Рецепт оладок на ряженці

Представляємо рецепти оладок на ряжанці — чорничні, пшеничні, бананові, фруктові, морквяні, кабачкові.

Без начинки

Чорничні

Для приготування оладок із чорниці на ряжанці потрібні інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 5 грамів розпушувача тіста;
  • 10 грамів солі;
  • 50 грамів цукру;
  • куряче яйце — 3 штуки;
  • 45 грамів вершкового масла, попередньо розтопленого;
  • 8 грам соди;
  • 1 склянка замороженої або свіжої чорниці;
  • 50 грамів рослинної олії;
  • 400 мілітрів ряжанки.

Приготування:

  1. Для приготування тіста потрібно міксером у глибокій мисці збити борошно, цукор, розпушувач тіста, соду й сіль. Додати ряжанку, вершкове масло, яйця й збити все разом до однорідної маси. Допускається наявність у тісті невеликих грудок.
  2. Якщо чорниця заморожена, її потрібно тримати замороженої доти, поки сковорода не стане гарячою. Додавати ягоди в тісто слід безпосередньо перед тем, як потрібно буде виливати його в сковороду. Це допомагає зберегти яскравий колір і форму ягід в оладках.
  3. Нагріти сковороду на середньому вогні. Коли сковорода стане теплою, потрібно в неї додати столову ложку олії. Виливаємо тісто в сковороду.
  4. Як тільки почнуть утворюватися пухирці, і краї млинця стануть золотаво-коричневими (смажити приблизно через одну – дві хвилини, час залежить від консистенції тіста й температури сковороди), млинець потрібно буде перевернути на іншу сторону. На другій стороні потрібно жарити протягом 30 — 60 секунд.
  5. Після приготування оладки можна подавати з медом.

З чорницями

Пшеничні

Для готування пишних пшеничних оладок на ряжанці потрібні інгредієнти:

  • 7 грамів солі
  • 7 грамів соди
  • 50 грамів цукру
  • 50 грамів рослинної олії
  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 400 мілілітрів ряжанки.

Рецепт приготування:

  1. Ряжанку змішати із цукром і сіллю. Додаємо соду й борошно.
  2. Перемішувати краще міксером, щоб не було грудок. Тісто повинне вийти густим, як сметана.
  3. Бажано, щоб сковорідка мала товсте дно (наприклад, чавунна). Розігріваємо сковороду, додаємо чайну ложку рослинної олії й формуємо оладки за допомогою столової ложки.
  4. Оладки слід жарити на середньому вогні.

Бананові

Для приготування бананових оладок на ряжанці потрібні інгредієнти:

  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 3 штуки бананів
  • 8 грамів соди
  • 200 мілілітрів ряжанки
  • 50 грамів цукру
  • 2 курячих яйця
  • 8 грамів солі.

Приготування:

  1. Змішати ряжанку із цукром і зіллю. Додати розім’яті банани, яйця, кефір, соду й борошно.
  2. Усе перемішати, випікаємо оладки на сковороду, яку потрібно розігріти і змастити соняшниковою олією або вершковим маслом.

Подаємо на зі сметаною.

Фруктові

Для приготування оладок на ряжанці із фруктами необхідні наступні інгредієнти:

  • 25 грамів цукру
  • 8 грамів солі
  • 1 яйце
  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 50 грамів рослинної олії
  • 200 мілілітрів ряжанки
  • 8 грамів соди
  • фрукти.

Приготування:

  1. Збити яйця, додати сіль, цукор.
  2. Далі необхідно додати в яєчну суміш ряжанку й соду. Соду гасити оцтом не потрібно, оскільки в ряжанці є молочна кислота, яка вступає в реакцію із содою.
  3. Далі слід насипати борошно й розмішати. Тісто повинно мати консистенцію, як у густої сметани.
  4. Розігріваємо сковороду, наливаємо тісто, одна порція — одна столова ложка тіста. Оладки потрібно перевертати, як тільки їхні краї стануть золотавими.

Морквяні

Для приготування морквяних оладок на ряжанці потрібні наступні інгредієнти:

  • 8 грамів солі
  • 500 грамів моркви
  • 25 грамів цукру
  • 50 грамів рослинної олії
  • 3 курячих яйця
  • 200 мілілітрів ряжанки
  • 250 грамів пшеничного борошна.

Приготування:

  1. Моркву очистити, натерти. Натерту моркву потрібно перемішати із цукром, яйцями, сіллю.
  2. Додаємо до моркви борошно, ряжанку, замішуємо тісто.
  3. Розігріваємо сковороду, викладаємо тісто столовою ложкою.
  4. Жаримо оладки з двох боків.

Кабачкові

Для приготування кабачкових оладок на ряжанці необхідні наступні інгредієнти:

  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 50 грамів рослинної олії
  • 200 мілілітрів ряжанки
  • 8 грамів солі
  • 2 кабачка середніх розмірів
  • 3 зубчика часнику
  • 2 щіпки соди
  • 200 грамів майонезу.

Приготування:

  1. У ряжанку слід додати соду (гасити соду не потрібно, вона вступить у реакцію з молочною кислотою, яка є в ряжанці). Додаємо сіль, два натертих на терці кабачки. В кабачкову масу потрібно додати борошно.
  2. Жаримо оладки на олії з двох боків. На тарілку готові млинці слід викладати стопочками. Змащуємо кожен млинець майонезом (бажано домашнім), також кожен млинець посипаємо дрібно нарізаним часником.

Ссылка на основную публикацию