Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки з картоплі можна їсти в піст, вони підійдуть для сніданків стануть ситною вечере. Смачі, прості у приготуванні. Представляємо два рецепта – з часником, з яблуками та селерою.
З часником
Щоби приготувати оладки, нам потрібні продукти:
- 4 – 5 штук очищеної картоплі середнього розміру;
- одна головка цибулі середнього розміру;
- 2 – 4 зубчика часника (за смаком);
- 1 чайна ложка солі без гірки;
- чорний мелений перець;
- невеликий пучок свіжої або мороженої зелені – кріп, петрушка, кінза;
- 4 столові ложки борошна (можна трохи більше або трохи менше – у залежності від кількості борошна);
- соняшникова олія, щоби пожарити.
Пісні картопляні оладки – рецепт приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Картоплю і цибулю порізати на невеликі шматочки і помітити в чашу блендера.
- Туди ж відправляємо часник, зелень і спеції.
- Подрібнюємо блендером овочі до потрібної консистенції. Якщо перемолоти до кашоподібного стану, то оладки будуть смажитися швидко і структура буде ніжною. Якщо подрібнити, наприклад, на терці, то оладки будуть нагадувати деруни і прожарювати їх доведеться довше.
- Після подрібнення основних інгредієнтів додаємо борошно до потрібної консистенції. Тут також важливо не забити оладки борошном, бо переважати повинна картопля.
- Розігріваємо соняшникову олію на сковороді (бажано, щоби сковорода була з товстим дном) і викладуємо туда оладки столовою ложкою.
- Після того, як нижня сторона оладок отримає золотистий колір і виражену окантовку по периметру, перевертаємо їх на інший бік і прожарюємо до готовності.
- Знімаємо оладки зі сковороди і спершу перекладаємо на паперові серветки, щоби видалити лишню олію.
- Перекладуємо готові оладки на блюдо, або відразу в порційні тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо зі сметаною або з іншим соусом.
З яблуком і селерою
Можна приготувати картопляні оладки з яблуком і селерою, борошно заміняється вівсяними пластівцями.
Для приготування страви нам потрібні продукти:
- 5 картоплин середнього розміру;
- 1 велике яблуко;
- 2 – 3 дольки часника;
- 2 – 3 щіпки солі;
- чорний мелений перець;
- 1 стебло селери;
- 2 гілочки петрушки;
- 3 – 4 столових ложки вівсяних пластівців;
- соняшникова олія, щоби посмажити.
Пісні оладки з картоплі з яблуком і селерою, рецепт приготування:
- Картоплю я яблуко почистити.
- Яблуко і картоплю порізати на невеликі шматочки і скласти до бленд ера.
- Також в блендер відправляємо спеції, зелень і часник.
- Перемелюємо блендером овочі. Вівсянку можна добавляти окремо, а можна перемолоти разом з овочами.
- Розігріваємо соняшникову олію на сковороді і за допомогою столової ложки викладаємо оладки.
- Жаримо з двох боків до золотистого кольору.
- Ставимо готові оладки на паперові серветки, щоби увібрався лишній жир.
- Викладаємо оладки на велику тарілку, посипаємо кропом. Їсти можна зі сметаною.