Рецепт пісних картопляних оладок

Оладки з картоплі можна їсти в піст, вони підійдуть для сніданків стануть ситною вечере. Смачі, прості у приготуванні. Представляємо два рецепта – з часником, з яблуками та селерою.

Сніданок

З часником

Щоби приготувати оладки, нам потрібні продукти:

  • 4 – 5 штук очищеної картоплі середнього розміру;
  • одна головка цибулі середнього розміру;
  • 2 – 4 зубчика часника (за смаком);
  • 1 чайна ложка солі без гірки;
  • чорний мелений перець;
  • невеликий пучок свіжої або мороженої зелені – кріп, петрушка, кінза;
  • 4 столові ложки борошна (можна трохи більше або трохи менше – у залежності від кількості борошна);
  • соняшникова олія, щоби пожарити.

На сковороді

Пісні картопляні оладки – рецепт приготування:

  1. Картоплю і цибулю порізати на невеликі шматочки і помітити в чашу блендера.
  2. Туди ж відправляємо часник, зелень і спеції.
  3. Подрібнюємо блендером овочі до потрібної консистенції. Якщо перемолоти до кашоподібного стану, то оладки будуть смажитися швидко і структура буде ніжною. Якщо подрібнити, наприклад, на терці, то оладки будуть нагадувати деруни і прожарювати їх доведеться довше.
  4. Після подрібнення основних інгредієнтів додаємо борошно до потрібної консистенції. Тут також важливо не забити оладки борошном, бо переважати повинна картопля.
  5. Розігріваємо соняшникову олію на сковороді (бажано, щоби сковорода була з товстим дном) і викладуємо туда оладки столовою ложкою.
  6. Після того, як нижня сторона оладок отримає золотистий колір і виражену окантовку по периметру, перевертаємо їх на інший бік і прожарюємо до готовності.
  7. Знімаємо оладки зі сковороди і спершу перекладаємо на паперові серветки, щоби видалити лишню олію.
  8. Перекладуємо готові оладки на блюдо, або відразу в порційні тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо зі сметаною або з іншим соусом.

З яблуком і селерою

Можна приготувати картопляні оладки з яблуком і селерою, борошно заміняється вівсяними пластівцями.

Для приготування страви нам потрібні продукти:

  • 5 картоплин середнього розміру;
  • 1 велике яблуко;
  • 2 – 3 дольки часника;
  • 2 – 3 щіпки солі;
  • чорний мелений перець;
  • 1 стебло селери;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 3 – 4 столових ложки вівсяних пластівців;
  • соняшникова олія, щоби посмажити.

Пісні оладки з картоплі з яблуком і селерою, рецепт приготування:

  1. Картоплю я яблуко почистити.
  2. Яблуко і картоплю порізати на невеликі шматочки і скласти до бленд ера.
  3. Також в блендер відправляємо спеції, зелень і часник.
  4. Перемелюємо блендером овочі. Вівсянку можна добавляти окремо, а можна перемолоти разом з овочами.
  5. Розігріваємо соняшникову олію на сковороді і за допомогою столової ложки викладаємо оладки.
  6. Жаримо з двох боків до золотистого кольору.
  7. Ставимо готові оладки на паперові серветки, щоби увібрався лишній жир.
  8. Викладаємо оладки на велику тарілку, посипаємо кропом. Їсти можна зі сметаною.

Ссылка на основную публикацию