Рецепт цибулевих оладок

Цибуля — дуже корисний продукт, до його складу входить вітамін С, ефірні масла. Представляємо шість варіантів приготування цибулевих оладок.

З помідорами

Перший варіант

Продукти:

  • 2 цибулини
  • яйця курячі 2 штуки
  • 5 столових ложок пшеничного борошна
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 2 щіпки солі
  • 1 чайна ложка цукру

Приготування:

  1. Цибулю подрібнити ножем. В даному випадку блендер не потрібно використовувати, так як після нього оладки втрачають смакові якості.
  2. У цибулю, всипати сіль і цукор. Добре перемішати. Поставити на 5 хвилин, щоб цибуля злегка замаринувався.
  3. Додати в суміш яйця і перемішати.
  4. Додати борошно і влити 1 столову ложку масла.
  5. Добре все перемішати. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  6. На розпечену сковорідку столовою ложкою викласти і обсмажити з двох сторін.

Без дріжджів

Другий варіант

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля 5 штук
  • 2 склянки води
  • 2 курячих яйця
  • 1 чайна ложка соди
  • 4 склянки борошна
  • сіль.

Приготування:

  1. Потрібно, перш за все, нарізати дрібно цибулю.
  2. Відразу ж в подрібнену цибулю додати курячі яйця і сіль.
  3. Потім влити воду. Додати соду, загашену оцтом, і борошно.
  4. Викласти ложкою тісто на розігріту гарячу сковорідку. Смажити з обох сторін.

Овочеві

Третій варіант

Продукти:

  • ріпчаста цибуля 4 штуки
  • 400 грамів борошна
  • 6 яєць
  • сіль і перець на свій смак
  • половину чайної ложки харчової соди
  • пучок свіжої зелені (кріп, петрушка або зелена цибуля)
  • масло для готування

Приготування:

  1. Для початку очистити і нарізати дуже дрібно цибулю або ж перебити його в блендері.
  2. У цибулю додати яйця і розмішати все.
  3. У цю масу всипати сіль і спеції. Додати харчову соду.
  4. Взяти пучок зелені і подрібнити її. Всипати в цибульну масу.
  5. Додати борошно.
  6. Замішати тісто.
  7. Смажити на розпеченій сковорідці на рослинній олії. Їсти ці оладки смачніше з томатним соусом або ж з якимись іншими соусами.

Четвертий варіант

Інгредієнти:

  • 2 великих цибулини
  • 1 велике куряче яйце
  • чорний мелений перець трошки
  • половину чайної ложки солі
  • пів чайної ложки цукру
  • 1 столова ложка пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка соку з лимона
  • чайної ложки соди
  • 20% сметана 60-100 грамів
  • сіль, перець
  • зелень

Приготування:

  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  2. Присипати його зверху сіллю і цукром, потрусити перець і перемішати. Залишити на 15 хвилин.
  3. Вбити в суміш яйце і перемішати все.
  4. Соду погасити лимонним соком.
  5. Додати ложку борошна і перемішати. Якщо тісто дуже рідке, то додати ще борошна. Головне – не переборщити.
  6. Все перемішати.
  7. Розігріти сковорідку з рослинним маслом. Добре обсмажити до золотистої кірки.
  8. Приготувати соус до оладок. Змішати сметану з нарізаною зеленню. Додати приправи і перемішати.

На кефірі без яєць

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 3 штуки
  • 1 середня морква
  • 50 грамів густої сметани
  • 1 середній зубчик часнику
  • зелень за бажанням і смаком
  • перець чорний, червоний і сіль за своїм смаком
  • 50 грам рослинного масла
  • 50-70 грамів борошна

Приготування:

  1. Очистити і дуже маленькими шматочками нарізати цибулю.
  2. Вимити, очистити і натерти на дрібній тертці моркву.
  3. Часник очистити і подрібнити.
  4. Зелень подрібнити (можна взяти петрушку, зелену цибулю або кріп).
  5. Все добре замішати і доповнити все спеціями на свій смак і подрібнену зелень.
  6. Вбити в суміш яйце і доповнити все сметаною.
  7. Підсипати пшеничне борошно і ще раз старанно перемішати.
  8. Розігріти сковорідку і посмажити на соняшниковій олії з обох сторін.

Подавати ще гарячими і зі сметаною.

Дріжджові

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • півтори склянки води
  • 40 грамів дріжджів
  • пів чайної ложки солі
  • півтори склянки борошна

Приготування:

  1. Цибулю на дрібній тертці натерти. Залити його теплою водою. Залишити на 10 хвилин.
  2. Додати дріжджі, яйця, спеції і добре перемішати.
  3. Борошна можна додати і більше, ніж півтори склянки. Потрібно дивитися, щоб тісто було трошки густіше ніж на оладки.
  4. Поставити все в тепле місце на пів години.
  5. Посмажити оладки на соняшниковій олії з двох сторін.

Ссылка на основную публикацию