Рецепт бездріжджових оладок

Рецепти бездріжджових оладок – олексіївські, класичні, на воді, яблучні, кабачкові, турецький куймак, ягідні, фруктові, кокосові, шоколадні.

З медом

Олексіївські

Для приготування цих оладок нам будуть потрібні продукти:

  • борошно — 100 грамів
  • кефір — 220 грамів
  • куряче яйце — 1 штука
  • розпушувач тіста — 10 грамів (1 пакетик) або 1 чайна ложка
  • цукор — 60 грамів
  • один пакетик ванільного цукру
  • манка — 100 грамів.

Приготування:

  1. Збити вінчиком або міксером яйце і цукор.
  2. Влити кефір, помішувати.
  3. Додати борошно і розпушувач, почекати біля 30 хвилин.
  4. Після очікування додати манку, перемішати. Консистенція борошна повинна бути схожою на густу сметану. Якщо не вистачає густоти, то додати борошна.
  5. Додати один пакетик ванільного цукру.
  6. На розігріту сковорідку з рослинною олією або вершковим маслом викласти тісто столовою ложкою. Обсмажити з двох боків.
  7. При подачі полити солодким медом, варенням або джемом.

Сніданок

Класичні

Для того, щоб приготувати оладки нам будуть потрібні наступні продукти:

  • яйце
  • борошно
  • цукор – 1 ложка
  • пара щіпок солі
  • сода
  • оливкова олія
  • оцет.

Приготування:

  1. Ретельно збити виделкою яйце, цукор і сіль
  2. Додати трохи борошна, трохи перемішати.
  3. Всипати столову ложку борошна. Перемішати.
  4. Тепер додати ще 1 ложку борошна. Перемішати. Тісто повинно бути без грудочок.
  5. Наступний крок — додавання соди. В столову ложку насипати трохи менше половини соди без гірки і додати туди пару крапель оцту. Нехай трохи пошипить. Додати до тіста і перемішати.
  6. Покласти ще ложку борошна, трохи оливкової олії. Перемішати. Грудочок бути не повинно.
  7. Смажимо кожну паляницю рівномірно з двох сторін.
  8. Можна подавати з медом, згущеним молоком або варенням.

Солодкі

Оладки на воді

Щоб приготувати ці оладки нам будуть потрібні продукти:

  • сік лимона (одна чайна ложка)
  • пакетик ванільного цукру
  • вода (120 грамів)
  • вершкове масло
  • цукор
  • сода.

Приготування:

  1. Змішайте в мисці або в будь-який інший ємності ванілін, цукор, сіль і теплу воду. Розмішати до повного розчинення.
  2. В ложці погасити соду лимонному соком і додати у воду.
  3. Поступово всипати борошно маленькими порціями і інтенсивно перемішувати, щоб уникнути грудочок.
  4. Тісто повинно стікати з ложки, не бути сильно густим. Тісто далі перемішувати не потрібно.
  5. Смажимо оладки на вершковому маслі. Обов’язково потрібно спробувати першу партію на смак. При потребі додати солі або цукру.
  6. Для смаку можна посипати зверху цукровою пудрою або додати мелену корицю.

Яблучні

Для їх приготування нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • велике яблуко або декілька маленьких
  • склянка борошна
  • склянка молока
  • цукор
  • сіль
  • яйце
  • розпушувач тіста (одна четверта чайної ложки).

Приготування:

  1. В будь-якій глибокої ємності змішати яйце з цукром і сіллю. Збивати не обов’язково, можна просто перемішувати до розчинення продуктів
  2. Яблука очистити від шкірки, натерти на терці. Додати яблучне пюре до яєчної суміші. Перемішати.
  3. Просіяти склянку борошна і розпушувач прямо над мискою. Борошна можна додати більше, якщо хочеться, щоб оладки були пишнішими.
  4. У кінці додати борошно, замісити до консистенції густої сметани.
  5. Залишити на 15 хвилин, щоб борошно набухло.
  6. Смажити краще в певному порядку, наприклад, викласти тісто за годинниковою стрілкою і в такому ж порядку його перевертати.
  7. З яблуком добре поєднується кориця, тому її можна додати у тісто в процесі приготування.

Солодкі кабачкові оладки

Інгредієнти, які будуть потрібні для приготування:

  • очищені кабачки (можна взяти патисони або цукіні) – 400 грамів
  • склянка борошна
  • цукор (4 чайні ложки)
  • яйце
  • сода.

