 400 грам;
- твердий сир — 60 грам;
- борошно великого помелу-4 столові ложки;
- молоко — 100 мілілітрів;
- куряче яйце — 2 штуки;
- сіль, перець і зелень — за смаком.
Приготування:
- М’ясо молоти не потрібно. Нарізаємо його дрібною соломкою.
- Сир натерти на тертці.
- Порізати дрібно зелень.
- Молоко збити з яйцем.
- Змішати всі продукти.
- Все змішали і якщо тісто сильно рідке, додайте ще маленько борошна.
- Дві хвилини обсмажуємо з одного боку, потім перевернути і накрити кришкою, щоб оладки трохи протушкувались.