Представляємо рецепти пісних вівсяних оладок – бананові, яблочні, грибні. Подавати солодкі оладки можна з варенням, джемом, медом. Солені оладки можна посипати подрібненою петрушкою, дрібно порізаною цибулею.
Зміст
Бананові
Вівсяні оладки пісні з бананами. Інгредієнти
- 100 грамів вівсяних пластівців (тривалого варення, швидкого приготування брати небажано)
- 50 грамів ізюму
- 1 банан
- 1 столова ложка соняшникової олії і ще трохи соняшникової олії для випікання
- половина чайної ложки розпушувача для тіста
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- щіпка солі.
Рецепт приготування:
- Вівсяні пластівці залити склянкою кип’ятка, їх потрібно залишити на півгодини, щоби вони охолонули.
- Ізюм промити, залити гарячою водою на 20 хвилин.
- Змішуємо борошно із сіллю та розпушувачем тіста.
- Потрібно процідити через сито вівсяні пластівці.
- Додаємо до вівсяних пластівців шматочки банану, подрібнюємо блендером.
- Змішуємо банани та ізюм з борошном, вливаємо столову ложку соняшникової олії, перемішуємо.
- Залишаємо тісто на 10 хвилин.
Розігріваємо сковороду, вливаємо трохи соняшникової олії, столовою ложкою набираємо тісто і ставимо на сковороду, випікаємо тонкі оладки. Бажано товсті оладки не робити, оскільки вони можуть не прожаритися.
Яблучні
Інгредієнти:
- 100 грамів вівсяних пластівців
- 1 склянка кип’яченої води
- 1 яблуко
- 1 чайна ложка розпушувача тіста
- рослинна олія, щоби пожарити
- щіпка солі
- 1 столова ложка цукру
- 2 столові ложки пшеничного борошна (пшеничне борошно можна замінити лляною).
Пісні оладки з вівсянки з яблуками, рецепт приготування страви:
- Заливаємо вівсяні пластівці гарячою водою і залишаємо на півгодини.
- Зливаємо з вівсяних пластівців воду, перемішуємо з борошном.
- Очищуємо яблука від шкірки та серцевини, натираємо на дрібній або крупній терці.
- Змішуємо пластівці з яблуками, цукром, сіллю, розпушувачем тіста, залишаємо тісто на 20 хвилин.
Розігріваємо сковородку, змащуємо соняшниковою олією, столовою ложкою викладуємо тісто і випікаємо тонкі оладки.
Грибні
Пісні вівсяні оладки з грибною підливкою. Інгредієнти:
- 1,5 склянки пластівців вівсяної каші Геркулес
- одна ріпчаста цибуля
- 2 столові ложки борошна
- половина склянки сушених грибів
- половина склянки ізюму
- трохи соняшникової олії для випікання
- щіпка солі.
Рецепт приготування оладок:
-
- Вівсяні пластівці заливаємо кип’ятком, залишаємо на півгодини.
- Зливаємо воду, додаємо столову ложку соняшникової олії, солимо, перемішуємо.
- Додаємо одну столову ложку борошна, перемішуємо.
- Додаємо ізюм, перемішуємо.
Розігріваємо сковороду, змащуємо соняшниковою олією, випікаємо тонкі оладки. Після того, як ми пожарили оладки, потрібно приготувати підливку.
Рецепт приготування грибної підливки:
- гриби потрібно замочити в воді на декілька годин
- очищуємо і дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю
- обжарюємо цибулю на соняшникові олії
- дрібно нарізаємо гриби
- додаємо гриби до цибулі, яка жариться на сковорідці, жаримо гриби до готовності
- одну столову ложку борожна розводимо в склянці води, вливаємо на сковороду, де жаряться гриби і цибуля.
Після того, як до грибів додаємо розведене у воді борошно, підливка готується п’ять хвилин.