Рецепт пісних вівсяних оладок

Представляємо рецепти пісних вівсяних оладок – бананові, яблочні, грибні. Подавати солодкі оладки можна з варенням, джемом, медом. Солені оладки можна посипати подрібненою петрушкою, дрібно порізаною цибулею.

Солоні

Бананові

Вівсяні оладки пісні з бананами. Інгредієнти

  • 100 грамів вівсяних пластівців (тривалого варення, швидкого приготування брати небажано)
  • 50 грамів ізюму
  • 1 банан
  • 1 столова ложка соняшникової олії і ще трохи соняшникової олії для випікання
  • половина чайної ложки розпушувача для тіста
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • щіпка солі.

Рецепт приготування:

  1. Вівсяні пластівці залити склянкою кип’ятка, їх потрібно залишити на півгодини, щоби вони охолонули.
  2. Ізюм промити, залити гарячою водою на 20 хвилин.
  3. Змішуємо борошно із сіллю та розпушувачем тіста.
  4. Потрібно процідити через сито вівсяні пластівці.
  5. Додаємо до вівсяних пластівців шматочки банану, подрібнюємо блендером.
  6. Змішуємо банани та ізюм з борошном, вливаємо столову ложку соняшникової олії, перемішуємо.
  7. Залишаємо тісто на 10 хвилин.

Розігріваємо сковороду, вливаємо трохи соняшникової олії, столовою ложкою набираємо тісто і ставимо на сковороду, випікаємо тонкі оладки. Бажано товсті оладки не робити,  оскільки вони можуть не прожаритися.

Банани

Яблучні

Інгредієнти:

  • 100 грамів вівсяних пластівців
  • 1 склянка кип’яченої води
  • 1 яблуко
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • рослинна олія, щоби пожарити
  • щіпка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки пшеничного борошна (пшеничне борошно можна замінити лляною).

Пісні оладки з вівсянки з яблуками, рецепт приготування страви:

  1. Заливаємо вівсяні пластівці гарячою водою і залишаємо на півгодини.
  2. Зливаємо з вівсяних пластівців воду, перемішуємо з борошном.
  3. Очищуємо яблука від шкірки та серцевини, натираємо на дрібній або крупній терці.
  4. Змішуємо пластівці з яблуками, цукром, сіллю, розпушувачем тіста, залишаємо тісто на 20 хвилин.

Розігріваємо сковородку, змащуємо соняшниковою олією, столовою ложкою викладуємо тісто і випікаємо тонкі оладки.

Яблука

Грибні

Пісні вівсяні оладки з грибною підливкою. Інгредієнти:

  • 1,5 склянки пластівців вівсяної каші Геркулес
  • одна ріпчаста цибуля
  • 2 столові ложки борошна
  • половина склянки сушених грибів
  • половина склянки ізюму
  • трохи соняшникової олії для випікання
  • щіпка солі.

Рецепт приготування оладок:

    1. Вівсяні пластівці заливаємо кип’ятком, залишаємо на півгодини.
    2. Зливаємо воду, додаємо столову ложку соняшникової олії, солимо, перемішуємо.
    3. Додаємо одну столову ложку борошна, перемішуємо.
    4. Додаємо ізюм, перемішуємо.

Розігріваємо сковороду, змащуємо соняшниковою олією, випікаємо тонкі оладки. Після того, як ми пожарили оладки, потрібно приготувати підливку.

Рецепт приготування грибної підливки:

  • гриби потрібно замочити в воді на декілька годин
  • очищуємо і дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю
  • обжарюємо цибулю на соняшникові олії
  • дрібно нарізаємо гриби
  • додаємо гриби до цибулі, яка жариться на сковорідці, жаримо гриби до готовності
  • одну столову ложку борожна розводимо в склянці води, вливаємо на сковороду, де жаряться гриби і цибуля.

Після того, як до грибів додаємо розведене у воді борошно, підливка готується п’ять хвилин.

Ссылка на основную публикацию