Рецепт вершкових оладок із шоколадним топінгом

Як правило, оладки готуютсья на скислому молоцы або кефірі. У США цю страву випікають на вершках. В Америці вершкові оладки подають з кленовим сиропом. В Росії та Україні у багатьох місцевостях немає в магазинах сиропа із клена, тому оладки ми будемо поливати шоколадним топпінгом. З оладок можна зробити невеликий тортик, переклавши 5 – 6 штук шоколадним топпінгом. Представляємо рецепт вершкових оладок.

З бананом

Інгредієнти

Для рецепту нам потрібні продукти:

  • 500 грамів вершків (якщо немає вершків, можна використовувати домашню сметану)
  • 300 грамів борошна
  • 3 яйця (бажано, щоби яйця були великими, вони позначаються категорією С0, але підійдуть будь-які)
  • 4 столові ложки цукру (можна без гірки, оскільки цукор шкідливий, а страва буде і так солодкою, оскільки вона буде поливатися шоколадним топінгом)
  • половина чайної ложки соди
  • щіпка солі
  • упаковка ванільного цукру
  • щіпка кориці
  • соняшникова олія для випікання.

З вишнею

Приготування

Оладки на вершках – простий рецепт:

  1. Розділяємо жовток і білок.
  2. Білки охолоджуємо в холодильнику, солимо і збиваємо, до консистенції густої піни, як на бізе.
  3. Жовтки збиваємо, поступово додаємо цукор, корицю, ванільний цукор.
  4. Додаємо в жовтки вершки (чи домашню сметану), перемішуємо, поки суміш не стане однорідною.
  5. Борошно змішуємо з половиною чайної ложки соди.
  6. Невеликими порціями сиплемо в жовток борошно (борошно вже повинно бути перемішане із содою) і замішуємо.
  7. Додаємо збиті білки в тісто. Білки повинні бути повністю поглинені тістом, але вони повинні зберегти свою повітряну структуру, тому при додаванні збитих білків тісто збивати не потрібно, акуратно перемішуємо ложкою або дерев’яною лопаткою.

Сковороду можна взяти чавунну або з тефлоновим покриттям. Наливаємо одну столову ложку соняшникової олії (тільки перед першим оладком, далі олію додавати не потрібно). Випікаємо – з одного боку протягом трьох хвилин, на зворотній стороні випікаємо протягом половини хвилини. Ставимо на тарілку і поливаємо шоколадним топінгом.

Поливка

Шоколадний топінг можна купити в магазині, а можна приготувати самому.

Для рецепта нам потрібно:

  • 200 мілілітрів води
  • 100 грамів какао порошку
  • 1 столову ложку лимонного соку
  • один пакетик ванільного цукру
  • одна щіпка солі.

Рецепт:

  1. Наливаємо у невелику каструлю воду, всипаємо цукор, солимо. Доводимо до кипіння.
  2. Після закипання вливаємо лимонний сік, невеликими порціями додаємо какао порошок, перемішуючи дерев’яною лопаткою або вінчиком.
  3. Висипаємо пакетик ванільного цукру.
  4. Кип’ятимо при постійному перемішуванні протягом п’яти хвилин. Готова маса повинна мати густу консистенцію і темно-коричневий колір.

Дайте топпінгу трохи охолонути (шоколад не повинен довго остигати, оскільки він загустіє), перекладіть в скляну банку (її бажано простерилізувати). Зберігати можна в холодильнику.

Ссылка на основную публикацию