Рецепт солодких оладок

Представляємо рецепти солодких оладок — бананові з полуничним джемом, яблучні, вегетаріанські, із чорницею, шоколадні. Також два рецепти солоних оладок — кабачкові, піца.

Десерт

Зміст

Бананові

Для приготування оладок необхідні наступні інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 500 мілілітрів кефіру
  • 5 столових ложок цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка соди
  • 200 – 250 грамів борошна
  • рослинна олія
  • 2 банана.

Приступаємо до готування оладок.

  1. Для початок необхідно очистити, покласти в блендер, порізавши кружечками.
  2. Збити до одержання однорідної маси.
  3. Перекласти все в глибоку ємність і додати сіль, цукор і соду.
  4. Влити кефір і перемішати. Потім поступово додавати борошно, у процесі розмішуючи.
  5. Усе перемішати, поки не вийде густа однорідна маса.
  6. Розігріти на сковороді олію. Викладати тісто ложкою.
  7. Жарити оладки із двох сторін на середньому вогні.

Наші оладки готові. Їх має вийти біля 30 штук. Але щоб було смачніше, потрібно приготувати до них джем.

З бананами

Полуничний джем

Для джему нам потрібні наступні інгредієнти:

  • цукор
  • лимони
  • полуниця

Приготування:

  1. Помити полуницю і просушити на рушнику.
  2. Засипати цукром. Дати відстоятися 1,5- 2 години, полуниця повинна дати сік.
  3. Видавити сік з лимона.
  4. Пробити полуницю із цукром у блендері до стану пюре.
  5. У пюре додати лимонного соку й перемішати.
  6. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити джем десь 5-10 хвилин, постійно перемішуючи й у міру потрібні знімати піну.

Можна подавати оладки до столу, поливши їх полуничним джемом.

Яблучні

Для приготування яблучних оладок потрібно наступні інгредієнти:

  • 500 мілілітрів кефіру
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 – 4 яблука
  • пакетик ванільного цукру
  • одна столова ложка цукру
  • щіпка солі
  • 1 – 1,5 склянки борошна
  • рослинна олія
  • 1/2 чайної ложки соди.

Щоб приготувати солодкі оладки з яблуками, нам потрібно:

  1. Змішати ванільний цукор і ванільний цукор з яйцем, додати кефір, сіль, соду. Потім висипати просіяне борошно. Мішати до однорідної маси.
  2. Очистити яблука. Порізати. Додати в тісто.
  3. Викладати тісто на сковороду з розігрітим маслом і жарити.

З яблуками

Вегетаріанські

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1,5 склянки води
  • 30 грамів свіжих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • сіль.

Приготування:

  1. Розвести в теплій воді дріжджі. Додати сіль, пшеничне борошно й цукор, перемішати.
  2. Коли тісто підніметься, то можна приступити до випікання оладок. Тісто розмішувати не потрібно. Обсмажуємо оладки із двох сторін.

Із чорницею

Дуже смачні й легкі оладки із чорницею, які можна приготувати за 15 хвилин.

Для готування чорничних оладок нам потрібно:

  • 1 куряче яйце
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1 склянка молока
  • сіль
  • 200 грамів чорниць
  • оливкова олія
  • йогурт.

Щоб приготувати солодкі оладки із чорницею, нам потрібно:

  1. Збити яйце з борошном, розпушувачем, молоком і щіпкою солі до утворення однорідного тіста. Вмішати чорниці.
  2. Розігріти сковороду, додати 1/2 чайної ложки олії.
  3. Вилити ополоник тіста на сковороду. Обсмажувати млинчики 1 -2 хвилини, доти, поки на поверхні не з’являться пухирці.
  4. Перевернути й жарити до рівномірного золотавого кольору. Продовжувати жарити, за необхідністю додаючи масло на сковороду.

З полуницями

Шоколадні

Для приготування шоколадних оладок потрібно:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 столові ложки какао
  • 2 яйця
  • 50 грам шоколаду
  • 200 мілілітрів молока
  • цедра апельсина з одного фрукта
  • 2 столові ложки апельсинового соку
  • рослинна олія.

Приготування:

  1. Просіяти борошно й какао в миску, зробити невелике заглиблення в центрі. Влити яйця й ретельно збити.
  2. Шоколад і молоко змішати в каструлі до повного розчинення шоколаду. Влити в тісто й збити до однорідного стану.
  3. Додати цедру й сік апельсина, добре перемішати. Випікати оладки на сковороді на рослинній олії з двох сторін.

Шоколадні

Кабачкові

Для солоних кабачкових оладок нам потрібно:

  • 1 кілограм кабачків
  • 1 зубчик часнику
  • пучок кропу або петрушки
  • 3 курячих яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки солі
  • рослинна олія.

Рецепт приготування:

  1. Підготувати кабачки. Зрізати шкірочку, видалити насіння.
  2. Подрібнити часник.
  3. Дрібно нарізати петрушку та кріп.
  4. Злегка збите вилкою 3 яйця. Додати до них зелень і часник.
  5. Натерти на тертці кабачки, сік не віджимати.
  6. До натертих кабачків додати яєчну суміш, сіль, перець і борошно. Перемішати.
  7. Розігріваєм сковороду і випікаємо оладки з двох боків.

Піца

Дуже цікавий рецепт оладок у стилі піца. Для страви нам потрібні продукти:

  • 330 грамів борошна
  • 350 мілілітрів кефіру
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка соди
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 3 щіпки чорного перцю
  • 1 чайна ложка прованських сумішей сушених трав
  • 2 щіпки перцю Чилі
  • 150 грам ковбаси
  • 80 грам сиру твердого сорту
  • 3 м’ясистих помідора
  • рослинна олія
  • зелень

Рецепт готування:

  1. Начинку нарізати кубиками, за винятком сиру, його можна потерти на тертці.
  2. Збити білок і жовток до однорідної маси й появи пухирців.
  3. Кефір потрібно небагато нагріти й змішати з яйцями.
  4. Висипати борошно,просіваючи невеликими порціями.
  5. Додати в масу соду.
  6. Змішуємо компоненти, повинно утворитися густе тісто.
  7. Додаємо перець, солимо.
  8. У тісто додати начинку, попередньо нарізану на кубики.
  9. Після потрібно натерти сиру й додати зелень.
  10. Викласти на розігріту сковороду акуратні кругляшки.Жарити із двох сторін.Дати підрум’янитися кожній стороні.

Ссылка на основную публикацию