Рецепт оладок на заквасці

Представляємо два рецепти оладок на пшеничній заквасці — класичні й медові.

Солодкі

Класичні

Щоб приготувати оладки на заквасці, нам потрібно:

  • 500 грамів пшеничної закваски;
  • 500 мілілітрів звичайної води;
  • 560 грамів пшеничного борошна;
  • курячі яйця — 3 штуки;
  • 100 мілілітрів соняшникової рослинної олії;
  • 4 столових ложок цукру;
  • пів чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка харчової соди.

Кількості інгредієнтів по цьому рецепту повинно вистачити на 40 оладок.

Рецепт приготування з фото:

  1. У цьому рецепті необхідно використовувати холодну закваску. В закваску додаємо, цукор, яйця, сіль і соду, все це перемішуємо до однорідної маси.
  2. Після цього додаємо борошно й перемішуємо, повинно вийти густе тісто. Якщо тісто вийшло рідким, можна ще додати борошна, поки воно не стане густим. Намагаємося щоб тісто вийшло без грудок, це важливо.
  3. Далі слід влити 4 столових ложок соняшникової рафінованої олії. Решта олії не ховаємо, вона нам знадобитися для того, щоб пожарити.
  4. Для того, щоб оладки вийшли пишними, тісто повинне в нас бути дуже густим. Слідкуйте за цим.
  5. Беремо сковороду й нагріваємо її на середньому вогні. Після додавання олії, акуратно ложкою викладаємо наші оладки й жаримо. Готувати слід на середньому вогні, щоб наші оладки не підгоріли, під кришкою, на другому боці смажимо без кришки.

Пшеничні

Медові

Приготування медових оладок буде розбито на два етапи. Перший етап –приготування закваски, а другий етап – випічка оладок.

Інгредієнти для закваски:

  • 220 мілілітрів звичайної води;
  • 400 грамів пшеничного борошна;
  • 10 грамів будь-якого меду.

Інгредієнти для оладок:

  • борошно пшеничне — 450 грамів;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • 2% молока — 500 мілілітрів;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 70 грамів вершкового масла.

Рецепт приготування:

  1. Для початку приготуємо закваску. Цей процес триває декілька діб. Беремо 100 грамів борошна, 10 грамів меду, 70 мілілітрів води. Змішуємо ці інгредієнти, накриваємо кришкою й ставимо на дві доби в тепле місце. Після закінчення двох діб додаємо 150 грамів борошна й 75 мілілітрів води, після цього закваска повинна стояти ще три доби, щодоби потрібно додати 150 грамів борошна і 75 мілілітрів води. Після п’яти діб закваска готова, нам буде потрібно 100 грамів, решту зберігати в холодильнику для оладок або для інших страв на заквасці.
  2. Беремо 100 грамів закваски й додаємо туди 500 мілілітрів теплого молока, 450 грамів борошна, цукор. Перемішуємо до однорідної маси й залишаємо приблизно на 4 години. Після цього вбиваємо 2 яйця, додаємо 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку соди й 70 грамів вершкового масла. Жаримо на олії на середньому вогні.

Ссылка на основную публикацию