Цибуля — дуже корисний продукт, до його складу входить вітамін С, ефірні масла. Представляємо шість варіантів приготування цибулевих оладок.
Зміст
Перший варіант
Продукти:
- 2 цибулини
- яйця курячі 2 штуки
- 5 столових ложок пшеничного борошна
- 1 столова ложка рослинної олії
- 2 щіпки солі
- 1 чайна ложка цукру
Приготування:
- Цибулю подрібнити ножем. В даному випадку блендер не потрібно використовувати, так як після нього оладки втрачають смакові якості.
- У цибулю, всипати сіль і цукор. Добре перемішати. Поставити на 5 хвилин, щоб цибуля злегка замаринувався.
- Додати в суміш яйця і перемішати.
- Додати борошно і влити 1 столову ложку масла.
- Добре все перемішати. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
- На розпечену сковорідку столовою ложкою викласти і обсмажити з двох сторін.
Другий варіант
Інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля 5 штук
- 2 склянки води
- 2 курячих яйця
- 1 чайна ложка соди
- 4 склянки борошна
- сіль.
Приготування:
- Потрібно, перш за все, нарізати дрібно цибулю.
- Відразу ж в подрібнену цибулю додати курячі яйця і сіль.
- Потім влити воду. Додати соду, загашену оцтом, і борошно.
- Викласти ложкою тісто на розігріту гарячу сковорідку. Смажити з обох сторін.
Третій варіант
Продукти:
- ріпчаста цибуля 4 штуки
- 400 грамів борошна
- 6 яєць
- сіль і перець на свій смак
- половину чайної ложки харчової соди
- пучок свіжої зелені (кріп, петрушка або зелена цибуля)
- масло для готування
Приготування:
- Для початку очистити і нарізати дуже дрібно цибулю або ж перебити його в блендері.
- У цибулю додати яйця і розмішати все.
- У цю масу всипати сіль і спеції. Додати харчову соду.
- Взяти пучок зелені і подрібнити її. Всипати в цибульну масу.
- Додати борошно.
- Замішати тісто.
- Смажити на розпеченій сковорідці на рослинній олії. Їсти ці оладки смачніше з томатним соусом або ж з якимись іншими соусами.
Четвертий варіант
Інгредієнти:
- 2 великих цибулини
- 1 велике куряче яйце
- чорний мелений перець трошки
- половину чайної ложки солі
- пів чайної ложки цукру
- 1 столова ложка пшеничного борошна
- 1 чайна ложка соку з лимона
- чайної ложки соди
- 20% сметана 60-100 грамів
- сіль, перець
- зелень
Приготування:
- Цибулю почистити і дрібно нарізати.
- Присипати його зверху сіллю і цукром, потрусити перець і перемішати. Залишити на 15 хвилин.
- Вбити в суміш яйце і перемішати все.
- Соду погасити лимонним соком.
- Додати ложку борошна і перемішати. Якщо тісто дуже рідке, то додати ще борошна. Головне – не переборщити.
- Все перемішати.
- Розігріти сковорідку з рослинним маслом. Добре обсмажити до золотистої кірки.
- Приготувати соус до оладок. Змішати сметану з нарізаною зеленню. Додати приправи і перемішати.
На кефірі без яєць
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля – 3 штуки
- 1 середня морква
- 50 грамів густої сметани
- 1 середній зубчик часнику
- зелень за бажанням і смаком
- перець чорний, червоний і сіль за своїм смаком
- 50 грам рослинного масла
- 50-70 грамів борошна
Приготування:
- Очистити і дуже маленькими шматочками нарізати цибулю.
- Вимити, очистити і натерти на дрібній тертці моркву.
- Часник очистити і подрібнити.
- Зелень подрібнити (можна взяти петрушку, зелену цибулю або кріп).
- Все добре замішати і доповнити все спеціями на свій смак і подрібнену зелень.
- Вбити в суміш яйце і доповнити все сметаною.
- Підсипати пшеничне борошно і ще раз старанно перемішати.
- Розігріти сковорідку і посмажити на соняшниковій олії з обох сторін.
Подавати ще гарячими і зі сметаною.
Дріжджові
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- півтори склянки води
- 40 грамів дріжджів
- пів чайної ложки солі
- півтори склянки борошна
Приготування:
- Цибулю на дрібній тертці натерти. Залити його теплою водою. Залишити на 10 хвилин.
- Додати дріжджі, яйця, спеції і добре перемішати.
- Борошна можна додати і більше, ніж півтори склянки. Потрібно дивитися, щоб тісто було трошки густіше ніж на оладки.
- Поставити все в тепле місце на пів години.
- Посмажити оладки на соняшниковій олії з двох сторін.