Рецепт американських оладок

Представляємо рецепти американських оладок (панкейків) — класичні, лимонні з шоколадом, бананові, гарбузові.

Без начинки

Класичні

Які інгредієнти нам знадобляться для готування американських оладьий:

  • борошно пшеничне (вищий сорт) – 400 грамів
  • молоко – 330 мілілітрів
  • цукор – 120 грамів
  • курячі яйця – 3 штуки
  • масло вершкове – 50 грамів
  • розпушувач тіста – 10 грамів
  • щіпка солі
  • пакетик ванільного цукру.

Усі інгредієнти повинні бути обов’язково кімнатної температури.

Приготування:

  1. У широкий посуд розбиваємо яйця, до них додаємо цукор і пакетик ванільного цукру.
  2. Потім ретельно збиваємо, поки не розчиниться цукор, можна міксером або ж вінчиком. Після цього додаємо молоко й розтоплене вершкове масло.
  3. Змішуємо з борошном сіль і розпушувач тіста. Далі, просіваючи через сито додаємо її в суміш.
  4. Перемішуємо все доти, поки тісто не стане гладким і однорідним. Тісто повинно вийти густим.
  5. Тепер можна й посмажити наші панкейки. Візьміть сковорідку з товстим дном, розігрійте її, зменшіть вогонь до мінімального й налийте пару столових ложок тіста, накрийте сковорідку кришкою.
  6. Готувати потрібно дві – три хвилини, поки на поверхні тіста не з’явиться велика кількість пухирців.
  7. Далі перевертаємо на іншу сторону й доводимо до готовності другу сторону — ще приблизно півхвилини.
  8. У такий спосіб готовимо всі панкейки. Намагайтеся наливати однакова кількість тісто, щоб американські оладки вийшли акуратними.

Сніданок

Лимонні із шоколадом

Лимонні американські оладки, продукти на чотири порції:

  • кефір (або інший кисломолочний продукт) — 250 мілілітрів;
  • кукурудзяне борошно — 100 грамів;
  • борошно пшеничне — 100 грамів;
  • шоколад — 80-100 грамів;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • лимон (середній) — 1 штука;
  • масло рослинне — 3 столових ложки;
  • цукор — 3 столових ложки;
  • розпушувач тіста — 1,5 чайної ложки;
  • сіль — 1 щіпка.

Приготування:

  1. В об’ємній мисці змішуємо кукурудзяне борошно й пшеничне борошно.
  2. Додайте півтори чайної ложки розпушувача тіста, щіпку солі, три столові ложки цукру. Ретельно перемішайте.
  3. Розбийте одне куряче яйце. Відокремите білок від жовтка. Білок потрібно буде збити. Жовток додайте в миску з іншими рідкими інгредієнтами.
  4. Збийте гарненько міксером білок до утворення щільної піни.
  5. На дрібній тертці слід натерти цедру середнього одного лимона. З половинки цього ж лимона потрібно вичавити сік.
  6. У склянку кефіру (250 мілілітрів) додайте жовток, три столові ложки рослинної олії, цедру й лимонний сік. Збийте міксером отриману суміш на малій швидкості.
  7. Далі потрібно з’єднати суху й мокру суміш. Ретельно перемішуємо.
  8. Збитий нами білок потрібно акуратно перемішати.
  9. Тісто на американські оладки повинно вийти більш густим, ніж на звичайні.
  10. Шоколад потрібно поділити на квадратики.
  11. Беремо суху сковороду, розігріваємо і скручуємо вогонь на мінімальний. За допомогою столової ложки виливаємо тісто на суху сковорідку (трохи рослинної олії можна в сковороду влити), після того, як тісто схопиться, потрібно зверху поставити шматок шоколадки, чекаємо, коли шоколад ростопиться і зверху заливаємо тістом.
  12. Смажимо оладки на другому боці.

Бананові

Бананові американські оладки, продукти:

  • 1 банан
  • одне куряче яйце
  • 250 мілілітрів молока
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 180 грамів борошна
  • одна чайна ложка розпушувача тіста
  • ванілін
  • півтори чайної ложки цукру
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Розминаємо банан вилкою, додаємо яйце, перемішуємо.
  2. Вливаємо молоко, масло, цукор, ванілін, сіль і перемішуємо.
  3. Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста (можна взяти суміш рисового борошна 70 відсотків і пшеничного борошна 30 відсотків).
  4. Перемішуємо все до однорідності;
  5. Жаримо млинці із двох сторін на середньому вогні без додавання олії (можна додати трохи соняшникової олії).

Гарбузові

Американські оладки з гарбузом, інгредієнти:

  • гарбуз – 300 грамів;
  • борошно – 250 грамів;
  • вершкове масло – 40 грамів;
  • розпушувач тесту – 10 грамів;
  • молоко – 200 мілілітрів;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 4 столових ложки;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  1. Гарбуз миємо, чистимо, нарізаємо й запікаємо в духовці до готовності (біля 25 хвилин).
  2. Блендером подрібнюємо гарбуз.
  3. Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцем, зіллю й цукром.
  4. З’єднуємо яєчну суміш із борошном, гарбузом і розпушувачем. Замішуємо тісто.
  5. Випікаємо панкейки на сухій сковороді (трохи соняшникової олії можна додати) до готовності. Для цього викладаємо тісто столовою ложкою на добре розігріту сковороду й жаримо по дві хвилини на кожному боці.

Ссылка на основную публикацию