Представляємо рецепти американських оладок (панкейків) — класичні, лимонні з шоколадом, бананові, гарбузові.
Зміст
Класичні
Які інгредієнти нам знадобляться для готування американських оладьий:
- борошно пшеничне (вищий сорт) – 400 грамів
- молоко – 330 мілілітрів
- цукор – 120 грамів
- курячі яйця – 3 штуки
- масло вершкове – 50 грамів
- розпушувач тіста – 10 грамів
- щіпка солі
- пакетик ванільного цукру.
Усі інгредієнти повинні бути обов’язково кімнатної температури.
Приготування:
- У широкий посуд розбиваємо яйця, до них додаємо цукор і пакетик ванільного цукру.
- Потім ретельно збиваємо, поки не розчиниться цукор, можна міксером або ж вінчиком. Після цього додаємо молоко й розтоплене вершкове масло.
- Змішуємо з борошном сіль і розпушувач тіста. Далі, просіваючи через сито додаємо її в суміш.
- Перемішуємо все доти, поки тісто не стане гладким і однорідним. Тісто повинно вийти густим.
- Тепер можна й посмажити наші панкейки. Візьміть сковорідку з товстим дном, розігрійте її, зменшіть вогонь до мінімального й налийте пару столових ложок тіста, накрийте сковорідку кришкою.
- Готувати потрібно дві – три хвилини, поки на поверхні тіста не з’явиться велика кількість пухирців.
- Далі перевертаємо на іншу сторону й доводимо до готовності другу сторону — ще приблизно півхвилини.
- У такий спосіб готовимо всі панкейки. Намагайтеся наливати однакова кількість тісто, щоб американські оладки вийшли акуратними.
Лимонні із шоколадом
Лимонні американські оладки, продукти на чотири порції:
- кефір (або інший кисломолочний продукт) — 250 мілілітрів;
- кукурудзяне борошно — 100 грамів;
- борошно пшеничне — 100 грамів;
- шоколад — 80-100 грамів;
- куряче яйце — 1 штука;
- лимон (середній) — 1 штука;
- масло рослинне — 3 столових ложки;
- цукор — 3 столових ложки;
- розпушувач тіста — 1,5 чайної ложки;
- сіль — 1 щіпка.
Приготування:
- В об’ємній мисці змішуємо кукурудзяне борошно й пшеничне борошно.
- Додайте півтори чайної ложки розпушувача тіста, щіпку солі, три столові ложки цукру. Ретельно перемішайте.
- Розбийте одне куряче яйце. Відокремите білок від жовтка. Білок потрібно буде збити. Жовток додайте в миску з іншими рідкими інгредієнтами.
- Збийте гарненько міксером білок до утворення щільної піни.
- На дрібній тертці слід натерти цедру середнього одного лимона. З половинки цього ж лимона потрібно вичавити сік.
- У склянку кефіру (250 мілілітрів) додайте жовток, три столові ложки рослинної олії, цедру й лимонний сік. Збийте міксером отриману суміш на малій швидкості.
- Далі потрібно з’єднати суху й мокру суміш. Ретельно перемішуємо.
- Збитий нами білок потрібно акуратно перемішати.
- Тісто на американські оладки повинно вийти більш густим, ніж на звичайні.
- Шоколад потрібно поділити на квадратики.
- Беремо суху сковороду, розігріваємо і скручуємо вогонь на мінімальний. За допомогою столової ложки виливаємо тісто на суху сковорідку (трохи рослинної олії можна в сковороду влити), після того, як тісто схопиться, потрібно зверху поставити шматок шоколадки, чекаємо, коли шоколад ростопиться і зверху заливаємо тістом.
- Смажимо оладки на другому боці.
Бананові
Бананові американські оладки, продукти:
- 1 банан
- одне куряче яйце
- 250 мілілітрів молока
- 2 столові ложки рослинної олії
- 180 грамів борошна
- одна чайна ложка розпушувача тіста
- ванілін
- півтори чайної ложки цукру
- щіпка солі.
Приготування:
- Розминаємо банан вилкою, додаємо яйце, перемішуємо.
- Вливаємо молоко, масло, цукор, ванілін, сіль і перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста (можна взяти суміш рисового борошна 70 відсотків і пшеничного борошна 30 відсотків).
- Перемішуємо все до однорідності;
- Жаримо млинці із двох сторін на середньому вогні без додавання олії (можна додати трохи соняшникової олії).
Гарбузові
Американські оладки з гарбузом, інгредієнти:
- гарбуз – 300 грамів;
- борошно – 250 грамів;
- вершкове масло – 40 грамів;
- розпушувач тесту – 10 грамів;
- молоко – 200 мілілітрів;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 4 столових ложки;
- сіль – 1 щіпка.
Приготування:
- Гарбуз миємо, чистимо, нарізаємо й запікаємо в духовці до готовності (біля 25 хвилин).
- Блендером подрібнюємо гарбуз.
- Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцем, зіллю й цукром.
- З’єднуємо яєчну суміш із борошном, гарбузом і розпушувачем. Замішуємо тісто.
- Випікаємо панкейки на сухій сковороді (трохи соняшникової олії можна додати) до готовності. Для цього викладаємо тісто столовою ложкою на добре розігріту сковороду й жаримо по дві хвилини на кожному боці.