Рецепт рибних оладок

Готуються оладки досить просто, з доступних продуктів, не вимагають особливих затрат часу. Представляємо два види рибних оладок — з морської й червоної риби.

Із салатом

З морської риби

Щоб приготувати рибні оладки, нам потрібні продукти:

  • 500 грамів філе морської риби;
  • 100-130 грамів сиру твердих сортів;
  • 2 – 3 столові ложки густої сметани;
  • 1 яйце;
  • 4 – 5 столових ложок борошна, замість борошна можна взяти картопляний крохмаль;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 чайна ложка солі без гірки;
  • перець білий і чорний – за смаком;
  • рослинна олія, щоб пожарити.

Готуємо оладки з рибою:

  1. Філе морської риби промити, переконатися у відсутності костей і нарізати кубиками, зі стороною не більш як 1 сантиметр.
  2. Сир натерти на середній тертці.
  3. Кріп дрібно порізати або подрібнити блендером.
  4. Змішати інгредієнти – філе, сир, яйце, сметану, спеції, кріп.
  5. В отриману суміш додати борошно або крохмаль. Перемішати. Якщо консистенція вийде рідкою, рекомендується додати борошно або крохмаль, але при цьому не потрібно забивати оладкову масу борошном (тісто не повинно бути занадто густим).
  6. Розігріти олію на сковороді
  7. Викладати оладки на гарячу сковороду столовою ложкою.
  8. Як тільки нижня сторона оладок здобуває золотавий відтінок, перевернути їх на іншу сторону й прожарити до готовності.
  9. Зняти готові оладки зі сковороди й викласти на одноразові паперові рушники, щоб забрати надлишки масла.
  10. Перекласти оладки на велику тарілку, прикрасивши свіжою зеленню й часточками лимона. Подавати з овочевими салатами або гарнірами.

З овочами

Із червоної риби

Для приготування страви нам потрібні продукти:

  • 500 грамів фаршу із червоної риби;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 3 столових ложки майонезу;
  • 1 маленьке яйце
  • 5 столових ложки вівсяних пластівців;
  • 1 середній пучок зелені – кріп, петрушка.
  • щіпка чорного перцю;
  • сіль – 1 чайна ложка без гірки.
  • соняшникова рафінована олія, щоб пожарити.

Готуємо оладки:

  1. Беремо готовий фарш із риб червоних сортів, також фарш можна приготувати самостійно, пропустивши філе риби через м’ясорубку або блендер.
  2. Потрібно подрібнити в блендері цибулю, окремо потрібно подрібнити пучок зелені.
  3. З’єднати продукти – фарш, цибулю, зелень, спеції, майонез і яйце. Перемішати до однорідності.
  4. Додати вівсяні пластівці, перемішати, дати настоятися хвилин 20 хвилин для того, щоб пластівці набрякли й розм’якшилися. Ще раз перемішати.
  5. Розжарити рослинну олію на сковороді й викласти на неї оладки столовою ложкою.
  6. Після того, як нижня частина підрум’яниться, перевернути рибні оладки, накрити кришкою й жарити до готовності.
  7. Зняти оладки зі сковороди. Дати стекти зайвому жиру (для цього оладки потрібно поставити на паперові серветки).
  8. Перекласти готові рибні оладки на блюдо, присипати зеленню. Подавати зі свіжими або тушкованими овочами, чи будь-яким гарніром.

Ссылка на основную публикацию