Рецепт бананових оладок з вівсянкою

Представляємо рецепти бананових оладок з вівсянкою – молочні, ананасові, вегетаріанські, з йогуртом, яблучні.

Фруктові

Молочні

Для приготування бананових оладок з вівсяними пластівцями з додаванням молока запасіться наступними продуктами:

  • 4 столові ложки дрібно помелених вівсяних пластівців
  • 3 столові ложки молока
  • половинка банана
  • рослинна олія, щоб посмажити.

Приготування:

  1. У вівсяні пластівці додаємо молоко й настоюємо їх до розм’якшення.
  2. За допомогою блендера або звичайної вилки перетворюємо банан в однорідну пюреподібну масу.
  3. Додаємо отримане пюре з банана до вівсяних пластівців, розм’якшених у молоці.
  4. Рослинною олією змащуємо попередньо розігріту сковороду й викладаємо на неї бананово-вівсяну масу. Жаримо три хвилини.
  5. Перевертаємо запечені з одного боку оладки на інший бік і жаримо до готовності ще дві хвилини.

З чорницями

Ананасові

Продукти:

  • пластівці вівсяні в кількості ста грамів
  • підігріта вода в кількості 25 мілілітрів
  • банани в кількості 2-х штук
  • ананаси (свіжі або консервовані), приблизно стільки ж за об’ємом, як і бананів
  • курячі жовтки в кількості 2 штук
  • соняшникова олія, щоб пожарити.

Приготування:

  1. Заливаємо теплою водою вівсяні пластівці й даємо їм набрякнути – 1-2 години.
  2. З розм’якшених пластівців зливаємо воду.
  3. Ріжемо очищені банани на частини.
  4. Змішуємо разом банани, ананаси, яєчні жовтки і набряклі пластівці.
  5. Подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера .
  6. Викладаємо вівсяно-бананову масу, на добре прогріту сковороду, змастивши її рослинною олією. Витримуємо на сковороді 2-3 хвилини.
  7. Перевертаємо оладки. Верхня сторона повинна бути золотавого кольору.
  8. Жаримо до такого ж кольору іншу сторону.

Сніданок

Вегетаріанські

Для приготування вегетаріанських оладок потрібні продукти:

  • вівсянка – одна склянка
  • банан, по можливості дуже стиглий – 1 штука
  • харчова сода – половинка чайної ложечки
  • кокосове, соєве, мигдальне, вівсяне або будь-яке інше рослинне молоко – 1 склянка
  • кориця – чверть чайної ложечки
  • 3 чайні ложечки маку
  • одна ложка соняшникової для додавання в тісто плюс олія для випікання.

Приготування:

  1. Пластівці перетворюємо у вівсяне борошно за допомогою блендера. При наявності готового вівсяного борошна відразу можна використовувати його.
  2. Очищуємо банан від шкірки й розминаємо його в чашці вилкою. Для цієї мети можна застосувати й блендер.
  3. З’єднуємо всі інгредієнти: банан, мак, вівсяне борошно, корицю, рослинну олію та молоко. Усі ретельно перемішуємо.
  4. Настоюємо отримане тісто 2-3 хвилини, даючи вівсянці ще більше розбухнути.
  5. Розжарюємо сковорідку, поливаємо її рослинною олією й викладаємо тісто з розрахунку одна столова ложка – одна оладка.
  6. Обсмажуємо 2 хвилини й перевертаємо. Жаримо до готовності.

З йогуртом

Для приготування вівсяних оладок з додаванням яєчного білка і йогурту потрібні продукти:

  • білок одного яйця
  • цукор — одна чайна ложка
  • одна чайна ложка меленої кориці
  • чверть чайної ложки розпушувача тіста
  • половинка банана, бажано дуже стиглого
  • дві столові ложки йогурту
  • 4 столових ложки вівсяного борошна
  • щіпка солі
  • рослинна олія, щоб посмажити.

Приготування:

  1. Збиваємо білок із цукром.
  2. До збитого білка додаємо йогурт. Потім додаємо розпушувач, корицю й сіль.
  3. Обережно, так, щоб білок не осідав на дно, перемішуємо.
  4. Розминаємо банан за допомогою вилки до стану пюре.
  5. Додаємо розім’ятий банан у тісто й знову перемішуємо так, щоб білок не осідав.
  6. Вівсяне борошно додаємо поступово, продовжуючи постійно перемішувати до доведення всієї маси до консистенції густої сметани.
  7. Викладаємо тісто на сковорідку, розігріту і змащену олією. Ставимо її на повільний вогонь і накриваємо кришкою.
  8. Коли на поверхні оладок з’являться пухирці, перевертаємо їх.
  9. Робимо вогонь меншим й жаримо, поки оладки не будуть готові.

Яблучні

Для приготування оладок з додаванням бананів і яблук потрібні продукти:

  • вівсяні пластівці марок швидкого приготування – 100 грамів
  • одне яблуко
  • банан, бажано перестиглий – 1 штука
  • яйце куряче – 1 штука
  • одна склянка молока
  • 2 чайні ложки цукру
  • щіпка солі
  • соняшникова олія, щоб пожарити.

Приготування:

  1. У вівсяні пластівці додаємо підігріте молоко. Залишаємо на 10 хвилин для розбухання, прикривши кришкою.
  2. Видаляємо з яблука серцевину, очищаємо від шкірки, тремо на крупній терці.
  3. Розминаємо банан вилкою до стану пюре.
  4. З’єднуємо бананове пюре з тертим яблуком і перемішуємо.
  5. Додаємо до бананово-яблучної суміші яйце, сіль і цукор, перемішуємо.
  6. Додаємо до загальної маси вівсяні пластівці, що розбухнули в молоці. Тісто ще раз перемішуємо, поки воно не прийме однорідну консистенцію.
  7. Викладаємо тісто столовою ложкою на розігріту сковороду, змащену рослинною олією.
  8. Ставимо жарити на слабкий вогонь. Прожарюємо оладки близько 3-х хвилин.
  9. Перевернувши оладки на іншу сторону, знову жаримо їх близько 3-х хвилин, до готовності.

Ссылка на основную публикацию