Рецепт оладок з рису

Представляємо декілька рецептів рисових оладок — з ізюмом, яблучні, кефірні, з цибулею, картопляні. Оладки з рису можна подавати зі сметаною.

Сніданок

З ізюмом

Інгредієнти:

  • 200 грамів рису (його потрібно відварити)
  • 100 грамів ізюму
  • 1 склянка кефіру
  • 100 грамів цукру
  • 1 яйце
  • 5 столових ложок борошна
  • 3 столові ложки соняшникової олії і ще трохи соняшникової олії для випікання
  • 1 столова ложка соди
  • щіпка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Рисові оладки — рецепт:

  1. Потрібно відварити рис і залити його кефіром. Можна рис не відварювати, а приготувати оладки з рисової каші (молочної), у цьому випадку заливати її кефіром не потрібно.
  2. Заливаємо ізюм кип’ятком і залишаємо на півгодини.
  3. До рису додаємо яйце, цукор, солимо, потрібно добре перемішати
  4. Додаємо 5 столових ложок борошна.
  5. Ізюм потрібно промити холодною водою, дати йому декілька хвилин, щоби він висох, ці виноградні ягідки потрібно обваляти в борошні.
  6. Додаємо родзинки в тісто і перемішуємо.
  7. Додаємо в тісто соду (якщо в тісті немає кефіру, в нього перед додаванням соди потрібно одну столову ложку оцту) і ванілін, перемішуємо.
  8. Додаємо в тісто три столові ложки соняшникової олії, перемішуємо.

Сковороду розігріваємо, додаємо соняшникову олію і жаримо оладки з двох сторін.

Ізюм

Яблучні

Рисові оладки з яблуками, інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 5 яєць
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 столові ложки борошна
  • 4 яблука
  • половина склянки цукру
  • половина чайної ложки соди
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Рис потрібно промити та відварити.
  2. Відварений рис повинен охолонути
  3. Збиваємо яйця, додаємо до риу, також додаємо цукор, ванільний цукор.
  4. Очищені від шкірки та серцевини яблука натираємо на дрібній терці, додаємо до рису, перемішуємо.
  5. Додаємо борошно, соду, перемішуємо.

Розігріваємо сковороду, додаємо соняшникову олію і жаримо оладки.

Яблука

Кефірні

Інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру
  • половина склянки молока
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 склянка рису
  • 3 столові ложки борошна
  • 3 столові ложки цукру
  • половина чайної ложки соди.

Рисові оладки — рецепт:

    1. Відварюємо рис, даємо йому охолонути.
    2. Додаємо до рису кефір, цукор, борошно, соду, перемішуємо.

Жаримо на соняшниковій олії.

З цибулею

Для оладок з цибулею нам потрібно:

  • 200 грамів відвареного рису
  • пучок зеленої цибулі
  • 2 яйця
  • половина склянки молока
  • 3 столові ложки борошна
  • 50 грамів тертого сиру
  • соняжкикову олію для випікання
  • щіпка солі
  • щіпка перцю.

Рисові оладки — рецепт:

  1. Відварюємо рис, зливаємо лишню воду.
  2. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
  3. Трохи збиваємо яйця, додаємо молоко, борошно, перемішуємо.
  4. До тіста додаємо рис, цибулю, на терці натираємо рис.

Розігріваємо сковороду, додаємо соняшникову олію, жаримо оладки.

Цибуля

Картопляні

  • 2 столові ложки оливкої олії
  • 1 склянка відварного рису3
  • 1 крупна картоплина, її потрібно очитисти від шкірки і натерти на крупній терці
  • пучок зеленої цибулі (її потрібно дрібно нарізати)
  • 2 зубчики часника (його потрібно подрібнити на часникодавці або нарізати ножем на дрібні шматочки)
  • пучок петрушки (її потрібно подрібнити)
  • 3 яйця (потрібно збити)
  • щіпка солі
  • щіпка перцю.

Готуємо оладки:

  1. Одну столову локу оливкової олії розігріваємо на сковороді, всипаємо на сковороду відварений рис, картоплю, часник, цибулю, жаримо, перемішуючи, біля трьох хвилин.
  2. Висипаємо рис в миску, додаємо петрушку, яйця, перець, солимо.
  3. Одну столову ложку оливкової олії наливаємо на сковороду, жаримо оладки — 2 хвилини з одного боку і 1 хвилину з іншого боку.

Подаємо зі сметаною.

Ссылка на основную публикацию