Рецепт оладок з сиром і бананом

Представляємо три рецепта сирно-бананових оладок — яблочні, з молоком, з кефіром. Подавати готові страви можна зі сметаною, варенням чи медом.

Десерт

Яблучні

Інгредієнти:

·         200 грамів сиру

·         1 банан

·         1 яблуко

·         3 столові ложки цукру

·         50 грамів пшеничного борошна (дві столові ложки)

·         1 чайна ложка порошку для печива

·         1 пакетик ванільного цукру

·         1 яйце

·         щіпка солі

·         соняшникова олія для випікання.

Приготування:

1.      У глибокій мисці змішуємо сир і очищений від шкірки і порізаний на шматочки банан, перемішуємо.

2.      Очищуємо від шкірки яблуко, виймаємо серцевину, натираємо на крупній терці, додаємо натерте яблуко до банана і сира, перемішуємо.

3.      Додаємо куряче яйце, ванільний цукор, цукор-пісок, солимо, перемішуємо блендером.

4.      Додаємо пшеничне борошно, перемішуємо лопаткою, залишаємо тісто на 10 охвилин.

5.      Розігріваємо сковороду, днище змащуємо олією, наливаємо столовою ложкою тісто, жаримо з кожного боку приблизно одну хвилину.

Сніданок

З молоком

Інгредієнти:

·         2 банана

·         200 грамів сиру

·         половина склянки молока

·         1 яйце

·         2 столові ложки борошна

·         1 чайна ложка меду

·         пакетик ванільного цукру

·         щіпка порошка для печива

·         щіпка кориці

·         щіпка солі

·         соняшникова олія для випікання.

Приготування:

1.      Банани очищуємо, нарізаємо на шматочки, змішуємо із сиром у глибокій мисці, перемішуємо блендером.

2.      Додаємо яйце, мед, ванільний цукор, корицю, солимо, перемішуємо блендером.

3.      Додаємо борошно, розпушувач (порошок для печива), перемішуємо лопаткою.

4.      Додаємо молоко, тісто повинно вийти як густа сметана.

5.      Сковороду розігріваємо, додаємо соняшникову олію, столовою ложкою викладуємо оладки і випікаємо з двох боків.

Подаємо зі сметаною, варенням або медом.

З кефіром

Щоби приготувати оладки з сиром і бананом, нам потрібно:

·         200 грамів сиру

·         2 яйця

·         2 чайні ложки цукру

·         4 столові ложки кефіру або сметани

·         половина чайної ложки соди

·         5 столових ложок борошна

·         1 банан

·         рафінована соняшникова олія для випікання.

Приготування:

1.      Збиваємо яйця з цукром.

2.      Додаємо сир, кефір (замість кефіра можна взяти сметану), соду, перемішуємо.

3.      Додаємо столову ложку борошна, перемішуємо, потім ще одну ложку борошна, перемішуємо, всього потрібно додати 5 столових ложок борошна, залишаємо на півдгодини.

4.      Натираємо на крупній терці банан, додаємо в тісто.

Розігріваємо сковороду, додаємо три столові ложки соняшникової олії, столовою ложкою викладаємо оладки і випікаємо з двох боків.

Ссылка на основную публикацию