Рецепт печіночних оладок

Печінка вважається легким і дієтичним продуктом, вона містить багато вітамінів і мікроелементів. На що звернути увагу при виборі печінки? У першу чергу потрібно звертати увагу на колір субпродукту — він повинен бути темно-бордовим, без яких-небудь вкраплень іншого кольору, на поверхні не повинно бути синіх плям. Не повинно бути неприємного запаху. Представляємо рецепти оладок з печінки – з манкою, з морквою, запечені в духовці.

Солоні

 

Оладки з печінки з манною крупою

Для приготування будуть потрібні наступні інгредієнти.

  • 500 грамів печінки (яловича, куряча)
  • 2 столові ложки манної крупи
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 1 яйце
  • 1 ріпчаста цибуля середнього розміру
  • 10 грамів розпушувача для тіста
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • 50 грамів рослинної олії.

Час приготування біля 30-40 хвилин.

Перед тем, як готувати, необхідно підготувати продукти — печінку помити, зняти плівку. Почистити й помити цибулю. Перед приготуванням можна позбавити печінка від гіркого присмаку й не зовсім приємного запаху. Для цього використовується молоко або вода, у яких продукт замочують на 20 хвилин.

Приготування:

  1. Нарізати печінку невеликими шматочками, дрібно порізати цибулю.
  2. Завантажити в блендер печінку з цибулею і подрібнити.
  3. Перекласти печіночну масу в глибоку тарілку.
  4. Додати куряче яйце, манну крупу, крохмаль кукурудзяний, сіль і перець.
  5. Суміш яка вийшла, потрібно ретельно перемішати й залишити настоюватися, щоб манка увібрала вологу і збільшилася в об’ємі.
  6. Далі додати розпушувач і залишити ще на декілька хвилин. Якщо тісто виходить занадто рідким, то потрібно додати ще трохи кукурудзяного крохмалю.
  7. Розігріти сковороду з додаванням рослинної олії.
  8. На сковороду виливати печіночне тісто приблизно по 1-2 столовій ложці. Це залежить від розміру сковороди.
  9. Оладки випікаються по 4-5 хвилин з кожного боку.
  10. Готові оладки потрібно викладати на паперові серветки, щоб позбутися надлишку масла.

Подавати печіночні оладки можна з будь-яким гарніром (наприклад, тушкована капуста з додаванням грибів) або із солоним соусом.

З манною крупою

Морквяні оладки з курячою печінкою

Для готування морквяних оладок будуть потрібні наступні продукти:

  • 1 морквина середнього розміру
  • 450 грамів курячої печінки
  • 1 куряче яйце
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 3 гілки кінзи
  • сіль, чорний перець
  • 50 мілілітрів рослинної олії.

Приготування:

  1. Дрібно натерти морква й дрібно нарізати кінзу. Кінзу можна замінити будь-якою іншою зеленню.
  2. Подрібнити курячу печінку за допомогою м’ясорубки або блендера.
  3. Додати в печінку куряче яйце.
  4. Перемішати й додати подрібнену моркву з кінзою.
  5. Всипати борошно, сіль і перець.
  6. Ретельно змішати до однорідної маси.
  7. Розігріти сковороду з рослинною олією.
  8. Обсмажувати печіночні оладки по 3-4 хвилини з двох сторін.

Печінку не варто довго жарити, тому що пропаде соковитість продукту. Страву потрібно подавати до стола гарячим з картопляним пюре і овочевим салатом.

Печіночні оладки в духовці

Оладки можна запекти без використання олії, якщо форма для запікання буде виготовлена із силікону. При використанні інших форм (тефлон та інші), потрібно додати невелику кількість олії. По цьому рецепту оладки виходить щільними, схожими більше на котлети, ніж на оладки. Рис можна замінити вівсяними пластівцями. Замість цибулі можна використовувати часник.

Щоб спекти печіночні оладки, нам потрібно:

  • 250 грамів рису
  • 450 грам печінки (куряча, яловича)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 куряче яйце
  • 5 грамів чорного меленого перцю
  • сіль.

Перед тем, як приступити до приготування страви, потрібно розігріти духову шафу до 250 градусів.

Приготування:

  1. Очистити цибулю і порізати на декілька частин.
  2. Печінку помити, зняти плівку й розрізати на невеликі сегменти.
  3. Рис зварити в підсоленій воді, 250 грамів рису вариться в 300 миллилитрах води, 12 хвилин після кипіння.
  4. Процідити рис від води й остудити.
  5. Прокрутити цибулю з печінкою й відвареним рисом через м’ясорубку.
  6. Додати в отриманий фарш яйце, сіль і перець.
  7. Викласти ложкою на силіконову форму печіночну суміш.
  8. Завантажити в духовку й випікати 10 хвилин.

Відразу знімати з форми оладки не потрібно, оскільки вони можуть втратити форму.

Оладки підійдуть для приготування гамбургерів, бутербродів. Можна подавати в гарячому виді з картоплею, гречаною крупою, макаронами.

Ссылка на основную публикацию