Рецепт:

  1. Очистити насіння із кабачків, дрібно натерти на терці
  2. В кабачкову суміш додати куряче яйце, борошно, сіль, цукор, перемішати. Суміш практично не повинна мати грудочок.
  3. Рівномірно обсмажити з двох боків.
  4. Подавати з домашньою сметаною.

Турецький куймак

Необхідні інгредієнти:

  • одна чайна ложка солі
  • яйце (4 штуки)
  • вершкове масло
  • борошно (одна склянка)
  • вода (половина склянки).

Рецепт:

  1. В каструлю просіяти борошно.
  2. Трохи підігріти воду в чайнику або у мікрохвильовій печі, розчинити у ній сіль.
  3. Додати солону воду в борошно.
  4. Яйця збити і, акуратно перемішуючи, поступово влити в борошно з водою.
  5. Збити вінчиком, виделкою або міксером.
  6. Куймак підсмажити з обох сторін на середньому вогні. Один бік 2 хвилини і другий також дві хвилини.
  7. Подаючи до столу, полити вершковим маслом і посипати зеленню.

Ягідні

Для створення цих оладок нам знадобляться:

  • склянка молока
  • борошно (півтори склянки)
  • рослинна олія
  • яйце
  • сода
  • цукор
  • сік лимона
  • сіль
  • ягоди

Рецепт:

  1. В глибокий посуд налити молоко.
  2. Туди вичавити сік лимона об’ємом в 1 столову ложку, вбити яйце і додати столову ложку рослинної олії.
  3. Збити вінчиком або виделкою і залишити на 10 хвилин.
  4. В іншій посуді змішати сіль, соду, борошно, цукор. Розмішати.
  5. Додати борошняну суміш і перемішати. Так консистенція ближче всього буде нагадувати сметану, грудочок ніяких не залишиться.
  6. Додати ягоди. Можна заморожені або свіжі: чорницю, вишню, смородину, малину, ожину, полуницю.
  7. Перемішати ще раз.
  8. Посмажити оладки.

Фруктові

Для того, щоб приготувати фруктові оладки, нам будуть потрібні наступні продукти:

  • півтори склянки борошна
  • яйце
  • склянка кефіру
  • половина чайної ложки соди
  • половина чайної ложки солі
  • одна столова ложка цукру
  • склянка фруктів, порізанних на шматочки
  • один пакетик ванільного цукру.

Рецепт:

  1. Збити разом: цукор, яйце, ванілін і сіль.
  2. Наступний крок — налити кефір та насипати соду. Її не буде потрібно гасити, тому що у кефірі є молочна кислота, яка погасить соду.
  3. Тепер потрібно всипати борошно і перемішати.
  4. Додати в суміш фрукти.
  5. Смажимо і перевертаємо, як тільки підрум’яниться одна зі сторін.

Кокосові

Щоб приготувати кокосові оладки нам знадобляться:

  • одна склянка кокосової стружки (200 мл)
  • чайна ложка розпушувача для тіста
  • два курячих яйця
  • щіпка солі
  • три столових ложки цукру
  • склянку пшеничного борошна (200 мл)
  • дві столові ложки кефіру.

Приготування:

  1. Змішати два яйця і кефір
  2. Додати цукор і сіль, розмішати
  3. Додати кокосову стружку, перемішати.
  4. Додати розпушувач тіста і просіяне борошно, перемішати.
  5. Тісто повинно бути густе, інакше оладки будуть плоскі і зовсім не повітряні.
  6. Кожен оладок прожарювати на середньому вогні 3 хвилини з одного боку і лише 1 хвилину потрібно прожарювати з іншого боку.
  7. Смак кокоса добре поєднується зі згущеним молоком, яким можна полити десерт.

Шоколадні

Щоб приготувати, потрібно трохи часу, терпіння, а також наступні інгредієнти:

  • три яєчних жовтки
  • дві склянки борошна
  • дві чайні ложки какао-порошку
  • один пакетик ванільного цукру
  • сіль
  • цукор
  • дві склянки теплого молока.

Готуємо шоколадні бездріжджові оладки:

  1. Відокремити яєчний жовток від білка
  2. В глибоку ємність влити тепле молоко і відправити туди три жовтка, збити.
  3. Тепер насипати какао-порошок. Додати цукру, солі та один пакетик ванільного цукру.
  4. Додавати борошно поступово, не забуваючи помішувати.
  5. Смажити з двох боків.

Ссылка на основную публикацию